• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çekirdek kavrumu genel olarak iyi. Ancak filtre için ''bu kahve özelinde'' biraz koyu kaldığı fikrindeyim. Zira fincana bitter olarak yansıyan tonlar güçlü. Ancak farklı damaklar filtre demlemelerinden keyif alabilir. Çekirdeği alma amacım hem espresso, hem de filtre olarak değerlendirmekti. Bu nedenle espresso olarak kullanacağım çoğunlukla.

40 gr blooming, 100'er gramdan 2 defa su ekledim.
immersion ile daha guzel ciktilar elde ediliyor.

Çekirdek kavrumu genel olarak iyi. Ancak filtre için ''bu kahve özelinde'' biraz koyu kaldığı fikrindeyim. Zira fincana bitter olarak yansıyan tonlar güçlü. Ancak farklı damaklar filtre demlemelerinden keyif alabilir. Çekirdeği alma amacım hem espresso, hem de filtre olarak değerlendirmekti. Bu nedenle espresso olarak kullanacağım çoğunlukla.

Demleme oranını 16/270, buzdağı 94 derece su ve cmd 21 klik olarak 50 gr blooming, 30 ve 60 saniyelerde 110 gr dan 2 döküşle demleyebilir misiniz birde?

Kahve: Etiyopya Bombe
Kavurucu: Preon Coffee
Demleme Yöntemi: Aeropress + Delter filtresi
Su: Buzdağı - 89°
Öğütüm: Comandante 16 klik
Kahve/Su Miktarı: 16 gr / 245 ml
Reçete: 16-45
Toplam Süre: 3:30
Kokuda çilek ve tropikal meyveler yoğun bir şekilde hissediliyordu. Tatta ise asidite ve gövde dengeli bir uyum içerisindeydi. Tabii tüm bunların sebebi aslında harika bir kavrum olması. Eline sağlık @Beytbaba 😊

Kokuda çilek ve tropikal meyveler yoğun bir şekilde hissediliyordu. Tatta ise asidite ve gövde dengeli bir uyum içerisindeydi. Tabii tüm bunların sebebi aslında harika bir kavrum olması. Eline sağlık @Beytbaba 😊
Afiyet olsun sevgili @utkukaya 🙏🙏🙏 guzel bir recete, kullanacagim tesekkur ederim.

Demleme oranını 16/270, buzdağı 94 derece su ve cmd 21 klik olarak 50 gr blooming, 30 ve 60 saniyelerde 110 gr dan 2 döküşle demleyebilir misiniz birde?

Bu saatte su bulamam, alamam dedim kendi kendime. Sonra da bir yemek sepeti uygulamasının market kısmına bakıyım dedim. Varmış. Verdik şu Buzdağı'ndan. 😂😂 Deneyeceğim.

Yazdığınız ilavelerle demledim tekrar.

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Santa Rosa de Cabal
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 16 gr
Su Miktarı: 270 gr
Su: Buzdağı
Su Sıcaklığı: 94c
Süre: 2:03 dk
Dripper: V60 / Cafec TH-3 filtre ile
Değirmen: Comandante 21 klik

Istranca ve Buzdağı su kullanımından dolayı oluşan farklardan en çok göze çarpan, demlenmiş kahvede asidite biraz daha belirginleşti.

Buzdağı ile yapılan demlemede gövde daha az hissedilir durumda. Ancak aftertaste'de hissedilen yoğunluk Istranca'dan biraz daha baskın.

Aromatik açıdan, Istranca su ile yapılan demlemede alınan nüanslar (bitter tatlar) daha temiz/parlak iken Buzdağı ile yapılan biraz daha sönük ve tam olarak "Fransız tuzlu karameli" olarak hissediliyor.

Tirtira ile de deneyeceğim özellikle Buzdağını. Tirtira'ya daha çok yakışacaktır. Santa Rosa de Cabal kavrum açısından demleme olarak kullanacağım bir seviyede değil netice itibariyle.

Edit: Tirtira'yı Buzdağı Su ile demledim. Çok alakasız oldu. Buzdağı ve Tirtira uyumu olumsuz diye özetleyebilirim.

Son düzenleme:
Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Juan Pablo Palacio Montoya - Light Kavrum
Yöntem:
Hario V60 – 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 18 Klik
Oran: 15/240
Su: 96 Derece - Reverse Osmoz
Toplam demleme süresi: 2 dk. 28 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 60 - 1.25 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.25 – 2.28 sn / 60 ml

Tadım ve Not: Son döküşte ufak bir swirl yaptım ve demlemeyi bitirdim. Kokuda ve tatta meyvemsi ama tatlar çok yuvarlak, tatlı bir kahve, ekşilik veya bitterness yok, fermente olduğu için su tutmuyor Comandante 18 klikte demledim ama bir klik daha inceltip tekrar denemek istiyorum.

Kavurucu:Boxx
Çekirdek :Kenya Thika
Yöntem :CU-P Dripper
Filtre:kalita wawe 185
Öğütüm :1zpresso jx 22 klik
Oran: 13.3/200
Su: 90 derece Kuzeyden
Tarif: 40 gram su ile blooming arkasına 30. Saniyede 60 1.15de 50 ve 1.40 da son 50 gram su olmak üzere 4 döküş. Demleme 2.30 dk sürdü.
4 şubat kavrumlu paketten 3 4 demleme yapıp bu çekirdeğin asıl potansiyeli bu değil deyip kahveyi bekletme kararı almıştım.
Bugün yaptığım demlememde ise kahvenin maksimum düzeye ulaştığını düşünüyorum. "tatlı baharatlar" tadım notası aşırı belirgin ve mekemmel hissettiriyor ama asıl olay uzun zamandır piyasada bulamadığım o meşhur "Kenya asiditesi". Fiyatından dolayı acaba mı? diyen asidite sevdalılarına hiç düşünmemelerini tavsiye ediyorum. 😂
Paketi bölüştüğüm arkadaşım @Lütfi de belki Bir şeyler yazmak ister.

Kavurucu:Boxx
Çekirdek :Kenya Thika
Yöntem :CU-P Dripper
Filtre:kalita wawe 185
Öğütüm :1zpresso jx 22 klik
Oran: 13.3/200
Su: 90 derece Kuzeyden
Tarif: 40 gram su ile blooming arkasına 30. Saniyede 60 1.15de 50 ve 1.40 da son 50 gram su olmak üzere 4 döküş. Demleme 2.30 dk sürdü.
4 şubat kavrumlu paketten 3 4 demleme yapıp bu çekirdeğin asıl potansiyeli bu değil deyip kahveyi bekletme kararı almıştım.
Bugün yaptığım demlememde ise kahvenin maksimum düzeye ulaştığını düşünüyorum. "tatlı baharatlar" tadım notası aşırı belirgin ve mekemmel hissettiriyor ama asıl olay uzun zamandır piyasada bulamadığım o meşhur "Kenya asiditesi". Fiyatından dolayı acaba mı? diyen asidite sevdalılarına hiç düşünmemelerini tavsiye ediyorum. 😂
Paketi bölüştüğüm arkadaşım @Lütfi de belki Bir şeyler yazmak ister.
Afiyet olsun, öncelikle iştah kabartıcı bir yorum :D Yeni çekirdek indirimi sırasında almayı düşünüyordum,probadorda aynı çekirdeğin 'domates' tadım notunu görünce boxx'ın 'umami' tadım notu ilgimi çekti(kendileriyle iletişime geçtiğimde benzer olduğunu söylediler).Siz nasıl deneyimlediniz,domates baskın bir çekirdek mi ,yoksa denemeye değer mi 'domates'e rağmen?Boxx'tan en son hamasho sipariş etmiştim, kavrumu çok güzeldi.

Afiyet olsun, öncelikle iştah kabartıcı bir yorum :D Yeni çekirdek indirimi sırasında almayı düşünüyordum,probadorda aynı çekirdeğin 'domates' tadım notunu görünce boxx'ın 'umami' tadım notu ilgimi çekti(kendileriyle iletişime geçtiğimde benzer olduğunu söylediler).Siz nasıl deneyimlediniz,domates baskın bir çekirdek mi ,yoksa denemeye değer mi 'domates'e rağmen?Boxx'tan en son hamasho sipariş etmiştim, kavrumu çok güzeldi.
Teşekkür ederim :)
Benim de "umami" notası ilgimi çekti bu neymiş diye İnternete yazdım meğer umami "bir şey" değilmiş zaten😂 tatlı, ekşi, bitter ve tuzlu gibi bir tatmış. Bunu okuyunca merakımdan aldım da denebilir. Diyeceğim o ki öyle domates diyebileceğim Bi nota almadım orda bahsedilen şey domates yerken de ne tatlı ne ekşi ne bitter ne tuzlu gelir ya acaba ondan mı bahsettiler?

Evet ben de baktım öyleymiş.Domates baskın değilse Grup-al kahvelerimizden sonra denemek isterim :)

Kavurucu: Coffeenutz
Çekirdek: Etiyopya Gedeb Worka
Yöntem: Plastik Kristal Göz 01
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: K-Pro 55 klik
Oran: 15/240
Su: Peak 91°C
Toplam demleme süresi: 3:30

Çekirdekleri öğütmeye başladığımda ayarı 65 klikte unuttuğumu hatırladım. "Neyse, sıcaklığı düşürürüm" diye düşündüm. Meğer 55 klikte unutmuşum. Okkalı bir kahve oldu, zevk aldım. "Acaba aromaları hissedebiliyor muyum?" diye düşünürken nefesimin şeftali koktuğunu fark ettim. Boğazım falan hep her yerler şeftali olmuş. Eğlenceli bir tecrübe oldu.

Kavurucu: Parsa Coffee Roastery
Çekirdek: Ethiopia Guji Hambella
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 240 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 94c
Demleme Süresi: 4:00 dk
Demleme Yöntemi: Clever / Caffeo No.4 filtre ile
Değirmen: Comandante 20 klik

Factory Karaköy adlı çikolata&kahve dükkanı için kavrulmuş bir kahve. Kavrum güzeldi. Clever ile demledim. V60'a göre daha soft bir kahve çıktısı aldım. Demleme şekli her ne kadar etken olsa da, Clever hakkındaki izlenimimde baskın olan husus şudur:
Clever'ın yumuşak için sağlayan, asidite açısından dengeli ve gövde olarak orta seviyelerde bir fincan veriyor olduğudur. Ve evet, pratik.

Clever'ı da kattık alet edevat arasına.

Kavurucu/Çekirdek: Coffeenutz Nensebo Refisa
Yöntem: v60- Cafec Abaca
Oran: 1/16
Öğütüm: Mini Slim Plus 13 klik
Su: Kuzeyden 93 °C
Süre: 2.30
Kahve biraz daha dengeli öğütülsün diye ilk başta 25 klikte ardından 13 klikte öğüttüm. Naturel bir etiyopya olmasından dolayı çok fazla toz bekliyordum fakat öyle olmadı bu da işime geldi açıkçası. Öncelikle kahve baya tatlı. Gerçekten beyaz ve sütlü çikolata karışımı bir gövdesi var yağ gibi akıyor. Pakette yazmasa da portakalımsı mandalinamsı tatları da baskın şekilde hissettim. Bana portakallı çikolatayı anımsatan çok tatlı bir kahve oldu.

Kavurucu: Coffeenutz
Çekirdek: Colombia Quindio Geisha Honey
Yöntem: Hario Immersion Dripper (Kilit kapalı blooming 50 ml+kilit açık 2 eşit döküş
Filtre : Cafec TH3
Öğütüm: K-Pro 65 klik
Oran: 16.5/250
Su: Arıtma 93°C
Toplam demleme süresi: 2.15

İçinde portakal parçacıkları olan kare çikolatalar olur ya, canlı bir asidite eşliğinde onlardan yediğinizi hayal edin...

Kavurucu: Grizzly
Çekirdek: La Divina
Yöntem: V60 Hario plastik 2 numara
Filtre : Cafec Traditional
Öğütüm: Timemore G1 Plus 20,5 klik
Oran: 20/320
Su: Arıtma 92°C
Toplam demleme süresi: 2.35
4 döküş 40 saniye ön demleme
Nazlı Su

Şeftali bariz alınıyor, arkadan mandalina bitiş böğürtlen hafif. Yumuşak içimli kaliteli bir çekirdek.

Kavurucu: Bilinmiyor
Çekirdek: Miragold Granül
Yöntem: Dondurarak kurutma
Filtre: Yok
Öğütüm: Bilinmiyor
Oran: 1 tatlı kaşığı
Su: Yerli ve milli belediye şebeke suyu 80-88 derece
Toplam demleme süresi: 2 dakika
Tek döküş

Kavurucu: Bilinmiyor
Çekirdek: Miragold Granül
Yöntem: Dondurarak kurutma
Filtre: Yok
Öğütüm: Bilinmiyor
Oran: 1 tatlı kaşığı
Su: Yerli ve milli belediye şebeke suyu 80-88 derece
Toplam demleme süresi: 2 dakika
Tek döküş
naptın hocam 2 dakika? kavanozdan kahve mi seçtin? melodriple mi su döktün? demleme süresinden kastın mutfağa ilk adım attığın andan itibaren mi?

Geri