• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Ağustos 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Coffee Department hep tanışmak istediğim bir kavurucuydu, çok uzun süre sonra toplu alıma katıldım ve bu bahaneyle #26765 ile kendi doğum günü hediyelerimi aldım.
Heyecanla Kolombiya'larımı ve Cold Brew canavarı Kiryama'mı bekliyorum...
Yayında ve yapımda emeği geçen arkadaşlara sevgilerle

8 farklı kahvenin 125 Gr seçeneğiyle kendimce bir set oluşturdum. Emeği geçenlere teşekkürler.

dün sipariş verdiğim kahve Kadıköy adresine ne zaman ulaşır acaba tahminen ,kahvesiz beklemekteyim hızlanırsa sevinirim,kargoya henüz verılmemıs.

Siparişim bugün ulaştı ancak CD'nin sitesinde hâlen kargoya verilmediği görünüyordu, sabah Yurt İçi Kargo'dan gelen mesaj ile dağıtımda olduğunu öğrendim. Bu durumu geri bildirim olarak iletmek istedim. Bir yerde bir aksama var gibi görünüyor.

Kahveler elime ulaştı. İçlerinden 02.08 kavrumlu Ruanda kahvesini demlemeye başladım.
15 gr kahve cmd c40 20 klik ile öğütüldü.
Su 240 Gr Nestle 93 derece
Demleme V60 cam dripper ve cafec traditional filtre ile yapıldı.
Döküşler 50 ml bloming, 30. Saniyeden sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye kadar döküş olacak şekilde 3 basamaklı.
Demleme 2 dk civarında bitti.
Tadımda sıcakken kiraz, çilek notalarının olduğu kırmızı meyveler var. Alttan hafif portakalı, mandalinayı andıran şekerli bir aroma da mevcut. Belkide tadım notlarındaki baldan kasıt buydu. Damakta tereyağlı bir hissiyat da mevcut. Oldukça net, damak yormayan keyifli bir naturel kahve olmuş. Anaerobik fermentasyon kararında tutulmuş, oldukça temiz içimli.

Son düzenleme:
3x100 lere denemeye finca milanla başladım. Açıkçası artan maliyetten ötürü ciddi de bir kalite beklentim yoktu. Çünkü kaliteli diye sunulan bazı pahalı kahvelerde hayal kırıklığı yaşamıştım. Ama paketi açmamla içeriyi haylayf bisküvi kokusu sardı. 18 gr kahveyi molent 30 klikte öğütüp 2.25 gibi bir sürede iletkenliği 87 olan bir suyla demledim. Hindistan cevizi ve tereyağlı haylayf büsküvi notaları baştan sona eşlik etti. Ananas notasını deneyimleyemedim. Hatta bir ara ulan acaba bişey mi kattılar içine bu nasıl yogun nota gibi de düşündüm:) Fiyatlar malum fakat deneyim açısından yurt dışı alım tadında oldu diyebilirim. Kavurucuya böyle kaliteli bir kahveyi bizle buluşturdugu için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_3038.jpeg
    IMG_3038.jpeg
    98.2 KB · Görüntüleme: 68
#26878 ile ben de katıldım. Çok teşekkürler. Filtre seçkisi + El Borbolon. Siyah çaydan da aldım. Umarım ilginç bir deneyim olur.

Merhabalar; [Sipariş #26880] (Ağustos 11, 2023) ile 100-gr.lık bir sepet oluşturdum.. Heyecanla bekliyorum. Umarım bugün kargolanır.)) Çok teşekkür ederim..

İndirim kodu yine çalışmıyor. Kontrol edebilir misiniz @metin Bey

image.jpg
Merhaba siaprişim ulaştı acaba degas için kaç gün önerirsiniz?
SIMBI ve FINCA ANA için reçete öneriniz var mı acaba

Bugün Finca Monteblanco / Passion Fruit Co-Ferment satın aldım kafeden. Hediye olarak La Loma / Rom Barrel demlediler orada içmek için ve çok güzeldi.

Eve gelip Passion Fruit Co-Fermenti demledim (25.07 kavurma) oldukça keyif aldım.

Finca Milan / Niu Culturing'i koklama fırsatım oldu, benim çeken tadlar değil ama gerçekten kutuyu açınca çocukken haylayf paketi açtığım hisler geldi aklıma.
Selamlar rom barrel nasıl? Alsam almasam arasında gidip geliyorum...

CD her zaman doğru seçenek!

Finca milanın demlemesini yaptım. Parametreler şöyle:
15 gr kahve cmd c40 20 klik
Nestle su 240 ml 93 derece
Hario v60 cam ve cafec traditional filtre ile demlendi.
50 ml bloming, 30. saniyeden sonra 150 mlye kadar, 1. dakikadan sonra 240 mlye tamamla
1:50 civarı demleme bitti.

Öğütmeden önce paketi açınca buram buram bisküvi kokusu geliyordu. Bu oldukça ilginç. Çünkü kahve dünyasında fermantasyon kaynaklı bu kadar çeşitli nüanslara denk gelmek bir yandan heyecan verici bir yandan da geleneksel işleme yöntemlerinden aşina olduğumuz tatları yavaş yavaş unutmamıza sebep olacak gibi.
Fincanda sıcakken net bir şekilde hindistan cevizi tadı var. Öte yandan oldukça tereyağlı, oldukça kremamsı bir yapıyla damağı sarıyor. Bu durum damakta kalıcı uzun bir aftertaste olarak yansıyor. Kahveyi içtikçe içimden şunu dedim. Çay içerken bisküvi banardık ya o da erir içine karışır ve çay ile bir bütün olurdu. O tadı hatırlayın. Bu kahve de o işte. Kahve ile kremalı, hindistan cevizli bisküvi yiyormuş hissi var. Soğudukça biraz daha meyvemsi bir hal alıyor. Bu meyvemsiliği tadım notlarındaki ananas olarak nitelendiremem. Ama oldukça tatlı, şekerli.

@metin selamlar Ağustos 1, 26537 tarihli siparişimiz elimize ulaşmadı, takip no'ya da erişemiyoruz sistem üzerinden. İlgilenebilirsen çok sevinirim. Ofistekiler kahvesizlikten taş kesilecekler :)

1 kg el borbollon ile alıma katıldım. Kiloluk bir miktar daha avantaj sağlıyordu, riske girdik. Çekirdekten memnun kalan var mıdır?

Geri