Kahve Kulübü Gaziantep buluşmaları devam ediyor. Buluşma adresimiz Niji Coffee'idi. Niji ekibi bizi her zaman güzel ağırlıyor sağolsunlar. İş yoğunluğuna rağmen bize yine kapılarını açtılar. Forumdan 7 kişi toplandık. Ben,
@HaLiL ,
@Freeman,
@ekşibirazsanki ,
@Kürşad,
@Niji Coffee Co. ekibinden
@KEVSERATMC ve alireza vardı.
Geçen sefer ki yazı da super special masa ile karşınızdaydık. Rüyalarınızı süsleyen bir masada daha kurma fikrini daha o gün konuşmuştuk. Yeni bir masa kurma yolunda o zaman dan beri çalışıyoruz. Araştırmalarımızı yaptık, tası tarağı sattık, kredimizi çektik, güzel bir masa toparladık.
İtiraf etmeliyim ki, bu sefer ki masa benim hayallerimin bile üzerinde oldu. O kadar fazla güzel kahve toparladık ki, tek bir güne, tek bir masaya sığdıramadık bu kahveleri. İki ayrı oturum yaptık. Toplamda 14 farklı kahve cupping yaptık. Daha denemediğimiz 16 kahve vardı, bir sonraki buluşmaya sakladık bu kahveleri. Bütün kahveleri her zaman olduğu gibi kör tadım yaptık, ön yargılarımızı kenara attık.
Masa 1 - Cup of Excellence
Bu masada sadece cup of excellence kahveleri vardı. İki tanesi COE birincisi olmak üzere, toplamda 7 farklı ülkenin 7 COE kahveleri. Kahveler, supremo coffee ve baristatus seçkilerinden satın aldıklarımız.
Supremo Meksika - Las Barrancas COE 15 - 2022
Supremo Kolombiya Pink Bourbon COE 6 - 2022
Supremo Endonezya - Ijen Lestari COE 15 - 2022
Supremo Peru - Santa Monica COE 2 - 2021
Supremo Honduras - Pino De oro - COE1 2023
Baristatus Costa Rica - Don Cayito COE1 2022
Baristatus Guatemala - La Labor Y Anexo COE6 2022
Bu kadar farklı ülkelerin en seçkin kahvelerini bir arada görmek ayrı bir güzellik. Benim favorim pine de oro oldu. Don cayito yine masada önce çıkan sevilen kahvelerdendi. Ljen Lestari masada ki tek anaerobik kahve olarak ayrışmayı başardı. Kuru kokuda çok iyidi. Soğudukça aşırı yoğunlaştı, biraz benim sevmeyeceğim yöne doğru gitti. Las Barrancas, çok yoğun baharat kokuyordu. Damaktada benzer profil gitti. Bazılarımız isot dedi bu kahveye. Bu masada la labor benim ikinci sırama yerleşti. Pink Bourbon biraz eski kavrumdu maalesef. (daha doğrusu düzgün saklanmamış eski kavrum)
Masa 2 - Karışık avrupa seçkisi
İlk masadan sonra, daha eli ayağı yere basan bir masa kuralım dedik. Bu masada avrupada ki kavuruculardan bir seçki derledik. Fransa, Avusturya ve Danimarkalı kavuruculardan gelen kahveler vardı.
Kawa - Ethiyopya Mundayo
Kawa - Panama Mount Totumas
Kawa - Kolombiya Jhoan Vergara
Kaffeelix - Etiyopya Alaka
Coffee Collective - Kenya Kieni
Rostraum - Costra Rica Blanca Neives
Terres de Cafe - Ekvador La Josefina
Benim şahsımın masada en beğendiği Kieni oldu. Ben Kenya kahvelerini seviyorum, inkar etmiyorum da. Ortak favorimiz bu kahve değildi ama. Blanca Neives masanın kuşkusuz en farklı kahvesi. Çok yoğun bir tarçın kokusu ve lezzete de bu koku yansımış. Çok farklı bir kahve. Kawa Jhoan Vergera yine en sevilen kahvelerden. Bu kahve bizim ballandırdığımız Jhoan vergeranın aksine, anaerobik işlenmiş. Başarılı bir kahve çıkmış yine. Kawa Panama, underdevelop kavrulmuş.

Ne olmuş ne bitmiş bilemiyorum, kahve her ne kadar içilemiyecek kadar kötü olmasada, bir şeyler olmamış gitmemiş. Masada iki Etiyopya var, Kawa, ve Kaffeelix’ten. Benim tercihim Kawa, ama aramızda Alakayı da sevenler var. Güzel bir Etiyopya arıyorum valla bu aralar. İki kahvede aramamı sonlandırmıyor maalesef.
Şunuda eklemeden geçemiyeceğim, Jhoan Vergara çiftliği benim radarımda. İlk içtiğimiz kahvesini artık forumda ne kadar ballandıra bilirim bilmiyorum bile. Bu masada dnediğim içtiğim 3. Johan vergera kahvesi oldu. İki kahve kawa’dan dı bir kahve yerli bir kavurucudan almıştım. Johan vergeranın Kawa kahveleri ne kadar güzelse, yerli versiyonu bir o kadar sönük ve başarısızdı. Burada kavurucu kaynaklı mı yoksa aynı çiftliğin düşük kalitede çekirdeği mi ülkeye giriş yapmış bilmiyorum. Kawa’da ki yeni Jhoan vergerayı ayrıca takip ediyorum. Denemek bugüne kısmetmiş.
Bugünün kahve haricinde, toplucu bir yeme içme kısmıda vardı. Artık o kadarına da girmiyorum.