• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Formula 1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagdasium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Formula 1 2021 sezonu 5. yarış İspanya GP ile şu an devam etmekte.
Sezon sonu şampiyon pilot adayınız kim?
Aktif Nba ve Formula 1 izleyicisi olarak, bu sene Redbull'un rekabetçi yapısı Mercedes tarafına ciddi baskı oluşturuyor. Son yarışta Toto Wolf'un Hamiltonu lastik koruma talimatı verip üzerine erken pit stop stratejisi uygulaması büyük bir hataydı. Bottasın yaşadığı büyük skandal durumu çok ayrı ele alınması gerek, zira araç takım fabrikasına çekilip lastik anca çıkartılabildi.Hafta içi Toto Wolf'un demeçleri Bottas yerine Russell'ı takıma katmak için bahane oluşturma savını destekler nitelikte. Monaco gp galibiyeti Max için çok iyi bir motivasyon oldu. Redbull Azerbaycana hem markalar hemde pilotlar şampiyonasına zirvede gidiyor, Mercedes takımı ise daha hırslı ve minimum hata ile Azerbaycanda zafer almak isteyeceklerdir. Bu sezon Max ve Hamilton rekabetini bolca görüyor olacağız. Şampiyonluk içim favorim uçan Hollandalı.

Aktif Nba ve Formula 1 izleyicisi olarak, bu sene Redbull'un rekabetçi yapısı Mercedes tarafına ciddi baskı oluşturuyor. Son yarışta Toto Wolf'un Hamiltonu lastik koruma talimatı verip üzerine erken pit stop stratejisi uygulaması büyük bir hataydı. Bottasın yaşadığı büyük skandal durumu çok ayrı ele alınması gerek, zira araç takım fabrikasına çekilip lastik anca çıkartılabildi.Hafta içi Toto Wolf'un demeçleri Bottas yerine Russell'ı takıma katmak için bahane oluşturma savını destekler nitelikte. Monaco gp galibiyeti Max için çok iyi bir motivasyon oldu. Redbull Azerbaycana hem markalar hemde pilotlar şampiyonasına zirvede gidiyor, Mercedes takımı ise daha hırslı ve minimum hata ile Azerbaycanda zafer almak isteyeceklerdir. Bu sezon Max ve Hamilton rekabetini bolca görüyor olacağız. Şampiyonluk içim favorim uçan Hollandalı.
Şahsen ben hamilton bırakmadan Russelı takıma çekeveklerine pek ihtimal vermiyorum belki bırakacağı yıl belli olursa o yılla birlikte beraber kapışırlar ama onun dışında sanmıyorum gerçekten :)) Tarafımız belli ama bu sene uçan hollandalı seneye Charles :(

Şahsen ben hamilton bırakmadan Russelı takıma çekeveklerine pek ihtimal vermiyorum belki bırakacağı yıl belli olursa o yılla birlikte beraber kapışırlar ama onun dışında sanmıyorum gerçekten :)) Tarafımız belli ama bu sene uçan hollandalı seneye Charles :(
Hamilton geçtiğimiz gün, mental ve fiziksel olarak hala F1'de yapacağı çok işi olduğunu belirten bir açıklamada bulundu, orta vadede bırakacağını düşünmüyorum. Tahminim sene sonunda Bottas gidip yerine Russell'ın geleceği yönünde, ama F1 dünyasında dengeler hızlı değişebiliyor. Ferrarinin özellikle İspanyada güncelledikleri yeni taban ile birlikte çok ciddi gelişme gösterdiler, bunun en güzel örneğini Monacoda görmüş olduk. Sezon güzel başladı bol rekabetli devam ediyor :)

Her yarışı izleyemesemde artık formula 1 de parayı ve mühendisi olan düdüğü çalıyor. Mühendislerde parayla çalıştığı için sonuç yine paraya çıkıyor her ne kadar harcama limiti vb gelsede mercedes gibi büyük firmalar parçaları kendileri ürettikleri için 10.000 dolarlık parçayı ben 5.000 dolara ürettim ,üretim maliyetleri bu dediği anda her ne kadar öyle olmasada kimse bir şey diyemiyor. Benim yeni umudum formula E ve formula 2 . Formula 1 de kimin kazanacağı belli olduğu için pek heyecan kalmadı sadece kaza olursa güzel oluyor birde geçen seneki istanbul yarışı gibi beklenmedik olaylar olunca

Her yarışı izleyemesemde artık formula 1 de parayı ve mühendisi olan düdüğü çalıyor. Mühendislerde parayla çalıştığı için sonuç yine paraya çıkıyor her ne kadar harcama limiti vb gelsede mercedes gibi büyük firmalar parçaları kendileri ürettikleri için 10.000 dolarlık parçayı ben 5.000 dolara ürettim ,üretim maliyetleri bu dediği anda her ne kadar öyle olmasada kimse bir şey diyemiyor. Benim yeni umudum formula E ve formula 2 . Formula 1 de kimin kazanacağı belli olduğu için pek heyecan kalmadı sadece kaza olursa güzel oluyor birde geçen seneki istanbul yarışı gibi beklenmedik olaylar olunca
2022 yılı itibariyle 2025 yılına kadar F1'de motor dondurmaya gidilicek bu kararla amaç, takımlar arası dengeyi daha ön planda tutma, çevre sürdürülebilinirliği ve rekabeti arttırmayı amaçlıyorlar. F1 eskisi gibi mi ? Kesinlikle değil v8 motorlarından sonra gelen V6 turbo destekli motorlara alışmam uzun zaman aldı, eski tad damaklarımızda kalsada bu sene güzel geçiyor muhtemelen seneye rekabetin bir üst düzeyde olacağını düşünüyorum.

Bir yarış haftası daha geldi sonunda, Monaco ile Monzanın karışımı Azerbaycan gp keyifli geçecektir. Bugün ki antreman turları rekabeti çok güzel hissettirdi, özellikle Tifosilerin Monaco sonrası performansı gayet iyiydi. Red bull ve Mercedes arasında ki güç farkı artık net şekilde belli oluyor. Lewisin 11. Bottasın 16.sırada yer almaları (2.seans sonunda) ilk seansa göre 0.6 saniye ortalama Red bulla göre yavaş kalmalarına ben dahil bir çok kişi şaşırmıştır en başta Toto Wolf. Yarış sonrası hafta içi bol bol Esnek kanat muhabbetini dinliyor olacağız Mercedes tarafından, yarın ki sıralamaları iple çekiyorum açıkçası

Antremanlar tam aksiyonlu geçti Gasly süpriz şekilde birinci oldu, asıl konu tabi uçan Hollandalı'nın 15. virajı selamlamasıydı, aracın sıralama turlarına yetişeceğinden emindim nitekimde öyle oldu. Macaristan gp'de hurda aracı toplamıştı Red Bull pit ekibi o yüzden sıfır sorun olarak düşündüm. Bu arada 15. Viraj Kanadanın şampiyonlar duvarıyla yarıştı bugün. Sıralamada asıl süpriz Monaconun rövanşını alan Charles'dan gelen pole pozisyonuydu.

Bu Tsunoda tam canlı bomba, çok güzel ve renkli bir sıralama, yarış startı güzel geçecek gibi, Leclerc'e hll olsun, Binotto köşeli gözlüğe geçince takım toparlandı :) Hamilton beklenenden fazlasını ortaya koydu yine. Perez üzdü..

Monako'da yarışamamış olsa da, iki yarış üstüste kırmızı bayrakla pol pozisyonu almak nedir ya? Leclerc'i severim ederim de, gerçekten çok saçma geliyor düşününce. Allah'tan yine Monako'ya nazaran geçiş yapılabilen bir pist. Verstappen kazaya falan karışmazsa favorim. Umuyorum Hamilton'la çekiştikleri bir yarış olur en azından. Bottas'a Allah yardım etsin. Adam bir yandan çok şanssız kabul, ama bir yandan da kendi yetenekleri de körelmiş gibi. Sürpriz yumurta Gasly oldu, bakalım ne yapacak.

Perez’den artik iyi bir sonuc (takim arkadasina kiyasla) bekliyoruz. (P6)

Torro rosso sürpriz oldu, pilotajin agirlik bastigi bol virajli sehir yarislarinda böyle takimlari yukarilarda görmeyi seviyorum. (P4-7)

Ricciardo üzüyor. (P13)

Norris baslangictan daha iyi bitirir diye dusunuyorum. (P9)

Umarim VER (P3) kazanir ve bu sezon daha cekismeli bir mercedes (P2-10) görürüz, görüyoruz..

Bu Tsunoda tam canlı bomba, çok güzel ve renkli bir sıralama, yarış startı güzel geçecek gibi, Leclerc'e hll olsun, Binotto köşeli gözlüğe geçince takım toparlandı :) Hamilton beklenenden fazlasını ortaya koydu yine. Perez üzdü..
Takuma Satonun 2021 versiyonu :) bol bol güvenlik aracı göreceğiz orası kesin

Monako'da yarışamamış olsa da, iki yarış üstüste kırmızı bayrakla pol pozisyonu almak nedir ya? Leclerc'i severim ederim de, gerçekten çok saçma geliyor düşününce. Allah'tan yine Monako'ya nazaran geçiş yapılabilen bir pist. Verstappen kazaya falan karışmazsa favorim. Umuyorum Hamilton'la çekiştikleri bir yarış olur en azından. Bottas'a Allah yardım etsin. Adam bir yandan çok şanssız kabul, ama bir yandan da kendi yetenekleri de körelmiş gibi. Sürpriz yumurta Gasly oldu, bakalım ne yapacak.
Red Bull start anında Ham geçmez ve zorlamaz ise sağlam bir pit stratejisiyle Mercedesi geride bırakabilir. Mercedesin dezavantajı yumuşak hamur setli lastiklerde ısınma sorunu ve buna bağlı gelişen momentum problemi baş gösteriyor. Ferrari hızıyla şaşırtıyor fakat onlarında sorunu kanat üzeri kanatçık ayarında stabil gidiyorlar hızlı kalmak için, buda arka lastiğin aşırı ısınma ve ufalanmasıyla sonuçlanıyor. Max anormal bir hata yapmaz ve sabırlı olursa zirvede bu işi tamamlayabilir.

Perez’den artik iyi bir sonuc (takim arkadasina kiyasla) bekliyoruz. (P6)

Torro rosso sürpriz oldu, pilotajin agirlik bastigi bol virajli sehir yarislarinda böyle takimlari yukarilarda görmeyi seviyorum. (P4-7)

Ricciardo üzüyor. (P13)

Norris baslangictan daha iyi bitirir diye dusunuyorum. (P9)

Umarim VER (P3) kazanir ve bu sezon daha cekismeli bir mercedes (P2-10) görürüz, görüyoruz..

Ricardonun kurşun döktürmesi şart artık, kaçıncı bahtsızlığı bilemiyorum. Start anında Perez en hızlı şekilde kendini öne atması lazım Max'e yardım için Ham tek başına önde olacak 2 Red Bull iyi bir baskı oluştururlarsa, Mercedesin hem momentum kaybını lehlerine çevirir hemde pit hatası yapmalarına olanak sağlarlar.

Red Bull start anında Ham geçmez ve zorlamaz ise sağlam bir pit stratejisiyle Mercedesi geride bırakabilir. Mercedesin dezavantajı yumuşak hamur setli lastiklerde ısınma sorunu ve buna bağlı gelişen momentum problemi baş gösteriyor. Ferrari hızıyla şaşırtıyor fakat onlarında sorunu kanat üzeri kanatçık ayarında stabil gidiyorlar hızlı kalmak için, buda arka lastiğin aşırı ısınma ve ufalanmasıyla sonuçlanıyor. Max anormal bir hata yapmaz ve sabırlı olursa zirvede bu işi tamamlayabilir.
Aynen yine lastik ısıtamama adamların başına bela olacak, leclerc şaşırtıyor gerçekten norris de öyle, bu adamlar artık benim gözümde yetenek olarak ham ve max seviyesinde, ekstraları var, araçtan maximum üzerinde performans alıyorlar. Russel da tez zamanda potaya girerse, kural değişiklikleri de istenen sonucu verirse önümüzdeki yıllar eski zevki verir. Hamilton fanı olmama rağmen artık max’in şampiyon olmasını istiyorum...

2 turluk müthiş start/finish başlıyor

Geri