• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Haziran 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Herkese merhabalar.
Bu ayki göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için herkese teşekkür ediyoruz.
Bu ay sonu malum bayram var. Bu sebeple ;

***KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SON KARGO GÜNÜMÜZ 26.06.2023 TÜR.

***BAYRAM SONRASI İSE İLK KARGO GÜNÜMÜZ SİPARİŞ SIRASINA GÖRE 04.07.2023 OLACAKTIR.

Madur kalmamanız açısından siparişlerinizi bu tarihleri göz önünde bulundurarak verirseniz seviniriz.

Kahvelerde zam ile ilgili çok fazla soru alıyoruz. Biz kura rağmen sizlere verdiğimiz sözden dönmemek adına ay sonuna kadar hiç bir zam yapmama kararı aldık. Önümüzdeki ay başından itibaren zamlı fiyatlarımız geçerli olacaktır.

Şimdiden herkese iyi bayramlar dileriz.

Zam gelmeden 2 kilo Arıcha ile bende alıma katıldım teşekkürler :)

Kahvelerini severek deneyimlediğim Spada'yı kaçırmak olmazdı. #3554 nolu sipariş ile katıldım. Şimdiden elinize sağlık.

Malum indirimler bol bayram vesilesiyle, bu yüzden alıma katılım konusunda kararsızdım fakat sonunda siparişimi verdim ve bugün kahveler elime ulaştı. Paketler gerçekten çok güzel, paketleme de özenli ve kulübe özel bir not hazırlanıp içerisine bırakılması da hoş olmuş. Kahveler ile ilgili görüşlerimi de önümüzdeki günlerde paylaşmaya çalışacağım. Elinize sağlık @SpadaCoffeeRoastery .

WhatsApp Image 2023-06-21 at 15.59.44.jpeg
Merhaba.
19 Haziran'da verdiğim 250 gramlık üç paketten biri bu şekilde açık geldi. Ben de garip uff daha paketi açmadan bile kokusu ne güzel diyorum :D Meğersem paket delikmiş :)) Sipariş numaram: 3590

Merhabalar ,
Choco zaten adindan anlaşıldığı üzere çikolata ve karakteristik kolombiyalarda beklediğimiz kırmızı meyve notalarına hakimdir.

Su 94c ( aritma ~70ppm , buzdaği, kuzeyden)
Kahve 17
Ratio 18
Su 306
4 parcali döküş
CD 18clik
Bu recete bizim baz tavsiyemizdir.
Arkadaşımla V60 üzerinde kavrum tarihinden bu yana neredeyse her gün demledik. İlk günden beri yoğun bir ekşilik hakim. Degassing sürecine yorumlayıp fındık ve çikolata tadını almak için gün saydık. Bugün kavrum tarihi itibariyle 14.gününde olmasına rağmen ne yazık ki çikolata ve fındık tadını alamadık. Yoğun bir şekilde greyfurt ve narenciye tadı alıyoruz. Ekşilik bardak sonuna doğru yormaya başlıyor. Bir nebze olsun ekşiliği kırmak için Tetsu kasuya denedik. Başlarda kırdık zannettik fakat birkaç yudumdan sonra ekşi profil tekrardan yoğunlaştı.

Choco' yu fındık ve çikolata profili için tercih etmiştim. Biraz hayal kırıklığı oldu. Yine de çekirdeklerinizi beğendim.

İyi günler dilerim

Arkadaşımla V60 üzerinde kavrum tarihinden bu yana neredeyse her gün demledik. İlk günden beri yoğun bir ekşilik hakim. Degassing sürecine yorumlayıp fındık ve çikolata tadını almak için gün saydık. Bugün kavrum tarihi itibariyle 14.gününde olmasına rağmen ne yazık ki çikolata ve fındık tadını alamadık. Yoğun bir şekilde greyfurt ve narenciye tadı alıyoruz. Ekşilik bardak sonuna doğru yormaya başlıyor. Bir nebze olsun ekşiliği kırmak için Tetsu kasuya denedik. Başlarda kırdık zannettik fakat birkaç yudumdan sonra ekşi profil tekrardan yoğunlaştı.

Choco' yu fındık ve çikolata profili için tercih etmiştim. Biraz hayal kırıklığı oldu. Yine de çekirdeklerinizi beğendim.

İyi günler dilerim
Ekşilik kahveyi fazla çözmenizden kaynaklanıyor. 94 derece Nestle su cmd 22 23 click civarında 3 basamaklı olarak demliyorum. Bu kahve orta ince öğütümde ekşi çıktılar veriyor. Değirmeninizi bilmiyorum ama orta kalınlıkta öğütüp 2:20 civarı demleme yapmayı deneyin.

İyi günler dilerim
Merhabalar, Kolombiya yoğun kakao notalarından dolayı üretici tarafından CHOCO adını almış bir kahvedir ve bizlerde bu karakteristik yapısı ve temiz bir bardak sunmasından kaynaklı bu kahveyi seçtik.
Önerimiz reçetenizi gözden geçirmeniz. Tahminimizce kahveyi çözememenizden kaynaklı bir sorun var.
Kahve 17
Ratio 18
Su 306
4 parcali döküş
CD 18clik
time 3.10 civarı olmalı

Ekli dosyayı görüntüle 27278
Merhaba.
19 Haziran'da verdiğim 250 gramlık üç paketten biri bu şekilde açık geldi. Ben de garip uff daha paketi açmadan bile kokusu ne güzel diyorum :D Meğersem paket delikmiş :)) Sipariş numaram: 3590
Merhabalar, Sanırım paketleme makinasındaki ilk paketlerden biri olabilir tam ısınmadığından bazen olabiliyor gözümüzden kaçmış. isterseniz değişimini sağlayabiliriz.

Ekşilik kahveyi fazla çözmenizden kaynaklanıyor. 94 derece Nestle su cmd 22 23 click civarında 3 basamaklı olarak demliyorum. Bu kahve orta ince öğütümde ekşi çıktılar veriyor. Değirmeninizi bilmiyorum ama orta kalınlıkta öğütüp 2:20 civarı demleme yapmayı deneyin.

Siz fazla çözmenizden diyorsunuz Spada ise çözememenizden diyor 😅 Söylediğim gibi birçok demleme kombinasyonu denedim. Demek ki ben beceremiyorum:) Benim için kakao tadı alma hırsına dönüştü resmen. Bu kadar zor olmalı mı bilemedim lakin.

Ayrıca belirtmeliyim ki ETİYOPYA ARICHA ve HONDURAS SOL NACIENTE ye bayıldım.

Siz fazla çözmenizden diyorsunuz Spada ise çözememenizden diyor 😅 Söylediğim gibi birçok demleme kombinasyonu denedim. Demek ki ben beceremiyorum:) Benim için kakao tadı alma hırsına dönüştü resmen. Bu kadar zor olmalı mı bilemedim lakin.

Ben @zeki04 Zeki Bey'in yaklaşımını anladım. Bazı (özellikle böğürtlen vb tat profillerine sahip) kahvelerde fazla çözmek kahveyi iyice keskin-ekşimsi bir hale getiriyor. Ama sanırım bu vakada eksik çözünme söz konusu, Spadanın yönlendirmesinden de bu anlaşılıyor.

ETİYOPYA ARICHA recetenizi paylaşır mısınız ?

ETİYOPYA ARICHA recetenizi paylaşır mısınız ?
Merhabalar
timemore c3 16clik
13:208 (1:16 oran)
95derece su ( Su markaları arasında keskin tat farkı alamadığımdan dolayı markaya dikkat etmiyorum)
4 basamak demliyorum. Basamak arası süre olarak kahve yatağını takip ediyorum.
2dk 20-30sn arası bitiş.

Fazla kombinasyon yapmama gerek kalmadan 10.günden itibaren çok güzel sonuçlar vermeye başladı. İyi demlemeler dilerim

Merhabalar, Kolombiya yoğun kakao notalarından dolayı üretici tarafından CHOCO adını almış bir kahvedir ve bizlerde bu karakteristik yapısı ve temiz bir bardak sunmasından kaynaklı bu kahveyi seçtik.
Önerimiz reçetenizi gözden geçirmeniz. Tahminimizce kahveyi çözememenizden kaynaklı bir sorun var.
Kahve 17
Ratio 18
Su 306
4 parcali döküş
CD 18clik
time 3.10 civarı olmalı
Muhtemelen aynı kavrum tarihine sahip değildir şikayette bulunan arkadaşla benim kahvem ama ben de burada yazılanları doğrulayabilirim. Ben sevmem genelde fındık/çikolata profilini ve bu kahvede bana yoğun gelmişti. Ekşilik hak getire.

Tekrar selamlar, ben aldığım her kahveyi demlemeden cupping yaparak başlarım. Choco yu da gelir gelmez aynı şekilde yaptım. Çaysı bir gövde ve keyifli bi kahve gibi gelmedi bana. Degas bitince demlemelerimde de colombia kahvelerinde alışık olduğumuz gövde tatlılığı bulabileceğim umuduyla daha fazla çözmeye çalıştım. İçilemeyecek fincanlar aldım. @yucealperen beyin dediği gibi ekşi. Ben kalınlaştırarak en içilebilir fincana ulaştım. :) Tabiki ben de yanılmış olabilirim. Şimdi gece eve geldim ve merakımdan Cumhur beyin dediği parametrelere yaklaşık demleme yaptım;
Nestle 70 ppm su 94 derece
Cmd 18 klik
15 gr kahve 265 ml su
4 basamaklı döküş
Son döküş 2.20 sn de bitti.
Toplam demleme süresi 2:55 sn
Sonuç ekşi ve içilemeyecek kadar korkunç bir bardak. Kahvemin kavrum tarihi 31.05
Yarın sabah world of coffee ye doğru yola çıkacağım. Pazartesi günü İstanbuldayım.
Cumhur bey müsait olursa kavurmahaneye uğrarım birlikte demleriz. Belki bir yerde hata yapıyorumdur.

Son düzenleme:
Tekrar selamlar, ben aldığım her kahveyi demlemeden cupping yaparak başlarım. Choco yu da gelir gelmez aynı şekilde yaptım. Çaysı bir gövde ve keyifli bi kahve gibi gelmedi bana. Degas bitince demlemelerimde de colombia kahvelerinde alışık olduğumuz gövde tatlılığı bulabileceğim umuduyla daha fazla çözmeye çalıştım. İçilemeyecek fincanlar aldım. @yucealperen beyin dediği gibi ekşi. Ben kalınlaştırarak en içilebilir fincana ulaştım. :) Tabiki ben de yanılmış olabilirim. Şimdi gece eve geldim ve merakımdan Cumhur beyin dediği parametrelere yaklaşık demleme yaptım;
Cmd 18 klik
15 gr kahve 265 ml su
4 basamaklı döküş
Sonuç ekşi ve içilemeyecek kadar korkunç bir bardak. Kahvemin kavrum tarihi 31.05
Yarın sabah world of coffee ye doğru yola çıkacağım. Pazartesi günü İstanbuldayım.
Cumhur bey müsait olursa kavurmahaneye uğrarım birlikte demleriz. Belki bir yerde hata yapıyorumdur.
Herzaman bekleriz.

Cmd 18 klik
15 gr kahve 265 ml su
4 basamaklı döküş
İstanbul' da olsaydım eşlik etmeyi çok isterdim. Sonucu bildirirseniz sevinirim :)

First of all my apologies for english language, but my Turkish is too bad to ask this question.

My order is 3597 from 19 Haziran 2023 and is shows Kargoya Hazır for a couple of days

Updated:

So it seems a little delay (2 days) in order execution, but it is still in full accordance with their own rules at their website. It also lack of communication, but I blame that I'm a foreigner, it might be hard to speak with me. For now no any claims from me, hope the coffee itself will be great.
Thanks and have a nice day to the board owners, all kahvekulubbers and Spada reps as well.

Son düzenleme:
Geri