• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gooseneck Kettle önerisi (elektirkli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İzlediğim ve edindiğim bilgilere göre Timemore fiyat performan olarak iyi bir ürün (tabi ki pahali ama kendi fiyat grubunda ml hariç güzel bir ürün .) Pişman olmazsınız gibi. Özellikle döküş açısından ama ml belki kişiden kişiye sıkıntı olabilir kullanıma bağlı tabii.

Son düzenleme:
600ml kettle(minik kettle) 1100 tl nasil F/P olabilir. Bence bu sartlarda f/p denemez pahali denir.
Sadece fiyat ve hacim olarak düşünürseniz size katılırım. Ama dizayn, kalite ve özellikle de döküş kontrolü açısından bakarsak size katılmıyorum. Tabi diğer ürünlerle karşılaştırınca, yoksa genel olarak hepsi pahalı bence de. Keşke çok daha uygun olsa.

600ml kettle(minik kettle) 1100 tl nasil F/P olabilir. Bence bu sartlarda f/p denemez pahali denir.
Stagg 2100, Brewista 1700 tl olunca oluyor fiyat performans, onlar da 900ml ztn, 500mlden fazla v60 demleyen ne kadar insan var zaten

Stagg vs astronomik bisey onunla karsilastirmamak gerekiyor tum kettlelari, hele hele ev demleyicisi icin...(bu arada 600ml ile 900ml yi karsilastirirsak, 600 ml %50si kadar daha fazladir 900ml bunlari hic dusunmesek bile)
Bu olumu gosterip, Sitmaya razi etmek gibi bence. Bugatti ile ferrariyi kiyaslayip ferrariye f/p demek gibi.
Sadece fiyat ve hacim olarak düşünürseniz size katılırım. Ama dizayn, kalite ve özellikle de döküş kontrolü açısından bakarsak size katılmıyorum. Tabi diğer ürünlerle karşılaştırınca, yoksa genel olarak hepsi pahalı bence de. Keşke çok daha uygun olsa.
Stagg 2100, Brewista 1700 tl olunca oluyor fiyat performans, onlar da 900ml ztn, 500mlden fazla v60 demleyen ne kadar insan var zaten

Stagg vs astronomik bisey onunla karsilastirmamak gerekiyor tum kettlelari, hele hele ev demleyicisi icin...(bu arada 600ml ile 900ml yi karsilastirirsak, 600 ml %50si kadar daha fazladir 900ml bunlari hic dusunmesek bile)
Bu olumu gosterip, Sitmaya razi etmek gibi bence. Bugatti ile ferrariyi kiyaslayip ferrariye f/p demek gibi.

Fakat aynı imkanları sağlayan tek kettlelar stagg veya brewista onun için onlarla karşılaştırıyoruz, bunları istiyorsak birinden birini almak gerekiyor zaten. 900ml yarısı kadar daha fazla evet ama zaten 500ml demlenmediği sürece 600ml yetiyor, o durumda bile zaten sadece bardağı ısıtmaya yetmiyor

Fakat aynı imkanları sağlayan tek kettlelar stagg veya brewista onun için onlarla karşılaştırıyoruz, bunları istiyorsak birinden birini almak gerekiyor zaten. 900ml yarısı kadar daha fazla evet ama zaten 500ml demlenmediği sürece 600ml yetiyor, o durumda bile zaten sadece bardağı ısıtmaya yetmiyor

Ben buna katilmiyorum. Kullanis ve kontrol kolayligi saglayabilir, ancak ben suanda nurgaz kettle ile debiyi istedigim sekilde kontrol edebiliyorum. İnce kalin dokus hizini tariflerime gore ayarlayabiliyorum. Ayni imkanlari saglamak derken:

Kesinlikle kullanim rahatligi sagliyorlar bu bir gercek ancak, stagg,brewista gibi kettle olmadanda dokus hizi ve açısı ayarlanabilir. suyun debisi ayarlanabilir.

Ben buna katilmiyorum. Kullanis ve kontrol kolayligi saglayabilir, ancak ben suanda nurgaz kettle ile debiyi istedigim sekilde kontrol edebiliyorum. İnce kalin dokus hizini tariflerime gore ayarlayabiliyorum. Ayni imkanlari saglamak derken:

Kesinlikle kullanim rahatligi sagliyorlar bu bir gercek ancak, stagg,brewista gibi kettle olmadanda dokus hizi ve açısı ayarlanabilir. suyun debisi ayarlanabilir.
Ben de aynısını Hario için düşünüyordum, değilmiş öyle. Tek şey debi değil öncelikle, suyun yatağı vuruş şekli çok önemli, ve kettle ile ne kadar yüksekten döküldüğünde köpürmediği. Düşüş açısı ayarlanamıyor maalesef, 4 yıl hario kettle kullandım, bununla yaptığım ilk demleme bile daha iyiydi, ayrıca yine dediğim gibi, belli bi debide tutmadığınız sürece tutarlılık ve akış bozuluyor, yüksekliği de çok azaltmak gerekiyor bu kettleları kullanmayınca, yüksekten dökebilmek çok büyük bir avantaj. Asıl olarak onun dışında tutarlı bi sıcaklık alınabilmesini de düşünmüştüm, sıcaklık en önemli parametrelerden biri sonuçta, doğrudan kaynar kullanmıyorsak tutarlı olmak pek de imkanlı değil maalesef, türkiyeden çok light çekirdekler alamadığımızı da göz önünde bulundurarak her kahveye kaynar kullanmak pek de imkanlı olmuyor.

600 ml koysanız 100 ml zaten ısıtmaya gider. 30 gr demleme yapsaniz 450 ml en az su gerekir.Onu da parçali yapayim deseniz en son icinde kalacak olan 150-200 ml su kısa surede isi kaybi yaşar.Ben 600 ml tercih etmezdim
Deneyeyip bi sıcaklık düşüş chartı çıkarayım belki birinin işine yarar:)

Açıkcası bu tarz üst sınıf kettle'lar da (sıcaklığı liste dışı tutarsak) o meşhur sabit debi - düz akışı Cafec'in Tsubame Pro'su gibi uç bir seviyede veren ben görmedim izlediğim videoları baz alırsam. Stagg, Brewista, vb. arasında imkanım olsa Cafec'in klasik Pro modelini alırdım. Ama işte imkanlar ve olanaklar... 🥲

Bu arada bende de Konchero ısı ayarlı kettle var, canavar gibi sabit ısıda tutuyor suyu. :)

Ekli dosyalar

• cafec.JPG
    cafec.JPG
    32.7 KB · Görüntüleme: 45

Benim hangi kriterlere dikkat ettiğime bakarsanız (ısı ayarlı ve elektrikli olması, dizaynı, döküş kontrolü) tek bir açıdan değerlendirmediğimi görürsünüz. Sizin söyledisiniz nurgaz kettle tamamen farklı. Burada amaç beklentiler. Ben aradığım özellikleri listelediğimde f/p olarak timemore ısı ayarlı modeli gözüme çarpıyor. Bende 900 ml olmasını isterdim. Sizin kullandığınız nurgaz kettle farklı kulvarda. Siz kullanırsınız mutlu olursunuz ben kullanırım olmam, veyahut tam tersi. Burada tek bir kritere bakmadım, ama siz tekine cevap veriyorsunuz.
Ölümü gösteren yok, kullanıcı deneyimi ve fikir var. High end bir ürünle kıyaslamanın neyi kötü. Nasıl her değirmen cmd ile kıyaslanıyorsa bu da öyle. Beklenti ve maddiyat belirliyor kişinin hangisini seçeceğini.
Hario buono kettle kullandım ama memnun kalmadım. Bu demek değil kimse memnun değil, her ürünün çok memnun kullanıcıları vardır. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Konu başlığı elektrikli gooseneck kettle olunca görüşümü ve kullanıcı deneyimimi belirtmek istedim.

Çok sevinirim. Benim merak ettiğim Timemore kettle a su eklemeden. 2 adet 250 ml kahve yapabilirmiyiz? 50 ml 50 ml kağıt ıslatmaya harcadığımızı da hesaba katarsak.
Kaynatma yapılmadığı zaman max. 96-97 kaynatma çizgisinin üstüne çıkabilirsiniz sıkıntı olmadan . 600ml olanı 700ml ye kadar kullanabilirsiniz bence. Max 800ml alabilir. Timemore olanlar deneyebilir

Kaynatma yapılmadığı zaman max. 96-97 kaynatma çizgisinin üstüne çıkabilirsiniz sıkıntı olmadan . 600ml olanı 700ml ye kadar kullanabilirsiniz bence. Max 800ml alabilir. Timemore olanlar deneyebilir
deneyeceğim birazdan

Albohes benzeri cafemarkt marka kettle ile tchibo marka arasında kaldım. Fikri olan varsa çok sevinirim.

Albohes benzeri cafemarkt marka kettle ile tchibo marka arasında kaldım. Fikri olan varsa çok sevinirim.
ben o kettlenin başka bi markasını kullanıyorum. akışından gayet memnunum ve çok hızlı ısıtıyor ama ayarlanın derecenin 3 derece üstünde duruyor. bunu bi kaç denemede fark ettim artık istediğim sıcaklığın 3 derece altına ayarlıyorum böylece sorunu ortadan kaldırdım. hepsi böyle midir emin değilim ama buna hazırlıklı olun.

Ben Cafemarkt tan sipariş ettim, bakalım ne çıkacak. Bu arada ithal olduğu için gelmesi sürüyor. 30 Ocakt'ta sipariş vermiştim, daha yeni gümrükten geçtiğini, önümüzdeki hafta pazartesi salı gibi kargoya vereceklerini söylediler. Gelince tecrübelerimi bende paylaşırım.

Çok sevinirim. Benim merak ettiğim Timemore kettle a su eklemeden. 2 adet 250 ml kahve yapabilirmiyiz? 50 ml 50 ml kağıt ıslatmaya harcadığımızı da hesaba katarsak.
Denedim, kesinlikle evet, 612 gram su koydum 97 dereceye çıkınca 612 gram kaldı, 100e çıkınca 611. Kettle a daha fazla su da konulabiliyor ayrıca, sıkıntı çıkarmıyor.

Geri