• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

Merhaba, kaşığı coffee project den aldım, internet sitelerinde de satışı mevcut. Kupa ise klasik ikea porselen kupa. 240 ml lik olan. Kullanımı çok hoşuma gidiyor ve sadece 10 tl ücreti. Bu sebeple bolca aldım ve kullanıyorum.
Çok teşekkür ederim,kaşığı bulmuştum ama ikea hiç aklıma gelmedi kupa için .Ayrıca bugün Türk kahvesi paylaşımlarınıza göz attım cezve stand ve Ocak için tavsiye edeceğiniz kulübe indirimli bir site var mı ? Ocak standle beraber mi onu bulamadım ayrıca model olarak.
 
Çok teşekkür ederim,kaşığı bulmuştum ama ikea hiç aklıma gelmedi kupa için .Ayrıca bugün Türk kahvesi paylaşımlarınıza göz attım cezve stand ve Ocak için tavsiye edeceğiniz kulübe indirimli bir site var mı ? Ocak standle beraber mi onu bulamadım ayrıca model olarak.
Maalesef öyle bir site olduğunu hatırlamıyorum, özellikle stand konusunda alternatif sayısı çok az. Ben nurgaz'ın gaz ocaklarını kullanıyorum, şimdilik idare ediyor ama ileri de kartuş ve stand almak daha iyi olacaktır.
 
Çekirdek: Pedra azul
Kavurucu: Coffee Department
Demleme yöntemi: V60,
Tarif: 16gr/270ml 60 ml su 30 san blooming ardından 2 eşit parçada döküş
Öğütüm: CMD C40 22 klik
Filtre: Hario V60 02 100 japon
Bitiş: 2.35
Kahve tadım notalarını yansıtıyor. çikolata taze fındık ve bitişte portakal marmelatı. İçimi rahat güzel bir kahve. Şuan elimdeki kahve 25 gün once kavrulmuş viyana kahvesinden aldım. 2 hafta once bu kahveden kahve departmanından almıştım. 8 gün önce kavrulmuş şekilde. O zamanki demlememde bu performansı alamamıştım. Öğütürken cok toz cıkarmıştı. Kahve yatağında çamurlaşma vardı. Ya kavrumda bir sorun vardı, ya da degassing süresini en az 2 hafta beklemek gerekiyor bu kahvede. Şuanki deneyimlerime göre Tam F/P kahvesi.
 
Son düzenleme:
Çekirdek: Kahve Fabrikası-Colombia Finca Paraiso (27.01.2021)
Yöntem: Hario Switch-Cafec Traditional
Öğütüm: CMD 20 klik (30 dk bekletme)
Su: Buzdağı, Kaynadıktan sonra 1 dk bekledi
Oran:15/260
Tarif: Switch kapalıyken drippera 130 ml su ekledim, üstüne kahveyi döküp süreyi başlattım. Hemen 130 ml daha su ekledim ve tahta kaşıkla 15 sn karıştırdım. 1.dakikada hafif spinle yapışanları topladım ve 01.30da switchi açtım.
Bitiş: 2.15


Ana Sorayı yeni hasatta birkaç hafta önce büyük beklentiyle ilk kez denemiştim ama sevmemiştim. Bu alımımda hem Paraiso hem de Kochere şimdiden çok hoşuma gitti. Paraiso gerçekten çok tatlı bir kahve. Her ikisinin başlığını okuduğumda bekledikçe güzelleştiğine dair birçok yorum gördüm, bakalım ileriki zamanlarda nasıl olacak. Şu sıralar elimde kaz boyunlu kettle, termometre ve tds metre yok ama buna rağmen 5L Buzdağı su ve Hario Switch ile en verim aldığım tarif bu oluyor.
 
çekirdek: celsius-tega tula
kavrum tarihi: 14 ocak 2021
vakum+dondurma tarihi: 26 ocak 2021
su & derece: buzdağı & 94°C
öğütüm: comandante 21 klik
filtre: hario
14,5 gram kahve>> 60 gram bloom>45. saniyede 55 gram su>1:30 dakikada 55 gram su> 2:15 dakikada 40 gram su>3:40 demleme bitti
bu kahveyi bugün ikinci demleyişim, ikidir dişlerimi kekremsi gibi yapan bir ekşilik var. yani kırmızı eriğin yazın ilk çıkmaya başladığındaki halini yemişim gibi ve bu tat uzun süre damağın gerisinde devam ediyor. bunun dışında başka bir tat alamadım. floral notaları da alamadım, tatlılık da bulamadım.
edit: pardon öğütümü kalınlaştırarak yazmıştım. daha da incelterek tekrar deneyeceğim.
 

Ekli dosyalar

  • celsius 1_filtre005.jpg
    celsius 1_filtre005.jpg
    142.4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Çekirdek: Clean Cup Kolombiya Santa Rosa de Cabal
Su: Buzdağı
Demleme yöntemi: Cafec Traditional filtreyle V60; 75 gr. suyla 45 saniye çiçeklendirme, kaşıkla altını üstüne getirerek karıştırma, kalan suyu iki-üç seferde parçalı döküş (tam kaydını tutamadım ama takriben 00:45-1:10 arası, 1:20-1:30 arası ve 2. dakika başında döküşler yaptım), 4:00'da bitiriş
Öğütüm: Tchibo 10 (ortadan inceye yakın, sanırım CMD 20 civarlarında)
Oran: 1/16 (25 gr kahve, 400 gr su)
Asiditeyi tamamen olmasa da baskılamayı başardım, daha doygun ve aftertaste bırakmaya meyyal bir çıktı aldım. Hiç acılığın olmaması da sevindirdi. Fakat çilek kokusunu, aromasını bu kahveden uzaklaştırmak imkansız; seven de sevmeyen de rahatça alabilir. Clean Cup kahveleri için şu söz uygun: Dipped in honey, that's on the money.
 
Bunu görmemiştim, 5 dk önce aynı kahveyi 40sn bloom, 15:240 demledim tesadüfen, 2:15'te tamamladım.

Yorumunuz nedir kahveyle ilgili, beğendiniz mi?
Orta gövdeli, ice tea kıvamında dengeli bir kahve. Narenciye asiditesi var ama baskın değil.

Toplu alımda da Nisan ayında bu kahveyi denemiştim. Notlarıma baktım, o zaman aroma yoğunluğu daha fazla gelmişti.

Ben çayımsı gövdeli kahveleri seviyorum ama 1:16 yerine, 1:15 kullanılabilir ya da öğütümü bir tık inceltebilirim.

Siz nasıl buldunuz?
 
Orta gövdeli, ice tea kıvamında dengeli bir kahve. Narenciye asiditesi var ama baskın değil.

Toplu alımda da Nisan ayında bu kahveyi denemiştim. Notlarıma baktım, o zaman aroma yoğunluğu daha fazla gelmişti.

Ben çayımsı gövdeli kahveleri seviyorum ama 1:16 yerine, 1:15 kullanılabilir ya da öğütümü bir tık inceltebilirim.

Siz nasıl buldunuz?

Benimki kısa sürmesinden de mütevellit tam verimli olmadı, ben de incelteceğim. Hızlı bir akış oldu. Dediğiniz gibi çay kıvamındaydı.
 
2 si arasında nasıl bir fark var hocam
Geometrisi aynı, tek fark Hario daki gibi malzeme farkı.

Cam olanın alt haznesi çoğu bardağa oturuyor ama plastik olanın biraz daha geniş. Bazı bardaklara tam oturmadı.

Onun dışında plastik olanda üst kısımda tutmak için çıkıntı var. İkisinin de kalınlığı aynı gibi.

Sıcaklık testi yapar, paylaşırım
 
Çekirdek : El Salvador - Cuzcachapa
Kavurucu : Coffee Department
Ölçü : 15gr/250ml
Öğütüm : Timemore 17
Ekipman : V60 02 Plastik, Hario 100'lü (Karton Kutu)
Tarif:
- 35 gram su ile hızlıca ıslatılır, üç tur Rao Spin ile bütün kahve ıslatılır.
- 0.45 den itibaren toplam kütle 150 grama tamalanacak şekilde dairesel olarak orta hızda su dökülür.
- 1.15 de su hedef kütle 250 grama tamamlanır ve iki-üç tur hafif Rao Spin ile V60 nazikçe servera 3-5 cmden bırakılır. Bitiş 2.50-3.00.

Evet her gün en az bir fincan içtiğim bu güzel çekirdeğin son bir kaç demlemelik miktarı kaldı :(, bir 10 grama yakını bu akşam yapmak istediğim ilk cuppinge ayırdım. Kendi adıma çıkarabildiğim en güzel tarifin bu olduğunu düşünüyorum, kesinlikle baştan sona çikolatalı mus yoğunluğunu ve tatlılığını damakta kalır bir şekilde yansıttı, özellikle soğudukça daha da hissedilir olan ahududuyu anımsatan asidite gerçekten çok güzel oldu.

Bu çekirdeğin bende gerçekten çok özel bir yeri var artık, satın aldığım ilk nitelikli çekirdekti ve ilk V60 demlemelerimi kendisiyle yapıyorum iki haftadır. Acısıyla ekşisiyle pek istemediğim fincanlar çıkardım bu iki haftada, ama hiç pişman değilim çünkü bana kattığı inanılmaz bir tecrübe ve en kötü fincanım da bile verdiği o huzur gerçekten benim için unutulmayacak bir süreç oldu.
 
Drop Coffee Etiyopya Adola. V60 ekipmanım olmamasına rağmen, yarı otomatik pourover yöntem ile (Elektroluks kahve makinesinde el ile su dökerek demleme) oldukça beğendiğim bir fincan çıktı ortaya:)

Drop Coffee Etiyopya Adola, Natural
Öğütüm G50 32 klik
35 gr kahve
550gr su (Stokholm çeşme suyu)
80gr blooming
Bitis 04.00

 
Çekirdek: El Paseo Kolombiya
Kavurucu: Gaia&Co
Demleme Yöntemi: Origami, v60 Cafec traditional
Öğütüm: CMD 23 klik
Su: 93 Derece (Kuzeyden)
Oran: 1/16 (20 gram kahve)
Döküş: x3 bloom. Geri kalanı 2 eş parça
Öncelikle kahvenin çekilmemiş hali bile baya parfümsü kokulara sahip demleme esnasında bu naturel anaerobik kahvemiz kokusuyla daha da cezbedici hale geldi. Başlangıçta tadım notlarında portakal yazsada ben biraz daha greyfurt tadı aldım. Kahve soğudukça narenciye tatlar yerini kırmızı meyvelere bıraktı. Bu güzel kahve için @berkdere ye çok teşekkür ederim 😊
 
Çekirdek : Colombia - Santa Rosa de Cabal
Kavurucu : CleanCup Coffee
Ölçü : 13gr/200ml 90-92C su (kaynadıktan sonra 1.5 dakika beklettim)
Öğütüm : Timemore 25
Ekipman : V60 02 Plastik, Hario 100'lü (Karton Kutu)
Tarif: 4 eşit döküş ile her 30 saniyede bir döküş yaptım. Hedef 2.20-2.30du, 2.21 de bitti.

Kahvenin gerek CleanCup'ın konu başlığında gerek de burada bahsedilen yoğun çilek kokusu kesinlikle mevcut. Cuppingde de gerçekten yoğundu, fakat benden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir ekşilik vardı. Kalın öğütüm ile tatlılığı biraz daha öne çıkarmak istedim, sonuç gerçekten beklediğimden daha iyi oldu. Baştan sona yoğun bir çilek tadı var, hatta cuppingde "çilekli kefiri andıran" yazmıştım ama şu an çilekli kurabiye, çilekli cheesecake diyebilirim. Gövde olarak dengeli, ve asidite özellikle damağı alışmamış ben için gerçekten tam tadında.
 
Geri
Üst