• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık üzerine

Ucuz hobi diye bir şey yok gibi zaten hocam :). Benim hobilerin hepsi sağlam masraf istiyor. Kampçılık, enstrüman, kahve ve fotoğrafçılık gibi. Bütçemin kısıtlı olmamasının bir sebebi de bu. Öğrenci olmama rağmen bunlarla uğraşıyorum işte :). Fotoğrafçılık konusunda ilerlemeyi düşünüyorum. Bu yüzden başlangıç aşamasında benim bütçemi çok zorlamayacak en fazla 8k'lık bir makine istiyorum. Önemli olanın lens olduğunu biliyorum ve bu yüzden makineyi öğrenene kadar üzerindeki lens ile idare ederim diye düşünüyorum. Bu konuda temel bir eğitim almak da planlarım arasında. Bu arada Instagram kullanmıyorum hocam :). Bu konuları buradan takip ediyorum. Fotoğrafı ve makineyi tanıma konusunda kesinlikle haklısınız. Bu yüzden bence başlangıç için bu modellerden herhangi biri ideal olacaktır.
Maalesef gunden gune pahalasan bir hayata sahibiz. Fotograf bakış açısı olarak ufkunuzu genisletip, farkli pencerelerden bakmanizi saglayacagindan supheniz olmasin. Lens ve yan ekipmanlar ihtiyacınız dogrultusunda ilerleyen donemlerde belirlerseniz. Orneklemek gerekirse Kampa cikiyorsaniz normal bir tripod yerine ahtapot tripod daha portatif olabilir. 1100d disinda diger konu olan makineleri dusunebilirsiniz. Ekstra olarak okumayi seviyorsaniz Jonh Berger, Susan Sontag, Sabit Kalfagil, Henry Carrol, Michael Freman gibi ustadlarin kitaplarina ve sosyal medya olarak 500px, Gurushots, Instagram gibi platformlari inceleyebilirsiniz. Fotograf cekmekten cok fotograf okumak ve yorumlayabilmek daha önemli:)

Maalesef gunden gune pahalasan bir hayata sahibiz. Fotograf bakış açısı olarak ufkunuzu genisletip, farkli pencerelerden bakmanizi saglayacagindan supheniz olmasin. Lens ve yan ekipmanlar ihtiyacınız dogrultusunda ilerleyen donemlerde belirlerseniz. Orneklemek gerekirse Kampa cikiyorsaniz normal bir tripod yerine ahtapot tripod daha portatif olabilir. 1100d disinda diger konu olan makineleri dusunebilirsiniz. Ekstra olarak okumayi seviyorsaniz Jonh Berger, Susan Sontag, Sabit Kalfagil, Henry Carrol, Michael Freman gibi ustadlarin kitaplarina ve sosyal medya olarak 500px, Gurushots, Instagram gibi platformlari inceleyebilirsiniz. Fotograf cekmekten cok fotograf okumak ve yorumlayabilmek daha önemli:)
İsimleri not aldım. Çok teşekkür ederim. Ahtapod tripod seçeneğine de bakacağım. Dediğiniz çok doğru. Her şey günden güne pahalı bir hâle geliyor fakat bu hobiler en azından hayatta bir çabaya, emeğe ve değere sebep oluyor. Bu yüzden değeceğini düşünüyorum.

Selamlar,

Fujifilm x100F hala alınabilir bir konumda mı sizce?

x100 serisine kafayı taktım gibi duruyor x100V çok iyi ama mantıklı fiyatlarda satılmıyor gibi. x100VI zaten kusursuz gözüküyor ama başlanıgç için fiyat bandı yukarıda bir yerlerde. x100F hala alınabilir mi acaba?

Selamlar,

Fujifilm x100F hala alınabilir bir konumda mı sizce?

x100 serisine kafayı taktım gibi duruyor x100V çok iyi ama mantıklı fiyatlarda satılmıyor gibi. x100VI zaten kusursuz gözüküyor ama başlanıgç için fiyat bandı yukarıda bir yerlerde. x100F hala alınabilir mi acaba?
Alınır evet, belli bir modelden sonra zaten makine kusursuz olmaya başladı, af hızı, vizörü vs açıkçası çok ciddi bir fark yok eski modellerle yeni modeller arasında. He sensör değişmiş işlemci değişmiş derseniz, eski modelelr kötü mü çekiyordu ki diye sorarım. Bir noktadan sonra hepsi pazarlama zımbırtısına dönüşüyor. Kısacası F gayet iyi makine gözünüz kapalı alın derim

Alınır evet, belli bir modelden sonra zaten makine kusursuz olmaya başladı, af hızı, vizörü vs açıkçası çok ciddi bir fark yok eski modellerle yeni modeller arasında. He sensör değişmiş işlemci değişmiş derseniz, eski modelelr kötü mü çekiyordu ki diye sorarım. Bir noktadan sonra hepsi pazarlama zımbırtısına dönüşüyor. Kısacası F gayet iyi makine gözünüz kapalı alın derim
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederimm.

Şimdi de neredeyse aynı fiyat bandına "Fujifilm X-T30II Siyah + XC15-45mm Kit" ikinci el olarak gördüm. Yarın bir gün bir şeyleri değiştirmek için de T30 II tercih edilebilir gibi hissettiriyor. Ne düşünürsünüz?

Bu işin de sonu yok maalesef.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederimm.

Şimdi de neredeyse aynı fiyat bandına "Fujifilm X-T30II Siyah + XC15-45mm Kit" ikinci el olarak gördüm. Yarın bir gün bir şeyleri değiştirmek için de T30 II tercih edilebilir gibi hissettiriyor. Ne düşünürsünüz?

Bu işin de sonu yok maalesef.
Kullanım amacınıza bağlı olarak değişir, eğer hep yanımda taşıyabileceğim ufak bir kamera olsun, 35mm de ideal açımdır derseniz x100 serisi benzersiz. Yok farklı odak açırlarını deneyimleyim derseniz x t30 daha mantıklı. Ben olsam x-e3 ya da x-e4 e bakardım xt30 yerine, form olarak o gövdeler daha çok hoşuma gidiyor. Ama tercih meselesi.

Bir de bence x100 ler fetiş objesi gibi. :)

Son olarak Emin Özmen in x100 vi ile çektiklerine bir bakın isterseniz :

Belgesel ve sokak fotoğrafçılığı gibi konularda x100 güzel

Kullanım amacınıza bağlı olarak değişir, eğer hep yanımda taşıyabileceğim ufak bir kamera olsun, 35mm de ideal açımdır derseniz x100 serisi benzersiz. Yok farklı odak açırlarını deneyimleyim derseniz x t30 daha mantıklı. Ben olsam x-e3 ya da x-e4 e bakardım xt30 yerine, form olarak o gövdeler daha çok hoşuma gidiyor. Ama tercih meselesi.

Bir de bence x100 ler fetiş objesi gibi. :)

Son olarak Emin Özmen in x100 vi ile çektiklerine bir bakın isterseniz :

Belgesel ve sokak fotoğrafçılığı gibi konularda x100 güzel

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim mutlaka göz gezdiriyor olacağım.

iPhone lar hayatımıza girdiğinden beri makinemden bir süre uzak kaldım fakat sizlerin fotoğraflarını görünce heyecanladım. İçimdeki ışığı tekrar uyandırdınız. Teşekkürler.
Ben de Fujinin X100S aynasız makinesini kullanıyorum.

Fujifilm Xe-4 ile dijital fotoğrafçılığa yaklaşık bir buçuk yıl önce giriş yaptım. Öncesinde sırasıyla Zenith TTL ardından Nikon FM, Rollei 35, Rollei35s, Olympus Om2 makinelerini kullandım. Hali hazırla rollei 35s ve fuji xe4 ile yola devam. analog fotoğraflarımı şurada paylaşıyorum aklıma estikçe.

Selamlar ben de iPhone ile başladığım bu yolculuğa 4-5 ay önce aldığım Canon EOS R50 ile devam ediyorum. Yavaş yavaş keşfetmeye devam ederken, fuji makinelerin de epey hoşuma gittiğini fark ettim. Belki ileride yeterince bütçe bulabilirsem onu da alırım, şu an canon'da kit lens ve rf 50mm f1.8 lenslerim var. Kit lens'i yurt dışı gezisinde kullandım, bence yetmediği durumlar oldu, yeni makineden önce daha iyi bir lens düşünebilirim. Önerilerinize de açığım. Genel anlamda gezerken fotoğraf çektiğimi söyleyebilirim.

Selamlar ben de iPhone ile başladığım bu yolculuğa 4-5 ay önce aldığım Canon EOS R50 ile devam ediyorum. Yavaş yavaş keşfetmeye devam ederken, fuji makinelerin de epey hoşuma gittiğini fark ettim. Belki ileride yeterince bütçe bulabilirsem onu da alırım, şu an canon'da kit lens ve rf 50mm f1.8 lenslerim var. Kit lens'i yurt dışı gezisinde kullandım, bence yetmediği durumlar oldu, yeni makineden önce daha iyi bir lens düşünebilirim. Önerilerinize de açığım. Genel anlamda gezerken fotoğraf çektiğimi söyleyebilirim.
İyi fotoğraf için iyi ışık bilgisi ve iyi PhotoShop kabiliyeti şart malesef. Ekipman hep ikinci sırada. Mustafa Seven son yurtdışı seyahatinde sadece iPhone kullanmış. Keza Sadık Üçok sizinkinden alt model sayılabilecek M50 ve 11-16 zoom lens kullanıyor. Ekipman yükseldikçe sonuç pek değişmediği için memnuniyetsizlik artıyor. Bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.:)

Selamlar ben de yaklaşık 15 senedir fotoğraf çekiyorum. Birçok makine kullandım. En son Fujifilm X100vi kullanıyorum. Forumda olup Berlin'de yaşayan dostlar varsa eğer 9 ekim 14 kasım arasında fotoğraf kolektifimizin Berlin'de sergisi olacak. Bu makineyle aynı zamanda kahve demleme videolarımı da çekiyorum. Merak edenler, görmek isteyenler için instagram hesaplarım fotoğraf @emirssevim kahve demleme @emirs_sevim

Selam, R50 kit lensi yetersiz kalmış olabilir tahmin edebiliyorum. Özellikle gezerken fotoğraf çektiğiniz için daha geniş aralıklı bir lens bulabilirseniz (örneğin 18-135 gibi) daha tatmin edici olabilir. Tek dezavantajı taşımak olabilir. Bu arada güncel piyasayı bilmediğim için artık 18-135 gibi bir objektif var mı bilmiyorum. Yoksa eğer dediğim gibi aralığı geniş bir objektif işinizi görür.

İyi fotoğraf için iyi ışık bilgisi ve iyi PhotoShop kabiliyeti şart malesef. Ekipman hep ikinci sırada. Mustafa Seven son yurtdışı seyahatinde sadece iPhone kullanmış. Keza Sadık Üçok sizinkinden alt model sayılabilecek M50 ve 11-16 zoom lens kullanıyor. Ekipman yükseldikçe sonuç pek değişmediği için memnuniyetsizlik artıyor. Bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.:)
Aslında ışık bilgisi en önemlisi, photoshop önem sırasında biraz daha gerilerde kalıyor. Bahsettiğiniz isimler uzun yıllardır bu işi yapıyor kibrit kutusuyla bile muhtemelen bir şey çıkarabilirler. Ekipman seçimi de aslında çok önemli. Amacına uygun ekipman her zaman daha makul. Biraz ilerledikçe insanlar profesyonel ekipmana hevesleniyor haliyle ama seyehatler veya günlük kullanım hatta sokak için ileri düzey ekipman gerekmiyor aslında.

Selam, R50 kit lensi yetersiz kalmış olabilir tahmin edebiliyorum. Özellikle gezerken fotoğraf çektiğiniz için daha geniş aralıklı bir lens bulabilirseniz (örneğin 18-135 gibi) daha tatmin edici olabilir. Tek dezavantajı taşımak olabilir. Bu arada güncel piyasayı bilmediğim için artık 18-135 gibi bir objektif var mı bilmiyorum. Yoksa eğer dediğim gibi aralığı geniş bir objektif işinizi görür.
Teşekkür ederim, dediğinize en uygun lens Canon RF-S 18–150mm F3.5–6.3 IS STM diye düşünüyorum. Bu lens hakkında ne düşünürsünüz?

Teşekkür ederim, dediğinize en uygun lens Canon RF-S 18–150mm F3.5–6.3 IS STM diye düşünüyorum. Bu lens hakkında ne düşünürsünüz?
Rica ederim, dediğim gibi güncel piyasayı hiç bilmiyorum bu lensi de ilk defa duymuş oldum. Varsa incelemelerini izlemeniz veya alternatiflere bakmanız iyi olur. Sadece lensin isminden okuduklarım üzerinden bir şey söylemem gerekirse; Aralık çok geniş olduğu için her konuyu çekebilirsiniz. Diyafram değişkenli bu da muhtemelen daha ucuz ve görüntü olarak kompakttır sabit odaklı bir objektife göre (belki yeni teknolojilerle bunu da çözmüşlerdir). objektife dahil stabilizasyon ve sessiz motor olması da avantaj.

Rica ederim, dediğim gibi güncel piyasayı hiç bilmiyorum bu lensi de ilk defa duymuş oldum. Varsa incelemelerini izlemeniz veya alternatiflere bakmanız iyi olur. Sadece lensin isminden okuduklarım üzerinden bir şey söylemem gerekirse; Aralık çok geniş olduğu için her konuyu çekebilirsiniz. Diyafram değişkenli bu da muhtemelen daha ucuz ve görüntü olarak kompakttır sabit odaklı bir objektife göre (belki yeni teknolojilerle bunu da çözmüşlerdir). objektife dahil stabilizasyon ve sessiz motor olması da avantaj.
Teşekkür ederim hocam, sağolun

Prime lens yerini tutmaz. Mevcut lensten şikayetiniz eğer keskinlik, renk taraması, distorsiyon, chromatic aberration gibi teknik hususlar ise 18-150 gibi bir aralığı olan zoom lensten hiç verim alamazsınız. Naçizane tavsiyem hem kalite açısından hem de göz terbiyesi açısından prime lensleri tercih etmeniz olur.

İyi günler. Fotoğrafçılık hobisine başlamak için 25-30bin kadar bütçem var. Ne tür ekipman edinmeliyim ve de bu ilanlardaki makineler için neler düşünüyorsunuz?
Fotoğrafçılık aynı espresso gibi ucu açık ve masraflı bir hobi. Alacağınız ekipmanlar ne üzerine fotoğraf çekeceğinize göre değişir. Portre çekmek için lens farklı, doğa çekimi için lens farklı vs vs. Makine aynalı mı olacak, aynasız mı, sensör boyutu ne olmalı derken, birde yanına yardımcı ekipmanları falanda katınca bir de bakmışsınız 30 k olmuş 300 k.

Geri