• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

Deep27’nin kağıtları 4 fincanlık chemexlere uyar mı? Ağız yapısı dar olduğu için soruyorum.
 
Deep27’nin kağıtları 4 fincanlık chemexlere uyar mı? Ağız yapısı dar olduğu için soruyorum.
Hiç chemex kullanmadım, ama sanmıyorum ki uyabilsin. Çünkü bu Deep27 ciddi ufak ve minik. Keza filtresi de adı gibi derin ve dar. Ama denemek gerek bir.
 
Kimbo Top Aroma
16/32
9 bar
30 saniye
90° 100 ppm
Makine: Profitec Drive
Öğütücü: Kinu M47 Classic

Bunu önce espresso olarak içtim, sonra bir de latte yaptım kek yanında tüketmek için.

Espresso olarak yoğun, yüksek gövdeli, düşük asiditeli, çikolata tatlarının hakim olduğu ve tatlılığın da belirgin olduğu bir fincan sundu.

20240330_130516.jpg


Kahve Fabrikası Nitelikli Türk Kahvesi
K-ultra 20 klik
Arçelik Telve :)
7 Gr kahve

Kahve Fabrikası'nın Türk kahvesi blendini genel olarak beğendim, açık kavrum ve düşük asidite ile kendine has bir kavrum yorumu olduğu açık. Genel olarak beğendim. Arçelik Telve ise genel olarak Türk kahvesi işini standardize etme konusunda başarılı olduğu gibi bence fincan olarak da çok başarılı... Cezve vs. uğraşmaya gerek var mı bilmiyorum. Sanırım bir daha gireceğim bir top değil Telve varken...

20240330_113931.jpg
 
Coffeerem
Colombia – Elkin Guzman Natural Acetic Tabi
Kalita 185 cam
Molent g50, 34klik
Nestle su 93°
15 gr kahve 240 ml su, 60*4 döküş

Son zamanlar da içtiğim beni en çok mutlu eden kahve bu oldu diyebilirim. Mayhoşluk tatlılık bir arada, güçlü bir fincan ortaya çıkıyor.

IMG_5109.jpeg
 
Gardelli - Blue Batak (Endonezya)
Plastik V60 - Cafec Traditional
1Zpresso K-Max 75
Buzdağı 17 / 250 94° Fellow Stagg
30 sn 60ml 10'ar saniye devamla 60 ml. Bitiş: 2.20

Blue Batak, Kuzey Sumatra'daki Toba Gölü'nün güney ucundaki Lintong'dan elde ediliyormuş. Toba Gölü dünyanın en büyük volkanik krater gölüymüş. İşbu kahve, 13. yy'den beri bu zengin volkanik bölgede yaşayan Batak kabilesi tarafından onlarca yıldır yetiştiriliyormuş. Toplamda yaklaşık 3500 küçük çiftçi yılda 4 ila 5 çuval kahve üretiyormuş.

2023 Ağustos hasadı olan Blue Batak'ı gerçekten özel bir kahve ve Lintong bölgesinin birinci sınıf ürünü olarak tanımlıyorlar. Yetiştirmeden kurutmaya kadar her şey elle yapılıyormuş.

Sitedeki açıklamalarına göre Rubens Gardelli tarafından bizzat kavrulmuş olan kahvede greyfurt ve kızılcık notaları ön plandaymış. Sumatra'da bildiğim kadarıyla kaliteli tütün de yetişiyor. Verimli bir bölge. İlk kez içtiğim bu Endonezya kahvesini beğendim, güzel deneyim oldu.

Sonuç, Gardelli'nin standardı cidden üst seviyelerde.


fef6f642-f409-48fa-ac8e-fd361f8773c1.jpeg
 
Gardelli - Suukala (Tolima - Kolombiya)
Kalita 155 Heavy Metal - Kalita Filtre
1Zpresso K-Max 80
Buzdağı 17 / 250 90° Fellow Stagg
30 sn 60ml 10'ar saniye devamla 60 ml. Bitiş: 2.20 (Kartındaki reçetede bitiş Kalita için 3.55)

Sitesindeki açıklamalarına göre Rubens Gardelli tarafından bizzat kavrulmuş olan kahvede elma ve fındık notaları ön plandaymış. Temmuz 2023 hasatı olan bu yıkanmış leziz Kolombiya kahvesini de beğendim, kahve gibi kahve.

Sonuç gibi sonuç, Gardelli'nin standardı cidden üst seviyelerde.

d2aa5548-e96f-4239-b55d-e7c621f77dd9.jpeg118a1524-defd-4793-a0bc-f95a7c8a9f93.jpeg
 
Supreme Roastwork
Colombia - miller bustos
Pink Bourbon - natural 2023
14.03.2024

20-300 gr, ZW+3-3-3-3
ZP6 - 61 klik
1:1:1 metodu
2.00
Notlar: bas dondurucu zalim. Parfumsu ve meyvemsi koku hem ogutumde hem demlemede hem fincanda belli. Yogun kirmizi meyve ve tropikal meyveler bir arada (cok ilginc ve kompleks, ilk defa bu kadar farkli aromalarin bir arada oldugu kahve iciyorum). Kahvenin temiz ve dengeli olmasi da zaten aklimi basimdan aldi. İnanilmasi guc bir kahve.
Kavurucunun kahveyi bu kadar net tanimlamasi da dunya sampiyonu klasmaninda.

Honduras, Etiyopya ve Kenyalar degasste
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240403-WA0000.jpg
    IMG-20240403-WA0000.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 49
Coffee Pirates (Viyana) - Gasharu Nyamasheke (Ruanda - Ireme Experimental Microlot)
Hario V60 Plastik - Cafec Traditional
1Zpresso K-Max 80
Buzdağı 20 / 300 94° Fellow Stagg
45 sn 50ml yatağı gördükçe 70 - 60 - 60 - 60 (Kasuya)

Sitesindeki açıklamalarına göre Kiraz, Portakal, Karamel, Mango ve Vanilya notaları ön plandaymış. Dolayısıyla meyvemsi. Bu "deneysel" Bourbon varyete kahve, yıkama istasyonunda toplandıktan sonra, dengeli ve iyi yoğunluktaki çekirdeklerin diğerlerinden ayrılmasını sağlamak için meyveler sıralanır ve yüzdürülürmüş. Daha sonra, istenen lezzet profiline ulaşmak için de 72 saatlik bir anaerobik fermantasyondan geçtikleri fermantasyon tanklarına yerleştikten sonra yaklaşık 25 ila 30 gün boyunca o güzelim Afrika güneşinde kurutulurlarmış.

Fermantasyonu yormayan, kahve içtiğinizi her yudumda hatırlatan lezzetli bir çekirdek.

Coffee Pirates'ın da standardı üst seviyelerde.

83e02c67-8e14-41c9-b66c-84f2e89e9363.jpeg
 
Firma: La Luna Roastery
Kahve: Colombia El Mirador
Kavrulma Tarihi: 12.03.2024
Brewer: Kalita 185
Filtre: Kalita wave
Değirmen: CMD 22 klik
Su Markası: Zero Water+Sweet water(3+3+3+3)
Su sıcaklığı: 94 derece
Metod: 15gr - 240 gr (4x60 metod)
Bitiş: 2.40

Son günlerde beğenerek içtiğim kahve. İlk kez kalita da denedim su tutmayan bir kahve, kalita da 3 dk altına indiğim ilk çekirdek oldu galiba. Sonuçta zaten biraz under çıktı ama yine de içimde sıkıntı yoktu. Cmd 20 klikte tekrar denenebilir.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Görsel 2024-04-07 saat 04.51.52_bdd0b277.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-07 saat 04.51.52_bdd0b277.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 24
İlk soğuk demleme, Mersin'de havalar ısındı.

Niji coffee, Kolombiya Cold Washed Sidra
30 gr kahve, 260 ml su, 220 gr buz
Orea dripper, 185 kalita filtre
Timemore c2, 15 klik
Dükkandaki artıma su, dereceyi bilmiyorum.

220 gr buzu karafa koydum, bardaklar da soğusun diye 2'şer kalıp buzlar koydum. Sonrası 260 ml su 40'ar olacak şekilde 5 döküş ve son döküş 60 ml olacak şekilde. Kahve TYT'de 114 net yapan öğrenciyle bölüşüldü ve sidraların vişne yatkınlığıyla meyve suyu tadında bir kahve.
 
Çekirdek: Colombia Granja Paraiso 92
Demleme Yöntem ve Detayları: Deep27 dripper ve kendi filtresi ile osmotic demleme
Öğütüm Detayları: K-Max 60 klik
Su Detayları: 92° Uludağ Premium 228ml
Kahve Miktarı: 14
Oran: 1/16,3
Demleme Basamakları: 48ml 30sn blooming + 90ml ortaya osmotic döküş + 90ml daha geniş açılı osmotic döküş
Tds-Ext: 1.39 - 19.76
Tadım Detayları: Baştan sona aldığım en belirgin tat lavanta oldu. Buna eşlik eden meyvemsi tatlar ve çok dozunda bir asidite mevcut.
Sonuç: Damak yormayan, dengeli, orta asidite ve orta gövdeli zarif bir kahve. Bana geisha'ları anımsattı.
Birkaç denememde over sonuçlar alsamda acılık, bitterlik hiç yoktu. Yine de keyifliydi. En keyifli sonucu Deep27 ile bu reçetemle aldım. Su olarak Nestle'den ziyade düşük ppm'li Uludağ Premium'la aldığım sonuçlar beni daha çok memnun etti.
İyiki 2 paket almışım 😃 elinize, emeğinize sağlık @Niji Coffee Co. @Alireza Razzaghzadeh .

Not: Ayrıca mutlaka TK olarakta deneyin. Arzum Okka OK002 ile normal modda XProS 35 klik 7gr - 70 ml enfes. Saka su ve 5 kademeli olan sıcaklık ayarı 2 de. Uzun zamandır içtiğim en iyi TK. Belirgin bir lavanta, yine meyvemsi orta asidite. İlginçtirki (tadım notlarında da yok ama) kahve bitişe doğru ve telveye yaklaştıkça çok bariz damla sakızına dönüyor. Telvenin bir kısmını yedim 🤣 Sadece tk için bile alabilirim tekrar...

1000086611.jpg
 
Arnavutluk Tiran 'da antigua coffee'ye ugradik bugun. European coffee trip'te Arnavutluk 'taki tek specialty coffee mekani.
Flat white ve V60 istedik; flat white idare ederdi latte art da guzeldi, v60 kahve potansiyeli iyi fakat demleme kotuydu, tam verim alamadik. Flat white yaparken ayni anda v60 demliyordu cok ozen gosteremedi sanirim.
V60'ta the miner'tan endomezya frinsa vardi.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240408-WA0011.jpg
    IMG-20240408-WA0011.jpg
    163.7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20240408-WA0010.jpg
    IMG-20240408-WA0010.jpg
    49.6 KB · Görüntüleme: 36
Firma: Ordinarius Coffee
Kahve: Colombia Cherry Buesseco
Kavrulma Tarihi: 08.03.2024
Brewer: Origami Air S
Filtre: Cafec TH-3
Değirmen: CMD 18 klik
Su Markası: Zero Water+Sweet water(3+3+3+3)
Su sıcaklığı: 92 derece
Metod: 15gr - 240 gr (4x60 metod)
Bitiş: 2.00

Kavrum'u 1 ayı geçti. Kahve aromaları daha bi oturdu. Kızılcık ve kiraz asiditesi bariz buram buram geliyor. Keyifle içilebilecek bir kahve
WhatsApp Görsel 2024-04-10 saat 01.41.00_d2d4ad38.jpg
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Görsel 2024-04-10 saat 01.42.13_9d95c7b1.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-04-10 saat 01.42.13_9d95c7b1.jpg
    41.6 KB · Görüntüleme: 24
Kavurucu: Sezy Coffee
Çekirdek: Ethiopia Bochesa
Dripper: Hario V60
Filtre: Cafec Traditional 02
Öğütüm Detayları: Cmd 25 klik
Su Detayları: 95 derece Nestle Pure Life
Toplam Süre: 02.50-03.00
Kahve Miktarı: 25 gr
Oran: 1/16,67

Double Bloom Reçetesi 80-160-416, döküşü 2.00 gibi bitirip 2.50-3 gibi demlemeyi sonlandırıyorum, gayet temiz tatlı. 1kg 1kg alıp risksiz kahve içiyorum.
 
Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Rwanda - Abakundakawa

Kavrulduktan 10 gün sonra denedim kahveyi. Özetlemem gerekirse ''tatlı'' diyebilirim. Çekirdek halinden tatlı kokular almıştım. Tat kısmında da o tatlılık mevcut. Ananas ve mango tatlılığı hissediliyor. Asiditesi oldukça dengeli, kahve ılıyınca bile rahatsız etmiyor. Benim fincanım pek asidik bir kahve değildi. Aromalar bangır bangır bağırmıyor ancak oldukça hissedilir. Haftaya tatlılığın ve aromaların daha da ön plana çıkacağını düşünüyorum. Şu haliyle de beni tatmin etti diyebilirim.
 
Kavurucu: Sanalbaharat?(Bir takım Monteblanco setini başka bir kavurucu kavuruyormuş komplo teorileri vardı)
Çekirdek: Sidra Burbon
Dripper: Hario V60 Switch
Filtre: Cafec Traditional
Öğütücü: DF64 SSP MP, 35-40 arası bir ayarda
Su: Hayat Sakarya(Kırmızı Kapaklı?) 94 derece
Toplam Süre: 03:00
Kahve Miktarı: 25 gr
Oran: 1/16

Kasuya abimizin paylaştığı "God Recipe" gibisinden bir demleme oldu.
00:00 -> 75 gr su
00:30 -> 75 gr su
01:15 -> Switch kapat, 75-80 derece su ile 400gr'a tamamla (Kettle'a birazcık oda sıcaklığı su eklemece). Kasuya abim 70derece yapıyor ben öyle pek beğenemedim.
01:45 -> Switch aç.
03:00 -> Demleme bitişi.

Aromada biraz koyu, bitter, karamelize. Damakta limoni yoğunlukta, kakule ve karamel. Aftertaste çilekli süt??. Kahve görüntü ve koku olarak çok koyu kavrummuş gibi gelmişti, bardakta da biraz öyle bence daha iyi olabilir gibi. Beklemediğim bir performans aldım çekirdekten, belki duyularım daha açıktı bugün 😅 . Daha açık bir kavrum olabilseymiş iyice üst düzey bir çekirdek olacakmış gibi geldi.
 
Kavurucu: FAM Coffee Family
Çekirdek: El Salvador La Fany
Kavrulma Tarihi: 26.03.2024
Dripper: Hario V60
Değirmen: Comandante 23 click
Su: Hayat
Su Sıcaklığı: 93 derece
Metod: 20gr - 300 gr (5x60 metod)
Bitiş: 2.45


Natural işlenmiş katmanlı, tatlımsı bir çekirdek. Tadım notalarında Çilek, Greyfurt, Bal yazılmış. Damkta hafif asidik boğazda tatlımsı bir tat brakıyor.
 
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Clean Cup
Çekirdek: Colombia El Diviso
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Abaca+
Öğütüm Detayları: Timemore C3 14 clik (en düşük ayarın bir üstü)
Su Detayları: Dalga Su (Adana Bölgesi) 93°C derece
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15:240
Oran: 1/16
Kavrum Tarihi: 25.03.2024
Demleme Basamakları: 60-60-60-60

Tadım Detayları: Kahve su tutmuyor. Traditional ile 2 dakika altında demlendiği için abaca ile demledim, aromaları daha iyi çıktı. Greyfurt aroması baskındı. Su Adana bölgesine ait, gittiğimde bu suyla kahve denemesi yapmıştım. Buzdağından bile daha çok aroma aldığım oluyor. İş sebebiyle her gittiğimde getiriyorum.
 
20240419_181531.jpg

Sanalbaharat Papua Yeni Gine Sigri, yıkanmış
15.04 kavrum
15/240, ZP6 4.5 öğütüm, 93 derece su
Hario 01 kağıt, Hario decanter
Bloom/swirl/180 ml/1.10'da 2. Döküş/1.30 swirl/1.50 bitiş

Kahve çekirdekleri Pacamara'dan hallice, dev gibi. Sumatra Blue'yu hafiften andıran bir isli tadın yanında yoğun kuru yemiş/incir, koyu renkli meyveler, ceviz; bitişte koyu karamel/pekmezsilik.
Kahve suyla buluştuğunda aşırı derecede kabardı, henüz kavrulalı 4 gün olmuş ama yine de fazla gazlı 🙂 Filtrede son derece lezzetli ve akılda kalıcı oldu, bu lahve espressoda da çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Kavrum city+olarak belirtilmiş ama daha koyu görünüyor, bu gibi tat profilindeki kahvelere genel olarak full city ayarı kavrumlar çok yakışıyor.
 
Geri
Üst