Tchibo, Timemore ve Konchero hariç seçenek az gibi duruyor.Merhaba, sizlerden öneri almak istiyorum 1000 tl civarında iyi bir goosenecek kettle alınabilir mi önerileriniz nelerdir...
Sadece Fellow Stagg PID ısı kontrolü yapıyor ve sıcaklık demleme boyunca belirlenen sıcaklıktan aşağı düşmüyor diye biliyorum. Brewista için söylediğiniz şeyin bir çözümü yok maalesef.Brewista kullanıyorum ve genel olarak memnunum. su akışı vs çok iyi. diğer elektrikli kettle'ları kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Brewista'da memnun olmadığım ve diğerlerinde de olup olmadığını merak ettiğim şey şu; su ayarladığınız sıcaklığa geldiğinde ve demlemeye başladığınızda sıcaklık düşünce tekrar o sıcaklığa erişmesi epey zaman alıyor. bazen demleme süresine yetişemiyor bile. örneğin 92 dereceye ayarladınız ve blooming yaptınız, kettle'ı geri koyduğunuzda 90 dereceyi gösteriyorsa suyu tekrar ısıtmaya başlaması için ısıtma yerine tekrar basmak gerekiyor. bu arada blooming süresi doluyor ancak su hâlâ 90 derecede kalıyor. o süreç içerisinde tekrar 92 dereceye ulaşamıyor. genel olarak da ilk ısıtmada son birkaç dereceye geldiğinde oldukça yavaşlıyor. bir çözümü var mıdır bilemiyorum.
Hocam bence bunun hiç ama hiç bir önemi yok zira su kahve yatagina değdiği anda 2-3 derecenin hic bir önemi kalmıyor.Ama bunu önemsiyorsanız koncheroda ben şöyle yapıyorum: dediginiz gibi belirtilen sicakligi aşmamak için 4 derece kala yavaşlıyor ya ben direkt 100 dereceye ayarlıyorum 93 de kendim kaldiriyorum.Siz de 90 a dusunce 98 e falan ayarlayın 92 olunca çekin hemen zaten 5 saniyede olurBrewista kullanıyorum ve genel olarak memnunum. su akışı vs çok iyi. diğer elektrikli kettle'ları kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Brewista'da memnun olmadığım ve diğerlerinde de olup olmadığını merak ettiğim şey şu; su ayarladığınız sıcaklığa geldiğinde ve demlemeye başladığınızda sıcaklık düşünce tekrar o sıcaklığa erişmesi epey zaman alıyor. bazen demleme süresine yetişemiyor bile. örneğin 92 dereceye ayarladınız ve blooming yaptınız, kettle'ı geri koyduğunuzda 90 dereceyi gösteriyorsa suyu tekrar ısıtmaya başlaması için ısıtma yerine tekrar basmak gerekiyor. bu arada blooming süresi doluyor ancak su hâlâ 90 derecede kalıyor. o süreç içerisinde tekrar 92 dereceye ulaşamıyor. genel olarak da ilk ısıtmada son birkaç dereceye geldiğinde oldukça yavaşlıyor. bir çözümü var mıdır bilemiyorum.
iyi fikir..deneyeceğim. teşekkürlerHocam bence bunun hiç ama hiç bir önemi yok zira su kahve yatagina değdiği anda 2-3 derecenin hic bir önemi kalmıyor.Ama bunu önemsiyorsanız koncheroda ben şöyle yapıyorum: dediginiz gibi belirtilen sicakligi aşmamak için 4 derece kala yavaşlıyor ya ben direkt 100 dereceye ayarlıyorum 93 de kendim kaldiriyorum.Siz de 90 a dusunce 98 e falan ayarlayın 92 olunca çekin hemen zaten 5 saniyede olur
Timemore da döküş olarak bir sorun görmedim. 3 gr/s yeye kadar stabil akış alınabiliyor. En yüksek debisi de EKG ile benzer. Brewista debi açısından bu iki kettle'a göre farklı ve daha yüksek debi imkanı sunuyor. Timemore, dediğiniz gibi malzeme ve sıcaklık kontrolü açısından EKG seviyesinde değil. Fiyat ile orantılı.Timemore ve stag EKG var bende. Bahsettiğiniz durum timemore kettle ile aynı strix ısı kontrolü kullandıkları için. Yani teknolojisi bu şekilde, yapacak bir şey yok bu duruma maalesef
Ama EKG de böyle bir durum yok PID kullandığı için, en fazla 1 derece düşüyor onda da hemen toparlıyor.
Üstte çok güzel öneriler vermiş arkadaşlar. Brewista kullanmadım ama stag EKG hem ısı kontrolü hem malzeme kalitesi hem de döküş olarak timemore dan üstün. Tabi fiyat farkı da ortada.
Timemore da döküş olarak bir sorun görmedim. 3 gr/s yeye kadar stabil akış alınabiliyor. En yüksek debisi de EKG ile benzer. Brewista debi açısından bu iki kettle'a göre farklı ve daha yüksek debi imkanı sunuyor. Timemore, dediğiniz gibi malzeme ve sıcaklık kontrolü açısından EKG seviyesinde değil. Fiyat ile orantılı.
Timemore düşünüyorsanız, kapasitesinin 600 gram olduğunu bilmeniz lazım.
Sıcaklık kontrolü, ısıtma ve akış testlerini olabildiğince detaylı burada yapmaya çalışmıştım. Belki aklında olanlara bir fikir verebilir.
Bu ürünü 2 yıl önce Aliexpress’ten 125 liraya almıştım. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar çok memnunum.Cafemarktta Albohesin benzeri (hatta görüntü olarak aynısı) bir kettle var ve şu anda 500 liraya satılıyor. Forumda okuduğum kadarıyla Albohes hakkında baya iyi şeyler yazılmıştı. İthal ürünmüş sorduğumda öyle söylediler.
![]()
Escobarista Dijital Isı Göstergeli Kettle, 1 L, Elektrikli Fiyat
Escobarista Dijital Isı Göstergeli Kettle, 1 L, Elektrikli en uygun fiyatla cafemarkt güvencesiyle hemen al!www.cafemarkt.com
125 liraya artık kapağını falan veriyorlar sanırımBu ürünü 2 yıl önce Aliexpress’ten 125 liraya almıştım. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar çok memnunum.
1300dü uzunca bir süredir sanırım kimse satın almadı, ne YouTube ne bir forum ne Instagram hiçbir yerde kullanan görmedim, stagg benzeri bir şey yapıp yüksek fiyatla satmaya çalıştılar sanırım. Varsa kullanan gören bilen bir aydınlatınMerhabalar,
Ben de yaklaşık bütçede bir kettle arıyorum, Konchero AS-21267A modeli indirime girmiş 990TL'ye satılıyor.
Fakat hiç kullanıcı yorumu bulamadım, Konchero'nun bu modelini deneyimlemiş , incelemiş birileri var mı ? Tavsiye eder misiniz ?
![]()
Konchero AS-21267A Isı Ayarlı Kettle, 1 L, Elektrikli, Siyah Fiyat
Konchero AS-21267A Isı Ayarlı Kettle, 1 L, Elektrikli, Siyah en uygun fiyatla cafemarkt güvencesiyle hemen al!www.cafemarkt.com
Daha az önce Epinox'un 800ml siyah olanının siparişini geçtim, bunu görünce biraz üzüldüm açıkçası ama olsun zaten elektrikli bir ürün için pek alanım yokCafemarktta Albohesin benzeri (hatta görüntü olarak aynısı) bir kettle var ve şu anda 500 liraya satılıyor. Forumda okuduğum kadarıyla Albohes hakkında baya iyi şeyler yazılmıştı. İthal ürünmüş sorduğumda öyle söylediler.
![]()
Escobarista Dijital Isı Göstergeli Kettle, 1 L, Elektrikli Fiyat
Escobarista Dijital Isı Göstergeli Kettle, 1 L, Elektrikli en uygun fiyatla cafemarkt güvencesiyle hemen al!www.cafemarkt.com