• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yöntem: Yüzen kahve
Kahve: A Roasting Lab Tanzania Kilimanjero 20.12 kavrumu
Öğütüm: Molent g50, 45 klik. Hario ölçeğiyle tepeleme bir ölçek, tahmini 13-14 gr
Su: Çay kazanında fokurdayan şebeke suyu (Bursa). Yaklaşık 300 ml

Sıcak su en az 100 derece olduğu için bardağın dibine koyduğum kahvenin üzerine, kahveyi kapatacak kadar soğuk su ekledim, üzerine sıcak su koydum. 1 dk bekleyip üstten karıştırıp partikülleri dibe çöktürdüm. Kahveyi nispeten uzun sürede tüketeceğim için, kahve oranını bilerek düşük tuttum.
Mevcut şartlarda son derce lezzetli bir bardak kahve oldu. Üstten güzelce karıştırdım ve ağzıma tek bir kahve partikülü bile gelmedi. Kendi adıma bu yöntemi şiddetle tavsiye ediyorum.

Kavurucu: Clean Cup Coffee
Çekirdek: Colombia - Santa Rosa De Cabal
Ekipman: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Timemore Slim (+) / 20 Klik (Comandante 24 Klik / Referans Tablosuna Göre)
Oran: 18.8/300
Su: 93 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 07 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 80 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 80 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.07 sn / 80 ml

Not: Blooming öncesi kahvenin ortasına yuva açtım daha sonra döküşe başladım. Kahve yatağına swirl yapmadım, yatakla hiç oynamadım.

Tadım: Daha ince öğütüme nazaran bu demleme daha iyi sonuç verdi, gövdeli fakat aromaları bastırmıyor, şarabımsı tatlar var fakat arkadan yaban mersini çok baskın geliyor. Baya iyi bir demleme oldu bana göre, baya hoşuma gitti.

Kahve: Starbucks Verona
Öğütüm boyunu french press için çektirmek istiyorum dedim .
30 gram kahve 300ml su kullandım.

Kahveye 50-80 ml arasında su döküyorum, üstünü örtecek kadar. Sallıyorum. Sonra kalan 250-220 ml suyu tamamlıyorum. 4 dakika bekleyip basıyorum. Bazen süt ekliyorum badem sütü kullanabilirsiniz bence çok güzel oluyor.

Tat: Çikolata tadı var ama acılıktan dolayı bitter çikolata gibi. Kokusu biraz sıcak çikolataya benziyor.
Edit: Tadımı yazmayı unutmuşum.

Kahve: Starbucks Verona
Öğütüm boyunu french press için çektirmek istiyorum dedim .
30 gram kahve 300ml su kullandım.

Kahveye 50-80 ml arasında su döküyorum, üstünü örtecek kadar. Sallıyorum. Sonra kalan 250-220 ml suyu tamamlıyorum. 4 dakika bekleyip basıyorum. Bazen süt ekliyorum badem sütü kullanabilirsiniz bence çok güzel oluyor.

Tat: Çikolata tadı var ama acılıktan dolayı bitter çikolata gibi. Kokusu biraz sıcak çikolataya benziyor.
Edit: Tadımı yazmayı unutmuşum.
Merhaba,
Nitelikli kahveye başladığım ilk dönemlerde bir kez denediğim markaydı, genelde aşırı koyu kavrum olup nitelikli kahve sınıfında değiller(ticari kahve) ilk denememde zehir gibi acıydı, mide yanması yapmıştı. Belirttiğiniz kahve/su oranı standartlara uymuyor, genelde 1/16 (1 gr. kahve için 16 ml. su) oranı kullanılıyor, bunun dışında çekirdeğin durumuna göre 1/15 veya 1/17 gibi oranlarda zaman zaman kullanılabiliyor, siz 1/10 oranıyla çok fazla miktarda kahve kullanmışsınız hele bu markanın koyu kavrumları için.

Merhaba,
Nitelikli kahveye başladığım ilk dönemlerde bir kez denediğim markaydı, genelde aşırı koyu kavrum olup nitelikli kahve sınıfında değiller(ticari kahve) ilk denememde zehir gibi acıydı, mide yanması yapmıştı. Belirttiğiniz kahve/su oranı standartlara uymuyor, genelde 1/16 (1 gr. kahve için 16 ml. su) oranı kullanılıyor, bunun dışında çekirdeğin durumuna göre 1/15 veya 1/17 gibi oranlarda zaman zaman kullanılabiliyor, siz 1/10 oranıyla çok fazla miktarda kahve kullanmışsınız hele bu markanın koyu kavrumları için.
Teşekkür ederim. Bugün çok kahve içtim. Gece uyanık kalırsam dediğiniz gibi yapıcam. Haklısınız özellikle sabahları süt koymayınca midem biraz acıyor.

Edit: @Eyılmaz denedim, farklı hissettirdi tabii böyle birden. Koyduğum kahve başta gözüme çok az gözüktü ama tadı güzeldi. Sabahları 1/16 olmasa da 1/10 yerine 1/14 yaparım gibi geldi. Sütle içmeme gerek kalmaz belki. Teşekkür ederim tekrardan.

Son düzenleme:
Firma: Gordion Coffe Roastery
Kahve: Gedeb Worka - Espresso
Kavurma Tarihi: 27.11.2021
Çekirdek Miktarı: 18 gr
Demleme Metodu: Gaggia Classic Pro 35sn
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Lelit fred 3 no
Su Markası : Munzur
Demleme Süresi: 35 sn

Firma: Gordion Coffe Roastery
Kahve: Gedeb Worka - Espresso
Kavurma Tarihi: 27.11.2021
Çekirdek Miktarı: 18 gr
Demleme Metodu: Gaggia Classic Pro 35sn
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Lelit fred 3 no
Su Markası : Munzur
Demleme Süresi: 35 sn

Bal gibi, müthiş görünüyor elinize sağlık.

Kahve:Starbucks Verona

Değirmenim yok, çektirirken French pressten biraz daha ince yapabilir misiniz dedim yaklaşık 3-4 dakikalık bir konuşma oldu lakin Filtre kahve makinesine göre çektirdim siz daha iyi anlarsınız.

20 gram kahve 260 ml su kullandım.

V60 satın aldım. Yanında hario kutu sarı filtreler vardı onları kullandım.

Suyu kaynattıktan sonra 3-4 dakika beklettim.

Ön demleme için tüm kahvelerin ıslandığından emin oldum sadece. Fazla su kullanmıyorum. Ön demlemeden sonra çıkan suyu da döküyorum. ( 260 ml net çıktı alıyorum, ön demleme suyu 260ml'ye dahil değil)

Ardından 100 ml suyu yalnızca merkeze yavaşça döktüm. Döküş bittikten sonra 7 saniye bekleyip kalan 160 ml suyu merkezi kahve yatağın ortası olan minik bir daire çizerek yavaşça ve yakından döktüm (takriben 1TL bozuk para büyüklüğünde bir daire)

Taktiği ben bulmadım. Koyu kavrum kahveler ile alakalı bir şeyler öğrenmeye çalışırken daha büyük öğütmenin, bu döküş tekniğinin (osmotic flow) ve daha az sıcak suyun iyi olduğunu okudum ve denedim.

French presste içtiklerim ile kıyaslarsam daha az acı, içimi daha kolay bi kahve elde ettim. Kahve daha az bulanıktı, demlerken sufle gibi bişe oldu v60ta güzel görünüyordu. Ben daha çok beğendim.

Kahve:Starbucks Verona

Değirmenim yok, çektirirken French pressten biraz daha ince yapabilir misiniz dedim yaklaşık 3-4 dakikalık bir konuşma oldu lakin Filtre kahve makinesine göre çektirdim siz daha iyi anlarsınız.

20 gram kahve 260 ml su kullandım.

V60 satın aldım. Yanında hario kutu sarı filtreler vardı onları kullandım.

Suyu kaynattıktan sonra 3-4 dakika beklettim.

Ön demleme için tüm kahvelerin ıslandığından emin oldum sadece. Fazla su kullanmıyorum. Ön demlemeden sonra çıkan suyu da döküyorum. ( 260 ml net çıktı alıyorum, ön demleme suyu 260ml'ye dahil değil)

Ardından 100 ml suyu yalnızca merkeze yavaşça döktüm. Döküş bittikten sonra 7 saniye bekleyip kalan 160 ml suyu merkezi kahve yatağın ortası olan minik bir daire çizerek yavaşça ve yakından döktüm (takriben 1TL bozuk para büyüklüğünde bir daire)

Taktiği ben bulmadım. Koyu kavrum kahveler ile alakalı bir şeyler öğrenmeye çalışırken daha büyük öğütmenin, bu döküş tekniğinin (osmotic flow) ve daha az sıcak suyun iyi olduğunu okudum ve denedim.

French presste içtiklerim ile kıyaslarsam daha az acı, içimi daha kolay bi kahve elde ettim. Kahve daha az bulanıktı, demlerken sufle gibi bişe oldu v60ta güzel görünüyordu. Ben daha çok beğendim.
Elinizdeki ekipmanı ve tecrübenizi bilmemekle beraber, genel olarak önerilerim şöyle olurdu. Elinizdeki kahve için değil doğru kavrulmuş ve taze kavrulmuş ve degassing tamamlamış bir kahve için yazıyorum.

Kahve su oranınızı 1/15 - 1/17 aralığına çekebilirsiniz.
Blooming suyunu atmayın böyle bir uygulama yok
Net 260ml çıktı almak isterseniz 300-305 ml su kullanmanız lazım zira her 1 Gr çekirdek 2-2.2gr arası su tutuyor.
Su kaynadıktan sonra içinde bulunduğu şeyin ısı saklama kapasitesini bilmemekle beraber 3-4 dakikada beklediğinizden daha fazla ısı kaybı olacağını düşünüyorum.
Son olarak elinizdeki döküş yaptığınız ekipmanı bilmemekle beraber başlangıç için daha kabul görmüş tariflere (bloom+tek döküş dairesel gibi) yönelmenizi öneririm.

Clean Cup - Konga Etiyopya
#aeropress
#15-250gr, Rioba, 94°C
#K-pro 68 klik (cmd 20 klik yaklaşık)
#100 gr blooming 60 sn, 250ye tamamla, plunger tak vakum etkisi yap, 2.dk hafif swirl, 2.30 bas.. (@sprometheus)
#Bitiş: 03.00-03.15
#notlar: zarif, meyvemsi, tatlı, çiçeksi. asidite ve gövde düşük, aftertaste uzun.
v60'ta tıkanma riskine karşı aeropresse yöneldim, şansıma güzel demlemeyi yakaladım. kalanı böyle gidecek.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-12-14-12-33-01-554_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-12-14-12-33-01-554_com.miui.gallery.jpg
    49.9 KB · Görüntüleme: 127
Yöntem: Yüzen Kahve
Kahve: CoffeeNutz - Etiyopya Guji Gigesa
Öğütüm:Timemore C2 20 click
Sıcaklık: Kaynamaya Yakın Su

Tartı olmadığı için değirmen haznesinin yarısından çok az fazla kahve(13-14 gr) doldurdum,kupam da yaklaşık 240 ml diye düşünerekten 13-14gr/220-240ml olduğunu düşünüyorum.Önce kahve sonra kaynamaya yakın suyu yavaş yavaş çoğunlukla ortadan çay demler gibi bardağa doldurdum.1-1,5 dk sonra yüzeyi karıştırdım.Aşırı keyifli oldu,fakat daha ince denenebilir,çünkü öğütüm biraz orta kalınlığa kaçıyor.

Son düzenleme:
Kahve :Gera geisha (16 gram)
Kavurucu :null
Ekipman:aeropress (ters metot)
Öğütüm : 1zpresso jx 26 klik
Su sıcaklığı :87 85 derece

Önce 50 gram su koyup 30 saniye bakledim sonra bir 50 gram daha koyup 25 saniye kadar karıştırdım. Sonra suyu 200 grama tamamlayıp 10 saniye daha karıştırdım. 1.30 dan 2 dk olana kadar bekleyip çevirip yavaşça bastım.
Kavurucunun vaat ettiği notalarını çoğunu fazlasıyla aldım içimi yumaşak ve çok kompleks Bi kahve oldu.

Kavurucu: Zümrüt Karaca
Çekirdek: La Divisia – Geisha
Yöntem: V60 - Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 26 Klik
Oran: 15/260 ( 245 yapacaktım daldım 260 olmuş ama şikayetçi değilim :ROFLMAO: )
Su: 90 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 18 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.18 sn / 80

Tadım: Kırmızı meyveler baskın (özellikle çilek), orta gövdeli, soğuyunca tatlılaşıyor hafif bir limon - kumkuat arası bir tat var.

İyi pazarlar efeem, günün albümü ve kahvesi ektedir 🤓 Savage çekirdeklerini genel olarak çok severek tüketiyorum 🦥

Ekli dosyalar

• 865C0CE8-D644-40A7-A316-20E2B3497DB2.jpeg
    865C0CE8-D644-40A7-A316-20E2B3497DB2.jpeg
    110.7 KB · Görüntüleme: 95
Cleancup Finca Circassia... Yaklaşık 2 aylık çekirdek... Türk kahvesiyle berbattı ama aeropressle aromaları çok azalmış olsa da keyifli...

Ben 🖤 AeroPress

20211227_120301.jpg

20211227_135413.jpg

Chemex'de dibi kesik makine kağıdı denemesi. Kahve Clean Cup Santa Rosa 30.11 kavrum, su 94 derece Korusu, öğütüm G50 ile 42 klik, 15/240 kahve/su oranı, 2.50 bitiş.
V60 demlemelerine göre daha az aromalı, 3 delikli dibi kesik dripper'a ve Chemex'in kendi kağıdına göre daha aromatik bir demleme oldu.kağıdın kaynaklı kısmından 90 derece olacak şekilde katladım ve dibi konik bir kağıt elde ettim, sanırım Chemex'in sonradan çıkardığı daha ince kağıtlar ayarı bir şey ortaya çıktı. Güzel demleme oldu diyebilirim.

Selam,
Biraz soğuk algınlığı belirtilerinden dolayı, pcr test sonucum çıkana kadar, yalnız başka bir evde kalıyorum,
Bu evde bulabildiğim, jacobs monarch gold oldu.
Sonuç kahve içme hissiyatımı, giderdi, keyifsizlik vermedi, zaruri durumlarda içilebilir, türevlerini senelerce sütlü sütsüz, sekerli şekersiz v.b. şekillerde tükettik.

Sevgi ve Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 20211230_093658.jpg
    20211230_093658.jpg
    76.9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Selam,
Biraz soğuk algınlığı belirtilerinden dolayı, pcr test sonucum çıkana kadar, yalnız başka bir evde kalıyorum,
Bu evde bulabildiğim, jacobs monarch gold oldu.
Sonuç kahve içme hissiyatımı, giderdi, keyifsizlik vermedi, zaruri durumlarda içilebilir, türevlerini senelerce sütlü sütsüz, sekerli şekersiz v.b. şekillerde tükettik.

Sevgi ve Saygılarımla
geçmişler olsun, Allah şifa versin; sonuçlar da umarım temiz çıkar.
jacobs milicano da iyiydi, içinde kahve parçaları da vardı sanki, eskilerden hatırlarım. :)

Kavurucu: Clean Cup Coffee
Çekirdek: Rwanda - Bwenda
Ekipman: Hario Immersion Switch
Filtre : Hario 40'lı
Öğütüm: Comandante 24 Klik
Oran: 16.2/260 (1->16)
Su: 90 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 45 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 50 ml switch kapalı blooming, 30. sn'de switch'i açıp sonrasında açık devam
1.Döküş: 30 - 55 sn / 100 ml
2.Döküş: 1.10 - 1.35 sn / 110 ml döküş bitince hafif swirl

Tadım: Elma net, sütlü çikolata da hissedilebiliyor. Hiç bir acılık vs yok, gayet keyifli bir fincan oldu.

Geri