• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Kawa Finca La Esmeralda Anaerobic
Su: Pınar Madran 91°
Oran: 20/300
Öğütüm: Cmd Red 48 Klik
Filtre: Abaca
Yöntem: Ön demleme Switch + V60
Süre: 2.15

Öncelikle bu güzel tadımlık deneyim için @Anıl Bey'e teşekkür ederim.
Genelde demlemeleri kahvex2 ile switch kapalı halde 30 sn Ön demlemeyle başlarım, bunda da öyle yaptım. Ardından switch açıp tek seferde 300 grama tamamladım. İdeal bir akışla 2.15 gibi demleme tamamlandı.
Kahveyi çok beğendim, çok kompleks, soğudukça meyvemsileşen asidik bir kahve. :)

Öncelikle bu güzel tadımlık deneyim için @Anıl Bey'e teşekkür ederim.
Genelde demlemeleri kahvex2 ile switch kapalı halde 30 sn Ön demlemeyle başlarım, bunda da öyle yaptım. Ardından switch açıp tek seferde 300 grama tamamladım. İdeal bir akışla 2.15 gibi demleme tamamlandı.
Kahveyi çok beğendim, çok kompleks, soğudukça meyvemsileşen asidik bir kahve. :)
Afiyet bal şeker olsun 😊

KAWA- Colombie - Guacobia(Pacamara)
TH-3 / 1:45 Demleme
Buram buram çilek. LotX Colombia-Finca San Gabriel'e çok benzer.

Baristocrat- Finca Beatrice-Micro Lot
TM : 21 click
Su : Nestle Pure life
15gr / 240gr
Döküş : 40 ön demleme- 180-240
Bitiş : 2:10
Floral tatları net alıyorum. Diğer belirtilenleri alamadım açıkçası.

Herkese saglikli mutlu haftalar ,

Null dan filtre blend . 15 gr cekirdek 50 ml on demleme sonra 200 e tamamlama . Daha yeniyim :)

Ekli dosyayı görüntüle 13749
Çok güzel görünüyor, afiyet olsun 😊 . Sadece yeni olduğunuzu söylediğiniz için filtreyle ilgili ufak bir bilgi vermek istedim dripper'a daha iyi oturması için, katlanacak kısım sol aşağıda veya sağ aşağıda kalacak şekilde bir üçgen düşünün, orada tam o kabartma kısmından katlayın, ve ıslatırken kağıda üstten elinizle hafif aşağı iterken önce o kat yerine su döküp oradan dairesel şekilde yukarıya doğru çıkarak ıslatın. Kağıt daha iyi yapışıyor ve çok daha az boşluk oluşuyor. Bir de 200'e tamamlama derken, 15/200 mü demlediniz yoksa 200 ml ekleyerek 250ml e mi tamamladınız? Tat tercihiniz olabilir tabi ki fakat bir demlemenizde de 15/250 veya 16/250 denemenizi de öneririm, daha dengeli bir sonuç alabilirsiniz.

Efsanevi çizim kabiliyetimle üstte bahsettiğim katlama öncesi konumlandırmayı da belli etmeye çalıştım, o kat yerinden tam olarak katladığınızda dripper boyunuza tam uygun olarak olmuş oluyor, eğer kat yerinden biraz daha ileriden biraz kağıdı da dahil ederek katlarsanız bir bölge yapışmayıp havada kalabiliyor, bu da bypass yani suyun kahveden değil kağıttan geçmesine sebep olabiliyor.
1623658982446.png

Null- Cascavel Verde Brezilya
TM : 20 click
15gr / 240gr
Döküş : 40 ön demleme- 80-80-40
Bitiş : 2:50

bayıldım.Çiçek bahçesi ve meyveler :)

Kahve: Lot X Mayıs Seçkisi
Su: Pınar Madran 96°
Oran: 12/192
Öğütüm: Cmd Red 30'
Yöntem: Aeropress Ters
Süre: 2.40

Kahveye suyu ekle, karıştır, 2 dakika bekle, 40 saniye bas şeklinde demleme yaptım.
Yüksek asidite, yüksek meyvemsilik, orta gövde, tatlılık, bol bol meyvemsilik aldığım güzel bir okula gidiş kahvesi oldu.
Mayıs seçkisi Nisan seçkisinden daha güzel. :)

Kahveye suyu ekle, karıştır, 2 dakika bekle, 40 saniye bas şeklinde demleme yaptım.
Yüksek asidite, yüksek meyvemsilik, orta gövde, tatlılık, bol bol meyvemsilik aldığım güzel bir okula gidiş kahvesi oldu.
Mayıs seçkisi Nisan seçkisinden daha güzel. :)

Mayıs seçkisi tüm objektif değerlerle(Harcanan zaman, yeşilin çiftlik fiyatı vs.) Nisan'ın epey ötesinde, fincana da yansıması aynı şekilde :)

Sen bir de Haziran'ı gör :D

Mayıs seçkisi tüm objektif değerlerle(Harcanan zaman, yeşilin çiftlik fiyatı vs.) Nisan'ın epey ötesinde, fincana da yansıması aynı şekilde :)

Sen bir de Haziran'ı gör :D
Zehirli işte ya atma şu oku :love:

Şuraya cold drip ve pipomla babalar günü kutlaması koyalım.
AEE1A1AE-431E-4B95-A96C-7409B886879C.jpeg

bu vesileyle tüm babalarımızın babalar günü kutlu olsun

Kahve: Gigesa Natural
Kavurucu: Fam
Kavrum Tarihi: 25.05
Demleme: Timemore Plastik 01
Filtre: CAFEC TH-3
Su: Peak 5.0 (60 ppm)
Kahve/Su Miktarı: 16/250 g
Demleme Yöntemi: 50 g 30 sn blooming daha sonra eşit 2 döküş
Toplam Süre: 2:15
Uzun zamandır bu başlığa yazmıyordum daha çok espresso denemelerimi paylaşıyordum. Dönem dönem filtreyi ve espressoyu daha fazla tercih ettiğim oluyor. Peak filtresini değiştirince genede filtre favorim oluyor. Bu kahveyi Buzdağı su ile birkaç kere denemiştim ama istediğim sonucu alamamıştım. Bu demlemeden sonra istediğimi aldım. Kremamsı ve hafif tatlı güzel bir kahve.
Bir diğer sorun filtrenin çok yavaşlamasıydı onu da 01 Timemore plastik alarak çözdüm. Kahve yatağına ne kadar yakın su dökerseniz filtrenin tıkanma/yavaşlama şansı o kadar azalıyor. Aynı demlemeyi Hario 02 ile yapsaydım muhtemelen 20-30 sn daha uzun sürerdi. Süre konusunda sorun yaşayanlara düşük gramajlı demleme yapıyorlarsa bu ürünü öneririm. Başka başlıklar altında Abaca filtrenin tıkandığından bahsedenler görüyorum. Benim fikrim sorun yüzde 90 döküşle ilgili. Yakından döküş yaptığımda bu filtrelerle 3 dk üzerine çıkmak çok çok zor.

Probador Collectiva- Etiyopya Chelchele Grade 1
TM : 21 click
15gr / 240gr
Döküş : 40 ön demleme- 80-60-60
Bitiş : 3 te tıkandı bitirmek zorunda kaldım
Kırmızı meyveler-aromatik-lime

İlk defa bu kadar sert çekirdek görüyorum.Sanki taş öğüttüm :) Misket limonu ve tatlı bir bitiş aldım ama şu reçeteyi netleştirmem lazım :)

deneyen varmı acaba ?

Kavurucu: da Matteo
Çekirdek: Feku Jabril, Etiyopya
Demleme Yöntemi: V60
Oran: 15:250 (95C)
Öğütüm: C40, 22 click
Filtre: Hario 40'lı
Su: Çeşme Suyu; Peak Water (4.2)
Döküş Yöntemi (gr): 50+100+100
Toplam Süre: 2:40

Muazzam bir kavrum ve etkileyici bir çekirdekti, maalesef tükendi. Direkt sipariş etmek şu ara pahalıya geliyor sanırım oldukça, bir yerlerden yine denk gelirse (abonelik vs.) kesin almayı düşünürüm da Matteo'dan.

Elimdeki son Orijinal Chemex filtresi ile Damo demledim. V60 'taki keskin fermente tatlar biraz yuvarlandı. Aneorobik içerken damakta kalan tatlar ayrı bir güzel.
Kavurucu: Coffenutz
Çekirdek: Damo Aneorobik
Demleme yöntemi: Chemex
Oran:15:250 (94°)
Döküş: 30:55:55:55:55
Öğütüm: Molent G50, 40
Filtre: Orijinal Chemex Filtre
Su: Erikli, buzdağı karışım

Screenshot_2021-07-06-14-43-30-125_com.google.android.apps.photos.jpg

WhatsApp Image 2021-07-06 at 15.29.08.jpeg

Kahve: Honduras - Pozo Azul
Kavurucu: Kahve Fabrikası
Demleme Yöntemi: Hario V60
Filtre : Hario 100
Öğütüm: CMD 22 klik
Su: Saka Su (102 ppm) 89 Derece
Oran: 1:16 (15 gr / 240 ml)
Süre : 1:17
Yorum : Baskın Portakal, Kakao, Rom ve Şarap Tadı Soğudukça Ananas, Viski ve Mandalina
Her yudumda çok farklı tatlar alacağınıza emin olabilirsiniz

Bir çok farklı demleme yaptık ve bizce en keyif aldığımız aralık bu oldu

40 ML ön demleme 17 saniye bekledikten sonra 120 ml'e kadar dairesel döküşler, devamında 240 ml'e kadar kenarlardan toplayarak dairesel döküşler bitiş 1:17

Kahve : Ethiopia Nensebo Refisa
Kavurucu : Clean Cup Coffee
Su : İdeal su (94 Derece) (marka olan ideal su tabii 😀)
Öğütüm : CMD 23 klik
Oran : 1/15 (20-300)
Demleme Aracı: v60 (th-3 filtre)
Reçete : Sitedeki reçeteyi birebir uyguladım; 50 ml bloom 40 sn kalan su 1.40 dk'ya kadar iki eşit parçada tamamlama şeklinde. Süre olarak dün origamiyle demlediğimde sitedeki 2.30 süresi tam olarak tutmuştu ama bugün v60 demlememde süre 3 dk oldu.

Bugün süreden dolayı dün çok net aldığım tadım notlarındaki çilek ve ahudududan nerdeyse eser yoktu. Yani bu kahveyi demlerken ünlü düşünür @raistlin 'in de dediği gibi 2.15 değilse de 2.30'u geçmeyin 😁

Ekli dosyalar

• 1_IMG_20210708_230422.jpg
    1_IMG_20210708_230422.jpg
    54.3 KB · Görüntüleme: 75
Geri