• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gooseneck Kettle önerisi (elektirkli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben o kettlenin başka bi markasını kullanıyorum. akışından gayet memnunum ve çok hızlı ısıtıyor ama ayarlanın derecenin 3 derece üstünde duruyor. bunu bi kaç denemede fark ettim artık istediğim sıcaklığın 3 derece altına ayarlıyorum böylece sorunu ortadan kaldırdım. hepsi böyle midir emin değilim ama buna hazırlıklı olun.
Akışı aslında önemli 3 derece ayarlanır bir şekilde

Ben Cafemarkt tan sipariş ettim, bakalım ne çıkacak. Bu arada ithal olduğu için gelmesi sürüyor. 30 Ocakt'ta sipariş vermiştim, daha yeni gümrükten geçtiğini, önümüzdeki hafta pazartesi salı gibi kargoya vereceklerini söylediler. Gelince tecrübelerimi bende paylaşırım.
Çok sevinirim acelem yok açıkçası. Timemore fish içime sinmedi bir türlü çok ince malzeme biraz düşük kalite duruyor. Bu daha çelik çelik.

600 ml koysanız 100 ml zaten ısıtmaya gider. 30 gr demleme yapsaniz 450 ml en az su gerekir.Onu da parçali yapayim deseniz en son icinde kalacak olan 150-200 ml su kısa surede isi kaybi yaşar.Ben 600 ml tercih etmezdim
Gitmiyor 100 ml, 97 dereceye 1 gram bile kayıp olmadı. Az önce denemek amaçlı 30 gramdan bir 4 kademeli demleme yaptım (tarif kronotroptan, hiç 2den fazla kademe kullanmıyorum neredeyse, tarif gelmedi aklıma). Düzenleyip yollayacağım ısı düşüşünü

Kettle arayışımı Brewista artisan alarak sonlandırdım. Şuan gittigidiyorda brewista artisan %5 indirimle 1632 tl + World card a 75 tl world puan + 9 taksit imkanı var. Gitti gidiyor size özel indirim diyor. Eğer ihtiyacı olan arkadaşlar bu fiyattan alabiliyorsa kaçırmasın.

epey tartışma dönmüş ama kettle alırken ilk baktığınız nedir?

1. elektrikli mi? ocak üstü mü?
  2. elektrikli ise, akış kontrolü ve debisi nasıl olsun? 20 gr/s üstü istiyorsanız, timemore, stagg bakmayın.
  3. ısı kontrolü nasıl olsun? albohes tarzı ayarlanan sıcaklığı geçsin sorun değil mi, stagg gibi PID mi olsun, timemore gibi ayarladığımı geçmesin ama 1 derece sorun değil mi?
  4. kapasite... normalde kaç kişilik demleme yapıyorsunuz? 2 kişiden fazla ise 600 ml yetmez. 1-2 kişilik demlemeler için 600 ml yeter de artar bile.
  5. yalıtım... yalıtım iyi istiyorsanız, daha kalın ya da çift katmanlı bakın ya da brewcoat alın.
  6. fiyat... ne kadar harcamak istersiniz?
Bu maddelere bakarak, en önemli şeyler sizin için nedir, ona karar vermek lazım. ardından seçenekler zaten daralıyor.

Geri