• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Ben de Costarica, Etiopya,Peru birer tur Moccamaster ile demledim kalın öğüttüm kahveler vaadeten aromaları veriyor yalnız biraz hafif oldu tam aromalarını çıkartamadım ama kahveler kaliteli acılık ekşilik yok bu hafta ince öğütüm birer tur daha deneyeceğim
@zafer bey afiyet olsun, yorumlarınız için teşekkürler. 😀

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:0.9[9,Başlangıç noktasından itibaren 9 Step İleri]
Çekirdek Miktarı:23.5
Su Miktarı:230 Gram
Çekirdek:Kosta Rika Hacienda Sonora
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:01/10/2021
Su Sıcaklığı:65°C - 70°C

Demleme Notları:
Öğütülmüş çekirdeğin üzerine suyu ekledikten sonra tahta kaşık ile 4-5 tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözünde en kısık hali ile köpük doyum noktasına ulaştığında ocağın üzerinden alarak fincanlara servis ettim.

Tadım Notları: Demlemeyi 2 kişilik yaptım yani parametreler iki kişilik porsiyon için.Bu kahveyi mokapotta içmelere doyamadım 3.paketim şuanda yolda.Bu çekirdeğin türk kahvesi performansını çok merak ediyordum ama mokapotum büyük olduğu için aldığı kahve gramajıda yüksek olduğu için deneyememiştim.Gerçekten sırf türk kahvesi için bile temin edilebilir.Gövdesi çok tatminkar ve aromalar çok güzel eşlik ediyor.
Vural Bey konu çekirdek hakikaten birçok demleme yöntemine yakışıyor. Güzel değerlendirmeleriniz için teşekkürler. 😀

Hacienda Sonora'yı denemek istiyorum. @NoPainNoCoffee çok övdü. 16.5 TL kargoyu görünce elim gitmiyor almaya. Kargo ücretine alerjim varsa demek😳.

Hacienda Sonora'yı denemek istiyorum. @NoPainNoCoffee çok övdü. 16.5 TL kargoyu görünce elim gitmiyor almaya. Kargo ücretine alerjim varsa demek😳.

Selamlar @Oguzhan

Eğer V60 ile deneyeceksen filtre kavrum Keramo'yu ekleyebilirsin yanına.Bende espresso kavrumunu ve bir kez daha kostarika yı sipariş verdim.Keramo bir çok kavurucuda var ve şimdiye kadar üzdüğünü görmedim.Birde gordion'un kavrumunu görmek istedim.

Keramo'yu en son yapılan toplu alımdaki kavurucudan içtim ve 4 çekirdeğin arasında beni en çok mutlu eden çekirdek olmuştu.

Merhaba. @NoPainNoCoffee Vural beyin samimi övgüsü benim de dikkatimi çekti ve hem Hacienda Sonora hem de Etiyopya Keramo siparişi vericem. Bu arada göremedim ve sormak istedim; Kasım ayına veya foruma özel bir indirim var mı acaba.

Merhaba. @NoPainNoCoffee Vural beyin samimi övgüsü benim de dikkatimi çekti ve hem Hacienda Sonora hem de Etiyopya Keramo siparişi vericem. Bu arada göremedim ve sormak istedim; Kasım ayına veya foruma özel bir indirim var mı acaba.

Selamlar @sağlıklıkahve

Öncelikle güvenin için çok teşekkür ederim,mutlu ettin beni.Deneyimlerini buradan paylaşırsan takip etmek isterim.

Kasım ayıma özel bir indirim mevcut ama herhangi bir kod yok,direk olarak rakamlara yansıtılmış indirim.Online satış sitesine giriş yaptığında fark edeceksin ben 2-3 gün ile kaçırmıştım.

Keramo'nun durumuna göre belkide bir sipariş daha verebilirim.

Selamlar @sağlıklıkahve

Öncelikle güvenin için çok teşekkür ederim,mutlu ettin beni.Deneyimlerini buradan paylaşırsan takip etmek isterim.

Kasım ayıma özel bir indirim mevcut ama herhangi bir kod yok,direk olarak rakamlara yansıtılmış indirim.Online satış sitesine giriş yaptığında fark edeceksin ben 2-3 gün ile kaçırmıştım.

Keramo'nun durumuna göre belkide bir sipariş daha verebilirim.
Teşekkür ederim Vural bey. Yakın zamanda forum kanalıyla sevgili @teyyaredenkahve Levent beyin yardımlarıyla picopresso almıştık. Pico ile espresso denemeleri yapıcam ve sizin tecrübelerinizi/paylaşımlarınızı önemsiyorum.
İyi günler dilerim

Teşekkür ederim Vural bey. Yakın zamanda forum kanalıyla sevgili @teyyaredenkahve Levent beyin yardımlarıyla picopresso almıştık. Pico ile espresso denemeleri yapıcam ve sizin tecrübelerinizi/paylaşımlarınızı önemsiyorum.
İyi günler dilerim

Tekrar Selamlar @sağlıklıkahve

Tekrar teşekkür ederim sağ ol var ol. 🙏

Kostarika Hacienda Sonora için şöyle de anektot paylaşayım,belkide yorumlarımda görmüş olabilirsin.Günlük demlemelerimi mokapot ile yapıyorum şakin bir de cafflano kompressom var,çok fazla ilgilenemiyorum işlerimin yoğunluğundan ve elbette çıktısı net bir espresso değil ama bu çekirdekle yaptığım ilk denemede ilgili ekipöanı aldığımdan buyana içtiğim en keyifli espressoyu elde ettim.İlk denememde olması biraz tesadüfi oldu lakin en temiz ve tatlı espressom o fincandı.Picopresso'da da üzeceğini hiç sanmam.Şimdiden keyifli fincanlar dilerim,afiyetin olsun.

YENİ ÇEKİRDEK DUYURUSU 📣

Herkese merhaba,

Hasret sona erdi! Daha önce kavurmaktan ve içmekten son derece keyif aldığımız ve kahveseverlerin de merakla sorduğu Kolombiya Santa Rosa'yı yeni hasadıyla tekrar menümüze dahil ettik. Herkesin bu kahveyi tatması için Kasım ayına özel flash bir rakamla şimdi satışta! Diğer kahvelerdeki indirimlerimiz de devam ediyor. Kargo ücretsiz sınırını da yine Kasım'a özel 120TL'ye çektik. Herkese bol kahveli bir ay diliyorum! :coffee:

SANTA ROSA 2021 linki 👇

YENİ ÇEKİRDEK DUYURUSU 📣

Herkese merhaba,

Hasret sona erdi! Daha önce kavurmaktan ve içmekten son derece keyif aldığımız ve kahveseverlerin de merakla sorduğu Kolombiya Santa Rosa'yı yeni hasadıyla tekrar menümüze dahil ettik. Herkesin bu kahveyi tatması için Kasım ayına özel flash bir rakamla şimdi satışta! Diğer kahvelerdeki indirimlerimiz de devam ediyor. Kargo ücretsiz sınırını da yine Kasım'a özel 120TL'ye çektik. Herkese bol kahveli bir ay diliyorum! :coffee:

SANTA ROSA 2021 linki 👇

Selamlar @TarıkTercan

Konu çekirdeğin espresso kavrumuda olacak mıdır?

Evet olacak Vural Bey yakında siteye eklenmiş olur. :)

Bu habere sevindim,çünkü kolombiya çekirdekleri genelde antiqua bölgesinden oluyor ama bu çekirdeğin yetiştiği bölge farklı ve rakım da yüksek sayılabilir.Heycan ile takip ediyor olacağım 😍

Santa Rosa ve Honduras siparişimi geçtim .Santa rosanın yanına kahve seçmek isteyenler için shantawaneyi önerebilirim bildiğimiz tatlımsı kaliteli Etiyopya kahvesi
Gordion un kavurduğu Shantawene çekirdeğini ben de çok beğenmiştim

İrfan Bey merhaba, şu anda bu kahve tek bir yerden tedarik ediliyor. Dolayısıyla aynıdır.
Shantawene ve santa rosa siparişi verdim. Uzun zamandır denemek istiyordum bugüne nasip oldu. Aynı çekirdeği farklı kavuruculardan denemekte ayrı keyifli olacak. Şimdiden elinize sağlık.

Geçen sene Gordion'dan içtiğim Santa Rosa, hayatımda içtiğim en iyi beş kahveden biridir, o kadar net. Aynı hasat, aynı çekirdek, başka bir kavurucudan denediğimde o kadar beğenmemiştim. Yeni hasat Santa Rosa'yı bu sene başka kavurucularda görüp sormuştum kendilerine, en sonunda getirmişler. Yine on numara bir ürün çıkacak ortaya, eminim. Yanına çekirdek arayan varsa ben de Keramo önerebilirim, çok sevdiğim bir çekirdekti yine.

Geri