PortatifBarista
Barista
- İsim
- Burak ATA
Daha fazla
- İsim
- Burak ATA
- Değirmen
- Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
- Ekipmanlar
- Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Eskişehir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Tepebaşı (Eskişehir)
Ben gövdesi noksan olan yorumunuza istinaden yazmıştım onu. Evet dediğiniz gibi dozu arttırmamızın amaçlarından birisi çözünmeyi arttırmak. Ve ne kadar arttıracağınızı bu süreye ve fincana göre ayarlayabilirsiniz. Son cümlenizde çekirdeğin gramajını arttırırken öğütüm derecesini kalınlaştırmayı tercih ediyorum yazmışsınız. Demleme yaparken olabildiğince değişkenleri minimum tutmamız daha sağlıklı olacaktır. Yani bir seferde ilk önce dozu arttırırsınız, eğer işe yaramazsa aynı dozda daha kalın öğütürsünüz gibi. Çünkü iki işlemi aynı anda yaptığımızda değişen sonucun hangi aksiyondan kaynaklı değiştiğini bilemiyoruz. Bu arada tebrik ediyorum sizin kadar mokapotu bilinçli kullanan bir kahvesevere rastlamamıştım. Emeğinize sağlık umarım başarıya ulaşabilirsiniz.Selamlar @PortatifBarista
Öncelikle yoruma değer gördüğün ve ayrıntılı bir paylaşım yaptığın için teşekkür ederim
Bu kadar ince öğütmüşken kahve miktarını arttırmak partiküllerin daha fazla sıkışmasına ve demlenen kahvenin hazneye akışını yavaşlatacağı için ve çekirdeğin su ile temas ettiği süre artıp aynı zamanda çekirdeğinde ısısı yükseleceği için kahvenin daha fazla çözünerek bitter tatların artışına neden olmayacak mıdır?Damak tadıma uygun gövdeyi incelerek yakalayamadığımda çekirdeğin gramajını arttırırken öğütüm derecesini kalınlaştırmayı tercih ediyorum,yanlış mı yapıyorum?