• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
naptın hocam 2 dakika? kavanozdan kahve mi seçtin? melodriple mi su döktün? demleme süresinden kastın mutfağa ilk adım attığın andan itibaren mi?
Yav bimden kahve alıp sıcak suya koyuyorum işte hocam. Alaylı bir dille yazdım

Kavurucu: Taxo Coffee
Çekirdek: Uganda Bugisu (03.03.2022 kavrum tarihi)
Yöntem: V60 Kütahya Porselen
Filtre : Hario 02 Japan (40lı paket)
Öğütüm: Seramik dişli en ucuz değirmenin göz kararı kalınlığı :)
Oran: 15/250
Su: Kuzeyden (Kaynat beklet ölçüm yok)
Toplam demleme süresi: 2.42
60+60+60+70

Yormayan ama ben kahveyim diyen bir gövde asidite(çok severim normalde) çok düşük.

Kahve: Kolombiya La Divisia - Natural Anaerobic Geisha
Kavurucu: Zümrüt Karaca
Demleme Yöntemi: Aeropress + Delter filtresi
Su: Buzdağı - 89°
Öğütüm: Comandante 26 klik
Kahve/Su Miktarı: 16 gr / 245 ml
Reçete: 16-45
Toplam Süre: 3:30
Her zaman kullandığım Aeropress tarifinde bu kez öğütüm boyutuyla oynadım. CMD 16 klik yerine 26 klik tercih ettim. Aradaki farkı daha rahat algılayabilmek için bu denli yüksek bir boyut farkı seçtim.
Bütün parametreler aynıyken 16 klikte gövde çok belirgindi. 26 klikte ise gövde daha arka planda kaldı, asidite öne çıktı.
Sanırım aynı tarifin bir de 26-45 versiyonu ortaya çıkmış oldu 😂

Firma: Fam Coffee Family
Kahve: El Salvador-La Fany-Anaerobic
Kavurma Tarihi: 28.02.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.20

Uludağ premium su ile yaptığım denemelerde kahvenin performansını hiç ortaya koymadı.Hep kullandığım su ile yine güzel bir tat profili ortaya çıkardı.Yoğun şarabımsı bir gövdeye sahip frambuaz asitidesi ön planda bir fincan,soğudukça çok hafif tatlı, yaban mersini net bir şekilde kendini belli eden bir tat ile son buldu.Keyifli bir fincandı.

Kavurucu: Parsa Coffee Roastery
Çekirdek: Ethiopia Guji Hambella
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 20 gr
Su Miktarı: 300 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 95c
Demleme Süresi: 2:50 dk
Demleme Yöntemi: V60 / Cafec TH-3 filtre ile
Değirmen: 1zpresso J-Max 220 klik

Yukarıdaki demleme parametrelerinde Comandante ile yaptığım öğütüme nazaran daha tatlı bir çıktı aldım diyebilirim.

Kavurucu: Triple A Coffee
Çekirdek: Etiyopya Yirgacheffe Adado GR1 Natural
Yöntem: V60 02 seramik dripper
Filtre: Hario 02 Traditional / bol poşet
Öğütüm: Cmd 21 klik
Oran: 15/240
Su: Buzdağı 93° (ph 7,1)
Toplam Demleme Süresi: 2:45
4 eşit döküş, 30 sn ön demleme

Açık kavrum bir çekirdek, çok yumuşak, keyifli bir içimi var. Meyvemsi tatlar ve bitişte hafif yaban mersini.

Kavurucu: Preon
Çekirdek: Etiyopya bombe
Yöntem: Kalita wave 155 (çelik)
Filtre: Kalita wave 155
Öğütüm: Kpro 70 klik
Oran: 12/200
Su: Assu 92°C
Toplam Demleme Süresi: 2:20
50gr su ile 30sn bloom geriye kalan kısmı 15sn aralıklarla 30-30-30-30-30gr olacak şekilde 5 döküş

Burunda neyse damakta da o. Belirgin ve canlı asidite, ananas ve papaya şov. Leziz.

Kavurucu: Kootyata Coffee
Çekirdek: El Salvador Maria Botto
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 240 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 93c
Demleme Süresi: 2:45 dk
Demleme Yöntemi: V60 / Cafec TH-3 filtre ile
Değirmen: 1zpresso J-Max 190 klik

Karamel, mürdüm eriği ve tarçın notalarının hakim olduğu bir kahve. Asidite az, gövde orta. Ancak aromatik yapı gövdenin gerisinde kalıyor. Filtresi güzel.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220324_232312.jpg
    Screenshot_20220324_232312.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 68
Kahve: Kenya Meru
Kavurucu: Coffee Project (Kavrum Tarihi - 18.03.2022)
Demleme Yöntemi: Origami Dripper + Cafec Traditional
Su: Buzdağı - 90°
Öğütüm: Comandante 23 klik
Kahve/Su Miktarı: 15 gr / 250 ml
Reçete: 50 ml ile ön demleme yaptım. 35'inci saniyede 160 ml'e 1:10'da de 250 ml'e tamamladım.
Toplam Süre: 2:15
Tam bir klasik Kenya kahvesi. Kavrum dengeli. Asidite çok baskın ancak degassing için biraz daha zamanı da var gibi sanki.
Kenya çekirdeklerinin tat profiline alışkın değilseniz ilk başta asiditenin yüksekliği biraz tuhaf gelebilir. Ama yine de şimdilik iyi bir Kenya diyebilirim.

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Gedeb Worka
Yöntem: V60 Plastik
Filtre: Cafec Abaca
Öğütüm: 1Zpresso JX 2.2
Oran: 1/16 (15/240)
Su: Kuzeyden 95C
Süre: 2.50

Yeni değirmenimle denemeler yapmaya başladım ilk kurban da 17 günlük Worka oldu :D Reçete olarak Ömer Abi'nin youtubeda paylaştığı reçeteyi yapmak istedim ama sıcaklığı 95C'de tuttum. Kuru kokuda meyvemsi kokular baskınken bardakta dolu dolu baharat ve arkadan gelen meyvemsi tatlılık hissedilirdi. Herhangi bir yerde göremedim ama bu kahvede ilk günden beri bayağı baskın şekilde yıldız anason tadı alıyorum.

Son düzenleme:
Bugünün kahvesi stokta az kalan kahvelerle oynadığım bir harman oldu o da şöyle;
4gr kawa drima zede+6gr Preon nensebo+2gr Preon bombe
12:200
Kalita wave 155
Assu 90°
Kpro 70 klik
Tbt:2:08
50gr su ile 30sn bloom geriye kalan kısmı 15sn aralıklarla 30-30-30-30-30gr olacak şekilde 5 döküş

Drima zedenin buram buram fermante vişnesi nensebonun çikolatasıyla birleşince ortaya çıkanlar sıcakken burunda vişne likörlü çikolata, soğudukça portakallı marşmelov oldu. Lezzeti de aşağı yukarı benzer. Fermante tabanda toplanmış portakallı çikolata, kırmızı meyve asiditesi. Sevdim ben bu harman işini.

Kavurucu: Baristocrat
Çekirdek: Damo Anaerobic (17.03.2022 kavrum)
Filtre: Hario 40'lı
Öğütüm: 1Zpresso JX 2.7
Oran: 1/16.6 (30/500)
Süre: 2.55

Aslında bu kahveyi bi 20 25 gün bekletecektim ama dayanamayıp bugün deneyeyim dedim. Öğütülmüş hali bayağı tatlı kokuyordu. Tadım notalarının etkisinde kalmamaya çalışsam da bu kahve gerçekten dolu dolu mor üzüm, çilek, şurupsu kuru üzüm tadı içeriyor. Çok parfümsü, ağızda hoş koku bırakan bir kahve. Bu kadar övülmesinin nedenini deneyince anladım, parasını sonuna kadar hak edeceğini düşünüyorum.

Aslında bu kahveyi bi 20 25 gün bekletecektim ama dayanamayıp bugün deneyeyim dedim. Öğütülmüş hali bayağı tatlı kokuyordu. Tadım notalarının etkisinde kalmamaya çalışsam da bu kahve gerçekten dolu dolu mor üzüm, çilek, şurupsu kuru üzüm tadı içeriyor. Çok parfümsü, ağızda hoş koku bırakan bir kahve. Bu kadar övülmesinin nedenini deneyince anladım, parasını sonuna kadar hak edeceğini düşünüyorum.
Preon'dan denemenizi isterim eğer sevidyseniz

Aynı tarihli kavrumu trendyoldan almıştım. 50-70-60-60-60 , 20/300, V60 da buzdağı su ile demledim. Çok koyu bir kavrum ve tadı yok gibi.

Çok temiz olmayan birde kokusu var.

Kaba öğütüm yapmıştım K-plus 8,5 da . Acaba biraz daha mı beklemek gerekli yada başka bir şekilde mi demlemeli

Aynı tarihli kavrumu trendyoldan almıştım. 50-70-60-60-60 , 20/300, V60 da buzdağı su ile demledim. Çok koyu bir kavrum ve tadı yok gibi.

Çok temiz olmayan birde kokusu var.

Kaba öğütüm yapmıştım K-plus 8,5 da . Acaba biraz daha mı beklemek gerekli yada başka bir şekilde mi demlemeli
Anaerobic olmasından ötürü çok fazla döküş yapmak istememiştim ben istenmedik tatları almamak adına. Öğütümde çok kalına kaçmadan su sıcaklığını düşürmek belki işe yarayacaktır.

Anaerobic olmasından ötürü çok fazla döküş yapmak istememiştim ben istenmedik tatları almamak adına. Öğütümde çok kalına kaçmadan su sıcaklığını düşürmek belki işe yarayacaktır.

70 clik , 1/16, 50- sürekli döküş 2:00 bitiş daha temiz tatlı ve aromatik bir tat ortaya çıktı. denemeye devam..:) teşekkürler.

Geri