• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaziantep Kahve Buluşmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Gastronomi şehri Gaziantep'te Kahve buluşmalarına tam gaz devam ediyoruz. Her ne kadar toplanma ana noktamız @Niji Coffee Co. olsada, Niji coffee'nin hem foruma özel indirimi hem de yeni podcast vb. projeleri derken yoğunluğu sebebiyle kendi içimizde bir buluşma yapalım dedik bu sefer.

Bu buluşmada, @HaLiL @ekşibirazsanki @Freeman @unalhyt ile birlikte toplandık. Toplamda 19 Çeşit kahve vardı elimizde. Bunlardan sadece 10 çeşidini deneyebildik sonrasında tabi ki overdose olduk ve bitirdik demlemeleri.

Elimizde 3 farklı değirmen vardı. (Comandante, Kpro, Fellow SSP burr). K-Plus ana değirmenimizdi. Genel olarak V60 ile demledik, araya Hario Switch, ve Kalita serpiştirdik. Parametre değişikliği olmasın diye bütün demlemeleri bana yaptırdılar. 😁

Denediğimiz Kahveler:

Keen
Frinsa - İndonesia
Beyond Within Etiyopya - Hambela
Archers Columbia - Villa Rosita Finca El Paraiso
CleanCup Colombia Johan Vergara
Kawa Kolombiyea - Jhoan Vergara [Red Bourbon Lavé]
Paper Ethi̇opi̇a Alo Vi̇llage Natural Anaerobi̇c, Cascara Infuse
Barn Kolombiya El Obraje
Coffee Department Ecuador / Lugmapata
Right Side Honduras La Salsa, Geisha
Hidden Torogoz El Salvador

Bu kahveler arasında Top3 favorim:

Right Side, Archers, Barn

1.jpeg2.jpeg

Son düzenleme:
Selamet bey, Halil bey siz böyle devam ederseniz Ankara'dan turlar düzenlemeye başlayacağız
Ekli dosyayı görüntüle 27898
Ben de mardinden tetikte bekliyorum. Ne zaman bu postları görsem "otobüsle kaç saat" diye bi bakıyorum internetten 😄 Yakında dürtüsel bir kararla soluğu orada alırım.

Tabii nitelikli baklava mı yoksa nitelikli kahve mi daha mühim olur kestiremiyorum.

Urfa’dan @cemix , Adana’dan @CoFFeePaTh hocalarımızı davet etmiş idik; ama müsait olamadıklarından gelemediler. Mardin’den gelebileceğiniz aklıma gelmedi, her zaman bekleriz.

Gerek Niji, gerekse ev buluşmaları olsun cupping ve kafamıza göre denemeler yapıp eğlendiğimiz buluşmalar.
IMG_4480.jpegIMG_4486.jpegIMG_4485.jpegIMG_4484.jpegIMG_4483.jpegIMG_4494.jpeg

Urfa’dan @cemix , Adana’dan @CoFFeePaTh hocalarımızı davet etmiş idik; ama müsait olamadıklarından gelemediler. Mardin’den gelebileceğiniz aklıma gelmedi, her zaman bekleriz.

Gerek Niji, gerekse ev buluşmaları olsun cupping ve kafamıza göre denemeler yapıp eğlendiğimiz buluşmalar.
Ekli dosyayı görüntüle 27903Ekli dosyayı görüntüle 27904Ekli dosyayı görüntüle 27905Ekli dosyayı görüntüle 27906Ekli dosyayı görüntüle 27907Ekli dosyayı görüntüle 27908
Zaten bir Antep bir Angaramız buluşma konusunda aktif. Bakarsınız bir gece ansızın çıkartma yaparız arabalara doluşup😀

Keenin çekirdekleri çok başarılı üç farklı filtre ve bir adet espresso alma şansım oldu. Hem fiyat açısından hemde perfornmans açısından kesinlikle denemenizi öneririm. İstanbulda iseniz Cuma günü nöbetçiyim birlikte içebiliriz :)

Keenin çekirdekleri çok başarılı üç farklı filtre ve bir adet espresso alma şansım oldu. Hem fiyat açısından hemde perfornmans açısından kesinlikle denemenizi öneririm. İstanbulda iseniz Cuma günü nöbetçiyim birlikte içebiliriz :)
Teşekkür ederim teklifiniz için Suat Bey. İstanbul'da olsam yolumuz bu zamana kadar çoktan kesişirdi bence. Ne yazık ki epey uzakta, Antalya'dayım.

Aslında kastettiğim bu iki kavurucudan ziyade kahveleriydi. Zira alışılagelmişin dışındaki Endonezya kahveleri çok vurucu olabiliyor.

Yine de madem Keen bu denli başarılı, mutlaka bir göz atacağım :)

Keen ve Paper kahveleri merak ettirdi. Birer cümlelik yorum gelir mi :)
Keen için @NoDRaC yazmış. Zaten bu kahvenin tedariğinde Suat vardı.

Paper için iki demleme yaptık. İki demeleme de başarılı sonuç alamadık maalesef. Ben demlemeyi becerememiş olabilirim. Başka bir gün, bu kahveyi cupping masasında denedik. Üstte ki @HaLiL paylaştığı resimlerde gözüküyor. Demlemede alamadığımız aromalar ve tat profili daha iyidi, fakat hala tam performansta değildi sanki. Yarışma kahvesi olduğu için muhtemelen biz bir şeyleri yanlış yaptık.

Bir niji buluşması daha, güzel bir cupping masası. Bu sefer masada yurdumun lokal seçkileri var: Gordion [2], Sezy [3], Null [3], Kahve Fabrikası [1], Niji [4], Spectre Coffee [1]

Kişisel olarak sevdiklerimin sıralaması:

1 - şu anda maalesef ismini paylaşamıyorum 🤭
2 - Niji La Loma
3 - Null Kenya
4 - Gordion Keramo

WhatsApp Image 2023-10-07 at 20.54.02.jpeg

İkinci olarak, uzun bir süre önce başlayan bir deneyi bugün sonlandırdık. 1 Sene önce aldığımız (tam 352 gün) Gordion Santa Rosa'yı 6 farklı saklama koşulunda bu güne kadar bekletip, yan yana deneyimledik. Bu 6 farklı saklama koşulu şöyle:

1- Oda koşullarında bekleyen, ağzı açık durum
2- Oda koşullarında bekleyen, ağzı kapalı kavanoz
3- Oda koşullarında bekleyen, Vacu Vin ile vakumlanmış şişe
4- Oda koşullarında bekleyen, Makine ile vakumlanmış poşet
5- Buzlukta bekleyen, Vacu Vin ile vakumlanmış şişe
6- Buzlukta bekleyen, Makine ile vakumlanmış poşet

Aslında bu deneyde 7. olarak taze kavurum olacaktı ama, araya deprem vs girince deney planlanandan uzadı, kahvenin satışı bitti hayaller kaldı.
Denemeyi kör olarak yapmadık. Bütün kahveleri cupping ile karşılaştırdık. Kişisel favorim. 6, 4 , 5 şeklinde oldu. Kokuda 5 numara, 4 den önde olsada, tadımda 4 numara daha tatmin etti beni.

Hatırama dayalı olarak, 6 numaralı kahvenin performansı taze halini aratmıyordu. Veya şöyle söyliyeyim bu kahveyi bilmeden tadsam bu kahve bayat bir kahve diyemezdim. 1 ve 2 numaralar direk içilemeyecek kadar kötü durumdaydı. 3 numarada da performans düşüklüğü fazlaydı. (dip not, belki vacu vin hava kaçırmış olabilir.)

WhatsApp Image 2023-10-07 at 21.27.23.jpeg

Dip not: Vakum deneyi sayesinde, Santa Rosa nın 1 sene önceki hasatı ile bu sene ki hasatınıda aynı gün denemiş olduk. Geçen sene ki hassat çok başarılıydı, bu sene kahve oldukça sönük kalmış. 2021 den beri @HaLiL ile Santa Rosa alıyoruz kilo kilo. Bu sefer üzdü.

Beğeni sıralamamız benzer:

1-
Sır dedik ya 😁
2- Niji La Loma
3- Gordion Keramo
4- Null Kolombiya Castillo Carbonic Maceration
5- Null Kenya

*4 ve 5 yer değiştirebilir.

Kahve saklama yöntem karşılaştırmasında ,bence, buzluk kazandı:

-Buzluktaki makine vakum 🥇
-Buzluktaki vacu vin 🥈
-Oda ortamında makine vakum 🥉
-Oda ortamında vacu vin 🏅

Bir niji buluşması daha, güzel bir cupping masası. Bu sefer masada yurdumun lokal seçkileri var: Gordion [2], Sezy [3], Null [3], Kahve Fabrikası [1], Niji [4], Spectre Coffee [1]

2 - Niji La Loma
3 - Null Kenya
4 - Gordion Keramo

Ekli dosyayı görüntüle 28972

İkinci olarak, uzun bir süre önce başlayan bir deneyi bugün sonlandırdık. 1 Sene önce aldığımız (tam 352 gün) Gordion Santa Rosa'yı 6 farklı saklama koşulunda bu güne kadar bekletip, yan yana deneyimledik. Bu 6 farklı saklama koşulu şöyle:

Aslında bu deneyde 7. olarak taze kavurum olacaktı ama, araya deprem vs girince deney planlanandan uzadı, kahvenin satışı bitti hayaller kaldı.
Denemeyi kör olarak yapmadık. Bütün kahveleri cupping ile karşılaştırdık. Kişisel favorim. 6, 4 , 5 şeklinde oldu. Kokuda 5 numara, 4 den önde olsada, tadımda 4 numara daha tatmin etti beni.

Hatırama dayalı olarak, 6 numaralı kahvenin performansı taze halini aratmıyordu. Veya şöyle söyliyeyim bu kahveyi bilmeden tadsam bu kahve bayat bir kahve diyemezdim. 1 ve 2 numaralar direk içilemeyecek kadar kötü durumdaydı. 3 numarada da performans düşüklüğü fazlaydı. (dip not, belki vacu vin hava kaçırmış olabilir.)

Ekli dosyayı görüntüle 28973

Dip not: Vakum deneyi sayesinde, Santa Rosa nın 1 sene önceki hasatı ile bu sene ki hasatınıda aynı gün denemiş olduk. Geçen sene ki hassat çok başarılıydı, bu sene kahve oldukça sönük kalmış. 2021 den beri @HaLiL ile Santa Rosa alıyoruz kilo kilo. Bu sefer üzdü.
Böyle testler üzerinde konuşmaya değer başlıklar yaratan, gelişmeye dair en faydalı faaliyetler. Emeğinize sağlık.

2 - Niji La Loma
3 - Null Kenya
4 - Gordion Keramo

Ekli dosyayı görüntüle 28972

Ekli dosyayı görüntüle 28973

Güzel bir deney olmuş, elinize sağlık. Buzluk ve makine vakum candır.

Selamet hocam Santa Rosa özelinde şunu söyleyebilirim, yıllardır kavuruyoruz net fark ettiğim bir şey bekledikçe açılan bir kahve olduğu adeta şarap gibi. Biz 15-20 gün degass önerisi veriyoruz içime başlamak için ideal bir süre çünkü. Fakat düzgünce paketinde tutulduğunda 1-1,5 ay sonra da çok ilginç sonuçlar verebiliyor. Kahve daha iyi oturuyor, kırmızı karakter tertemiz ortaya çıkıyor. Özetle biraz daha beklemenizi tavsiye ederim, açılacaktır kahve. Gaziantep'e ve Niji ekibine selamlar.

Güzel bir deney olmuş, elinize sağlık. Buzluk ve makine vakum candır.

Selamet hocam Santa Rosa özelinde şunu söyleyebilirim, yıllardır kavuruyoruz net fark ettiğim bir şey bekledikçe açılan bir kahve olduğu adeta şarap gibi. Biz 15-20 gün degass önerisi veriyoruz içime başlamak için ideal bir süre çünkü. Fakat düzgünce paketinde tutulduğunda 1-1,5 ay sonra da çok ilginç sonuçlar verebiliyor. Kahve daha iyi oturuyor, kırmızı karakter tertemiz ortaya çıkıyor. Özetle biraz daha beklemenizi tavsiye ederim, açılacaktır kahve. Gaziantep'e ve Niji ekibine selamlar.
Önceki hasat Santa Rosa’yı, oda ortamında makine vakumunu aylar sonra açıp kampta içtim. Çok iyiydi. İki hafta sonra başlarız denemeye yenisini o vakit. Teşekkürler.

Selamet hocam Santa Rosa özelinde şunu söyleyebilirim, yıllardır kavuruyoruz net fark ettiğim bir şey bekledikçe açılan bir kahve olduğu adeta şarap gibi. Biz 15-20 gün degass önerisi veriyoruz içime başlamak için ideal bir süre çünkü. Fakat düzgünce paketinde tutulduğunda 1-1,5 ay sonra da çok ilginç sonuçlar verebiliyor.

Bizim denediğimiz kahve oldukça tazeydi (5 günlük), degassing kaynaklı olabilir dediğiniz gibi. Daha bolca Santa Rosa var elimizde. İlerleyen zamanlarında ki performansına tekrar bakarız.

Böyle testler üzerinde konuşmaya değer başlıklar yaratan, gelişmeye dair en faydalı faaliyetler. Emeğinize sağlık.

Mükemmel bir deneyim. Forum için de çok faydalı bir paylaşım(y)

@Ömer Aydın @enkoppkaffe Teşekkürler.

Düşündüğüm gibi yapamasakta güzel bir deneyim oldu bizler için. Kör tadım yapsaydık daha iyi olurdu aslında. Aramızda birtek alireza kördü. Kendisi iki buzluk kahvesini (6,5) seçmişti, kokuda ve tatda.

Yarışma hazırlığında olmalarına, ve pazar günü olmasına rağmen Niji ekibi bize kapılarını açtı yine. Bu buluşmada, Alireza, Kevser Hanım, @HaLiL @ekşibirazsanki @Freeman ve ben toplandık. Hedef şampiyonlar ligi masası kurmaktı ve bunu başardığımızı düşünüyorum.

Son iki gündür rahatsız olduğum için tad ve koku duyum zayıflamış bir şekilde katıldım ben maalesef. Yine de hem kişisel görüşlerimi ve hem de grup paydaşlarını paylaşacağım. Lafı uzatmadan masada ki kahveleri sizlerle paylaşmak isterim:
  1. Panama - Esmeralda Geisha Yıkanmış · Hacienda La Esmeralda, - leuchtfeuer
  2. Panama - Lerida Geisha Yıkanmış - Lerida Estate - leuchtfeuer
  3. Panama - BOP SL34 Yıkanmış - Lerida Estate - leuchtfeuer
  4. Ekvator - Typica Mejorada Yıkanmış tyozidator· Finca Soledad - leuchtfeuer
  5. Panama - Lerida - Finca Lerida - Naturel Anaerobik - leuchtfeuer
  6. Ethiopia Konga Natural - philocoffea
  7. Firecracker Bloom Edition, Blend - Single O
  8. Tanzanya - Acacia Hills - Gesha Washed - Mamaye coffee
  9. Kostarika - Don Cayito Bal proses - 2022 COE 1A - Baristatus
  10. Guatemala - La Labor Y Anexo Naturel - 2022 COE 6 - Baristatus
  11. Kolombiya - Lpet Gesha Naturel - Kafein Kültür
  12. Kolombiya - Finca La Loma - Cold washed Sidra - Niji
  13. Kolombiya - Cafe Granja La Esperanza Geisha Red Honey- Kevser Yarışma - Niji
  14. Kolombiya - Jhoan Vergara Red Bourbon Yıkanmış - Kawa
  15. Kolombiya - El Obraje Gesha - The Barn
  16. Endonezya - Frinsa Extended naturel fermentation - Keen
Bu sefer tadımları kör bir şekilde yaptık. Böylelikle ön yargılarımızı filtreledik, sadece masaya ve lezzete odaklandık. Öncelikle bu masada kötü kahve yoktu. (bir kahve hariç onuda detaylı yazdım aşağıda)

Masada benim en çok merak ettiğim Japonya'dan gelen kahve serileriydi. Uzun zamandır Japonyadan kahve denemek istiyordum, kısmet bu güneymiş. Philocoffea, Single O, Mamaye Coffee nin kahvelerinden bahsediyorum. Bu üç kahve için @hasimsolmaz ayrıca teşekkür etmem gerekir. Kahveleri onun sayesinde deneyimleyebildik.

Ethiopia Konga Naturel - PhiloCoffea:
Tetsu Kasuya'nın firmasından gelen bir kahve. Tetsu ismini duyunca insan bir duraksamıyor, heyecanlanmıyor değil. Fakat kahve beni olabildiğince şaşırttı. Aşırı dark roast kavrum. Artık karbon tatları geliyor. Hatta aramızda daha ağır yorumlar vardı ama ben yazmayayım yine de burada. Cupping te oldukça başarızdı. Tetsu ismi olmasa bu kahve olmamış derdim gözüm kapalı. Tetsuya saygımdan bir şey diyemiyorum ama profil olarak bizim alışkın olmadığımız ve belkide hiç bir zaman sevemeyeceğimiz bir kavrum profilinde olduğunu düşünüyorum. Grup olarakta benzer düşüncedeydik. Ben yinede bir hevesle Tetsu'nun tarifi ile kahveyi birde demleyerek görelim dedim. Maalesef yine olmadı. Haşim beylede konuştuk, benzer fikirler görüşlerde olduğumuz ortaya çıktı.

Firecracker Bloom Edition, Blend - Single O
Blend kahve tüketmeyen biri olarak, masada ki blendi bulacağımı düşünüyordum ama kör tadımda bulamadım. Kahvelerin hangisinin ne olduğunu öğrendikten sonra tekrar özellikle tattım bu kahveyi. Blend daha düşük kaliteli ve bütçeli bir kahve olarak aklımıza kazınmış ön yargımız oluşmuş sanırım. Bu kahve çok iyi harmanlanmış. Harman çekirdekleri Kolombiya ve Endonezyadan nitelikli çekirdeklerden seçilmiş. Çekridekler birbirini dengelemiş. Blend yargımı yıktı diyebilirim. Gayet lezzetli ve başarılı buldum. Blend bir kahveye göre bu masada sönük kalmadı.

Tanzanya - Acacia Hills - Gesha Washed - Mamaye coffee
Bu kahve oldukça karakteristik kendisine münhasır. Bu karakter Tanzaya'nın mı yoksa kahvenin kendisinin mi bilmiyorum. Kahve arşivime baktım, son 3 senedir Tanzanya kahvesi de içmemişim. Belki de ilk Tanzanya kahve deneyişim. Ben karakteristik kahveleri seviyorum. Masada ki Kawa'nın Kolombiya - Jhoan Vergara'sı da bu tarz oldukça karakteristik bir kahve. Direk kokudan bulursunuz kahveyi o derece. Tabi bazen bu tarz karakteristik kahveler "Love or Hate" sınıfına da girebiliyor. Bende love sınıfında.

Kostarika - Don Cayito Bal proses - 2022 COE 1A - Baristatus
Bu kahveyi 3. kez deneyişim. COE kahvesi olması sebebi ile beklentilerin üst noktalarda olduğu bir kahve. Bu kahvenin asıl potansiyelini ben bugün bu masada farkına vardık sanırım. Kör tadım ve kahvelerin hepsi de üst segment olunca, bu kadar kahve arasında sıyrılak kahve kendini göstermiş oldu. Hem sıcakta hemde soğukta yerini belli etti. COE1 olmanın nüans farkları bu tarz bir masada daha belli oldu.

Kolombiya - Cafe Granja La Esperanza Geisha Red Honey - Kevser Yarışma - Niji
Bu kahve de Kevser Hanımın türk kahvesi yarışma kahvesiydi. Daha doğrusu yarışmada ki blendin bir kısmıydı. Don Cayito gibi masada ki diğer kahvelerden sıyrılmayı başardı. Yarışma düzeyinde ki kahveler hakikaten diğer kahvelere göre bir fark yaratıyor. Bu durumu daha önce de yaşamıştık. Eski yazılarda bahsetmiştim.

Ekvator - Typica Mejorada Yıkanmış tyozidator· Finca Soledad - leuchtfeuer
Bence leuchfeuer kahveleri arasında en başarılısı. Biraz süpriz oldu da diyebiliriz. Leutchfeuer seçkisine, Panamaların yanına bir çeşit olsun diye eklenmişti siparişte. Bence bu kahve panamaların önündeydi.

Panama - BOP SL34 Yıkanmış - Lerida Estate - leuchtfeuer
Bir Kenya varyetesini Panama'da yetiştirmişler mikro lot olarak. Kenya Panama harmanı gibi bir lezzet çıkmış ortaya, enterasan olmuş. Daha önce yazdım tekrar yazayım ben Kenya kahvelerini seviyorum. Bu sebeble benim damak zevkine daha çok hitap etmiş olma olasılığıda var. Fiyatı ile değerlendirecek olursak bu tarz bir deneyim için fazla maliyetli bir kahve olabilir. Üst düzey bir Kenya kat kat başarılı olabilir. Ben şahsen yine de Panama'da yetişen SL34 varyetelerini radarıma aldım. Denk gelirse denerim bu tarz lotları.

Panama - Lerida Geisha Yıkanmış - Lerida Estate - leuchtfeuer
Bence panama seçkileri arasında en iyisi buydu. Süpriz oldu. Esmeralde Geishanın parlıyacağını düşünmüştük ama böyle olmadı.

Panama - Esmeralda Geisha Yıkanmış · Hacienda La Esmeralda, - leuchtfeuer
Bu kahve üzmedi ama şaşırtmadı. Bu kahve üzerinde beklentilerimiz daha yüksekti. Birim maliyeti olarakta masada en pahalı ikinci kahveydi sanırım. Esmeralda ismi beklentileri tavan yaptırdı. Hal böyle olunca dikkatimiz bu yöndeydi. Şimdi böyle yazıyorum ama yanlış anlaşılmasın, tekrar hatırlatayım masada kötü kahve yok. Sadece bu kahvenin aklımızda yer etmesi, aşırı etkilemesi beklentisini karşılamadı.

Panama - Lerida - Finca Lerida - Naturel Anaerobik - leuchtfeuer
Bu kahve masada fermente tadları olan iki kahveden biri. Diğeri fermente tadlı kahve ise, Keen - Frinsa. Bu kadar Yıkanmış ve Naturel kahvenin yanında tabiki kolayca seçilebilen bir tad profili var. Bu masanın aslında en güzel yanı, bol bol yıkanmış ve naturel kahve ağırlıklı olması oldu sanırım. Kahve gibi kahveye doymuş olduk bu sebeble. Bu kahve özelindede, Keen kadar fermente uç noktalarda bir kahve değil. Dengeli bir anaerobik olmuş. Tabi yinede diğer kahvelerin yanında farklı bir işlem methodu olduğu kolayca anlaşılıyor.

Kolombiya - Lpet Gesha Naturel - Kafein Kültür
Masada ki kahvelere bakınca, bir çoğu tükenmiş olduğu için ulaşılması imkansız. Bazıları aşırı pahalı. Bazılarını Türkiye'ye sipariş etmek mümkün bile değil. Kafein Kültür Lpet geshayı bugün sipariş verseniz elinize ulaşabilecek türde yurt içinde premium kahveye hemen ulaşabileceğimiz tarzda bulunmaz bir nimet. Ben daha öncede içmiştim, bu masada da tekrar deneyimledim. Lpet sidrayı da bu masaya ekleyemediğimiz içinde ayrıca üzgünüm. Hal böyle olunca deneyimlemediyseniz ve hala şansınız varken düşünün derim.

Guatemala - La Labor Y Anexo Naturel - 2022 COE 6 - Baristatus
Bir COE kahvesi daha. Bu masada ekstra parlamasa da severek içtiğim bir kahve. Bende yeri ayrı ilk COE deneyimim olan kahve.

Kolombiya - Jhoan Vergara [Red Bourbon Lavé] - Yıkanmış - Kawa , Kolombiya - El Obraje Gesha - The Barn, Endonezya - Frinsa Extended naturel fermentation - Keen
Daha önce bu kahvelerden önceki buluşmalarda da denemiş ve yorumlamıştım, tekrar yazmayacağım o yüzden.

Kolombiya - Finca La Loma - Cold washed Sidra - Niji
Daha önce Niji coffee cuppinglerinde La Loma Rum Barelden uzun uzun bahsemiştim. La Loma sidra başka seviye bir kahve. Bu kahve henüz satışa çıkmadı ve ne zaman satışa çıkacakta bilmiyorum açıkçası. Gaziantep ev demleyicileri olarak biz beğendik ve gardımızı aldık. Yeşilden kapattık kahvenin 17kg kadarını. Hayatımda ilk defa bir kahveyi yeşilden ayırtmış olduk. Bu da ilklerimiz arasında girdi.

Günün Bonusu:
Bütün kahveleri için cupping porsiyonlarını 12.5 gr dan ayarlamıştım SCA'nın kaselerine göre. Niji'de ki yeni barista hustle kaselerini kullanınca gramajımız değişti. Her kahveden 2 gr 5 gr arttı. Çöpe atacak halimiz yok, bir blend patlatıtık cupping sonrası. Kalan kahveler olduğu için hangi kahveden ne kadar karıştırdık onuda bilmiyorum açıkçası. Valla şöyle söyliyeyim, başka bir dünyadan bir kahve çıktı ortaya. Kokuda çiçek bahçesi mi desem, meyve bahçesi mi desem. Aşırı kompleks aşırı lezzetli. Gün bitmeden altın vuruş yapmış olduk.

Geri