• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

📉💥Kahve ve Ekipman İndirimleri

Aeropress go mu, standart Aeropress mi tavsiye edersiniz? Şunu da denememiş olmayalım. 😄
Bir süredir aeropress go kullanıyorum. Hediye gelmişti yoksa sanırım fiyat farkından dolayı aeropress alırdım. Ama şöyle söyleyeyim çok kibar ve her yere taşınabilir. Tüm parçaları iç içe giriyor zaten. Yanında molent pocket ile çok iyi ikili oldular.

Tabi ki bu avantajların yanında dezavantajları var. Aldığınız çıktı miktarı daha az. Bu beni rahatsız etmese de genel aeropress tariflerini uygulamak bazen zor olabiliyor miktarlardan dolayı. Sadece bu nokta rahatsız ediyor. Ters yöntem ile 11-13g kahve 200g suyu rahat alıyor. Bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. 🙂

2 sorum olacak Halil hocam,
Ek tıpa işini çözdünüz mü yoksa 6 tıpa sizin için yeterli oldu mu?
Hangi şişelere tam oturuyor?
Valla ben beypazarı soda şişesine koyuyordum genelde, zaten az kalan kahveleri koyuyorum paket kalabalığı olmasın diye, eğer fazlaysa vakum makinesiyle vakumlayıp buzluğa atıyorum. 6 tıpanın 6 tanesini kullanmadım hiç en fazla 4 kullandım. Vakumladım buzluğa attım, örnek vereyim zümrüt karaca - la divisia aldığımdan beri buzlukta açıyorum 15 gr alıyorum geri vakum yapıp buzluğa atıyorum, tatta bozulma ya da bayatlık hissetmedim hiç. Celsius - Kochere Natural da var mesela önce paketle vakumdaydı sonra paketten şişeye aldım o da 4 5 aydır buzlukta onda da bozulma hissetmedim. Arada nolur nolmaz diye vakumu salıp tekrar vakumluyorum pıs sesi her seferinde çıkıyor, demekki vakumu bozulmuyor hiç.

Valla ben beypazarı soda şişesine koyuyordum genelde, zaten az kalan kahveleri koyuyorum paket kalabalığı olmasın diye, eğer fazlaysa vakum makinesiyle vakumlayıp buzluğa atıyorum. 6 tıpanın 6 tanesini kullanmadım hiç en fazla 4 kullandım. Vakumladım buzluğa attım, örnek vereyim zümrüt karaca - la divisia aldığımdan beri buzlukta açıyorum 15 gr alıyorum geri vakum yapıp buzluğa atıyorum, tatta bozulma ya da bayatlık hissetmedim hiç. Celsius - Kochere Natural da var mesela önce paketle vakumdaydı sonra paketten şişeye aldım o da 4 5 aydır buzlukta onda da bozulma hissetmedim. Arada nolur nolmaz diye vakumu salıp tekrar vakumluyorum pıs sesi her seferinde çıkıyor, demekki vakumu bozulmuyor hiç.
Teşekkür ederim.

Beypazarı şişesiyle mi buzlukta muhafaza ediyorsunuz (patlama, çatlama olmuyor mu), yoksa kaçırdığım bir nokta mı var?

Beypazarı şişesiyle mi buzlukta muhafaza ediyorsunuz (patlama, çatlama olmuyor mu), yoksa kaçırdığım bir nokta mı var?
Ben de beypazarı şişesini atıyorum buzluğa hocam daha patlama, çatlama tarzı olay yaşamadım.

Hocam tıpa yerine cam su şişesine koysak fakat streç sarıp öyle kapağını kapasak hava almaması adına. Yine tıpa kadar iş görür gibime geliyor?

Soda şişesi yerine 33 cl ya da 50 cl şişeler denediniz mi, onlara da uyar mı?

ağzı dar bütün şişelerde çalışıyor, soda, su, bira, şarap. 200ml 250ml 330ml 750ml fark etmiyor.

Hocam tıpa yerine cam su şişesine koysak fakat streç sarıp öyle kapağını kapasak hava almaması adına. Yine tıpa kadar iş görür gibime geliyor?

Amaç, vakumlamak. Tıpalar bunun için. Sadece hava almasın istiyorsanız, bir sürü hava almaz kap, kavanoz vs var.

Vidalı kapak şişe tercih edelim. Konserve yapar gibi şişeyi sıcak suda bekleterek bu esnada kapağı kapatırsak soğuma sonucunda oluşan vakum etkisi yeterli olabilir.(denemedim)

sade1.png

Gökhan hocama ek olarak:

-Kahvenin bozulmasını sağlayan şey oksidasyondur. (bkz. yükseltgenme)
-Oksidasyon, atmosfer basıncından daha düşük ortamda çok daha yavaş gerçekleşir.
-Vakum, içerideki havayı tamamen boşaltarak iç basıncı düşürmeye yarar.
-Hava almayan kaplarda da hava vardır ve basınç dışarıyla aynıdır, oksidasyon devam eder.
-Evet, kapağı açmak kapatmak ya da hava alan bir kapta saklamak hızlandırır.

Detaylı bilgi

Geri