efealidmrl
Barista
- İsim
- Efe Ali
Daha fazla
- İsim
- Efe Ali
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca
- Değirmen
- 1Zpresso K-PRO, Eureka Mignon Casa
- Ekipmanlar
- V60 ve Espresso
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- efealidmrl
- efealidmrl
Maalesef gunden gune pahalasan bir hayata sahibiz. Fotograf bakış açısı olarak ufkunuzu genisletip, farkli pencerelerden bakmanizi saglayacagindan supheniz olmasin. Lens ve yan ekipmanlar ihtiyacınız dogrultusunda ilerleyen donemlerde belirlerseniz. Orneklemek gerekirse Kampa cikiyorsaniz normal bir tripod yerine ahtapot tripod daha portatif olabilir. 1100d disinda diger konu olan makineleri dusunebilirsiniz. Ekstra olarak okumayi seviyorsaniz Jonh Berger, Susan Sontag, Sabit Kalfagil, Henry Carrol, Michael Freman gibi ustadlarin kitaplarina ve sosyal medya olarak 500px, Gurushots, Instagram gibi platformlari inceleyebilirsiniz. Fotograf cekmekten cok fotograf okumak ve yorumlayabilmek daha önemliUcuz hobi diye bir şey yok gibi zaten hocam. Benim hobilerin hepsi sağlam masraf istiyor. Kampçılık, enstrüman, kahve ve fotoğrafçılık gibi. Bütçemin kısıtlı olmamasının bir sebebi de bu. Öğrenci olmama rağmen bunlarla uğraşıyorum işte
. Fotoğrafçılık konusunda ilerlemeyi düşünüyorum. Bu yüzden başlangıç aşamasında benim bütçemi çok zorlamayacak en fazla 8k'lık bir makine istiyorum. Önemli olanın lens olduğunu biliyorum ve bu yüzden makineyi öğrenene kadar üzerindeki lens ile idare ederim diye düşünüyorum. Bu konuda temel bir eğitim almak da planlarım arasında. Bu arada Instagram kullanmıyorum hocam
. Bu konuları buradan takip ediyorum. Fotoğrafı ve makineyi tanıma konusunda kesinlikle haklısınız. Bu yüzden bence başlangıç için bu modellerden herhangi biri ideal olacaktır.