• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Yoğun övgülerden sonra , bende az önce dayanamayıp Monteblanco pink bourbon ve Kolombia Santa rosa (espresso) siparişlerimi oluşturdum . Sabırsızlıkla bekliyorum.

Gordion'a yeni kahveler gelmiş. Ben henüz satışa çıkmamış bir Burundi deneme fırsatı buldum çok keyifliydi. Umarım o da kısa süre içerisinde satışa çıkar. Şu an Guatemala ve Microlot Etiyopya için beklemedeyim. Ön satışta çıkan Etiyopyada indirim var.

Mikrolot Etiyopya.
C3/13 klik
V60/Buzdağı/92C/TH-3
15/240
60 ml blooming ve 40. saniye devamında 180 ml suyu yavaşça dökerek 2:20'de demlemeyi tamamladım.
180 ml döküşü hızlandırarak yada öğütümü kalınlaştırarak bitişi 1:55 gibi bitirmeyi deneyeceğim.
Bu tarif şahsen orijinal tarife göre tadım notlarını daha iyi yansıttı.
Ufak bir tavsiye kahve çok tazeyken yani yaklaşık 5 günlük iken ayrıca denemenizi tavsiye ederim.
Şuan içtiğim kahve başka o zaman içtiğim kahve başkaydı.

Herkese merhaba, forumdaki hanımefendilerin kadınlar gününü kutlarım.

Bugüne özel herkesin faydalanabileceği %20 indirim sağlayan bir kupon kodu tanımladık, esenlikler diliyorum.

Kupon kodu : kadınlarkıymetlidir
Sadece bugün e özel mi yoksa devam edecek mi?

Geçen hafta Gordion Coffee Roastery'de bir tadım etkinliği vardı, altı farklı kahve ile cupping yaptık, etkinlik kör tadım şeklinde yapıldı. Katılanlar olarak hepimizin farklı tahminleri vardı yöreler konusunda, bir çok bölge ve origin tahmininde bulunduk fakat ilginç bir şekilde hepsi brezilya originli kahvelerdi açıklandığında oldukça şaşırmıştık. Cupping etkinliğinden sonra beğenilen kahvelerin demlemeleride yapıldı. Katılımcılar arasında favori kahveler ise sırası karışık olmakla birlikte 3 ve 4 numaralı kahvelerdi, 5 numarada belirgin tadım notaları ile öne çıkan kahveler arasındaydı, 1 numaralı olan kahve ise günlük kullanıma uygun, keskin köşeli tatlar içermeyen içimi yumuşak bi kahveydi. 2 ve 6 numara ise çok beğenilen kahveler değildi. Sorduğumuz sorular neticesinde numune kavrumunun kaffelogic ile yapıldığını öğrendik. Yine etkinlik sonrası kahve demleyip tadım yaparken konuştuğumuzda 4 ve 1 numaranın seçkiye dahil edildiğini öğrendik. Benim şahsi favorim olan iki kahve ise 3 ve 4 numara idi bu anlamda 4 numaranın seçkiye dahil edilmiş olması sevindirdi. Seçkiye dahil edilen çekirdeklerin ismini öğrenebildik.

1 numara - Brasil Pedra Branca Yellow Bourbon Natural

4 numara - Brasil Fazende Yellow Bourbon Levain Anaerobic (salvatech levain özel bir maya imiş)

Bu iki kahve ile ilgili cupping tecrübem ise şu şekilde ;

1 numara kesinlikle günlük kullanımda tercih edebileceğim görece ekonomik sayılabilecek bir çekirdekti, yukarıda yazdıgım gibi köşeli keskin tatlara sahip değildi, keyifli bir malik asit hissiyatı vardı (elma veya erik türevi diyebilirim, hafif tatlı bir bitişe sahipti).

4 numara ise cuppingin başlarında kırmızı yada mor meyveli bir brownie gibi bir kokuya sahipti, yoğun bir kakao çok net hissediliyordu daha sonra ise daha yogun tatlı meyvemsi bir hale büründü diyebilirim, bu kahvenin de tatlı ve agzı dolduran bir bitişi vardı. Rahatsız edici bir fermente tat içermiyordu.

İki kahvede alıştığımız brezilyalara pek benzemiyordu o yüzden oldukça keyif aldım ve şaşırdım.

Sonuç olarak ücretsiz ve kaliteli bir etkinlikti çokta güzel geçti. Bu kahveleri ve hali hazırda mevcut olan ''signature'' serisindeki ''microlot ethiopia'' kahvesini çok beğendiğimden ve uyguna almak istediğimden bu ayki toplum alım için oyumu gordiona vereceğim.

Burası bir forum fakat bazen yazdıklarımızla ilgili firma sahiplerinden yada diğer üyelerden farklı ve hoş olmayan cevaplar gelebiliyor o yüzden peşinen bu açıklamayı yapayım. Ticari bir bağım ve bağlılığım yok herhangi bir kavurucu ile o yüzden düşündüklerimi rahat bir şekilde yazabiliyorum. Buraya yazdıklarım kişisel deneyim ve tecrübelerim, bunları bilgi akışı olsun diye paylaşıyorum çünkü bende bir sürü üyenin yazdıklarını okuyor ve deneyimlerinden faydalan bir kahveseverim.

''Salvatech levain'' mayası kahve için özel olarak üretilmiş ve tat profilini öne çıkartan/kusur gideren bir maya olarak anlatılıyor.
Brezilya-salvatech levain listeme alıyorum ancak ikinci bir kahve alacak olsam hangisini almalıyım?
Yeni kahveler arasında bir önerisi olan var mı?

''Salvatech levain'' mayası kahve için özel olarak üretilmiş ve tat profilini öne çıkartan/kusur gideren bir maya olarak anlatılıyor.
Brezilya-salvatech levain listeme alıyorum ancak ikinci bir kahve alacak olsam hangisini almalıyım?
Yanına yıkanmış Mejo Banti'yi önerebilirim ikisi de farklı uçlar.

Salvatech levain
1/16
C3-13 KLİK
92 C su.
4 parça döküş,buzdağı su ve th-3 filtre
Öncelikle son zamanlarda bu tarz fermente kahveleri almak için 200 lira daha vermeniz gerektiğini hatırlatmak gerek, fiyatı benzer rakiplerine göre çok iyi.
Üzerinde yazanı veren bir kahve, evet floral bir yanıda var ama bu kahveyi başka bir kahveye benzetmem gerekiyor ve oda Brezilya Sitio Sao Pedro .
Onun vişnelisi değilde narlısı :)
Ayrıca narın o buruk tadıda varo_O
Kesinlikle Sao Pedro sevenler bu kahveyi almalı.
Likörsü notalar minimal olsada yinede yoğun bir kahve, tüm gün içmek yorabilir.
Şahsen ben microlot Etiyopyanıza göre daha çok beğendim hem damak tadıma göre hem keseme göre:)
Eline sağlık @TarıkTercan
Santa Rosa gibi devamı gelmesi gereken kahveler arasında :cool:
Reçete hakkında bir yorumum olsa en fazla tek döküş+spin denerim çünkü bu haliyle vaadedileni veriyor.

Salvatech levain
1/16
C3-13 KLİK
92 C su.
4 parça döküş,buzdağı su ve th-3 filtre
Öncelikle son zamanlarda bu tarz fermente kahveleri almak için 200 lira daha vermeniz gerektiğini hatırlatmak gerek, fiyatı benzer rakiplerine göre çok iyi.
Üzerinde yazanı veren bir kahve, evet floral bir yanıda var ama bu kahveyi başka bir kahveye benzetmem gerekiyor ve oda Brezilya Sitio Sao Pedro .
Onun vişnelisi değilde narlısı :)
Ayrıca narın o buruk tadıda varo_O
Kesinlikle Sao Pedro sevenler bu kahveyi almalı.
Likörsü notalar minimal olsada yinede yoğun bir kahve, tüm gün içmek yorabilir.
Şahsen ben microlot Etiyopyanıza göre daha çok beğendim hem damak tadıma göre hem keseme göre:)
Eline sağlık @TarıkTercan
Santa Rosa gibi devamı gelmesi gereken kahveler arasında :cool:
Reçete hakkında bir yorumum olsa en fazla tek döküş+spin denerim çünkü bu haliyle vaadedileni veriyor.

Sevgili @UTKUx54 güzel yorumun için teşekkürler, afiyet olsun :)
Aynen katılıyorum Selvatech Levain'in Santa Rosa gibi bir jenerik kahve olacağını düşünüyorum.

ETİYOPYA MEJO BANTİ
94 C
TH-3
Buzdağı su
15/240
C3 13 klik belki 14 klik de denenebilir.
Kahve masası youtube kanalının son v60 demleme tekniği videosu ile birebir demledim.
Bitiş 3:20
İçimde natural prosese kayan bir tarafı var çünkü oldukça katmanlı ve yoğun.
Kahve verdiğim reçete ile bence çok iyi ancak;
Yine tadım notalarını yansıtan bir kahve ama damak zevkimden ziyade sitedeki tarifin kahvenin potansiyelini geri planda bırakmış olabileceğine yada benim öğütümün ince kaldığına inanıyorum.
Şahsen farklı görüşleri merak ediyorum, reçete hususunda yorum yapabilecek var mı?

ETİYOPYA MEJO BANTİ
94 C
TH-3
Buzdağı su
15/240
C3 13 klik belki 14 klik de denenebilir.
Kahve masası youtube kanalının son v60 demleme tekniği videosu ile birebir demledim.
Bitiş 3:20
İçimde natural prosese kayan bir tarafı var çünkü oldukça katmanlı ve yoğun.
Kahve verdiğim reçete ile bence çok iyi ancak;
Yine tadım notalarını yansıtan bir kahve ama damak zevkimden ziyade sitedeki tarifin kahvenin potansiyelini geri planda bırakmış olabileceğine yada benim öğütümün ince kaldığına inanıyorum.
Şahsen farklı görüşleri merak ediyorum, reçete hususunda yorum yapabilecek var mı?
Bende ilk 1-2 demlemeyi 94 derece civarında yaptım yıkanmış muamelesi gibi ama daha sonra 90 dereceye düştüm bloom sonrası tek döküş 2.30 gibi bitirdim. Bu arada banti'yi hem c3-14 hem cmd-28 ile aynı reçeteyi denedim. Soğuyana kadar c3te bitterlik ön plandayken cmdde baştan sona güzel bir natürel hissiyatı vardı.

Eskişehir de olmam sebebiyle ilk önce

BREZİLYA SELVATECH LEVAIN​

150 gr alıp denedim. çok hoşuma gitti cumartesi 250 gr daha aldım. Buzdağı su 1/16 tridinational 4 filtre 4 eşit döküş 2.35 bitiş. çok hoşuma gitti tavsiye ederim.

Salvatech Levain/Türk kahvesi
C3 7 klik
60C Buzdağı su
1/10 kahve/su
Bitiş 1:40
Bu yıl şuana kadar içtiğim en iyisiydi ve belkide yıl sonuna kadar içtiğim en iyi Türk Kahvesi olarak kalabilir.

Geri