• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔ Sonuç Ağustos 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

acılık alanlara suyun sıcaklığını daha da düşürerek denemelerini tavsiye ederim. burtukaana ve gedeb worka’da ciddi fark yaşamıştım.

su olarak da kuzeyden ya da nestle önerebilirim. gümüşpınar denemiştim kötü sonuç verdi bende.

içtiğim her kahvesinden aeropress ile güzel sonuç aldım, v60’ta güzel sonuç alamazsanız tavsiye ederim

az önce etiyopya burtukaana demledim burundi kayanza ile aynı yöntemle. kayanza da ki acılık bu sefer yoktu. gayet lezzetli ve tatlı bir kahve imiş beğendim burtukaana yı.

Espresso blend leri deneyimleyen oldumu acaba

Bugün 7 Ağustos kavrumlu "Sezy Yin Espresso Blend" çekirdeklerinden 2 shot alma şansım oldu. Epey koyu bir kavrum, klasik İtalyan espresso'larına yakın, bol kremalı ve bitter tatlar içeriyor. Sade içimde ne yazık ki tercih edeceğim bir tat değil, ama yazın misafirlerime soğuk sütlü kahvelerde kullanabilirim diye düşünüyorum.

Not: 12-14 kavurcu arasından uzun zamandır deneyimlediğim en yoğun kremalı, en koyu kavrum blend bu oldu.

Reçete ve öğütüm bilgileri paylaşılsa benim gibi yeni başlayanlar için faydalı olabilir diye düşünüyorum.

@S.Yavuz Colombia Supremo Medellin'i sizin önerdiğiniz ,James Hoffman'ın ve Tetsu Kasuya'nın tarifine göre demledim.
Sizin önerinizle 20gr kahve , 1/15 300gr su kullandım , diğerlerinde 1/16,67 300gr su kullandım (Hoffman'ın oranı). Açık ara sizin tarifiniz daha yoğun ve gövdeliydi,hatta ilk bir kaç yudumda yeşil elma tadını aldım).

Ama diğer iki tarifte birbirlerine göre ,ekşi tat hariç (Kasuya) (french press'e yakın kalın öğüttüm) hiçbir fark hissetmedim, sizin tarifinize göre daha kötüydü.

Hoffman'ın tarifi için aromaları ön plana çıkarıyor diyorlar ama sizin tarifinizde elma vardı diğerlerinde yoktu.
Velhasıl sizin de dediğiniz gibi farklı döküş teknikleri gerçekten ya palavra ya da ben beceremedim ama becerdiğimi düşünüyorum ya da yanılıyorum ve zamanla alışacağım:)

Son olarak bir sorum olacak ; öğütüm kalınlaştıkça su ısısının artacağını , inceldikçe azalacağını sanıyordum ama forumda birkaç kişinin tam tersini uyguladığını okudum.Öğütüm kalınlaştıkça taneler daha az suyla buluşup daha az çözüleceği için ince öğütüme göre daha sıcak su kullanmak gerekmez mi?

Reçete ve öğütüm bilgileri paylaşılsa benim gibi yeni başlayanlar için faydalı olabilir diye düşünüyorum.

@S.Yavuz Colombia Supremo Medellin'i sizin önerdiğiniz ,James Hoffman'ın ve Tetsu Kasuya'nın tarifine göre demledim.
Sizin önerinizle 20gr kahve , 1/15 300gr su kullandım , diğerlerinde 1/16,67 300gr su kullandım (Hoffman'ın oranı). Açık ara sizin tarifiniz daha yoğun ve gövdeliydi,hatta ilk bir kaç yudumda yeşil elma tadını aldım).

Ama diğer iki tarifte birbirlerine göre ,ekşi tat hariç (Kasuya) (french press'e yakın kalın öğüttüm) hiçbir fark hissetmedim, sizin tarifinize göre daha kötüydü.

Hoffman'ın tarifi için aromaları ön plana çıkarıyor diyorlar ama sizin tarifinizde elma vardı diğerlerinde yoktu.
Velhasıl sizin de dediğiniz gibi farklı döküş teknikleri gerçekten ya palavra ya da ben beceremedim ama becerdiğimi düşünüyorum ya da yanılıyorum ve zamanla alışacağım:)

Son olarak bir sorum olacak ; öğütüm kalınlaştıkça su ısısının artacağını , inceldikçe azalacağını sanıyordum ama forumda birkaç kişinin tam tersini uyguladığını okudum.Öğütüm kalınlaştıkça taneler daha az suyla buluşup daha az çözüleceği için ince öğütüme göre daha sıcak su kullanmak gerekmez mi?
Selamlar. Doğrudan reçete olmasa da aslında elimden geldiğince kendi kullandığım temel parametreleri paylaşmaya çalışıyorum. Hem forumdan hem instagram vb mecralardan gelen soruları ve istekleri de mutlaka yanıtlamaya gayret ediyorum ancak özellikle toplu alım sürecinde fazlasıyla yoğun bir iş trafiği oluştuğu için sanırım her kahve için yeterince yardımcı olamıyorum. Tabii bu bir mazeret olmamalı, haklısınız, bundan sonra daha fazla bilgi paylaşmaya dikkat etmeliyim.

Biraz da artık işin esprisi haline dönüşen benim reçetelerle olan ilişkim sanırım ufaktan bir yanlış anlaşılmaya neden olmuş. Reçeteler veya farklı döküş teknikleri "palavra" gibi bir şey asla söylemem ve zaten öyle düşünmüyorum. İşi espriye vurunca biraz böyle anlaşılmaya başladıysa bu konuda ciddi mesai harcayan arkadaşlara ayıp olur. Yıllar içinde sayısız kez benzer durumlara şahit olduktan sonra artık rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki şu iş palavra, bu kahvede bir numara yok, ne bileyim şu ekipman beş para etmez gibi beylik laflar etmek biraz komik kaçıyor. Zaten kahveden biraz anlayan hiç kimse bu tarz yorumları ciddiye de almıyor. Bu işe yıllarını vermiş, gece gündüz kahveyle yatıp kalkan insanlardan ben hiç bu tarz sözler duymadım.

Özünde vurgulamak istediğim şu ki temel parametreler (su sıcaklığı, oran vb.) fincanda tabii ki farklı sonuçlar yaratır ancak bir reçetenin varlığı, onu herkesin aynı ustalıkla, aynı beceriyle uygulayabileceği anlamına gelmiyor. Zaten bu mümkün olsa herkes uluslararası yarışmalarda derece alıyor olurdu :) Beceremedim diye düşünmenize de hiç gerek yok. Zaman içinde kahve demleye demleye kendi döküş stilinize, kendi damak tadınıza, kendi tarzınıza en uygun parametreleri yavaş yavaş oturtacaksınızdır.

Son sorunuza istinaden yine kendi tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Öğütüm kalınlaştıkça su sıcaklığı artmalı, inceldikçe azalmalı gibi bir genelleme yapamayız çünkü özünde her kahve, hatta her kahvenin her kavurma yorumu farklı demleme parametrelerine daha iyi uyum sağlar. Aynı şekilde sizin almak istediğiniz sonuca göre de bu parametrelerde farklı değişiklikler olumlu sonuç verir. Bazı kahveleri fazla çözmek sizin damak tadınıza uymayabilir, bazılarında ise az çözmek size uymayabilir. Örneğin ben 20 gram ve altında 1/15 oranı tercih ediyorum çünkü daha gövdeli, daha yoğun kahvelerden hoşlanıyorum. Kahve miktarı azaldıkça yatak küçülüyor. Dolayısıyla da demleme süresi kısalıyor. Orandaki tercihimin ana sebeplerinden biri bu. Yine sizin örneğinizden yola çıkarsak öğütümü kalınlaştırdığınızda ve su ısısını arttırdığınızda aslında aslında bir taraftan kıstığınız bir "ayarı" diğer taraftan arttırıyorsunuz. Amacınız bir yöne doğru radikal bir değişiklik ise kalın öğütmeye daha düşük sıcaklıkla destek olmanız daha mantıklı.

Biraz uzunca bir açıklama oldu, kusura bakmayın ama forumdan veya özelden gelen diğer yorumlara da aslında bir parça topluca cevap vermek istedim :) Piyango size vurdu diyelim :)

Bugün 7 Ağustos kavrumlu "Sezy Yin Espresso Blend" çekirdeklerinden 2 shot alma şansım oldu. Epey koyu bir kavrum, klasik İtalyan espresso'larına yakın, bol kremalı ve bitter tatlar içeriyor. Sade içimde ne yazık ki tercih edeceğim bir tat değil, ama yazın misafirlerime soğuk sütlü kahvelerde kullanabilirim diye düşünüyorum.

Not: 12-14 kavurcu arasından uzun zamandır deneyimlediğim en yoğun kremalı, en koyu kavrum blend bu oldu.

Sade içimde tercih etmeyeceğiniz bir kahveyi almış olmanıza üzülmekle beraber aslında Yin serimizde ulaşmak istediğimiz hedefi tutturabilmiş olmamıza sevindim :) Yin serimiz dark roast kavurduğumuz, yoğun gövde ve krema seven kahve severlere yönelik hazırladığımız bir blend. Mevcut kahvelerimiz içinde second crack aldığımız tek kahve. Haliyle sizin de belirttiğiniz gibi espressoda yoğun gövde, krema ve bitter tatlardan hoşlanan ya da espresso bazlı sütlü içeceklere yönelik kahve arayışındaki kahve severleri mutlu edeceğini düşünüyorum.

acılık alanlara suyun sıcaklığını daha da düşürerek denemelerini tavsiye ederim. burtukaana ve gedeb worka’da ciddi fark yaşamıştım.

su olarak da kuzeyden ya da nestle önerebilirim. gümüşpınar denemiştim kötü sonuç verdi bende.

içtiğim her kahvesinden aeropress ile güzel sonuç aldım, v60’ta güzel sonuç alamazsanız tavsiye ederim

Kayanza hakkında gelen ilk mesaja verdiğim cevapta aslında ben de tam sizin belirttiğiniz konuyu belirtmek için su sıcaklığını sormuştum ancak sanırım gözden kaçtığı için bir cevap alamadım. Hazır siz yazmışken ben de bir kez daha belirteyim. Kayanza'da ben 90-94 derecelerde demleme yapıyorum ancak 88-90 da kullanılabilir. Benim biraz daha yüksek ısı kullanmayı tercih etmemin nedeni Kayanza'da çok hoşuma giden buruk bir vişne tadı olması. Burukluğu azaltmak isteyenlerin belirttiğiniz gibi düşük ısı ve belki birkaç daha kalın öğütüm tercih etmesi gerekebilir.

Aslında benim hatam,siz "farklı doküş stilleri palavra" demediniz:) "Çok detaylı reçetelerin faydasına ve uygulanabilir olduklarına pek inanmıyorum" demiştiniz,ben yanlış ve biraz da kendi fikrimi söyledim:) Kusura bakmayın.

Ayrıca reçete ve öğütüm bilgileri paylaşımını da sizin kahvelerinizi demleyen arkadaşlardan rica etmiştim:) Yoksa tek tek her kahvenin reçetesini paylaşacak kadar vaktiniz olduğunu düşünmüyorum:)

Bende Kayanza almıştım ve degassing süresinin bitmesini bekliyorum.

Kayanza'da ben 90-94 derecelerde demleme yapıyorum ancak 88-90 da kullanılabilir. Benim biraz daha yüksek ısı kullanmayı tercih etmemin nedeni Kayanza'da çok hoşuma giden buruk bir vişne tadı olması.
Bu cümlenizden yüksek ısının kahvelerdeki meyvemsi tatları ön plana çıkardığı genellemesi yapılabilir mi? Sadece bu çekirdeklere özel bir durum mu?

Aslında benim hatam,siz "farklı doküş stilleri palavra" demediniz:) "Çok detaylı reçetelerin faydasına ve uygulanabilir olduklarına pek inanmıyorum" demiştiniz,ben yanlış ve biraz da kendi fikrimi söyledim:) Kusura bakmayın.

Ayrıca reçete ve öğütüm bilgileri paylaşımını da sizin kahvelerinizi demleyen arkadaşlardan rica etmiştim:) Yoksa tek tek her kahvenin reçetesini paylaşacak kadar vaktiniz olduğunu düşünmüyorum:)
Estağfurullah. Dediğim gibi piyango biraz size vurdu :) O kısım aslında doğrudan sadece sizin mesajınıza cevaben değildi. Konu kahve olunca tek bir doğru olmadığını ve kendi damak tadımıza, alışkanlığımıza ya da doğru bildiğimize uymayan her şeyi bir çırpıda kötü, yanlış vs diye yaftalamanın çok yanlış olduğunu anlatmak istedim. Bazılarımız light veya light/medium açık çay gibi kahve seviyor, bazılarımız ise bunu içeceğime sallama meyve çayı içerim diyor :) Kimine tatlı gelen kimine acı geliyor. Kimine çok kavrulmuş gelen kimine yeteri kadar kavrulmamış geliyor. Tam da aslında bu sebeple bu kadar çok kahve seçeneği sunmaya çalışıyoruz ki yine de aslında tam da bu nedenle bu kadar çok ve farklı tarzlarda kavurmacı var :)

Bende Kayanza almıştım ve degassing süresinin bitmesini bekliyorum.

Bu cümlenizden yüksek ısının kahvelerdeki meyvemsi tatları ön plana çıkardığı genellemesi yapılabilir mi? Sadece bu çekirdeklere özel bir durum mu?

Kesinlikle yapılamaz :) İlla bir genelleme yapacaksak ki yapmamayı tercih ederim ama illa yap derseniz yüksek ısı çözülmeyi arttırır demek sanırım biraz daha güvenli olur.

Öncelikle UIusal'ın yeni Etiyopyalarının dördünü de öneririm (Hamasho, Aricha Adorsi, Boreta ve Bishan Wate). Sonra yine başka bir Etiyopyamız olan Burtukaana Natural geçen seneden beri epey hayran kazandı. Bence gerçekten güzel kahve. Burundi Kayanza Honey bence fiyatına göre çok üst düzey performans sergileyen bir kahve. Başlarda pek dikkatini çekmedi insanların ama sonradan sonradan kıymeti bilinmeye başlandı (ki bunun gibi bir kaç kahvenin daha kıymeti pek bilinmedi, sanırım burada biraz da suç bizim. Bir kahvenin fiyatını uygun tutunca insanlar "demek ki kötü, iyi kahveler 180-200 liradan başlıyor artık diyorlar :) ).

Tavsiyeler üzerine siparişimi veriyorum.

-İlk paket süt ve buz ile yazlık içecek hazırlamak üzere düşük beklenti espresso çekirdeği: Yin Blend'i seçtim
-Diğer paketi seçmek zor olmadı: Honey process sevdamdan ötürü Burundi - Kayanza
-Üçüncü paketi de kavurucunun tavsiyesi olarak Burtukaana seçtim.

@S.Yavuz bey, boreta natural bitti mi? tükendi mi? tam siparişi veriyordum verditmedi. yapmayın etmeyin. vardır o çuvalın dibinde 1-2 kilo. kalmıştır kalmıştır. lütfen stokçuluk yapmayalım. kendinize ayrıdığınızdan 1-2 paket rica ediyorum. her şeyin yastık altını duydum kahvenin duymadım... rica edeceğim. yüreğime indirmeyin...

@S.Yavuz bey, boreta natural bitti mi? tükendi mi? tam siparişi veriyordum verditmedi. yapmayın etmeyin. vardır o çuvalın dibinde 1-2 kilo. kalmıştır kalmıştır. lütfen stokçuluk yapmayalım. kendinize ayrıdığınızdan 1-2 paket rica ediyorum. her şeyin yastık altını duydum kahvenin duymadım... rica edeceğim. yüreğime indirmeyin...

Selam. Kalan stok miktarını 250 gramlık paketlere bölerek sitedeki stok miktarını ona göre ayarlamıştık. Kendime birkaç paket ayırayım dediğimde hanım "milyon tane kahve var, Boreta da içmeyiver" diye fırçaladı :) Satışa kapalı görünüyorsa maalesef bitmiştir. Gerçi mevcut siparişleri hazırladıktan sonra belki biraz kalabilir ama şimdiden bir söz vermeyeyim. İşin kötü tarafı önce hangi kahve nasıl tepki alacak görmek için stok yapacak şekilde almamıştık yeni Etiyopyaların hiç birini. İlk kavurmadan sonra bundan bol bol alayım dedim ama ithalatçıda da bitmişti alamadım. Bu sefer elimizi attığımız kahve kurudu vallahi :/

Selam. Kalan stok miktarını 250 gramlık paketlere bölerek sitedeki stok miktarını ona göre ayarlamıştık. Kendime birkaç paket ayırayım dediğimde hanım "milyon tane kahve var, Boreta da içmeyiver" diye fırçaladı :) Satışa kapalı görünüyorsa maalesef bitmiştir. Gerçi mevcut siparişleri hazırladıktan sonra belki biraz kalabilir ama şimdiden bir söz vermeyeyim. İşin kötü tarafı önce hangi kahve nasıl tepki alacak görmek için stok yapacak şekilde almamıştık yeni Etiyopyaların hiç birini. İlk kavurmadan sonra bundan bol bol alayım dedim ama ithalatçıda da bitmişti alamadım. Bu sefer elimizi attığımız kahve kurudu vallahi :/

yıkıldığım andır...

Yalnız satışa kapalı gözükmüyor. seçtiğimde son iki paket kalmış gösteriyor, ödeme ekranında şu uyarıyı veriyor:
Üzgünüz, stoklarımızda siparişinizi yerine getirecek yeterli "Ethiopia Boreta Natural" bulunmuyor (mevcut miktar 0). Bu sorunun yol açtığı rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

hangisine inanalım ?

Geri