• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Bugün sabah Santa Rosa almak için @TarıkTercan Bey'i ziyaret ettik bizi çok güzel karşıladı, bir kaç saat muhabbet ettik. Kahveyi daha çok gelir olarak görmeyip işini aşkla yapan biri güzel bir dalından yeni koparılmış 🍓 ikram etti resmen bize 😋 Tavsiye edildiği kadar varmış, Eskişehir de olup önceden tanışmamış olmak üzücü bir durumdu. Bol bol kahveli günler diliyorum herkese 🤗

Ekli dosyalar

• IMG_20220909_121005-min.jpg
    IMG_20220909_121005-min.jpg
    132.9 KB · Görüntüleme: 93
Bugün sabah Santa Rosa almak için @TarıkTercan Bey'i ziyaret ettik bizi çok güzel karşıladı, bir kaç saat muhabbet ettik. Kahveyi daha çok gelir olarak görmeyip işini aşkla yapan biri güzel bir dalından yeni koparılmış 🍓 ikram etti resmen bize 😋 Tavsiye edildiği kadar varmış, Eskişehir de olup önceden tanışmamış olmak üzücü bir durumdu. Bol bol kahveli günler diliyorum herkese 🤗
Eskişehirden geçeceğim ve uğrama planı yaptığım için merkezde olan işini ertelemişti. Kesinlikle en azından bir sohbeti ve bir kahvesini almakmiçin uğranması gereken noktalardan.

Çok memnun oldum Melih Bey, her zaman bekleriz. Güzel sohbet ve yorumlarınız için teşekkürler 😊

@GTuncay 250 gr Santa Rosa kaptım.Yavaş yavaş damağı kalibre edeceğim :)

Tarık Hocam, Santa Rosa detaylı reçetesi siteye ne zaman eklenir? Bir de demleme suyunuza en yakın markalı su önerseniz neyi önerirsiniz?

Bir de burdaki öneriniz sanıyorum Timemore C2 veya G1 için olmalı. Muhtemelen C3 için 13-14 klikler ideal olacaktır, 18 çok yüksek kalıyor çünkü
Merhaba @gokayyilmaz reçete siteye eklendi. Demlemelerimizi Kalabak su ile yapıyoruz ppm'i 30-35 çıkıyor. Düşük ppm'li suları tercih edebilirsiniz. Şu an piyasada bu ayardaki suları bilmiyorum ama araştırayım. Timemore C3 kullanmadım evet G1'de denk gelen klik 18. Arada 4 klik far ediyor mu?

Merhaba @gokayyilmaz reçete siteye eklendi. Demlemelerimizi Kalabak su ile yapıyoruz ppm'i 30-35 çıkıyor. Düşük ppm'li suları tercih edebilirsiniz. Şu an piyasada bu ayardaki suları bilmiyorum ama araştırayım. Timemore C3 kullanmadım evet G1'de denk gelen klik 18. Arada 4 klik far ediyor mu?
Kalabak su fazlasıyla yerel 😅Geçen yıl buzdağı tavsiyesi vardı sanırım ben onu kullandım. C3 için tavsiye aralık 13-16 klik olması lazım yani evet fark mevcut. Geçen yıl seçkinizde Kolombiya monte blanco/ purple caturra adlı ilginç bir kahve varyetesi vardı. Bu yıl bu kahveden bir haber var mı?

Kalabak su fazlasıyla yerel 😅Geçen yıl buzdağı tavsiyesi vardı sanırım ben onu kullandım. C3 için tavsiye aralık 13-16 klik olması lazım yani evet fark mevcut. Geçen yıl seçkinizde Kolombiya monte blanco/ purple caturra adlı ilginç bir kahve varyetesi vardı. Bu yıl bu kahveden bir haber var mı?
Buzdağı ile bu sene deneme şansım olmadı. Geçen sene güzel çalışıyordu. Kalabak ppm olarak düşük ona göre. Demleme de iyi sonuç verdi. Ama denenebilir elbette bir çok su. Kalabak sadece Eskişehir'de var evet 😅
Monteblanco.. Güzel kahveydi. Tekrar neden olmasın. Yeni hasadından şu an için bir haber yok. İz bırakan kahveleri bulunca getirmek bizim için keyifli oluyor.

Kolombiya Santa Rosa
Kahve/Su Oranı: 1/15
Kahve/Su Miktarı: 16/240
Öğütüm: Timemore C3 15 KLİK
Su: Buzdağı
Su Sıcaklığı: 93C
Filtre: Hario bol poşet(nedense bana yavaş geldi)
Demleme Süresi: 1:55~
Döküşler: 80-80-80
31 Ağustos tarihli kahveyi Çarşamba günü demlediğimde sonuç pek hoş olmamıştı ancak 18.gün itibariyle kahve gerçekten içilebilir olmuş.
Birkaç gün ara için fark büyük. Geçen seneye göre bence biraz daha şarabımsı olması dışında net bir şey söylemek zor ama kalın öğüttüğüm için lezzetten bir şeyler kaybetmiş olabilirim. İlerleyen günlerde th-3 filtre ve daha ince bir öğütüm ile tekrar deneyeceğim. Bir fark olursa elbette yazarım...

Kolombiya Santa Rosa
31 Ağustos tarihli kahveyi Çarşamba günü demlediğimde sonuç pek hoş olmamıştı ancak 18.gün itibariyle kahve gerçekten içilebilir olmuş.
Birkaç gün ara için fark büyük. Geçen seneye göre bence biraz daha şarabımsı olması dışında net bir şey söylemek zor ama kalın öğüttüğüm için lezzetten bir şeyler kaybetmiş olabilirim. İlerleyen günlerde th-3 filtre ve daha ince bir öğütüm ile tekrar deneyeceğim. Bir fark olursa elbette yazarım...

Aynı demlemeyi yaptım 2 Eylül kavrumu ile. Birebir aynı fikirdeyim. Bol poşet değil de 40lı kullandım. Ama benzer sürelerdeydim. 0:35 ve 1:10da yaptım döküşleri.

15 klik değiştirmeden Th-3 ile de daha güzel olabilir bence. Şarabımsılık baskındı çünkü baya. Belki bu şekilde azaltılır biraz

Son düzenleme:
Kolombiya Santa Rosa
20. Günden sonra içmek daha iyi daha oturmuş oluyor demişti Tarık Bey

Sabah soluğu gordionda aldım santa rosayi teslim almak icin. Gitmişken de v60 denemek istedim kırmadılar sağ olsunlar bir yandan da muhabbet ettik muhabbet sonrası brezilya kahvelerini de almak istedim, brezilya kahvesi günlük içime uygun, asiditesi olan brezilya karakteristiğini barındıran üzmeyen guzel bir kahveymiş.

Kolombiya Santa Rosa
Santa Rosa demleme tarifi özelinde son yorumumu yapıyorum.
Sayın @gokayyilmaz dediği gibi C3 15 klik daha iyi sonuç verdi yani biraz daha fazla çözünmesinin artısı değil eksisi var, bitterlik arttı.
Timemore C3'ün v60 için önerilen aralığı 13-16. Buradan farklı değirmen kullanıcılarına bir fikir verir sanırım.
Su konusunda 2 su öneriyorum tabi Eskişehirde değilseniz :) Buzdağı ve Assu(Bolu).
Assu'yu özellikle denemenizi tavsiye ederim.
Erkenden paketi açıp içmeye uygun bir kahve değil, önerim 18. günden itibaren içilmeye başlanması tabi herkesin kendi zevki:)
Teşekkürler @TarıkTercan .

Geri