• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaziantep Kahve Buluşmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tüh…Espresso tecrübenizden istifade etmek adına:
Mitos-Oro-Ek43-Df83
V. Ardinio-Robot-Flair58
etkinliği yaparız demiştim hemen. Neyse başka etkinlikler planlarız müsait vakitlere.
Yer olarak yakın sayılırız.
hahah Malesef df83 çok ağır onu İstanbul'dan oradaki eve getirme şansım yok :(. Muhit olarak Antepia'dayım. Sadece el demlemeleri ve el değirmenleri getirip bırakıyorum. :)

Elde avuçta ki tatmadığımız kahveleri denemek için bir buluşma daha ayarlardık. Mekan: yine, her zaman, her daim, adresi: @Niji Coffee Co. 🥰

Bu sefer ekip büyüdü. Ben, @HaLiL @Freeman @ekşibirazsanki @Kürşad @haydar @fottoguz, @KEVSERATMC @Alireza Razzaghzadeh

Uzun uzun yazamayacağım bu sefer. Her masadan ilk üçümü sıralacağım. Bazı kahvelere not düşeceğim.

Masa1
1705220312198.png

Top3 :
1- Finca Soledad
2- Guatemala Finca Gascon
3- Costa Rica - Finca Dona Geisha

Sevmediklerim:
Kb Colobia El diviso (küf vb. kokular )
Nicaragua Eleana Lot (aşırı topraksı, dark roast)

Masa2
1705220388013.png

Top3

1- Inmaculada Coffee Farms
2- Colombia Ombligon
3- Matruşka 9

Sevmediklerim:
Baristatus - Al ruwad ( Rom, [m]etil alkol, )

Son düzenleme:
Güzel masa elinize sağlık
@selamet @ekşibirazsanki Al Ruwad reçeteniz ve kullandığınız suyu paylaşabilir misiniz ya da cuping prosedürü mü uyguladınız?

Son düzenleme:
@selamet @ekşibirazsanki Al Ruwad reçeteniz ve kullandığınız suyu paylaşabilir misiniz ya da cuping prosedürü mü uyguladınız?

Uzun uzun yazmayacağım dedim ama, kusura bakmayın çok kısa yazmışım sanırım. Cupping olduğu bile yazılmamış. :oops:

Toplamda iki masa kurduk. Her masada 7 kahve cupping yaptık. Geçen haftada yine cupping ile böyle iki masa kurmuştuk. Su olarakta niji de ki arıtma suyunu kullanıyoruz devamlı. Demleme ve cuppinglerde.

Al Ruwad özelinde, bugün demlesem kendi bilgi ve tecrübeme göre olabildiğince az çözerim bu kahveyi. Düşük Sıcaklık tercih ederim 78C civarı. Bugün yayınlanan baristatus videosunda Atahan'nın reçetesi de under extract üzerine verilmiş. Bu kahve için su yapsam düşük hardness yüksek alkanite yapardım.

Uzun uzun yazmayacağım dedim ama, kusura bakmayın çok kısa yazmışım sanırım. Cupping olduğu bile yazılmamış. :oops:

Toplamda iki masa kurduk. Her masada 7 kahve cupping yaptık. Geçen haftada yine cupping ile böyle iki masa kurmuştuk. Su olarakta niji de ki arıtma suyunu kullanıyoruz devamlı. Demleme ve cuppinglerde.

Al Ruwad özelinde, bugün demlesem kendi bilgi ve tecrübeme göre olabildiğince az çözerim bu kahveyi. Düşük Sıcaklık tercih ederim 78C civarı. Bugün yayınlanan baristatus videosunda Atahan'nın reçetesi de under extract üzerine verilmiş. Bu kahve için su yapsam düşük hardness yüksek alkanite yapardım.
Calibre den 7 kahve denedik, hiç birini kimse beğenmedi, aylık forum indiriminden almıştım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-10-22-02-27-948_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2024-01-10-22-02-27-948_com.whatsapp.jpg
    49.5 KB · Görüntüleme: 68

Biraz geç olacak belki ama yazmak istedim:) Ben olsam su sıcaklığından feragat etmek yerine ratio düşürürdüm. 89-91 derecelerde kalıp 1:12,5 - 1:13 ratio ile kalın öğütüp bir demleme denerdim fakat çok yavaş döküşler ve döküş arlarını uzatarak.. En son yaptığım böyle bir reçeteydi. İyi sonuçlar verdi. Eğer halen kahveniz varsa tavsiye ederim. Third wave water light profil varsa baya iyi sonuçlar çıkartıyor :)

Bayram sonrası elde ki kahveler ile bir kör cupping etkinliği yapalım dedik.

Katılımcılar: @ekşibirazsanki @Freeman @Kürşad @KEVSERATMC @Alireza Razzaghzadeh

MASA 1 - Naturaller

1713628713808.png

MASA 2 - Yıkanmışlar ve biraz honeyler

1713628759115.png

Şahsi olarak favori sevdiklerim:

uncommon - Kolombiya Aji -
uncommon - Nesyor Lasso Obligon
La cabra - gesha Village
atahan - mikava Sidra
Nutz - Panama Mi Finquita
la cabra - el divina

Şahsi olarak sevmediklerim:

aila - Finca La senda - Pache
elbgold - bombe anerobic
roestraum Yuromus

Emeklerin için teşekkür ederim @selamet
@HaLiL gözlerimiz seni aradı :)

Benim sevdiklerim şunlar oldu:
Masa 1
elbgold etiyopya bombe
Fiveways etiyopya abegona
uncommon coe 6 colombia

Masa 2
coffeenutz panama Mi Finquita
(Masa 2’de mikava sidra diğerlerinden açık ara sıyrılıyordu. Ben şahsen infüze olduğunu düşünüyorum)

Bu haftadan çıkarımlarım:
1)Vatanımız, iyi etiyopya kahvesine hasret.
2)zp6, ssp mp kötü kahvelerle çok kötü sonuçlar veriyor. Comandante gibi multipurpose değirmenler ile bu kahvelerde daha iyi sonuçlar çıkıyor

organizasyon için sivil katılım oluyor mu izleyici olarak başvuru gerekli mi? bir de organizasyon nasıl oluyor acaba :)

Geri