• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Haziran 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Tekrar selamlar, ben aldığım her kahveyi demlemeden cupping yaparak başlarım. Choco yu da gelir gelmez aynı şekilde yaptım. Çaysı bir gövde ve keyifli bi kahve gibi gelmedi bana. Degas bitince demlemelerimde de colombia kahvelerinde alışık olduğumuz gövde tatlılığı bulabileceğim umuduyla daha fazla çözmeye çalıştım. İçilemeyecek fincanlar aldım. @yucealperen beyin dediği gibi ekşi. Ben kalınlaştırarak en içilebilir fincana ulaştım. :) Tabiki ben de yanılmış olabilirim. Şimdi gece eve geldim ve merakımdan Cumhur beyin dediği parametrelere yaklaşık demleme yaptım;
Nestle 70 ppm su 94 derece
Cmd 18 klik
15 gr kahve 265 ml su
4 basamaklı döküş
Son döküş 2.20 sn de bitti.
Toplam demleme süresi 2:55 sn
Sonuç ekşi ve içilemeyecek kadar korkunç bir bardak. Kahvemin kavrum tarihi 31.05
Yarın sabah world of coffee ye doğru yola çıkacağım. Pazartesi günü İstanbuldayım.
Cumhur bey müsait olursa kavurmahaneye uğrarım birlikte demleriz. Belki bir yerde hata yapıyorumdur.
@yucealperen ve @zeki04 hocaların dedikleri gibi ciddi bir problem yaşıyorum aynı çekirdekte. Çok farklı reçeteler, demleme yöntemleri ve ekipmanlar denememe rağmen tatmin edici bir sonuç elde edemedim. Tüm tadım notaların üzerinde ciddi ve keyifsiz bir ekşilik var. O ekşiliği bir türlü tam manada aşamadım.

@yucealperen ve @zeki04 hocaların dedikleri gibi ciddi bir problem yaşıyorum aynı çekirdekte. Çok farklı reçeteler, demleme yöntemleri ve ekipmanlar denememe rağmen tatmin edici bir sonuç elde edemedim. Tüm tadım notaların üzerinde ciddi ve keyifsiz bir ekşilik var. O ekşiliği bir türlü tam manada aşamadım.
Farklı su markaları da tavsiye ederim. Ben buzdağı ile vişnemsi bir ekşilik ortaya çıkarmıştım ama nestlede olmamıştı. Belki suyu değiştirerek dilediğiniz sonuca yaklaşabilirsiniz

Farklı su markaları da tavsiye ederim. Ben buzdağı ile vişnemsi bir ekşilik ortaya çıkarmıştım ama nestlede olmamıştı. Belki suyu değiştirerek dilediğiniz sonuca yaklaşabilirsiniz
Şu sıralar Kayserideyim ve malesef Buzdağı bulamıyorum. Yakınımda a101 olduğu Saka kullanıyorum. Bu kadar baskın bir ekşiliği su değiştirerek aşabilir miyim ki hocam?

Şu sıralar Kayserideyim ve malesef Buzdağı bulamıyorum. Yakınımda a101 olduğu Saka kullanıyorum. Bu kadar baskın bir ekşiliği su değiştirerek aşabilir miyim ki hocam?
çekirdeğe ve kavruma göre suyun ne derece fark ettiği de değişiyor ne yazık ki. Nestle pure life (5 litre) ile denemenizi tavsiye ederim, belki bir fark yaratır.

Honduras naciente ve la bandera için reçete bulamadım. Denetimi olan var mıdır

#3713 nolu siparişim ile aranıza katıldım. İyi bayramlar herkese

Yaklaşık 500 gr motion tükettikten sonra 1 kg lık paketi de açtım. İçtiğim en iyi klasik espresso kahvelerinden biri hiç acılık veya ekşilik almadım. Şimdi tekrar sipariş vermek için foruma girdim. Elinize sağlık, teşekkür ederim

#3730 sipariş numaram son kavrum gönderirseniz mutlu olurum

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• PHOTO-2023-05-30-11-43-30 2-2.jpg
    PHOTO-2023-05-30-11-43-30 2-2.jpg
    142 KB · Görüntüleme: 76
2. siparişimi de nihayet aldım, arichayı demledim dün akşam gerçekten çok güzel kahve el oasisi de deneyeceğim en kısa zamanda buradan denediklerimin hepsinden memnun kaldım kavrum çok iyi fakat tek sorun kargo maalesef. Aras kargo ile çalışmaları hiç iyi değil, ayın 6sında gönderdikleri kargoyu dün anca alabildim. Umarım en kısa zamanda kargo firmanızı değiştirirsiniz.

Selamlar, ufak bir sorum olacak. Elimde spadanın kolombiya coco ve etiyopya aricha çekirdekleri var. Bunlar arabica mı robusto mu olduğunu nasıl anlarım? Ya da bunların hangi çekirdek olduğunu bilen var mı?

Selamlar, ufak bir sorum olacak. Elimde spadanın kolombiya coco ve etiyopya aricha çekirdekleri var. Bunlar arabica mı robusto mu olduğunu nasıl anlarım? Ya da bunların hangi çekirdek olduğunu bilen var mı?
Merhaba elinizdeki çekirdekler robusta değil spadanın sitesinde tür kısmında yazıyor hangi tür oldukları. "Tür: Castillo, Caturra" Coco da bu yazıyor bunlar arabicanın alt varyetelerindendir. Robusta kahveleri genelde espresso blendlere falan koyuyorlar tadı güzel değildir pek. Böyle aldığınız nitelikli kahvelerin neredeyse hepsi arabica türüdür

Geri