• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔️ Sonuç Şubat 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Bende Jairo'da süreyi uzatamadım 🙃 hızlı akışın sebebi fermente olması mı? Kurak topraklar gibi suyu dökmemle aşağıdan akması bir oluyor.

Bende Jairo'da süreyi uzatamadım 🙃 hızlı akışın sebebi fermente olması mı? Kurak topraklar gibi suyu dökmemle aşağıdan akması bir oluyor.
Tüm anearobic kahvelerde benzer şeyle karşılaşıyorum ben de. Hatta taa zamanında kronotrop lakto fermenteyi ne zaman moccamasterda içsem daha çok beğeniyordum. Sonra fark ettim ki v60 immersion hayat kurtarıyor. Diğer bir tavsiyem de Cafec TH-1 filtre

Las Delicias tükendi mi acaba? Çekirdek olarak stoğu gözükmüyor ancak öğütüm seçtiğimizde bir problem yok @Tetra.n.Roastery

Bella Vista için konuşacak olursam, espressoda istediğim gibi bir çıktı alamadım. 93 derece, 18 gram kahve ile 35 saniyede 45 gram olarak aldığım shot ekşiliğe kaçan bir asiditeye sahip. Sıcaklığı 95 dereceye çekip, olmazsa biraz daha inceltmeyi deneyeceğim.

Bella Vistanın filtre performansına gelirsek, blooming + 2 döküş şeklinde denediğimde sıfır asidite, "bold" diye tanımlayabileceğim bir kahve çıktı ortaya. 4x60 ml (16 gram kahve) döküş denediğimde ise sönük, çay gibi bir kahve oldu. Bugün ise 93 derece su, 60 ml ile 40 saniye blooming ve tek döküş ile 240 ml'ye tamamlayarak demledim ve oldukça hoş, rom tadım notunu verebilen bir kahve çıktı ortaya. Kağıt olarak TH-3 kullandım.

Bella Vista için konuşacak olursam, espressoda istediğim gibi bir çıktı alamadım. 93 derece, 18 gram kahve ile 35 saniyede 45 gram olarak aldığım shot ekşiliğe kaçan bir asiditeye sahip. Sıcaklığı 95 dereceye çekip, olmazsa biraz daha inceltmeyi deneyeceğim.

Bella Vistanın filtre performansına gelirsek, blooming + 2 döküş şeklinde denediğimde sıfır asidite, "bold" diye tanımlayabileceğim bir kahve çıktı ortaya. 4x60 ml (16 gram kahve) döküş denediğimde ise sönük, çay gibi bir kahve oldu. Bugün ise 93 derece su, 60 ml ile 40 saniye blooming ve tek döküş ile 240 ml'ye tamamlayarak demledim ve oldukça hoş, rom tadım notunu verebilen bir kahve çıktı ortaya. Kağıt olarak TH-3 kullandım.
Öncelikle afiyetler diliyorum 🌿
Espresso için konuşmak gerek ise su sıcaklığı daha 91 derecelerde 27-29 sn geçmemek ile asitideyi biraz düşürebilirsiniz.35 sn kulağa biraz uzun geliyor biz atölyede espresso çıktılarımızı 16.5 Gr -17.5 Gr arasında 7.5 var basıncı ve 91 derecelik grup sıcaklığı ile demliyoruz .Ankara'da iseniz yada bir gün yolunuz düşer ise her zaman beklerim.
Afiyetler dilerim sağlıcakla kalın 🌿

Son düzenleme:
Bu arada sormak istediğiniz aklınıza takılan sorular olursa buradan bana yazabilirsiniz .Amaç iyi kahve yapıp bunun zevkini yaşayıp olabildiğince keyfini çıkarmak.Tartışmalar vs üzücü durumlar kendi adıma söyleyebilirim . Rahatsız olduğunuz durumlarda hiç çekinmeden lütfen bana ulaşın.Hayat çok kısa gerçekten gönül kırıp insanları üzmeye hiç gerek yok .
From Ankara With Love 🤍

Geri