teyyaredenkahve
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Levent
Sanırım ilk defa Pink Bourbon varyetesi denedim. daha önce denedim mi hatırlamıyorum Bu kahve özelinde keyif veren farklı bir kahve olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kokusu çok güzeldi.
Sorunuzu anlamadım. Kavrum tarihi teriminin ne demek olduğunu mu soruyorsunuz yoksa Kronotrop çekirdeklerinin ne zaman kavrulduğunu mu? Kavrum tarihi yeşil çekirdeğin ısıyla kavrulması işleminin gerçekleştiği tarih,Kronotrop ise her pazartesi kavuruyor diye biliyorum.Merhaba kronotrop kavrum tarihi nedir acaba?
Aralık ayının abonelik kahveleri neredeyse 1 ay sonunda elime geçti. Asıl merak ettiğim kahve buydu ve beklediğimde de değmiş. Fermente tatların baskın olduğu tatlı ve aftertastei düşük bir kahve. Demlemede daha ince öğütüp süreyi uzatmak güzel sonuç vermedi dolayısıyla ideal demlemem bu diyebilirim.Kahve: Daterra Acaua SH3 Anaerobic
Kavurucu: Coffee Collective
Kavrulma Tarihi: 16.12.2020
Demleme Yöntemi: Plastik V60
Filtre: CAFEC Traditional
Kahve/Su Miktarı: 16/250
Demleme: 50x5 döküş
Toplam Süre: 2:20
Su: 95 Derece Peak Water 3.2 (Ankara)
Öğütüm: Comandante 45 click
Kavrulduğu tarihi sormuşdum.Sorunuzu anlamadım. Kavrum tarihi teriminin ne demek olduğunu mu soruyorsunuz yoksa Kronotrop çekirdeklerinin ne zaman kavrulduğunu mu? Kavrum tarihi yeşil çekirdeğin ısıyla kavrulması işleminin gerçekleştiği tarih,Kronotrop ise her pazartesi kavuruyor diye biliyorum.
Ben de aynı kahveyi James Hoffmann metoduyla v60’ta demledim. Çilek tadı çok bariz, aftertaste aşırı uzun sürüyor ve oldukça gövdeli. Ağzı dolduruyor. Null’un workasına çok benzettim, kör tadım yapsam kesinlikle anerobic sanardım. Oysaki naturel bir kahve ve nefis. Çileğin baskıladığı başka bir tat daha var ama onu çıkaramıyorum, nitekim oldukça beta bir tat.Kahve: Shantawene #2 Ethiopia (Natural) - Kawa
Ekipman: Origami dripper + Cafec Abaca
Su: Javsu 95°C
Öğütüm: CMD 20 klik
Metod: Orkun Üstel'in çift kişilik demleme reçetesi (30gr/480gr)
14.01.2021 kavrumlu kahvenin degassingi biter bitmez çift kişilik demleme yaptım. Kahvenin öğütümden önce ve sonra kokusu çok hoş idi. Kahveyi demledikten sonra resmen koku şölenine döndü olay. Öyle ki bu kahvenin hoş kokusu tadının önüne geçti bence. Çilek reçelini andıran koklamaya doyulmayan yoğun ve hoş bir rayihası var. Bir ara tadım notlarında belirtilen limon çiçeği kokusu alıyorum sansam da bu bir şartlanmadan başka bir şey değildi Düşük asidite, orta gövde ve orta-düşük tatlılıkta olduğunu hissettiğim kahvenin asiditesi soğudukça daha hissedilir hale gelmesine rağmen yine de düşüktü. Natural Ethiopia = iyi kahve mottomu doğrulayan bir kahve daha oldu. Demleme sıcaklığını artırıp, öğütümü kalınlaştırarak demleme süresini 3:30'lara almak, tek kişilik demleme yapmak ve tk demlemek (natural ethiopia tk'da şimdeye dek hiç üzmedi) bu kahve ile sıradaki denemelerim olacak. Kahveyi @Lorenzen ve @canyucel ile birlikte almıştık. Onların da demlemelerini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoum.
Ekli dosyayı görüntüle 8454
Ekli dosyayı görüntüle 8453
Cupping Notları: Çekirdek yapısına baktığımızda çok fazla varyete karışımından oluşmasından mütevellit homojen olmayan bir kavruma sahip. Yer yer scorching ve tipping ler mevcut. Öğütülmüş kuru kokuda domates ve yemek kokusu aldım. 4. dakikada kırılan crust sonucunda ortaya kuşburnu ve kırmızı erik kokuları geldi. 8. dakikadaki ilk yudumlarla baskın bir nane-limon çiçeği aromasıyla karşılaştım. Bu aromaların arkasında lime, bergamot aromaları geldi. Demleme konusunda nasıl bir performans sergileyeceğini şimdiden söylemek için biraz erken fakat cupping olarak beğendiğim bir kahve oldu. Teşekkürler @CelsiusCoffeeRoasteryKavurucu: Celsius Coffee Roastery
Kahve: Etiyopya Tega & Tula Sublot 008-2A Organik
Kavrum Tarihi: 19.01.2021
Cupping Parametreleri: 10 gr kahve 180 ml 93 C su. Öğütüm Kalınlığı: Medium fine.
Cupping Notları: Çekirdeklerin dış yapısına baktığımızda homojen bir yapıya sahip güzel bir kavrum olduğunu söyleyebilirim. Sanırım kavrum light american roast kıvamlarında. Kuru kokuda kırmızı meyve (vişne), hafif tuzlu kuruyemiş tatlarıyla karışık, yemeksi aroma hisssiyatı verdi. 4. dakikada kırılan crustla birlikte ortaya fındık, erik ve ceviz kokuları belirdi. 8. dakikadaki ilk yudumlarla kırmızı erik baskın olarak gelirken arkalardan belli belirsiz armut tatlarıyla karşılaştım. Bunun yanı sıra ceviz aromaları aldım. Şunu söylemem gerek ki bu tatları baskılayan bir baharat hissiyatı da aldım. Soğudukça ceviz tadı arttı. Düşük gövdeye sahip bir kahve olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda biraz sıradan ve tekdüzelik hissettim. Etiyopya Tega Tula da aldığım keyif ve heyecanı bu kahvede alamadım. Herkese mutlu hafta sonları dilerim. Teşekkürler @CelsiusCoffeeRoastery emeğinize sağlık.Kavurucu: Celsius Coffee Roastery
Kahve: Nikaragua Finca Aurora Natural
Kavrum Tarihi: 19.01.2021
Cupping Parametreleri: 10 gr kahve 180 ml 93 C su. Öğütüm Kalınlığı: Medium fine.
İlk dökülen 60 ml blooming olmuyor? İkinci döküşe 30. saniyede başlanıyorsa eğer öyle gibiÇekirdek: El Salvador - Cuzcachapa
Kavurucu: Coffee Department
Demleme yöntemi: V60, April Coffee (bloomingsiz 30 saniye aralıklarla dört eşit döküş, 1.30 son döküşte rao spin)
Tarif: 15gr/240ml (orijinal tarif 13/200 ama bana yetmiyor )
Öğütüm: Timemore C2 25 Klik
Filtre: Hario V60 02 100 Karton Kutu
Bitiş: 2.35
Oldukça yoğun, gövdeli bir kahve elde ettim. Soğudukça asiditesi biraz daha artıyor ve her haliyle gayet beğendiğim bir çekirdek oldu.