tariktercan
Barista
- İsim
- Tarık Tercan
- Firma
- Gordion Coffee Roastery
@golyadkin teşekkürler, geldiğinizde atölyemize bekleriz. 
@zafer bey afiyet olsun, yorumlarınız için teşekkürler.Ben de Costarica, Etiopya,Peru birer tur Moccamaster ile demledim kalın öğüttüm kahveler vaadeten aromaları veriyor yalnız biraz hafif oldu tam aromalarını çıkartamadım ama kahveler kaliteli acılık ekşilik yok bu hafta ince öğütüm birer tur daha deneyeceğim
Vural Bey konu çekirdek hakikaten birçok demleme yöntemine yakışıyor. Güzel değerlendirmeleriniz için teşekkürler.Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:0.9[9,Başlangıç noktasından itibaren 9 Step İleri]
Çekirdek Miktarı:23.5
Su Miktarı:230 Gram
Çekirdek:Kosta Rika Hacienda Sonora
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:01/10/2021
Su Sıcaklığı:65°C - 70°C
Demleme Notları: Öğütülmüş çekirdeğin üzerine suyu ekledikten sonra tahta kaşık ile 4-5 tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözünde en kısık hali ile köpük doyum noktasına ulaştığında ocağın üzerinden alarak fincanlara servis ettim.
Tadım Notları: Demlemeyi 2 kişilik yaptım yani parametreler iki kişilik porsiyon için.Bu kahveyi mokapotta içmelere doyamadım 3.paketim şuanda yolda.Bu çekirdeğin türk kahvesi performansını çok merak ediyordum ama mokapotum büyük olduğu için aldığı kahve gramajıda yüksek olduğu için deneyememiştim.Gerçekten sırf türk kahvesi için bile temin edilebilir.Gövdesi çok tatminkar ve aromalar çok güzel eşlik ediyor.
Hacienda Sonora'yı denemek istiyorum. @NoPainNoCoffee çok övdü. 16.5 TL kargoyu görünce elim gitmiyor almaya. Kargo ücretine alerjim varsa demek.
Merhaba. @NoPainNoCoffee Vural beyin samimi övgüsü benim de dikkatimi çekti ve hem Hacienda Sonora hem de Etiyopya Keramo siparişi vericem. Bu arada göremedim ve sormak istedim; Kasım ayına veya foruma özel bir indirim var mı acaba.
Teşekkür ederim Vural bey. Yakın zamanda forum kanalıyla sevgili @teyyaredenkahve Levent beyin yardımlarıyla picopresso almıştık. Pico ile espresso denemeleri yapıcam ve sizin tecrübelerinizi/paylaşımlarınızı önemsiyorum.Selamlar @sağlıklıkahve
Öncelikle güvenin için çok teşekkür ederim,mutlu ettin beni.Deneyimlerini buradan paylaşırsan takip etmek isterim.
Kasım ayıma özel bir indirim mevcut ama herhangi bir kod yok,direk olarak rakamlara yansıtılmış indirim.Online satış sitesine giriş yaptığında fark edeceksin ben 2-3 gün ile kaçırmıştım.
Keramo'nun durumuna göre belkide bir sipariş daha verebilirim.
Teşekkür ederim Vural bey. Yakın zamanda forum kanalıyla sevgili @teyyaredenkahve Levent beyin yardımlarıyla picopresso almıştık. Pico ile espresso denemeleri yapıcam ve sizin tecrübelerinizi/paylaşımlarınızı önemsiyorum.
İyi günler dilerim
www.gordioncoffee.com
YENİ ÇEKİRDEK DUYURUSU
Herkese merhaba,
Hasret sona erdi! Daha önce kavurmaktan ve içmekten son derece keyif aldığımız ve kahveseverlerin de merakla sorduğu Kolombiya Santa Rosa'yı yeni hasadıyla tekrar menümüze dahil ettik. Herkesin bu kahveyi tatması için Kasım ayına özel flash bir rakamla şimdi satışta! Diğer kahvelerdeki indirimlerimiz de devam ediyor. Kargo ücretsiz sınırını da yine Kasım'a özel 120TL'ye çektik. Herkese bol kahveli bir ay diliyorum!
SANTA ROSA 2021 linki
Ürün Sayfası | Gordion Coffee
www.gordioncoffee.com
Evet olacak Vural Bey yakında siteye eklenmiş olur.
Evet olacak Vural Bey yakında siteye eklenmiş olur.![]()
Tarık bey merhaba , hali hazırda cleancupta ki santa rosadan farklımıdır acaba? Bilginiz var mıdır? Teşekkürler.Evet olacak Vural Bey yakında siteye eklenmiş olur.![]()
İrfan Bey merhaba, şu anda bu kahve tek bir yerden tedarik ediliyor. Dolayısıyla aynıdır.Tarık bey merhaba , hali hazırda cleancupta ki santa rosadan farklımıdır acaba? Bilginiz var mıdır? Teşekkürler.
Gordion un kavurduğu Shantawene çekirdeğini ben de çok beğenmiştimSanta Rosa ve Honduras siparişimi geçtim .Santa rosanın yanına kahve seçmek isteyenler için shantawaneyi önerebilirim bildiğimiz tatlımsı kaliteli Etiyopya kahvesi
Shantawene ve santa rosa siparişi verdim. Uzun zamandır denemek istiyordum bugüne nasip oldu. Aynı çekirdeği farklı kavuruculardan denemekte ayrı keyifli olacak. Şimdiden elinize sağlık.İrfan Bey merhaba, şu anda bu kahve tek bir yerden tedarik ediliyor. Dolayısıyla aynıdır.