• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

G-IOATA DF-64 Solo 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Low Retention Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eksiler (aklımda kaldığınca):

Yükseltme işleri ile uğraşmayı seviyorsanız gayet güzel bir değirmen olabilir ama fabrikadan çıktığı hali ile bazı tasarım sorunları mevcut. Eğer çekirdekleri ıslatmazsanız statik sonucu o gümüş kabuk kısımları (adını hatırlayamadım) makineye yapışıyor ve baya kirli bir görüntü oluşuyor. Ama çıkan öğütülmüş kahve de daha homojen kalıyor (tabi çok fark etmez muhtemelen o parçaların kahve içinde olması). Islatarak kullanırsanız bu kirlilik baya az oluyor, videoda görünen kadarıyla kısaca silip geçmeniz yeterli olur.

Daha önce @turkalpmd de yazmıştı o içindeki kauçuk parça hakkında. Aynı olumsuz eleştirileri Hoffmann'da yapıyor o parça hakkında.

Doser/portafiltre tutucu pek sağlam tutmuyor. Elinizle desteklemeniz gerekiyor düşüp kahveler dökülmesin diye.

Çalıştırma tuşu doserin hemen altınd bulunuyor.

Artıları:

Fiyatına göre oldukça iyi bir performans sunuyor.

Flat burr olduğu için pour over için Niche'e kıyasla ufak da olsa daha iyi bir performans sunuyor (kişisel görüşü)

Uğraşırım derseniz yükseltmelere çok açık.

Benim vardığım sonuç: Genel olarak konik burr e sahip olsa da Niche daha iyi bir performans sunuyor. Ama sadece pour over ile uğraşıyorsanız ve sürekli stok sorunu ile uğraşmak istemiyorsanız (hele bir de kendim de kurcalarım derseniz) G-Iota gayet iyi bir alternatif.
Şunu da eklemekte fayda var, hani iyi güzel ama bulursam 2. el Lagom 64 almayı tercih ederim diyor ama bu biizm için bir seçenek değil gibi pek :D

Hiç buraya yazarım kafasıyla izlemediğim için unuttuğum kısımlar olabilir, hatırlayanlar eklerse sevinirim :)

Yükseltme işleri ile uğraşmayı seviyorsanız gayet güzel bir değirmen olabilir ama fabrikadan çıktığı hali ile bazı tasarım sorunları mevcut. Eğer çekirdekleri ıslatmazsanız statik sonucu o gümüş kabuk kısımları (adını hatırlayamadım) makineye yapışıyor ve baya kirli bir görüntü oluşuyor. Ama çıkan öğütülmüş kahve de daha homojen kalıyor (tabi çok fark etmez muhtemelen o parçaların kahve içinde olması). Islatarak kullanırsanız bu kirlilik baya az oluyor, videoda görünen kadarıyla kısaca silip geçmeniz yeterli olur.

Daha önce @turkalpmd de yazmıştı o içindeki kauçuk parça hakkında. Aynı olumsuz eleştirileri Hoffmann'da yapıyor o parça hakkında.

Doser/portafiltre tutucu pek sağlam tutmuyor. Elinizle desteklemeniz gerekiyor düşüp kahveler dökülmesin diye.

Artıları:

Flat burr olduğu için pour over için Niche'e kıyasla ufak da olsa daha iyi bir performans sunuyor (kişisel görüşü)

Benim vardığım sonuç: Genel olarak konik burr e sahip olsa da Niche daha iyi bir performans sunuyor. Ama sadece pour over ile uğraşıyorsanız ve sürekli stok sorunu ile uğraşmak istemiyorsanız (hele bir de kendim de kurcalarım derseniz) G-Iota gayet iyi bir alternatif.
Şunu da eklemekte fayda var, hani iyi güzel ama bulursam 2. el Lagom 64 almayı tercih ederim diyor ama bu biizm için bir seçenek değil gibi pek :D

Hiç buraya yazarım kafasıyla izlemediğim için unuttuğum kısımlar olabilir, hatırlayanlar eklerse sevinirim :)
Şahsen kendi deneyimlerimden bahsetmem gerekirse ki Niche hakkında bir negatif yorumum yok çünkü bir bilgim yok bu konuda. Kullanıcı deneyimim şunu diyor;

1- SSP Burr almayacaksan bu fiyat bandında specialita veyadaha yüksek bir eureka mignon çok da farkı olmaz (yani olur herhalde 55 mm vs 64 mm ve geometri farkı vs, öldürmedim yani, yurt dışından iste gelsin vs dertleri olmadan almak daha mantıklı olabilir demek istedim yani ben eski bir specialita kullanıcısıyım)
2- SSP Burr alındıysa arada ki fark stock burr ile pour over yapamazken benim aldığım SSP bıçak türü mesela filtreye çok yatkın 1-2 aydır comandante kullanmadım. Bu esnada bir niche öğütümünde filtre de içmedim
3- Fiyat konusunda Türkiye için SSP eklentisi dahilken bile Niche eğer postayla geliyorsa daha pahalı
4- Ben teknik işlerle uğraşmayı seven birisiyim, cihazı tamamen söküp takmak çok basit ve hızlı
5- Mesela statik bir problem mi, hangi espresso değirmeninde değil ki? Niche muhtemelen RPM'den yırtıyor, statik olmasa bile RDT yapmayı tercih ederim ilginç bir şekilde öğütüm kalitesi artıyor.
6- Doser kötü gerçekten ama ben sıklıkla robot'un sepetine öğüttüğüm için sıkıntı duymadım
7- En son mythos 1 clump crusher aldım bir yükseltme daha, bu sefer çok daha iyi bir öğütüm çıkışı var, giriş çıkış daha tutarlı oluyor
8- Tasarım olarak bence de niche daha şık retro bir havası var
9- Ama şunu hatırlatmak istiyorum; Niche çıktığında aynı burr için daha pahalı bir motor almamalısın mottosuyla çıktı, şimdi aynı motto dahilinde mazzer yerine ssp takılabilen bir motor aldım ben, ssp değirmen için lagom almaya gerek yok bence. Lagom daha kötü demiyorum, lagoma yakın performans beni mutlu ediyor şahsen.
10- Yani aslında burada fan boyluğum DF-64'e değil SSP'ye, SSP'ye kötü demek de ne biliyim.
11- Mesela ayar yeri (dial) de takıp çıkarması bir miktar zor olabiliyor.
12- Bir de gelen değirmenler hizalı veya neredeyse hizalı geliyor biz stock burrleri değiştirince bozuldu hiza.

Aklıma gelen başka eleştirim yok gibi şuan.

Gümüş şey: silverskin @KahvekolikMimar türkçesi olmayabilir

Artıları:

Çok güzel toparlamışsınız, elinize sağlık.

Ek olarak Hoffmann kullanıcı deneyimi (UX) konusunda Iota’nın Niche’in bir adım gerisinde kaldığı ve en azından kendisi için aynı kullanım zevkini vermediğini söylüyor.

Bardaktaki sonuç ise, Hoffman’a göre Fellow Ode ya da Wilfa’dan daha iyi.

Ve tabii stock versiyonu dikkate alarak karşılaştırma yapmış.

Şahsen kendi deneyimlerimden bahsetmem gerekirse ki Niche hakkında bir negatif yorumum yok çünkü bir bilgim yok bu konuda. Kullanıcı deneyimim şunu diyor;

1- SSP Burr almayacaksan bu fiyat bandında specialita veyadaha yüksek bir eureka mignon çok da farkı olmaz (yani olur herhalde 55 mm vs 64 mm ve geometri farkı vs, öldürmedim yani, yurt dışından iste gelsin vs dertleri olmadan almak daha mantıklı olabilir demek istedim yani ben eski bir specialita kullanıcısıyım)
2- SSP Burr alındıysa arada ki fark stock burr ile pour over yapamazken benim aldığım SSP bıçak türü mesela filtreye çok yatkın 1-2 aydır comandante kullanmadım. Bu esnada bir niche öğütümünde filtre de içmedim
3- Fiyat konusunda Türkiye için SSP eklentisi dahilken bile Niche eğer postayla geliyorsa daha pahalı
4- Ben teknik işlerle uğraşmayı seven birisiyim, cihazı tamamen söküp takmak çok basit ve hızlı
5- Mesela statik bir problem mi, hangi espresso değirmeninde değil ki? Niche muhtemelen RPM'den yırtıyor, statik olmasa bile RDT yapmayı tercih ederim ilginç bir şekilde öğütüm kalitesi artıyor.
6- Doser kötü gerçekten ama ben sıklıkla robot'un sepetine öğüttüğüm için sıkıntı duymadım
7- En son mythos 1 clump crusher aldım bir yükseltme daha, bu sefer çok daha iyi bir öğütüm çıkışı var, giriş çıkış daha tutarlı oluyor
8- Tasarım olarak bence de niche daha şık retro bir havası var
9- Ama şunu hatırlatmak istiyorum; Niche çıktığında aynı burr için daha pahalı bir motor almamalısın mottosuyla çıktı, şimdi aynı motto dahilinde mazzer yerine ssp takılabilen bir motor aldım ben, ssp değirmen için lagom almaya gerek yok bence. Lagom daha kötü demiyorum, lagoma yakın performans beni mutlu ediyor şahsen.
10- Yani aslında burada fan boyluğum DF-64'e değil SSP'ye, SSP'ye kötü demek de ne biliyim.
11- Mesela ayar yeri (dial) de takıp çıkarması bir miktar zor olabiliyor.
12- Bir de gelen değirmenler hizalı veya neredeyse hizalı geliyor biz stock burrleri değiştirince bozuldu hiza.

Aklıma gelen başka eleştirim yok gibi şuan.

Gümüş şey: silverskin @KahvekolikMimar türkçesi olmayabilir
Teşekkürler. 🙏

@turkalpmd
Stock halinde sizde de hoffman söylediği gibi espresso aralıkları 5 ve çevresi miydi? SSP ile sanırım bu sayı ve aralık değişmiş/genişlemiştir.. tabii bunlar stepless olduğu için çook büyük bir problem yok ama sanırım niche'de oynama aralığı birazcık daha geniş..

Bana cmd kliklerine benzer geldi df64, 5 klik civarı esp, 21 klik civarı v60..
Yok hocam ssp ve stock burr arasındaki değişiklik oluşan fine ile ilişkili. Stock burr oldukça çok fine yaptığından 15’le filan espresso alırken ssp ile 5-8 arası alıyorum. Burada her sayı aralığı bakın click demiyorum 0,12 microna karşılık geliyor. Mesela ben filtreyi 45-50 arası yapıyorum neredeyse yarım tur. Şimdi Niche de 180 dereceye yakın veya daha dar ise açı aslında df64 daha geniş yelpazeli derdim. Tabi niche’m olmadığı için bilemiyorum.

donanimhaberdeki gibi ana konularda ilk sayfada detayli bilgi olmadigi icin takip etmek zorlasiyor konuyu. gelbura getirecek diye beklerken detaylari da unutmusum.

filtre ve modern espro icin hangi ssp hu mu unimodal mi vermemiz gerekiyor?

https://prima-coffee.com/parts/ssp/ssp-e-ssp-sp bu linkteki burr'leri mi?

185 dolar uygun fiyat mi sizce?
@OkanT bu konuda daha bilgili ama ben multi purpose red coat aldım. Hem modern espresso hem filtre içiyorum

Üretici ile mailleşe bilirsiniz de

Bir arkadaş, Giota için, 3D yazıcıdan ekstra 10 derecelik eğim sağlayan bir aparat yapmış. Bilgilerini de paylaşmış. Ayar mekanizmasının kaçta olduğunu daha net gösteren güzel bir ring de yapmış lakin onu paylaşmamış sanırım. Bu arada bu bilginin ticari amaçla kullanılmamasını istiyor.

Popcorn effect?

James’e görenler değirmende olduğu gibi bunda da aynı etkiden söz edebiliriz. Ben size stock burr ile değiştiğim ssp multipurpose burr’ün nasıl çekirdeği karadeliğe yutar gibi olduğunu atayım dedim.

Popcorn effect?

James’e görenler değirmende olduğu gibi bunda da aynı etkiden söz edebiliriz. Ben size stock burr ile değiştiğim ssp multipurpose burr’ün nasıl çekirdeği karadeliğe yutar gibi olduğunu atayım dedim.

Müdür kızma ama senin ki daha çok "Popcorn effect nedir?" videosu gibi olmuş :ROFLMAO:

donanimhaberdeki gibi ana konularda ilk sayfada detayli bilgi olmadigi icin takip etmek zorlasiyor konuyu. gelbura getirecek diye beklerken detaylari da unutmusum.

filtre ve modern espro icin hangi ssp hu mu unimodal mi vermemiz gerekiyor?

https://prima-coffee.com/parts/ssp/ssp-e-ssp-sp bu linkteki burr'leri mi?

185 dolar uygun fiyat mi sizce?

@OkanT bu konuda daha bilgili ama ben multi purpose red coat aldım. Hem modern espresso hem filtre içiyorum

Üretici ile mailleşe bilirsiniz de
Merhaba,

linkteki model resimden hu olarak gorunuyor. Fiyat uygun, o civarda.
filtre unimodal>unimodal espresso yada mp > hu siralama ama hu kotu degil kesinlikle commandante ile mukayese edersek biraz daha iyi sonuc aliyorsunuz, digerleri cok iyi.
espresso icin eski unimodal i kullanmayin , kullanamazsiniz.
um mp ile hu tercih meselesi, um mp ile daha temiz ama daha az govdeli, sure olarak daha kisa oran olarak daha yuksek, yuksek akis hızı tarzda espressoyapmanız gerekiyor, hu da yine temiz, ama biraz daha govdeli surubumsu klasik ile moden arasinda dusuk-orta akis hizi espressolar yapabilirsiniz.
konik yada klasik degirmenden direk um a gecenler tam olarak ne istedigini bilmiyorsa basta yadirgiyor memnun kalmiyor, alismak vakit aliyor, o yuzden gecis icin hu daha az riskli.

Wooww!! Arkadaş neymiş bu yahu. Comandante başlığında @noahsark The Coffee Chronicler'ın bir videosunu paylaşmış. SSP burr'lerin iyi olduğunu az çok tahmin ediyordum da bu kadar beklemiyordum. Clap, clap..

buyrun elek testine

Screen Shot 2021-06-19 at 17.56.54.png

Bu arada kanalın sahibi yorumlarda
"The Wilfa with SSP is good but the motor is a bit underpowered. I think it's worth looking for a grinder with a stronger motor to upgrade. So DF64 or Ode is an option."

"SSP'li Wilfa iyi ama motoru biraz güçsüz kalıyor, bence SSP upgrade'i için daha güçlü motorlu değirmenler denemeye değer. Burada DF64 ya da Ode seçeceğiniz olabilir." (çeviri önerilerinize açığım:))

demiş. DF-64 konusunu ilk mesajından beri takip eden ve şüpheleri olan biri olarak, en azından amatör testleri ve karşılaştırmaları görünce içime su serpildi efenim (amatör testler belki başka mecralarda da paylaşılmıştır ama ben ilk kez bu videoda denk geldim). Belki ileride sahip olabileceğim bir seçenek olarak kenara yazmış bulunmaktayım.

Wooww!! Arkadaş neymiş bu yahu. Comandante başlığında @noahsark The Coffee Chronicler'ın bir videosunu paylaşmış. SSP burr'lerin iyi olduğunu az çok tahmin ediyordum da bu kadar beklemiyordum. Clap, clap..

buyrun elek testine

Ekli dosyayı görüntüle 13896

Bu arada kanalın sahibi yorumlarda
"The Wilfa with SSP is good but the motor is a bit underpowered. I think it's worth looking for a grinder with a stronger motor to upgrade. So DF64 or Ode is an option."

"SSP'li Wilfa iyi ama motoru biraz güçsüz kalıyor, bence SSP upgrade'i için daha güçlü motorlu değirmenler denemeye değer. Burada DF64 ya da Ode seçeceğiniz olabilir." (çeviri önerilerinize açığım:))

demiş. DF-64 konusunu ilk mesajından beri takip eden ve şüpheleri olan biri olarak, en azından amatör testleri ve karşılaştırmaları görünce içime su serpildi efenim (amatör testler belki başka mecralarda da paylaşılmıştır ama ben ilk kez bu videoda denk geldim). Belki ileride sahip olabileceğim bir seçenek olarak kenara yazmış bulunmaktayım.

Ode'nin motoru güçsüz kalıyordu parkinson gibi salınıyor, tabi esprosso için. Ancak filtre de benzeri olmaz sanırım.

Geri