• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Selamlar @PortatifBarista

Öncelikle yoruma değer gördüğün ve ayrıntılı bir paylaşım yaptığın için teşekkür ederim 🙏

Bu kadar ince öğütmüşken kahve miktarını arttırmak partiküllerin daha fazla sıkışmasına ve demlenen kahvenin hazneye akışını yavaşlatacağı için ve çekirdeğin su ile temas ettiği süre artıp aynı zamanda çekirdeğinde ısısı yükseleceği için kahvenin daha fazla çözünerek bitter tatların artışına neden olmayacak mıdır?Damak tadıma uygun gövdeyi incelerek yakalayamadığımda çekirdeğin gramajını arttırırken öğütüm derecesini kalınlaştırmayı tercih ediyorum,yanlış mı yapıyorum?
Ben gövdesi noksan olan yorumunuza istinaden yazmıştım onu. Evet dediğiniz gibi dozu arttırmamızın amaçlarından birisi çözünmeyi arttırmak. Ve ne kadar arttıracağınızı bu süreye ve fincana göre ayarlayabilirsiniz. Son cümlenizde çekirdeğin gramajını arttırırken öğütüm derecesini kalınlaştırmayı tercih ediyorum yazmışsınız. Demleme yaparken olabildiğince değişkenleri minimum tutmamız daha sağlıklı olacaktır. Yani bir seferde ilk önce dozu arttırırsınız, eğer işe yaramazsa aynı dozda daha kalın öğütürsünüz gibi. Çünkü iki işlemi aynı anda yaptığımızda değişen sonucun hangi aksiyondan kaynaklı değiştiğini bilemiyoruz. Bu arada tebrik ediyorum sizin kadar mokapotu bilinçli kullanan bir kahvesevere rastlamamıştım. Emeğinize sağlık umarım başarıya ulaşabilirsiniz.

Mokapotun özellikle gövdeli kahveler çıkartan bir ekipman olması sebebi ile yaklaşık bir senedir kullanıyorum,genel olarak tercihlerim natural ve espresso kavrumları oluyor aslında parametrelere bunuda eklemeliyim atlamışım sanırım.Daha evveli çok denemeler yaptım dediğiniz gibi her denemede bir parametreyi değiştirdim ve yaptığım denemelerden çıkarttığım sonuç öğütüm derecesi düşerken eğer alınan çıktı gövdeli ve bitterlik fazla ise gramajı düşürmek,eğer incelmeme ve gramajı düşürmeme rağmen gövde elde edemiyorsam öğütümü kalınlaştırarak gramajı arttırmak.Öğütüm kalınlaştıkça suyun partiküllerin arasından geçmesi kolaylaşıyor ve çekirdek miktarı az ise çözünen kahvede az olacağı için gövdesini yitiriyor,bu nedenle öğütümü kalınlaştırıyorsam çekirdek gramajınıda yükseltiyorum ki hem su çekirdekten akıp gitsin hemde daha fazla kahve çözünsün.

Bilinçli ve daha iyisini yapma çabam benim hayat felsefem gibi,bunu mokapota yansıtıp sizin gibi tecrübeli insanların tücrübelerinden faydalanarak ve araştırarak kendimce en iyiye ulaşmaya çalışıyorum.

Kıymetli yorumların için ve daha iyiye ulaşma çabamda destek olduğun çok çok teşekkür ederim. 🙏 @PortatifBarista

Edit:Öğütüm derecesini incelttikçe demlemeyi başlattığım su sıcaklığını yükseltiyorum,öğütüm derecesini yükselttikçe demlemeyi başlattığım su sıcaklığını düşürüyorum.İnce öğütümde suyun akışı daha ağır olduğu için kahve sepeti daha uzun süre ısıya maruz kalıyor ve partiküllerin ısınarak bitterliğin artmasına neden oluyor

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9 Step [19]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Kolombiya Monteblanco
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:23/08/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Bu kadar incelmese miydim diye düşünmedim değil,çok baskın bir bitterlik yok lakin gelen bitterlik kahvenin tadını almamı engelliyor.Demlememde kullandığım öğütüm derecesinin 2-3 Step incesini espresso demlemelerinde kullanan kişiler biliyorum.Yarın ki demlememde bir yarım step daha kalınlaşıp deneyeyim mi yoksa direkt 2 Tam Tur'a dönsem mi çok emin olanadım.Denemeyide seviyorum ama çokta kararsızım. @Gordion Coffee Roastery yorumlarınız ve tavsiyeniz ne olabilir?Bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.
Vural Bey merhaba,

Sevgili Burak @PortatifBarista güzel açıklamış konuyu. Naçizane kendi görüşümü aktarayım. Fincanda gövdeyi arttırıp bitterlik almak istemiyorsak çekirdeğin limitlerine geldiğimizde yani bundan kasıt, artık bitterlik aldığımız öğütüm ve demleme ısılarında bir önceki değerlere gelmemiz gerekiyor. Her çekirdekte limitler farklı oluyor. Tabi bunun bir çok sebebi var. Kavrum derecesi, işlenme metodu, hasat yılı vs.

Mokopotta kahve haznesini silme şekilde baskı yapmadan dolduruyoruz. Burada öğütüm derecemize göre kapladığı hacim farklılığından dolayı gramajda değişimler olur. Hazneyi tam dolu silme seviyesinin altında tutmuyoruz, dolması şart. Mokapotun doğası gereği gerekli basıncın oluşması ve kahvenin hazneye dolduğunda mokapota has lezzetleri vermesi için çok kalın öğütümlerden kaçınıyoruz. Ama bazen şöyle bir alternatif ortaya çıkabiliyor. Misal, ilk demlemenizdeki öğütüm ayarını yine aynı tutup hazneye öğütülmüş kahveyi yerleştirdiğinizde üstüne bir aeropress yada herhangi bir filtre kağıdını kesip o boyutta koyup deneyebilirsiniz. Yine aynı parametrelerde ama nispeten bir tık daha gövdeli bir fincan sunması mümkündür.

Son olarak mokapota bu kadar aşık başka bir demleyici tanımıyorum. Sizi bu konuda takdir ediyorum. Gerçekten farklılık ve çeşitlilik katıyorsunuz. Bundan sonraki deneyimlerinizi merak ediyorum. @NoPainNoCoffee Selamlar.

Vural Bey merhaba,

Sevgili Burak @PortatifBarista güzel açıklamış konuyu. Naçizane kendi görüşümü aktarayım. Fincanda gövdeyi arttırıp bitterlik almak istemiyorsak çekirdeğin limitlerine geldiğimizde yani bundan kasıt, artık bitterlik aldığımız öğütüm ve demleme ısılarında bir önceki değerlere gelmemiz gerekiyor. Her çekirdekte limitler farklı oluyor. Tabi bunun bir çok sebebi var. Kavrum derecesi, işlenme metodu, hasat yılı vs.

Mokopotta kahve haznesini silme şekilde baskı yapmadan dolduruyoruz. Burada öğütüm derecemize göre kapladığı hacim farklılığından dolayı gramajda değişimler olur. Hazneyi tam dolu silme seviyesinin altında tutmuyoruz, dolması şart. Mokapotun doğası gereği gerekli basıncın oluşması ve kahvenin hazneye dolduğunda mokapota has lezzetleri vermesi için çok kalın öğütümlerden kaçınıyoruz. Ama bazen şöyle bir alternatif ortaya çıkabiliyor. Misal, ilk demlemenizdeki öğütüm ayarını yine aynı tutup hazneye öğütülmüş kahveyi yerleştirdiğinizde üstüne bir aeropress yada herhangi bir filtre kağıdını kesip o boyutta koyup deneyebilirsiniz. Yine aynı parametrelerde ama nispeten bir tık daha gövdeli bir fincan sunması mümkündür.

Son olarak mokapota bu kadar aşık başka bir demleyici tanımıyorum. Sizi bu konuda takdir ediyorum. Gerçekten farklılık ve çeşitlilik katıyorsunuz. Bundan sonraki deneyimlerinizi merak ediyorum. @NoPainNoCoffee Selamlar.

Selamlar @TarıkTercan

Bu güzel ve detaylı dönüş için çok çok teşekkür ederim.
Aksini savunan insanlar olsa bende kahve sepetinin baskı uygulamaksızın tam dolu olması gerektiğini sonuna kadar savunuyorum ve savunmayada devam edeceğim,düz bir kahve yüzeyi elde edebilmek için bıçağın düz olan yüzü ile kahveyi düzleştiriyorum.
Her ne kadar deneme yanılmayı sevsemde ve mokapot ekipmanına dair bilgilerimin bir çoğunu bu yol ile elde etmiş olsamda tırnak içerisinde macera aramayada çok ihtiyaç yok,çünkü espresso kavrum çekirdeklerde kalın öğütümlerde ne dilediğim gövdeye ne de lezzete ulaşabildiğimi hatırlamıyorum.Konu çekirdekte gövdesi beklentimin altında kalsada boğazımda bıraktığı,ki sanırım bu şarap asiditesinden geliyor,hafif ekşimsilik gövdeye ihtiyaç duymadan da lezzet veren bir çıktı oldu.

Mokapot'un verdiği haz o kadar güçlü ki farklı demleme yöntemleri benim için her zaman alternatif/keyfe keder yöntemler olarak kalacak.

Bir itirafta bulunmakta istiyorum.Bundan yaklaşık olatak 6-7 ay kadar önce çekirdeklerinizi denemiştim ve kendi kendime Gordion Coffee Roastery benim için bitmiştir dedim.Lakin sitenizde şuanda satışta olan ve konu çekirdek ile birlikte temin etmiş olduğum Kosta Rika çekirdeği beni size doğru itti ve bir şans daha vermeliyim hissiyatı ansızın belirdi içimde ve siparişimi verdim.Çok net söyleyebilirim ki özellikle 2 Tam Tur öğütüm derecesinin olduğu parametreler ile demlediğim kahvenin çıktısı iyi ki yeniden denemişim dedim hiç pişman etmedi beni.Elinize emeğinize sağlık.

Eğer yeni Amerika Kahvelerinizinde espresso kavrumları satışa konulur ise onlarıda deneyimlemek istiyorum.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Kolombiya Monteblanco
Kavrum Profili:Espresso
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Konu çekirdek ile ikinci demlememi yaptığım ve içimi keyif veren fincanın demleme parametrelerine geri döndüm.Evet inceldiğim demlemede dilediğim gövdeye erişemedim lakin yukarıda paylaştığım üzere bir daha denemeyeceğim dediğim kavurucuya iyi ki şans vermişim dedirten ve hiç pişman etmeyen bir fincana haksızlık edemem.Emeğinize sağlık @Gordion Coffee Roastery ve sevgili @TarıkTercan
Temiz ve genizde hafif bir ekşilik ama canlı bir asidite bırakan keyifli bir fincan.İçerken keyifli lakin aftertaste'in kısalığı biraz üzüyor.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 55 Gram
Çekirdek:Kosta Rika Hacienda Sonora
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Tadım Notları;
İlk kez bir Kosta Rika kahvesi içiyorum,teşbihte hata olmaz derler :=))
Çekirdeğin boyutu ve sertliği itibari ile Etiyopya Guji Gigesa Natural'e çok benzettim ve aynı şekilde biraz toz üretiyor ve gramajı biraz bol tutmak gerekiyor hatta bu öğütüm derecesinde bir yarım gram daha çekirdek çeksem mi diye düşündüm çünkü kahve sepeti tam dolmadı.Yarın yarım step daha incelerek ve demleme suyu sıcaklığını biraz daha yükselterek gövdeyi arttırıp asiditeyi düşürmeyi planlıyorum,yine 55 Gram çekirdek ile.Yüksek rakımda yetişmiş bir çekirdek değil lakin öğütülmüş çekirdeğin konusu çekici.

Gelelim bu parametreler ile demlediğim fincana :=)) Bu çekirdeği çok merak ediyordum ve kitabımı okurken yudumladım.Her ne kadar gövdesini arttırıp asiditesini düşürme çabası içerisine girsemde bu parametreler ile ortaya çıkan fican gayet zevkli.Ben mokapot'tan yüksek gövde eşlikçisi notalar beklediğim için tadım notalarında yazan kestaneyi yiyormuşum yada esmer şeker kıtlıyormuşum gibi oluyormuş olmuyormuş hiç umrumda değil.Benim için zevkli bir fincan ve güzel bir deneyimdi.

Bir ufak eleştiri,gerek Kolombiya gerekse konu çekirdeklerin aftertaste'i düşük yada ben demlerken bir acemilik yapıyorum.Sigara kullanıyorum günde 2-3 tane de olsa ama kahvemi tüketirken yada kısa bir süre önce yada sonrasında içmiyorum.Sigara içmenin çekirdek notalarını ayırt etmeyi gölgelediğini biliyorum ama bu kadar az tüketirken aftertaste'i bu kadar etkiler mi bilmiyorum.

Elinize emeğinize sağlık @Gordion Coffee Roastery @TarıkTercan

Son düzenleme:
Afiyet olsun @NoPainNoCoffee :) . Aftertaste (içim sonrası ağızda kalan his,tat vs.) yoğunluğu direkt olarak çekirdeğin karakteristik özelliği ile alakalı. Demleme parametrelerindeki çeşitli değişikliklerle belli bir seviyede değişim olabilir. Kendim sigara tüketmiyorum fakat tüketen arkadaşlarım sigarayı bırakınca lezzet eşiğinde ciddi farklar oluştuğunu söylemişlerdi. Ne kadar bir tüketim ne kadar etkiler o konuda bir bilgim yok açıkçası.
Selamlar

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20.5]
Çekirdek Miktarı: 53.5 Gram
Su Sıcaklığı:86°C - 88°C

Demleme Notları;

Tadım Notları;
Kullanmış olduğum gramaj beni çokta tatmin etmedi,inceldiğim için kahve gramajını düşürmek istedim ama sepet tam dolmadı bu nedenle yarın 54 Gram ile aynı öğütüm derecesini kullanacağım.
Bugün kü fincanın gövdesi çok daha tatminkâr oldu ve lezzettinden hiç birşey kaybetmedi.Üstelik bugün kü fincanın aftertaste'i daha kalıcı oldu.Bu nedenle hiç daha incelmeden bu öğütüm ile devam edeceğim.
Forumdan bir kaç arkadaşımız bu çekirdeği beğeneceğimi söylemişti sahiden de hakları varmış.
Konu kavurucunun yine espresso kavruö seçenekleri içerisinde olan Anaerobik Brezilya çekirdeği ile birlikte konu çekirdeğide yine temin edeceğim.

Demleme Notları;

Tadım Notları;
Evet evet dayanamayıp son iki demlememi yarım step daha incelerek yaptım ve yine sıfır bitterlik ve hoş bir asidite ile eşlikçisi notalarıyla çok keyif aldığım iki fincan içtim.Bittiğine üzüldüğüm bir çekirdek oldu ve dedim ki neden üzülüyorsun,kahve gününe özel nefis bir indirim yapmışlar ki emeklerinize sağlık @Gordion Coffee Roastery @TarıkTercan ,anaerobik brezilya ile birlikte konu çekirdeği yeniden temin etmek için siparişimi oluşturdum.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Birde bir sorum olacak;espresso kavrum çekirdeklere özellikle natural işlenmiş yeni çekirdekler eklenecek mi yoksa bir süre mevcut çekirdekler ile devam mı?Piyasadaki Etiyopya ambargosundan sonra kolombiya ve kosta rika çekirdekleriniz ilaç gibi geldi :=))

Demleme Ekipmanı:Cafflano Kompresso
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 1 Step[11]
Çekirdek Miktarı: 13 Gram
Su Sıcaklığı:95°C - 100°C

Demleme Notları:
Sıkıca tamp yaptıktan sonra kettle'a biraz su koyup üstüne aralıklı çelik bir nihale koydum ve ortasında tam portafiktreyi koyacağım kadar bir var ve oraya oturttum.Su haznesinide dar ağzından yani suyu eklediğimiz kısmından nihaleye diktim.Böylelikle hem portafiltresini hemde su haznesini ısıtmaya çalıştım.Ardından ocağa su koyarak kaynamasını sağladım.Ardından 60 ML nin üzerinde su ekledim 2 - 3 sn kadar suyun aşağı inmesini bekledim ve 60 - 70 ML kadar aralığında olacak şekilde suyu koyup baskı uygulayacağım aparatı taktım.Ardından 10 saniye stabil bir baskı uygulayıp 11.saniye de baskıyı arttırarak 50 saniye var gücümle baskı uyguladım.Yani toplamda 1 dakika sürdü demlemem.

Tadım Notlarım:

Bu ekipman ile hiç bir zaman gerçek bir espresso içemeyeceğimi biliyorum lakin yinede demleme süreci ile uğraşmayı ve çözüm yolları aramayı seviyorum.Konu ekipmanı aldım alalı ilk defa ekşi yada acı olmayan yani bitter tatların olmadığı bir fincan içtim.Hatta içtiğim fincan için tatlı diyebilirim evet evet tatlı bir fincan içtim.Üstelik afterteste'ide oldukça kalıcı tatlı bir fincan,yüzümü güldürdü yahu.Baskıyı uygularken çok yüksek bir direnç ile karşılaşmadım ve fincanda o espressonun üstünde görmeye alıştığımız kaplanlar cirit atmıyordu.Yarın yarım step daha ince öğüterek deneyeceğim.

Gordion'dan sanırım ilk kez 1 ay önce Honduras ve Brezilya kahvelerini alarak alışveriş yaptım.

Brezilya Anaerobik gövdesi düşük, asiditesi yüksek güzel kahve. Yalnız gövde gerçekten düşük olduğundan 1/14, 1/15 gibi demlemek gerekiyor. Sitede de bu tarz bi tarif verilmiş. Bu tarife genel hatlarıyla bağlı kaldım iyi sonuçlar da aldım.

Honduras'ı ne yazık ki sevemedim. Bana yüksek kuruluk hissiyatı veren ekstra bir tadı vardı. Kavrumdan mı kahveden mi pek anlamadım. Sorunu da çözemedim. Ancak bu konuda Gordion'a yazdığımda çözüm üretmeye çalıştılar, en sonunda da müşteri memnuniyetine önem verdiklerini kanıtladılar diyebilirim.

Siparişin yanına birkaç demlemelik de Kolombiya Monteblanco eklenmiş. Denemek istediğim bir kahveydi. Bu kahve ise diğerlerinin tersine daha gövdeli, orta asiditeli bir kahve. Lezzetli ama bence çok harika değil. Teşekkür ediyorum bu jest için.

Genel olarak ben memnun kaldım. İleride tekrar alışveriş yapmayı düşünüyorum.

Çekirdek:Etiyopya Anaerobik Natural
Kavrum Tarihi:20/09/2021

Demleme Notları:

Tadım Notları:Daha evveli denediğim iki çekirdekten zevk aldığım parametreler ile ilk denememi yaptım.Natural bir breziya çekirdeğinden daha yüksek bir gövde beklerdim lakin beklediğim gibi olmadı ve gövde kadar lezzette tatminkar değildi.Lakin damağımda bıraktığı after teste bana daha potansiyelli bir çekirdek hissi uyandırdı.Lakin gövde husus beni bir hayli düşündürdü?Aynı gramaj ile bir step kalın ile denesem sizce istediğim gövdeye ve lezzete erişebilir miyim?Birde bu çekirdeği türk kahvesi olarak denediniz mi? @Gordion Coffee Roastery @TarıkTercan

Su Sıcaklığı:85°C - 86°C

Demleme Notları:

Tadım Notları:Bu kez yanılmadım çünkü 2 Tam Tur ile öğüttüğüm çekirdeği kahve sepetine sığdırmakta zorlanmıştım ve bitter tatlar ön plaka çıkacak diye korkmuştum fakat öyle olmadı ama hoşta bir fincan çıkartmadı.Breziya kahveleri genel itibari ile gövesi yüksek ama tadım notaları çok belli değildir,en azından benim deneyimlediklerimde böyleydi.Bu parametreler ile dilediğim gövdeyi yakaladım ancak tadıö notası neredeyse hiç almadım,çok ufak bir asidite vardı.Her ne kadar tadım notası alamasamda keyif veren bir fincan oldu benim için.Hatta fincan bittiğinde bir kez daha sipariş ederim dedim ama en son 2 gün önce baktığımda tükendi yazıyordu tekrar bakacağım.
Bir sonraki denememde gövdeye eşlikçi olarak ufak da olsa tadım notası alabilmek için bir step daha kalım ve bir gram daha çekirdek ekleyerek deneyeceğim sonuçları paylaşırım.

@Gordion Coffee Roastery @TarıkTercan konu çekirdek yeniden stoklarınıza girer mi?

Su Sıcaklığı:85°C - 86°C

Demleme Notları:

Tadım Notları:Bu kez yanılmadım çünkü 2 Tam Tur ile öğüttüğüm çekirdeği kahve sepetine sığdırmakta zorlanmıştım ve bitter tatlar ön plaka çıkacak diye korkmuştum fakat öyle olmadı ama hoşta bir fincan çıkartmadı.Breziya kahveleri genel itibari ile gövesi yüksek ama tadım notaları çok belli değildir,en azından benim deneyimlediklerimde böyleydi.Bu parametreler ile dilediğim gövdeyi yakaladım ancak tadıö notası neredeyse hiç almadım,çok ufak bir asidite vardı.Her ne kadar tadım notası alamasamda keyif veren bir fincan oldu benim için.Hatta fincan bittiğinde bir kez daha sipariş ederim dedim ama en son 2 gün önce baktığımda tükendi yazıyordu tekrar bakacağım.
Bir sonraki denememde gövdeye eşlikçi olarak ufak da olsa tadım notası alabilmek için bir step daha kalım ve bir gram daha çekirdek ekleyerek deneyeceğim sonuçları paylaşırım.

@Gordion Coffee Roastery @TarıkTercan konu çekirdek yeniden stoklarınıza girer mi?
@NoPainNoCoffee afiyet olsun, keyif almanıza sevindik. Konu çekirdek tekrar stoklarımıza ilerleyen haftalarda girebilir. Şu an için az bir stok kaldı onu da filtre için kavuruyoruz. Stoğa tekrar girerse espresso kavrumunu da tekrar yaparız. Bu kahve Türk kahvesinde de hoş sonuçlar veriyor.

Selamlar

Kavrum Tarihi:01/10/2021

Demleme Notları:

Tadım Notları:Şuana kadar içtiğim iki kahveye kelimenin tam manası ile aşık oldum.Birtanesi Etiyopya Idıdo isimli çekirdek bir diğeride konu çekirdek.Bugün demlemiş olduğum ikinci kez temin ettiğim paket,üçüncüsü ise bir adet Etiyopya Keramo ile şuanda yolda.Evet Kolombiya çekirdeğiniz ve yeniden stoklarınıza girer ise temin etmek istediğim Anaerobik Brezilya çekirdeklerinizde güzeldi.Lakin bu çok başka,gerek gövdesi gerekse damağımda bıraktığı lezzet muazzam.Belkide ben ilk kez bir Natural Kostarika içtiğim için böyle hissediyorum ama gerçekten müthiş bir deneyimdi benim için.

Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Öğütüm Derecesi:0.9[9,Başlangıç noktasından itibaren 9 Step İleri]
Çekirdek Miktarı:23.5
Su Miktarı:230 Gram
Kavrum Tarihi:01/10/2021
Su Sıcaklığı:65°C - 70°C

Demleme Notları:
Öğütülmüş çekirdeğin üzerine suyu ekledikten sonra tahta kaşık ile 4-5 tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözünde en kısık hali ile köpük doyum noktasına ulaştığında ocağın üzerinden alarak fincanlara servis ettim.

Tadım Notları: Demlemeyi 2 kişilik yaptım yani parametreler iki kişilik porsiyon için.Bu kahveyi mokapotta içmelere doyamadım 3.paketim şuanda yolda.Bu çekirdeğin türk kahvesi performansını çok merak ediyordum ama mokapotum büyük olduğu için aldığı kahve gramajıda yüksek olduğu için deneyememiştim.Gerçekten sırf türk kahvesi için bile temin edilebilir.Gövdesi çok tatminkar ve aromalar çok güzel eşlik ediyor.

Ben de Costarica, Etiopya,Peru birer tur Moccamaster ile demledim kalın öğüttüm kahveler vaadeten aromaları veriyor yalnız biraz hafif oldu tam aromalarını çıkartamadım ama kahveler kaliteli acılık ekşilik yok bu hafta ince öğütüm birer tur daha deneyeceğim

Öncelikle Kahve Kulübü ailesine Gordion Coffee Roastery'den merhabalar!
Eskişehir'de açılan atölyemizde Besca BSC-05 ile profil kavrumlar gerçekleştiriyoruz. Ürün gamımızı olabildiğince nitelikli tutmaya çalışıyoruz. Kahve kulübünün aktifliği ve kahveye olan profesyonel yaklaşımı dikkatimizi çekti. Bu nedenle internet sitemizdeki ürünlerimize kahve kulübüne özel bir indirim kodu oluşturduk. Alışveriş ekranında 'KAHVEKULUBU' indirim kodunu girmeniz halinde %15'lik indirimden faydalanabilirsiniz. Kahvelerimizle ilgili her türlü yorumunuza açığız. Şu an için 4 çeşit kahve satıştadır. Zamanla çeşitli kahveler de sizlerin beğenisine sunulacaktır. Kahveyle kalın :coffee:

Web Sitemiz: https://www.gordioncoffee.com/
sevindim, yakında eskişehir'e taşınacağım. hayır olsun! :)

Geri