• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaziantep Kahve Buluşmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Panama - Lerida - Finca Lerida - Naturel Anaerobik - leuchtfeuer
Bu kahve masada fermente tadları olan iki kahveden biri. Diğeri fermente tadlı kahve ise, Keen - Frinsa. Bu kadar Yıkanmış ve Naturel kahvenin yanında tabiki kolayca seçilebilen bir tad profili var. Bu masanın aslında en güzel yanı, bol bol yıkanmış ve naturel kahve ağırlıklı olması oldu sanırım. Kahve gibi kahveye doymuş olduk bu sebeble. Bu kahve özelindede, Keen kadar fermente uç noktalarda bir kahve değil. Dengeli bir anaerobik olmuş. Tabi yinede diğer kahvelerin yanında farklı bir işlem methodu olduğu kolayca anlaşılıyor.

Kolombiya - Lpet Gesha Naturel - Kafein Kültür
Masada ki kahvelere bakınca, bir çoğu tükenmiş olduğu için ulaşılması imkansız. Bazıları aşırı pahalı. Bazılarını Türkiye'ye sipariş etmek mümkün bile değil. Kafein Kültür Lpet geshayı bugün sipariş verseniz elinize ulaşabilecek türde yurt içinde premium kahveye hemen ulaşabileceğimiz tarzda bulunmaz bir nimet. Ben daha öncede içmiştim, bu masada da tekrar deneyimledim. Lpet sidrayı da bu masaya ekleyemediğimiz içinde ayrıca üzgünüm. Hal böyle olunca deneyimlemediyseniz ve hala şansınız varken düşünün derim.

Guatemala - La Labor Y Anexo Naturel - 2022 COE 6 - Baristatus
Bir COE kahvesi daha. Bu masada ekstra parlamasa da severek içtiğim bir kahve. Bende yeri ayrı ilk COE deneyimim olan kahve.

Kolombiya - Jhoan Vergara [Red Bourbon Lavé] - Yıkanmış - Kawa , Kolombiya - El Obraje Gesha - The Barn, Endonezya - Frinsa Extended naturel fermentation - Keen
Daha önce bu kahvelerden önceki buluşmalarda da denemiş ve yorumlamıştım, tekrar yazmayacağım o yüzden.

Kolombiya - Finca La Loma - Cold washed Sidra - Niji
Daha önce Niji coffee cuppinglerinde La Loma Rum Barelden uzun uzun bahsemiştim. La Loma sidra başka seviye bir kahve. Bu kahve henüz satışa çıkmadı ve ne zaman satışa çıkacakta bilmiyorum açıkçası. Gaziantep ev demleyicileri olarak biz beğendik ve gardımızı aldık. Yeşilden kapattık kahvenin 17kg kadarını. Hayatımda ilk defa bir kahveyi yeşilden ayırtmış olduk. Bu da ilklerimiz arasında girdi.

Günün Bonusu:
Bütün kahveleri için cupping porsiyonlarını 12.5 gr dan ayarlamıştım SCA'nın kaselerine göre. Niji'de ki yeni barista hustle kaselerini kullanınca gramajımız değişti. Her kahveden 2 gr 5 gr arttı. Çöpe atacak halimiz yok, bir blend patlatıtık cupping sonrası. Kalan kahveler olduğu için hangi kahveden ne kadar karıştırdık onuda bilmiyorum açıkçası. Valla şöyle söyliyeyim, başka bir dünyadan bir kahve çıktı ortaya. Kokuda çiçek bahçesi mi desem, meyve bahçesi mi desem. Aşırı kompleks aşırı lezzetli. Gün bitmeden altın vuruş yapmış olduk.
Yazıyı yazmanı ve okumayı dört gözle bekliyordum konuştuğumuz gibi. 🙂 Böyle geniş, dolu dolu deneyim yazıları foruma değer katıyor her zaman. Emeklerine sağlık. Dost Niji kadrosunun da emeklerine sağlık. Gaziantep'te Türkiye'de bile pek eşi benzeri bulunmayan bir kolektif olmaya doğru emin adımlarla gidiyorsunuz. Hafif bir zaman buldurup Gaziantep'e gelebilirsem bu buluşmalardan birine katılmak isterim. ☕☕

Bizim için paha biçilmez büyük keyif aldığımız buluşmalar bunlar. Antep’te yaşamanın hakkını vermeye gayret ediyoruz diyelim 😁.

Sağ olsun @selamet gayet ayrıntılı yazmış zaten eline sağlık. Notlarımız benzer. Sadece
Niji Sidrayı -kaçtır deniyoruz- mutlaka takip edin diyerek pekiştirip @Niji Coffee Co. ailesine çok ama çok teşekkür ederek bitireyim.

Gaziantep'te Türkiye'de bile pek eşi benzeri bulunmayan bir kolektif olmaya doğru emin adımlarla gidiyorsunuz.
İstanbulda da kafein kültür etkinlikleri benzer hedeflerle çok güzel devam ediyor.

Hafif bir zaman buldurup Gaziantep'e gelebilirsem bu buluşmalardan birine katılmak isterim. ☕☕
Süper bir yemeli içemeli program yaparız valla. Şimdiden kafamda planlara başladım. Sen yeter ki bir zaman yarat.:D

Kahve Kulübü Gaziantep buluşmaları devam ediyor. Buluşma adresimiz Niji Coffee'idi. Niji ekibi bizi her zaman güzel ağırlıyor sağolsunlar. İş yoğunluğuna rağmen bize yine kapılarını açtılar. Forumdan 7 kişi toplandık. Ben, @HaLiL , @Freeman, @ekşibirazsanki , @Kürşad, @Niji Coffee Co. ekibinden @KEVSERATMC ve alireza vardı.

Geçen sefer ki yazı da super special masa ile karşınızdaydık. Rüyalarınızı süsleyen bir masada daha kurma fikrini daha o gün konuşmuştuk. Yeni bir masa kurma yolunda o zaman dan beri çalışıyoruz. Araştırmalarımızı yaptık, tası tarağı sattık, kredimizi çektik, güzel bir masa toparladık.

İtiraf etmeliyim ki, bu sefer ki masa benim hayallerimin bile üzerinde oldu. O kadar fazla güzel kahve toparladık ki, tek bir güne, tek bir masaya sığdıramadık bu kahveleri. İki ayrı oturum yaptık. Toplamda 14 farklı kahve cupping yaptık. Daha denemediğimiz 16 kahve vardı, bir sonraki buluşmaya sakladık bu kahveleri. Bütün kahveleri her zaman olduğu gibi kör tadım yaptık, ön yargılarımızı kenara attık.

Masa 1 - Cup of Excellence

Bu masada sadece cup of excellence kahveleri vardı. İki tanesi COE birincisi olmak üzere, toplamda 7 farklı ülkenin 7 COE kahveleri. Kahveler, supremo coffee ve baristatus seçkilerinden satın aldıklarımız.

Supremo Meksika - Las Barrancas COE 15 - 2022
Supremo Kolombiya Pink Bourbon COE 6 - 2022
Supremo Endonezya - Ijen Lestari COE 15 - 2022
Supremo Peru - Santa Monica COE 2 - 2021
Supremo Honduras - Pino De oro - COE1 2023
Baristatus Costa Rica - Don Cayito COE1 2022
Baristatus Guatemala - La Labor Y Anexo COE6 2022

Bu kadar farklı ülkelerin en seçkin kahvelerini bir arada görmek ayrı bir güzellik. Benim favorim pine de oro oldu. Don cayito yine masada önce çıkan sevilen kahvelerdendi. Ljen Lestari masada ki tek anaerobik kahve olarak ayrışmayı başardı. Kuru kokuda çok iyidi. Soğudukça aşırı yoğunlaştı, biraz benim sevmeyeceğim yöne doğru gitti. Las Barrancas, çok yoğun baharat kokuyordu. Damaktada benzer profil gitti. Bazılarımız isot dedi bu kahveye. Bu masada la labor benim ikinci sırama yerleşti. Pink Bourbon biraz eski kavrumdu maalesef. (daha doğrusu düzgün saklanmamış eski kavrum)

Masa 2 - Karışık avrupa seçkisi

İlk masadan sonra, daha eli ayağı yere basan bir masa kuralım dedik. Bu masada avrupada ki kavuruculardan bir seçki derledik. Fransa, Avusturya ve Danimarkalı kavuruculardan gelen kahveler vardı.

Kawa - Ethiyopya Mundayo
Kawa - Panama Mount Totumas
Kawa - Kolombiya Jhoan Vergara
Kaffeelix - Etiyopya Alaka
Coffee Collective - Kenya Kieni
Rostraum - Costra Rica Blanca Neives
Terres de Cafe - Ekvador La Josefina

Benim şahsımın masada en beğendiği Kieni oldu. Ben Kenya kahvelerini seviyorum, inkar etmiyorum da. Ortak favorimiz bu kahve değildi ama. Blanca Neives masanın kuşkusuz en farklı kahvesi. Çok yoğun bir tarçın kokusu ve lezzete de bu koku yansımış. Çok farklı bir kahve. Kawa Jhoan Vergera yine en sevilen kahvelerden. Bu kahve bizim ballandırdığımız Jhoan vergeranın aksine, anaerobik işlenmiş. Başarılı bir kahve çıkmış yine. Kawa Panama, underdevelop kavrulmuş. :( Ne olmuş ne bitmiş bilemiyorum, kahve her ne kadar içilemiyecek kadar kötü olmasada, bir şeyler olmamış gitmemiş. Masada iki Etiyopya var, Kawa, ve Kaffeelix’ten. Benim tercihim Kawa, ama aramızda Alakayı da sevenler var. Güzel bir Etiyopya arıyorum valla bu aralar. İki kahvede aramamı sonlandırmıyor maalesef.

Şunuda eklemeden geçemiyeceğim, Jhoan Vergara çiftliği benim radarımda. İlk içtiğimiz kahvesini artık forumda ne kadar ballandıra bilirim bilmiyorum bile. Bu masada dnediğim içtiğim 3. Johan vergera kahvesi oldu. İki kahve kawa’dan dı bir kahve yerli bir kavurucudan almıştım. Johan vergeranın Kawa kahveleri ne kadar güzelse, yerli versiyonu bir o kadar sönük ve başarısızdı. Burada kavurucu kaynaklı mı yoksa aynı çiftliğin düşük kalitede çekirdeği mi ülkeye giriş yapmış bilmiyorum. Kawa’da ki yeni Jhoan vergerayı ayrıca takip ediyorum. Denemek bugüne kısmetmiş.

Bugünün kahve haricinde, toplucu bir yeme içme kısmıda vardı. Artık o kadarına da girmiyorum.

SS 2024-01-10 at 09.43.08.jpegSS 2024-01-10 at 11.31.03.jpeg

Son düzenleme:
Bir sonraki buluşmaya katılmak ve elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim. Başvuruları nereden yapıyoruz?

Öncelikle bu organizasyonun mimarı kıymetli arkadaşım @selamet ‘e ve bu çeşitlilikte kahvelerin çoğunu bize ulaştıran @unalhyt arkadaşımıza, tüm imkanlarını bizlere fisebilillah seferber eden @Niji Coffee Co. ailesine teşekkürü bir borç bilir bu motivasyonun artarak devam etmesini canıgönülden temenni eder, bir dahakine çiftlik sahiblerini Antep’te ağırladığımız bir tadımı dilerken lafı fazla uzatmadan sadede gelip günü özetleyeyim efendim:

Evliler, hanımlarının eşref saatine denk getirip aldıkları yüksek müsaade ve bu yüce ihsanın yüklediği mahcubiyetle, izni alamayanlar zevceleriyle, tümden gamsız ve damsız bekarlarla beraber kahve öncesi altlıklar tamam edildikten sonradır ki yola revan olundu.

Saat 10.00 civarında hakkında değişik söylentilerin olduğu, biribirinden renkli oyuncak ve daha da iyisi leziz mi leziz, içenin içmelere doyamadığı abıhayat mı desem, zemzem yok yok olsa olsa kevser nevinden içeceklerle dolu, cennetten köşe bir yer midir nedir Niji dedikleri yere vasıl olduk.

Oracıkta bir COLOMBIA LA LOMA COLD WASHED SIDRA ile damağımızı cilaladık veee

Kahve Kulübü Gaziantep Şube İftiharla Sunar
IMG_5674.jpeg

Masa 1: @selamet gayet güzel özetlemiş.

Masa 2: @selamet çok daha güzel özetlemiş.

Masa 3: Buraya bu masanın fotoğrafını koymak da vardı ama, hakkınıza girmeyelim akşam akşam. Etkinlik sırasında @CoFFeePaTh arkadaşımız soruyor ben canlı bildirim yapıyordum. Kendisini en son -Adana’da olmanın avantajıyla- bir kebapçıya atabilmiş idi. Merak edenler, buraya gelip nerde ne yiyelim diyenler için de -günah benden gitti diyerek- bir link bırakıp, bir dahaki etkinlikte görüşmek üzere tüm arkadaşlarıma esenlikler dileyerek ve dahi yazıyı daha da fazla uzatmamak adına sözlerime burada...

Oracıkta bir COLOMBIA LA LOMA COLD WASHED SIDRA ile damağımızı cilaladık veee

Aslında ben bazı noktaları atladım tabi. Bu iki cupping masası sonrası niji kahveler seçkisi de vardı. La loma Sidra, La loma rum barrel. Matruşka 7, Matruşka 8, Matruşka ???, Bir tane dünya yarışması kahvesi (alirezanın değil). Espresso da bir basket karşılaştırması, vs vs .

Bu aralar çok yazamıyorum, üşeniyorum valla.

Neyse evdeki kahvelerin fotografını atsam daha iyi anlatmış olurum, günün geriye kalan özetini.

IMG_2331 Large.jpeg

Evinizde çocuklar bilgisayarın karşısına dizilmiş oturuyorlar, karşınızda reklamlara çıkan çocukların elinde kawalar, supremo coffeeler... O çocuk aklından geçiriyor "benim de bir kawam bir supremo coffeem olsa".

-Bir ankaralının yakınışı...

Evinizde çocuklar bilgisayarın karşısına dizilmiş oturuyorlar, karşınızda reklamlara çıkan çocukların elinde kawalar, supremo coffeeler... O çocuk aklından geçiriyor "benim de bir kawam bir supremo coffeem olsa".

-Bir ankaralının yakınışı...

Ankara'dayken ta o zamanların The Grinder Coffee'sinde mini çaplı tadımlar yapıyorduk. İthal ve/ya nadir kahveler müdavimlerle içiliyordu falan ama buradaki masa ve ortam inanılmaz. Niji'nin atölyesi zaten harika bir yer. Kahveleri anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Katılımcılardan sadece Kevser Hanım ile tanışma fırsatım oldu ama forumumuzun kalitesi belli. Umarım doğru zamanda doğru yerde olabilirim.

Son düzenleme:
Geri