• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Guetamala - El Boqueron
Kavuran: Probador Colectiva
Demleme Metodu: V60+Melodrip, 15g, ~1:17 kahve/su oranı
Öğütücü: Comandante 21 click ama 3 gün önce
Demleme sıcaklığı: 93 derece

Çok garip. Öğütülmüş kahve lafı geçince aromadan bahsetmek sözkonusu bile olmaz, ama 3 gün önce öğütüp vakumladığım bu kahveyi açtığım gibi demledim.

420F6166-8AA3-4A03-AF8A-35FC9B43F0A2.jpeg

İnanmazsınız belki ama, demlerken bile buram buram kokuyordu. Hangi kahveyi öğütüp koyduğumu unutmuştum açıkçası, ama demlerken aldığım aromalar direk kafamda Guetamala ile eşleştirdi.

Sırada EK ile öğütülüp, vakumlanıp, 5 gün sonra demlenen kahvede! Grafik doğru mu merak ediyorum! EK’sı olan sponsor aranıyor 😁

E3397204-B995-47E7-B682-A71E65E44F6C.png

Çok garip. Öğütülmüş kahve lafı geçince aromadan bahsetmek sözkonusu bile olmaz, ama 3 gün önce öğütüp vakumladığım bu kahveyi açtığım gibi demledim.

Ekli dosyayı görüntüle 261

İnanmazsınız belki ama, demlerken bile buram buram kokuyordu. Hangi kahveyi öğütüp koyduğumu unutmuştum açıkçası, ama demlerken aldığım aromalar direk kafamda Guetamala ile eşleştirdi.

Sırada EK ile öğütülüp, vakumlanıp, 5 gün sonra demlenen kahvede! Grafik doğru mu merak ediyorum! EK’sı olan sponsor aranıyor 😁

Ekli dosyayı görüntüle 262
teomanım bunu ben hep söylüyorum.
geçmişte birileri kahveyi öğüttükten 15sn sonra bayatlamaya başlar sav'ı öyle bir mit haline aldı ki.
o sav'ı ortaya çıkarını bir bulsam 3 ü bir arada kahve kazanında kaynatmayı planlıyorum.
sanılanın aksine kahvenin dayanma süreleri uzun.
saklama koşulları da hele iyiyse rahatlıkla gidebildiği kadar gidiyor.
kahveyi alayım 3 haftada tüketmeliyim diye yarış yapmaya gerek yok.
stres yapmadan da uzun uzun bir süreçte de içilebilir.
elimde 31 aralık kronotrop kosta rica las lajas var mesela. 1 ay oldu. bu sabah demledim ve aşık oldum yine kahveye.
ya bizim damaklar çok gelişti.
ya da artık kahve bilinci bir seviyeye geldi.
bilmiyorum.

Merhaba,

Yorumlar ve incelemeler için çok teşekkürler. Fikirleriniz bizim için çok kıymetli, hepsini dikkatlice okuyup bunlarla ilgili çalışmalar yaptığımıza emin olabilirsiniz.Bütün istek ve beklentilerinizi bize iletebilirsiniz.Fiyatlar konusuna gelince, mümkün olan en ulaşılabilir fiyatlarla daha fazla insana nitelikli kahve sunmak istiyoruz. Tamamen şeffaf bir işletme kültürümüz var, dilediğiniz soruyu cevaplamaya hazırız.

Teşekkürler...

geçmişte birileri kahveyi öğüttükten 15sn sonra bayatlamaya başlar sav'ı öyle bir mit haline aldı ki.
o sav'ı ortaya çıkarını bir bulsam 3 ü bir arada kahve kazanında kaynatmayı planlıyorum.
elimde 31 aralık kronotrop kosta rica las lajas var mesela. 1 ay oldu. bu sabah demledim ve aşık oldum yine kahveye.
bilmiyorum.

Tazelik konusunda her dediğinize katılıyorum Evren hocam 🙏 Hatta bambaşka bir konu, bazı kahveleri ilk 2 haftasında sevmediğim, sonra o kötü tat ve aromalar bayatlayınca sevmeye başladığım kahveler oldu.

Ha, belirtmeliyim ki, bu bir anti-öğütücü reklamı değildir. Öğütülmüş kahve diyelim ki 14 gün bile paketinde taze kalabilseydi, yine boyutu ayarlamak için bir öğütücü alırdım. Ama kampçılar için mükemmel bir seçenek olacağını düşünüyorum.

bilmiyorum.

Ben de bunu savunuyorum Evren hocam. Şahsi tecrübem, kahve iyi kavrulmuşsa, kavrum hataları azsa ve karakteristik aroma özellikleri ön plandaysa, öğütülmüş de olsa çok güzel demlemeler ortaya çıkıyor.

Önceden işe giderken, ya akşam ya da sabahtan öğütür, kavanoza koyar işe giderdim ve iş yerinde kahvemi demlerdim. Deneyen herkes de aromalarını bir türlü alırdı. Hatta iş yerinde kahveye bulaştırdığım arkadaşlarımdan Delonghi ile öğütüp getiren var. 2 günlük kahveyi demliyoruz ve aromalar net bir şekilde alınabiliyor.

Ayrıca 2 ayı geçirdiğim, çok özenerek saklamadığım kahvelerde de güzel sonuçlar aldığım çok olmuştur.

Aroma kaybı başlıyor ama etkisi tam olarak nedir, biz ne kadarını kaç günden sonra fark edebiliriz, orası kocaman bir soru işareti.

Kahve: Guetamala - El Boqueron
Demleme Metodu: V60, 14.1g, ~1:17 kahve/su oranı
Öğütücü: Timemore 20 klik
Demleme sıcaklığı: 95 derece

@Kahveciningalaksirehberi Son 3-4 denememden sonra hüsrana yola açan bu kahveyi bir de Teoman hocamın verdiği tarifle demledim. Normalde doğal işlenmiş kahveler en favori kahvelerimdir.

Kahve meyvemsi ve fakat asiditesi beklediğim kadar belirgin değil. Ananas aroması rahatlıkla alınabiliyor. Gövdesi kullandığım yüksek kahve/su oranından kaynaklı biraz düşük oldu sanırım. İlerleyen günlerde farklı parametreler ile deneyip, farklı tatlar alabilirim diye umuyorum.

Bu kahvenin omni kavrum olmasından kaynaklı biraz koyu kavrulduğunu düşünüyorum. Açık bir kavrumda çok fazla keyif verebilirdi.
34073B51-24E9-4C4A-9DD4-523B42B4CA00.jpeg

@Kahveciningalaksirehberi Son 3-4 denememden sonra hüsrana yola açan bu kahveyi bir de Teoman hocamın verdiği tarifle demledim. Normalde doğal işlenmiş kahveler en favori kahvelerimdir.

Kahve meyvemsi ve fakat asiditesi beklediğim kadar belirgin değil. Ananas aroması rahatlıkla alınabiliyor. Gövdesi kullandığım yüksek kahve/su oranından kaynaklı biraz düşük oldu sanırım. İlerleyen günlerde farklı parametreler ile deneyip, farklı tatlar alabilirim diye umuyorum.

Bu kahvenin omni kavrum olmasından kaynaklı biraz koyu kavrulduğunu düşünüyorum. Açık bir kavrumda çok fazla keyif verebilirdi.
Ekli dosyayı görüntüle 273

Ben de birkaç gündür Halu Beriti - Spesiyel olarak yıkanmış 😛 ile boğuşuyorum, bir türlü beğenemedim. Var bir gariplik, kardeşi falan mı kavuruyor acep 😁 şaka bir yana, en sevdiğim kavurucudur diyebilirim, ama bu alımda Guetamala haricinde gerçekten beğendiğim bir çekirdek yoktu. Çıtayı çok mu yükselttik acaba?..

Ben de birkaç gündür Halu Beriti - Spesiyel olarak yıkanmış 😛 ile boğuşuyorum, bir türlü beğenemedim. Var bir gariplik, kardeşi falan mı kavuruyor acep 😁 şaka bir yana, en sevdiğim kavurucudur diyebilirim, ama bu alımda Guetamala haricinde gerçekten beğendiğim bir çekirdek yoktu. Çıtayı çok mu yükselttik acaba?..

Bu bize özel indirimli kavrum olmasın :)

Kahve: Etiyopya - Mormora - Naturel
Kavuran: Zümrüt KARACA
Demleme Metodu: Cafflano Kompakt
Öğütücü: Timemore nano 20 click
Demleme sıcaklığı: 94 derece

Nektarin belirgin alttan lavanta kokusu ve sabah sabah müthiş bir kahve ile güne başlamak.

Ekli dosyayı görüntüle 273

hocam, ben de bugün probador 'un "kolombiya - fudam,organik" ile uğraştım. ne yaptıysam o acılığı gideremedim. etiyopya-banko gutiti'den umudu kesince bu çekirdeğe geçmiştim ama sonuç yine aynı. ham meyveyi yedikten sonra dil ve damakta oluşan o buruşma hissini acılıkla birlikte veriyor. ben de sorunun omni kavrumdan kaynaklandığını düşünüyorum. bana göre omni kavrum her çekirdeğe yakışmıyor. (aslında hiçbir çekirdeğe yakışmıyor demek istiyorum :))

sonuç; yapılan tüm kahveler içilemeden dökülür, coffee department'ın ruanda-simbi'si demlenir ve içilir.

Kahve: Ethiopia - Halu Beriti
İşlem: Natural
Demleme Metodu: V60+Melodrip, 18g, ~1:17 kahve/su oranı
Öğütücü: Comandante 25 click

Vay be! Harbiden güzel içimdi. Yıkanmış olana üvey evlat muamelesi yapmak zorundayım maalesef, bunu harbiden beğendim. Tropikal meyve aromaları alabileceğiniz, dengeli bir kahve.

Vay be! Harbiden güzel içimdi. Yıkanmış olana üvey evlat muamelesi yapmak zorundayım maalesef, bunu harbiden beğendim. Tropikal meyve aromaları alabileceğiniz, dengeli bir kahve.

Yok hocam. Bugün bunu da denedim, sanırım bu omni kavrum olayı bana uymadı. Ne yaparsam yapayım, arkadan hafif bir acılık eşlik ediyor. Tamam tek çekirdekli sarı meyvemsi tatlar soğudukça damağa vuruyor ama tam temiz bir kupa elde edemiyorum.

Timemore 20 klik, 1:17, ~95C, 15 gr demledim. Su döküş bitimi 1:45, ardından Rao Spin, demleme bitiş 2:40

hocam, ben de bugün probador 'un "kolombiya - fudam,organik" ile uğraştım. ne yaptıysam o acılığı gideremedim. etiyopya-banko gutiti'den umudu kesince bu çekirdeğe geçmiştim ama sonuç yine aynı. ham meyveyi yedikten sonra dil ve damakta oluşan o buruşma hissini acılıkla birlikte veriyor. ben de sorunun omni kavrumdan kaynaklandığını düşünüyorum. bana göre omni kavrum her çekirdeğe yakışmıyor. (aslında hiçbir çekirdeğe yakışmıyor demek istiyorum :))

sonuç; yapılan tüm kahveler içilemeden dökülür, coffee department'ın ruanda-simbi'si demlenir ve içilir.

Yalnız değilsin hocam :)

Yok hocam. Bugün bunu da denedim, sanırım bu omni kavrum olayı bana uymadı. Ne yaparsam yapayım, arkadan hafif bir acılık eşlik ediyor. Tamam tek çekirdekli sarı meyvemsi tatlar soğudukça damağa vuruyor ama tam temiz bir kupa elde edemiyorum.

Timemore 20 klik, 1:17, ~95C, 15 gr demledim. Su döküş bitimi 1:45, ardından Rao Spin, demleme bitiş 2:40

Hocam o zaman tek çare, hiç isteyerek söylemesem de, sıcaklığı 90-91 e düşürmek... Sıcaklıkla çok oynamam ama öğütümle düzelecek bir şey değil gibi..

Yine ve yeniden
Gardelli - Kenya Kamwangi
Comandante 20 click
Delter Press
15 gr kahve, 225 gr su (94 derece)
Demleme süresi 2:25 dakika (50 gr su ile 40 sn civarı blooming, kalanı iki part olarak yavaş basış)

Kaliteli bir pazar oluyor demek isterdim, ama eve iş getirdim 😅 Sağlık olsun.
Dolapta az bir şey Shawntawene kaldı, ama Kamwangi'nin paketini açınca ve demlediğimde aldığım o kokuya asla hayır diyemiyorum azizim 😂

IMG-1010.jpg

Kahve: Ethiopia - Halu Beriti
İşlem: Natural
Demleme Metodu: V60+Melodrip, 15g, 1:16 kahve/su oranı
Öğütücü: Comandante 22 click

Standart koyuya varan kavrumlar için olan A Reçetesini uyguladım. 4:45 bitiş. 1:16 biraz yoğun geldiği için, 80 derece su ile hem biraz seyreltip hem de içim sıcaklığına getirmek istedim.

3FDA2B01-26DD-488C-AEF2-6C6D48E67C1B.jpeg

Tatmin eden bir kahve olmadı, aynı partiden alan birkaç farklı kişinin de demlemesini denedim, sıkıntı muhtemelen bu kavrumda. Beğenen olduğunu duydum, ama maalesef beni sevindirmedi. Yıkanmış olana hiç girmeyeceğim zaten, onun için buzluğun en karanlık ve en korkunç yerini ayırdım...

Geri