• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Clean Cup Los Hermanos
Öğütüm: Cmd Red Clix 25'
Su: Sırma
Oran: 6 /100
Yöntem: Yüzen Kahve® by @Ömer Aydın :)

Kahve sınırlıydı, Türk kahvesi de bu kahvede performans vermiyordu; ben de yüzen kahve yaptım. Çikolatalı pastanın yanında çılgın attı. Ve bitti... :)
Yüzen kahve için ince uzun bardakların daha iyi olduğunu düşünüyorum. Partiküller dipte daha rahat kalıyor.

Kavurucu: Kahve Fabrikası
Çekirdek: Etiyopya Hambela Wamena Anaerobic
Ekipman: Hario Plastic 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 21 Klik
Oran: 15-240
Su: 93 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 43 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.43 sn / 60 ml

Tadım: Kokuda baskın kayısı kokusu var. Soğudukça mükemmelleşen bir kahve yaban mersini baskın, Şerif hocanın kavurması bariz belli.

Not: Buzluktaydı çıkardım direk öğüttüm ve demledim. Ufak bir swirl yaptım, demlemede sona gelirken kahve ve su aynı seviyeye gelince dripper’ı server üzerinden aldım, komple yatak kuruyana kadar beklemedim. Her gün 10 bardak içilir bu kahveden.

Kavurucu: Kronotrop
Çekirdek: Lakto Fermente
Ekipman: V60 plastik
Filtre : Hario 100'lü bol poşet.
Öğütüm: Molent 36 klik
Oran: 16/250
Su: 94 derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 25 saniye

Melodrip ve lilydrip kullandım. İlk döküş kettle 45 gram sonra 30'ar gram.

Tadım notları: Çikolatalı vişneli kek. Dolu dolu bir kahve oldukça gövdeli.

Fermente tatlar yoğun belki biraz aromayı artırıp yoğunluğu azaltmak güzelleştirir. Öğütümü kalınlaştırıp ilk döküşü de melodrip ile yapmak ile yarayabilir. Ama bu hâliyle de dolgun farkını belli eden bir kahve. Fermente tatlar hiç sevmeyenler uzak dursun.

Not: Bu kahveyi en iyiler listesinde çok görünce bugün almak için gittim 100 gram istedim, verdiler. Demleme 45 liraymış. Eskiden Baristanın elinden de içerdim ama şimdi şartlar el verimiyor. Çekirdeği alıp çıktım :)

Son düzenleme:
Kavurucu: Preon
Çekirdek: Damo
Ekipman: Aeropress
Öğütüm: K-Pro 55 klik
Oran: 15.5 / 250
Su: 95°C Peak Water
Toplam demleme süresi: 5:45

Hoffman metodunun süresini iki katına çıkardım. Son bir haftadır genelde Aeropress kullanıyorum, çok hoşuma gidiyor bu ara.
Düz metodda suyu ekleyip 4 dakika bekliyorum. Biraz çalkalayıp 1 dakika daha bekliyorum. 45 saniyede pressliyorum.

Tadım: Damo tadı işte. Geçen gün tatlı meyveydi. Bugün karamelli kek.

Kavurucu: Clean Cup
Çekirdek: Etiyopya Idido
Ekipman: Timemore Crystal Eye 02
Öğütüm: Comandante 20 Klik
Oran: 18-300
Toplam demleme süresi: 2 dk. 46 saniye

1.Döküş: 30 - 55 sn / 80 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 80 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.46 sn / 80 ml

Tadım: Kokuda baskın limon kokusu var baya sulu limon. Tattığımda ise baya meyvemsi çok tatlı bir kahve çıkmış ortaya, gövdesi düşük bir fincan oldu. Soğurken da güzel devam etti, rahatsız edici bir acılık ya da asidite bombası olmadı. Damak tadıma uygun mükemmel bir demleme çıktı ortaya. Aftertaste de hafif o petek bal yersiniz ağızda buruk bir tat bırakır öyle bir tat var, ÖLE HOŞŞ 😁 .

Not: Demlemede sona gelirken kahve ve su aynı seviyeye gelince dripper’ı server üzerinden aldım, komple yatak kuruyana kadar beklemedim, swirl yok, yatak sakin, ilk 2 döküş ortadan başlayarak son döküş çevreden ortaya.

Günün kahvesi Kafein Kültür'den Kenya Ichuga AB.
Sabah evden çıkmadan;
32/490
32/490
12/180
şeklinde üç demleme yaparak litrelik termosu doldurdum.
Şu an termostaki 11. saatini geride bıraktı. Hâlâ bayat kahve tadı yok. Sabahki tatlı elma aroması, şu an ekşi elmaya döndü; ama hâlâ gayet keyifli.

@orkunustel in kahveleri çekirdek halindeyken pek bayatlamıyordu. Maşaallah, demlenince de pek bayatlamıyormuş 😄

Kavurucu: Apollon's Gold (Satıcı Specific Coffee)
Çekirdek: Coffea Diversa Laurina Oval Costa Rica
Ekipman: Orea V2
Filtre : Kalita 155
Öğütüm: etzinger etz-I 10.2
Oran: 14-240
Su: 95 Derece
Demleme süresi: 3:05

Tadım: Kokuda baskın floral, parfümsü. Temiz içimli, tatlı, ağızda kalıcılık uzun.

Daha önce denediğim laurina varyetesinin kafein oranı düşüktü ve tada yansıyordu. Yumuşak içimli ve tatlıydı. Bu kahvede kafein oranı normal ama bu da epey tatlı ve temiz içimli bir kahve.

Detaylar ve kahve çekirdeği de burada.

Günün kahvesi Kafein Kültür'den Kenya Ichuga AB.
Sabah evden çıkmadan;
32/490
32/490
12/180
şeklinde üç demleme yaparak litrelik termosu doldurdum.
Şu an termostaki 11. saatini geride bıraktı. Hâlâ bayat kahve tadı yok. Sabahki tatlı elma aroması, şu an ekşi elmaya döndü; ama hâlâ gayet keyifli.

@orkunustel in kahveleri çekirdek halindeyken pek bayatlamıyordu. Maşaallah, demlenince de pek bayatlamıyormuş 😄
😅 Hakikaten öyleymiş. 😅 Afiyet olsun. 😇

Kahve: Etiyopya Damo Bensa Anaerobic
Kavurucu: Preon Coffee (Kavrum Tarihi - 23.12.2021)
Demleme Yöntemi: Origami Dripper + Cafec Traditional
Su: Buzdağı - 95°
Öğütüm: Comandante 22 klik
Kahve/Su Miktarı: 15 gr / 250 ml
Reçete: 45 ml ile ön demleme yaptım. 35'inci saniyede 180 ml'e 1:20'te de 250 ml'e tamamladım.
Toplam Süre: 1:55
Hedeflediğimden daha kısa süren bir demleme oldu. Ama ortaya çıkan sonuç oldukça iyi. Fincandan yükselen parfümsü kokulara bayıldım. CoffeeNutz kavrumu da aynı şekilde çok hoşuma gitmişti. Sanırım bu kahveyi nasıl demlerseniz demleyin sonuç harika oluyor 😊

Kavurucu: Kernel Coffee
Çekirdek: Kolombiya Strawberry
Yöntem: V60 – Crystal Eye 02
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Toplam demleme süresi: 2 dk. 03 saniye

1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 – 2.03 sn / 60 ml

Tadım: Ağız sulandıran bir tadı var, asiditesi cidden damak yormuyor, hafif asiditeli bir kahve, gövde orta ve meyvemsi, arkadaşımla beraber içtik o her kahveye hepsi aynı demesine rağmen o bile sevdi. Normalde yeni kavrulmuştu haftaya içecektim ama dolapta beni iç diye bağırıyordu 😁 . Günde 10 fincan içilir çok dengeli, ben çok sevdim. Kavrum da çok başarılı elinize sağlık @asait. 😇

Kavurucu: Cypher
Çekirdek: Kolombiya El Paraiso Villa Rosita
Yöntem: V60 – Crystal Eye 01 Plastik
Filtre: Cafec Traditional
Öğütüm: K-Pro 70 klik
Oran: 15.5/250
Su: Peak Water 91°C
Toplam demleme süresi: 2:20
Döküşler: 40-100-110

Daha ilk bardakta harika sonuç aldım. Her yer meyve, tat yoğun. Soğudukça da tadı aynı seviyede kaldı. Pürüz yok, bozuk tat yok. Sanırım şimdiye kadar içtiğim en iyi Kolombiya kahvesi.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Hamasho
Kavurma Tarihi: 06.08.21
Demleme Metodu: Plastik V60 (Hario 40'lı)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 94'
Demleme Süresi: 2'
Tadım Notları: Parlak, temiz, limon.
Reçete: 15/230, 60g 30sn bloom, 1. dakikaya kadar 150g'a tamamlama, 1.10'dan itibaren 1.40'a kadar 230g'a tamamlama. Sonda rao spin.

İlave notlar: Neredeyse 5 aydır paketi açılmamış şekilde duran kahveyi az önce açtım. Pek bir beklentim yoktu lakin tadım notlarından neredeyse hiçbir şey kaybetmemiş vaziyette duruyordu, burada elbette paketin hiç açılmamış olması büyük etken. Lakin yine de çok keyifli bir fincan çıktı, Shantawene'yi hatırlatmadı değil.

Son düzenleme:
Kavurucu: Kawa
Çekirdek: Guatemala Monte Oro Geisha
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 22 gr
Çıktı: 38 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 96c
Süre: 49sn
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: Comandante 7 klik

Her ne kadar filtre kavrulmuş ise de espresso olarak da tükettiğim bir profil. Hem filtrede, hem de espressoda hoşuma gitti.
Son yıllarda tükettiğimiz Guatemala tatlarına nazaran başarılı bir aromatik yapısı var. Ve naturel işlem. Anaerobik falan da değil. Bu haliyle içimi oldukça keyifli ve güzel. 27.11.2021 kavrum tarihli.

Paketin dibinde kalan son 20-30 gramı başka kahvelerle harman yapmak yerine tek atımlık espressoda değerlendirdim. Görece bayatlamış olduğu için demleme parametrelerini buna göre ayarladım. Öğütümü 2 tık inceltip, gramajı da 22 yaptım. Su Sıcaklığını da 96'ya çektim. Bu kahve ile şimdiye kadar denediğim espressolar arasında en temiz içimli, bal bombası (mübalağasız) bir çıktı aldım. Sanırım paketi 2-3 ay bekletip tüketsem çok daha iyi olurdu. Erkenden bitirmekle yazık etmişim gibi hissettim.

Coffeenutz - Kolombiya Quindio Geisha Honey

Bir türlü Coffeenutz ile tanışmak nasip olmamıştı. Bugün Worka kargosu gelince gördüm, hediye olarak bu çekirdekten de koyulmuş. Tanışmak için gayet güzel bir yol, diye düşündüm. Bitter çikolata ve vişne bariz. Keyifli bir akşam kahvesi oldu. Honey Process işlenmiş ilk Geisha tecrübemi de Coffeenutz ile yaşamış oldum. Parametre falan yazayım, ciddi gözüksün mesaj isterdim ama kahveden sonra mayıştım, uykum geldi 😋 Teşekkürler @Ömer Aydın hoş bir tanışma oldu, ellerinize sağlık.

Coffeenutz - Kolombiya Quindio Geisha Honey

Bir türlü Coffeenutz ile tanışmak nasip olmamıştı. Bugün Worka kargosu gelince gördüm, hediye olarak bu çekirdekten de koyulmuş. Tanışmak için gayet güzel bir yol, diye düşündüm. Bitter çikolata ve vişne bariz. Keyifli bir akşam kahvesi oldu. Honey Process işlenmiş ilk Geisha tecrübemi de Coffeenutz ile yaşamış oldum. Parametre falan yazayım, ciddi gözüksün mesaj isterdim ama kahveden sonra mayıştım, uykum geldi 😋 Teşekkürler @Ömer Aydın hoş bir tanışma oldu, ellerinize sağlık.
Afiyet olsun, bu arada 15 gramlar için degas süresi sormuştu arkadaşlar ama ben zaten degaslı çekirdek göndermiştim onu belirtmeyi unuttum, buradan hatırlatmış olayım herkese.

Kavurucu: Ninety Plus
Çekirdek: Kambera (13 Nisan 2021)
Yöntem: Aeropress - James Hoffmann
Öğütüm: Comandante Red 42 Klik

Herkese mutlu pazarlar.🌞 Bu sabah kahvaltı sonrası elektrikler kesik olunca kendimize bir güzellik yapalım dedik. Stoklardan beypazarı şişesinde vacuvin ile sakladığım Ninety Plus Kamberayı demledim.😊

O dönem ramazanda içemediğim küçük miktarları saklamıştım. Açıkcası bu kadar zaman sonra sonucu merakla bekliyordum ama şişeyi açmamla vişneli browni benzeri şarabımsı kokusu suratımıza vurdu, demlemenin kötü olmayacağı her halinden belliydi. Keyifle yudumladık. @mimds Denizhan abime bu vesile ile tekrardan teşekkür ederim.🙏👌 Hepimize keyifli fincanlar.☕️☕️

Ekli dosyalar

• 7DB12504-4209-4365-925E-817FC0B8FE0F.jpeg
    7DB12504-4209-4365-925E-817FC0B8FE0F.jpeg
    164.2 KB · Görüntüleme: 39
Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Santa Rosa de Cabal
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 16 gr
Su Miktarı: 240 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 91c
Süre: 2:30 dk
Dripper: V60 / Cafec TH-3 filtre ile
Değirmen: Comandante 22 klik

Çekirdek kavrumu genel olarak iyi. Ancak filtre için ''bu kahve özelinde'' biraz koyu kaldığı fikrindeyim. Zira fincana bitter olarak yansıyan tonlar güçlü. Ancak farklı damaklar filtre demlemelerinden keyif alabilir. Çekirdeği alma amacım hem espresso, hem de filtre olarak değerlendirmekti. Bu nedenle espresso olarak kullanacağım çoğunlukla.

40 gr blooming, 100'er gramdan 2 defa su ekledim.

Geri