• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Specialty Coffees

Lütfen benim önerdiğim baz tarifle ilerleyin. Kakao nibi baskın sonuçlara gitmeyin. Mzungu standart yıkanmış ya da natural fermentasyonla işlenmiş bir kahve değil. Daha önce Gardelli de açıkladı, Instagram videoları da hala mevcut. Fermentasyonun yeşil çekirdeklerin ve kavrulmuş çekirdeklerin görünümü üzerinde etkileri var. İlk tarifinizde de benim tavsiyemin çok çok ötesinde 4 dakikadan fazla demlemeler söz konusuydu, Mzungu da ideal sonuç vermesi mümkün değil. En keyifli ve risksiz sonuçlar için ince öğütmeyle beraber hızlı demlemeler öneriyorum.
İnce öğütme ve hızlı demleme olunca 2 dakika altında bile çok güzel sonuçlar olabiliyor. Döküşümü optimize edip 2-2:10 arasını da deneyeceğim. Sevdiğim demleme tarzına uygun bir tarif bu. Basit ama özellikle mzungu için sonucu aşırı tatmin edici.

Lütfen benim önerdiğim baz tarifle ilerleyin. Kakao nibi baskın sonuçlara gitmeyin. Mzungu standart yıkanmış ya da natural fermentasyonla işlenmiş bir kahve değil. Daha önce Gardelli de açıkladı, Instagram videoları da hala mevcut. Fermentasyonun yeşil çekirdeklerin ve kavrulmuş çekirdeklerin görünümü üzerinde etkileri var. İlk tarifinizde de benim tavsiyemin çok çok ötesinde 4 dakikadan fazla demlemeler söz konusuydu, Mzungu da ideal sonuç vermesi mümkün değil. En keyifli ve risksiz sonuçlar için ince öğütmeyle beraber hızlı demlemeler öneriyorum.
Denedim sizin tarifinizle de, benimkinden bariz bir şekilde daha iyi oldu, fakat bahsettiğim şey bununla ilgili değildi tam olarak:)

@Viajera @ncanakin @Wotan

Lot X için biraz biraz bir şeyler anlatmaya başlayalım :)

Takvim için önümüzdeki ay başlangıç yapıyoruz diyebiliriz.

Mzungu'larınızla beraber iki farklı kahve gönderdik. İsterdim ki herkese ikisinden de gönderelim, ancak elimizdeki miktar tek çeşitten yollamaya dahi ancak yetti. Son gün siparişlerine hiç yetmedi zaten, onlara ekleyemedik.

İki kahve de oldukça deneysel, şaşırtıcı sonuçlara sahip. Bazı arkadaşlarımız bizzat sordu, heyecanı kaçırmadan yanıtlamaya çalıştım ancak herkesten önce mutlaka denemelerini istedim. :)

Lot X - 1 için 22-23 klik civarlarında bir öğütümle 2:30 civarı ortalama bir demleme hedeflyebilirsiniz 93-94C suyla.
Bu kahveden bolca florallik, lavanta bekleyebilirsiniz. En vurucu ve şaşırtıcı tarafı bu bence. Taptatlı bir kahve, kakao nibi de pek güzel geliyor.
Hızlı Cafec filtreleri ya da TH-1'i öneririm.

Lot X - 2 için biraz daha kalın öğüterek 24-25 klik civarında bir öğütümle 2:00-2:15 arası bir demleme öneriyorum 92C suyla.
Bu kahveden oldukça kuvvetli ve vurucu aromalar alacaksınız. %70 kakaolu çikolata(spesifik evet), dut reçeli gibi bir doku ve tatlılık
Doğrudan hızlı Cafec filtreleri kullanın.

Bu iki kahve Lot X için gelen adaylardandı. Çok kuvvetli adaylar, çok keyifli kahveler. Fakat ilk kahvemiz farklı bir seçim oldu, yine deneysel yine her gün bulamayacağımız türden bir kahve.

Bir konsept olarak Lot X sürekli değişken, farklı, mümkün mertebe wow ettiren, asgaride farklı deneyimler sunan ve ara ara ''YOK ARTIK AMA'' dedirten süper spesiyallerden oluşacak. İlk lotlarımız hazır. Konsept dahilinde sürekli farklı temalar yaratmaya gayret ediyorum. İstiyorum ki özellikle buradaki ölümüne sıkı kahve sever arkadaşların hemen hepsi kendisi için bir yerinden uygun bir tercih sebebi bulsun. Bazen yeterince deneysel, farklı ama çılgınca pahalı olmayan ve bazen de bu işin dünyada vardığı uç noktaları yansıtan, pahada yüksek ama bütçemiz dahilinde tüketme amacıyla değil, ilerlemek amacıyla deneyebileceği, tadım yapabileceği kahveler olsun.

Bir süredir söyleyip durduğum büyük haber Lot X'i de kapsayan bir çatı proje. Bu da Lot X'in sadece kahve olarak değil, bir deneyim paketi olarak ilerlemesinde büyük yere sahip olacak. Bunun detaylarını açıklayacağım. Aldım, demledim, evet çok farklı kahveydi ile sınırlı kalmaması çok önemli. Farklılığın niye farklı olduğunu, tedariğini, kavrulmasını, kavurmacısıyla beraber cupping'ini, burada farklı bir deneyim alanı dahilinde çatı projeyle anlatacağız. Anlatmayacağız aslında, bunu beraberce içinden geçerek deneyimleyeceğiz. 4 senedir beni bir parça tanımış arkadaşlar mesaj dilimdeki heyecanı şimdiden hissetmişlerdir zaten. :)

Lot X 150g paketler halinde gelecek. Bunun iyi bir seçim olduğuna yürekten inanıyorum. Bazı deneysel kahveler hem pahaca him miktarca alımımızın önüne geçebiliyor. 150g tek başınıza tüketilebilir, paylaşma yoluna giderseniz dahi 75g bile bir fikir için yeterli olacaktır iki dost için. Öte yandan, daha makul bedelli ama yine de vurucu lotlar için 150g çok az değil mi? Senaryoya göre evet, az gelebilir. Espresso da denemek istersek evet, az gelebilir. Bu senaryoda da 2x150g'lık bundle olacak, sadece bunun olması gerektiğine inandığım lotlar için. Bu sayede 300g bir Lot X hem denemeye, hem paylaşmaya hem de farklı türde demlemere kafi gelecektir.

Çok çok az kaldı, son düzlükteyiz. :)

Son düzenleme:
25 gram üstünden yaptığım üstünkörü bi ayıklamanın sonucu aşağıdaki.
Gardellinin bir videosunu izlemiştim youtube'da hangi kahvesi için konuşuyordu unuttum ama adama kahveyi geri gönderen bile olmuş bu homojen değil defect var diye :D Gardelli kendi ağzından kahvenin görünüşüne çok bakmayın tadına bakın diyor.
Benim kendi gözlemim döküşünüz çok yavaş ve nazik olsun ajitasyona pek gelemiyor sanki.

Lot X - 1 için 22-23 klik civarlarında bir öğütümle 2:30 civarı ortalama bir demleme hedeflyebilirsiniz 93-94C suyla.
Bu kahveden bolca florallik, lavanta bekleyebilirsiniz. En vurucu ve şaşırtıcı tarafı bu bence. Taptatlı bir kahve, kakao nibi de pek güzel geliyor.
Hızlı Cafec filtreleri ya da TH-1'i öneririm.
Pazarımız şenlendi sayenizde :D Gerçeken oldukça floral yanıda bana kırmızı meyveleri hissettiren bir asiditesi var sanki diyebilirim. Demlemem 22 klikte traditional fitre ile yapmıştım oldukça yavaş döktüm ama 2.10 da bitti gene de. Bu günlerde demlemelerim fişşek gibi hızlı akıyor nedense anlamadım :D Gelen asidite belki olması gerekenden bir tık fazla olabilir bu yüzden ama kesinlikle rahatsız edici değil oldukça keyifliydi. Gerçi blooming switch kapalı beklemiştim bu çözünmeye artı katkı sağladı muhtemelen. Kahveyi içerken dediğim şey ne kadar berrak ve tatlı bir kahve.
Tekrardan teşekkür ederim :)

25 gr'da bukadar defect çok değil mi peki?
bana da öyle geldi onun için yazdım
Gardellinin bir videosunu izlemiştim youtube'da hangi kahvesi için konuşuyordu unuttum ama adama kahveyi geri gönderen bile olmuş bu homojen değil defect var diye :D
E var ama😬 Tada bakınca dikkat ettim zaten, normalde defect var mı diye bakan biri değilim, hem garip şekilleri hadi fermantasyona verdik de, benim bildiğim kadarıyla fermantasyon çekirdeği bölemiyor ya da delemiyor:) Bunları çıkarınca tat daha temiz ve güzel de oluyor

Demleme önerisi olan arkadaşlarımız var mı? :) Ben hala demlemedim beklemedeyim.
Merhaba, öncelikle paketi açtıktan sonra porsiyonlayıp vakum + buzluk tavsiye ederim. Çok hızlı tükeniyor aroması... Benim gözlemim, farklı düşünen olabilir.

20 gr kahve, tek döküşle 94° 300 gr su, cmd 21 klik. 2:30 dakika (V60)

15 gr kahve, 90° 225 gr su, ters metot, cmd 15 klik, 2 dakika bekleme + 30 sn basış. (Aeropress)

14 gr girdi / 35 gr çıktı espresso cmd 6 klik

15 gr kahve 225 gr 95° su cmd 16 klik (Delter)

Bunlarla verimli demlemelerim oldu, ayrıca Türk kahvesinde de sevdik evcek...

Son düzenleme:
ilk defa bugün denedim. 300 ml , 2:15 de bitti. TH 3 kullandım , öğütüm Timemore Slim S 19 click.. Kahve çok iyi... çilekli bitter çikolata bu kahve ...

TH 3 den ziyade hario filtresiyle aromalar bir tık daha iyi oldu sanki. Ama emin olmak için bir kaç kere daha deneme yapmak gerek.

Kahve içinse beklentiyi yüksek tuttuğumdan mıdır bilinmez,sapiensin diquinho ve kawa ana sora kadar çarpıcı bir etki yaratmadı bende.Kahve güzel ama tekrar tekrar dönüp alacağım bir kahve değil kendi adıma.Tabi zevkler ve renkler durumu.

Bugün benimde deneme şansım oldu gardelli mzungu projecti. Özellikle kuru kokusuna bayıldım. Çikolata resmen 😋

20gr kahve/300ml 94 derece buzdağı su, molent g50 34klik, Cafec TH-3 filtre, cam v60. Tin coffee sitesinde verilen tarifle demledim, süre 2:51 de bitti. Sanırım 40 klikte öğütmem lazım bir dahaki sefere.

Kör tadım yapsa idim kesinlikle kahve dünyasında çok eleştiri alan Pozo Azul derdim. Kahve masasında verilen tarifle demlediğim Pozo Azulu çok sevmiştim, bu kahveyi de çok sevdim.

Fermente tatlar baskın ama rahatsız edici değil, acılığı olmayan yoğun bitter tatların hakim olduğu, after taste kalıcı, asiditesi yüksek bir fincandı. Ağız dolusu keyifli bir kahveydi. Fiyatına göre düzenli alınabilecek bir kahve değil ama kesinlikle denenmesi lazım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kahve günü indirimiyle kulübümüz üyelerinden birinin toplu aldığı kahvelerden Etiyopya duwancho'yu da ben kapmistim. Pakette yarışma serisi yazıyor 90.5 kalite skoru yazıyor ve okuyucuyu gaza getiriyor. Paket çok güzel yurtiçi kavurucularin paketinden pahalı belli. Grafik tasarım da güzel. İlk kez deneyimledim bu kavurucuyu.
İyi yani kokusu çok hoş ve nasıl demlersem demleyim hep güzel sonuç aldım. Hatalı demlemeyi tolere eden güzel bir çekirdek.
kahve fabrikası Etiyopya hambela wamena'yi iyi demlerseniz bu çekirdeğe çok yaklaşıyor tadı. Hambela demlemeden demlemeye değişen bir cekirdekti, vasat olmuyordu ama ortalama da olabiliyordu muhtesemde. İşte duwancho hep iyi demlenen hambela gibi.
Yasemin, papaya, ananas, Çarkıfelek ve şeftali tadı var bunun içinde diyor gardelli. Bende grip olduğumda bile ananas şeftali ve bazen çok sevdiğim Çarkıfelek tadını aldım, alır gibi oldum.

Ben de Etiyopya Chelbesa'yı demledim. Kahve Günü indirimiyle alım yapmış bir arkadaş vesilesiyle.Bergamot, nektarin aromalarının baskın olduğu bir çekirdek. Güzel bir tecrübe oldu, taksitleri bitirince 2022 için hedefte Mzungu var inşallah 😅

Etiyopya halu beriti almıştık forumda arkadaş getirtmişti 90.50 scor Bi kahveyi kahve 15 günden sonra resmen inanılmaz keyifli bir kahve oldu 1 kilo olsa rahat sürekli içerim bıkmadan usanmadan böyle herşeyiyle müthiş hem asidik hem meyvesi tatlar birbirini baskılamadan eşit derecede sunan bir kahve bu vakte kadar sadece ana sora içmiştim bu kahve onuda geçerek en iyi içtiğim kahve oldu valla bu aralar güzel kahveler içiyoruz keşke euro bu kadar yüksek olmasada rahat rahat söyleyebilseydik neyse güzel bir hatıra olarak kaldı buradan forumda aldığımız arkadaşa ve kampanyadan haber eden nordaca ve beraber alım yaptığımız arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

Durmuyor deli yüreğim...

Screenshot_20230320-093851_Gmail.jpg

Bu arkadaşların imza espresso blendini çok merak ediyordum. Denemiş olacağım. Bununla birlikte diğer 2 Etiyopyalı da merakımı celbetti.
Bakıciyiz...

Geri