Chd_yC
Barista
- İsim
- Cihad
Daha fazla
- İsim
- Cihad
- Değirmen
- Comandante mk4 c40
- Ekipmanlar
- Hario V60 Seramik, Origami Porselen M, Aeropress Go; Timemore Black Mirror+; Fellow Stagg EKG Pro
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Üsküdar
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Kadıköy
@yucealperen ve @zeki04 hocaların dedikleri gibi ciddi bir problem yaşıyorum aynı çekirdekte. Çok farklı reçeteler, demleme yöntemleri ve ekipmanlar denememe rağmen tatmin edici bir sonuç elde edemedim. Tüm tadım notaların üzerinde ciddi ve keyifsiz bir ekşilik var. O ekşiliği bir türlü tam manada aşamadım.Tekrar selamlar, ben aldığım her kahveyi demlemeden cupping yaparak başlarım. Choco yu da gelir gelmez aynı şekilde yaptım. Çaysı bir gövde ve keyifli bi kahve gibi gelmedi bana. Degas bitince demlemelerimde de colombia kahvelerinde alışık olduğumuz gövde tatlılığı bulabileceğim umuduyla daha fazla çözmeye çalıştım. İçilemeyecek fincanlar aldım. @yucealperen beyin dediği gibi ekşi. Ben kalınlaştırarak en içilebilir fincana ulaştım.Tabiki ben de yanılmış olabilirim. Şimdi gece eve geldim ve merakımdan Cumhur beyin dediği parametrelere yaklaşık demleme yaptım;
Nestle 70 ppm su 94 derece
Cmd 18 klik
15 gr kahve 265 ml su
4 basamaklı döküş
Son döküş 2.20 sn de bitti.
Toplam demleme süresi 2:55 sn
Sonuç ekşi ve içilemeyecek kadar korkunç bir bardak. Kahvemin kavrum tarihi 31.05
Yarın sabah world of coffee ye doğru yola çıkacağım. Pazartesi günü İstanbuldayım.
Cumhur bey müsait olursa kavurmahaneye uğrarım birlikte demleriz. Belki bir yerde hata yapıyorumdur.