• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Formula 1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagdasium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sainz' ın 4. lastiği
firlayan_tekerlek_eczaneye_girdi_1492586212_0965.jpg

Mercedes muhtemelen bu seneyi kafada bitirdi. Ferrari de bence ne araç olarak, ne takım olarak ne de pilot olarak Red Bull-Max ikilisini yakalayamadılar.

Gerçekten iki yıl için Red Bull ve Max dominasyonu var diyebiliriz. Bunu kırmak için hayvani bir araç + hayvani bir pilot gerekir. Biri olmadan çok zor. Önümüzdeki sene için araçlar eşitlendiği takdirde, Ham, Rus ve Leclerc’in de en az Vers kadar şansı olduğunu düşünüyorum.

Merc ve Ferrari iyice birbirine yakınlaşmış diye düşünüyorum. Takım kararları sezonun ikinci takımını belirleyecek gibi. Yine de pilotlar nedeniyle Mercedesi bir adım önde görüyorum

Mercedes muhtemelen bu seneyi kafada bitirdi. Ferrari de bence ne araç olarak, ne takım olarak ne de pilot olarak Red Bull-Max ikilisini yakalayamadılar.

Gerçekten iki yıl için Red Bull ve Max dominasyonu var diyebiliriz. Bunu kırmak için hayvani bir araç + hayvani bir pilot gerekir. Biri olmadan çok zor. Önümüzdeki sene için araçlar eşitlendiği takdirde, Ham, Rus ve Leclerc’in de en az Vers kadar şansı olduğunu düşünüyorum.

Merc ve Ferrari iyice birbirine yakınlaşmış diye düşünüyorum. Takım kararları sezonun ikinci takımını belirleyecek gibi. Yine de pilotlar nedeniyle Mercedesi bir adım önde görüyorum
Hayvani bir araç kısmında inancım var ama verstappenin karşısında hayvani bir pilot çıkacağını sanmıyorum. Teknik bir yere kadar gidiyor sanırım . Verstappen hem teknik hem hayvan :)

Hayvani bir araç kısmında inancım var ama verstappenin karşısında hayvani bir pilot çıkacağını sanmıyorum. Teknik bir yere kadar gidiyor sanırım . Verstappen hem teknik hem hayvan :)
Verstappen formda buna diyecek lafımız yok ama Ferrari her yarış hata yapmayı başarıyor gerek operasyonel hatalar gerek dayanıklılık sorunlarından dolayı pilotların performansını aşağıya çekti. Bu sene Ferrari Redbula şampiyonluğu hediye etmekten başka hiçbir şey yapmadı. Gerçi alıştık artık Ferrari'nin kaybetmesine.

Ufaktan yeşillendirelim, uzun süredir yazamadık. Bu sene, sezon başındaki gerçeklerle sezon 4/3 lük kısmında ki görünen gerçekler bambaşka boyutta. Sene başı F1-75 gibi şahlanan atla tanışıp ilk iki yarışta farkını ortaya koyan, Redbull’un acaba dayanıklılık sorunu mu yaşayacak dediğimiz noktadan, sezonu domine ettiği bir gelişmeye şahitlik ediyoruz.

Max bu sene tam bir yarış makinesi olduğunu ispat etti. Sıfır hata, maksimum odak sadece amaca yönelik sürüyor. Takım içi gelişmeler Max çevresinde odaklanmış ve Perez çoktan göz ardı edilmiş durumda.

Ferrari, Tifosilerin görüp görebileceği en kalitesiz pit ekibi ve isimlere sahip ( pilot olarak değil ) . Horner, Max ve Redbull’un hem hız, hem sürüş, hem psikolojik baskısına dayanamayıp sürekli hata yapıyolar. Bu hatalar pilotajlık konusunda ayrı pit stop ve stratejiler konusunda ayrı rezillikleri içeriyor. Aynı savaşı geçen sene Mercedes ve Redbull cephesinde gördük gayette keyifliydi ama Horner tam bir psikolojik harp uzmanı.

Sonuç ise çok açık ve net. Max 2.şampiyonluğunu Monzadan sonra ilan edeceği istatistikte ilerliyor. Sene sonu ise Binotto ve ekibinin kalacağını sanmıyorum.

Bence de binotto ve ekibinin gitmesi gerekiyor ama motora aşina ekipse belki sadece strateji kısmı değişikliğe uğrayabilir. Her yarış A,B,C,D planları olması çok komik hatta bu yarış, redbull'a bile plan atadılar (max c planını yaparsa biz b yapalım :D ). Russel'ın üsrekli podyum alması ve puantaj anlamında sainz'ın önünde olması gerçekten çok önemli. Leclerc'i psikolojik olarak bitirdiler, ciddi bir güvensizlik ortamı var haliyle pist üstünde de hata yapıyorlar.
Latifi'nin de hayatında ilk defa yarışan bir adamdan fark yemesi de ayrı bi seviye bu arada :D

Bugün, Ferrari kendi evi olan monzada ekip olarak çok iyi kararlar aldıklarını düşünüyorum. Güzel strateji, düzgün zamanlama ve kritik kararlar sonucunda Verstappen'in birinci bitirmesini sağladılar. 😏

Bugün, Ferrari kendi evi olan monzada ekip olarak çok iyi kararlar aldıklarını düşünüyorum. Güzel strateji, düzgün zamanlama ve kritik kararlar sonucunda Verstappen'in birinci bitirmesini sağladılar. 😏
Bence Binotto iddia oynuyor Verstappen' e basmış belli. Başka açıklaması olamaz bu kadar farkın.

Bugünkü yarış özelinde Ferrari ekibinin strateji hatası olduğunu düşünmüyorum. Vestappen'in aracı daha eski lastikleri olmasına rağmen Leclerc'in aracı ile aynı turları attı uzun bir süre, bu da demektir ki tek pit stop ile gitseler bile verstappen'e geçileceklerdi zaten. Acaba yumuşak lastik ile farkı kapatabilir miyiz diye bir kumar oynadılar ama tutmadı, sonucu değiştirecek bir hata yaptıklarını düşünmüyorum.

Ferrarinin bu yarış hiçbir stratejik hatası olmamasına rağmen redbull’un rahat bi şekilde kazanması redbull’un şampiyonayı domine ettiğini bize gösteriyor. Önceki yarışlarda ferrari hata yapmasa bile redbull yine kazanabilirdi araç çok iyi ferrarinin hataları gözümüze battığı için sanki onlar sebep olmuş gibi gözüküyor ancak asıl sebep redbull’un çok iyi ve hatasız olması. Kısacası paralel evrende ferrari o hataları yapmamış olsa bile sadece puan farkı 100 değil 30 olurdu ancak sonuç değişmezdi.

Yine Mercedes'teki gibi araç iyi muhabbeti dönüyor ama bence dominasyonun %60'ı Max'ın pilotajı. %40 araç diye düşünüyorum. Tabi ki araç ayarları perez yerine Max'e göre yapılacak, doğal olan bu ama adam kusursuz performans sergiliyor. Psikolojik olarak ve sürüş olarak başka bir seviyeye konumlandırdı. Kurşun geçirmez bir hal aldı. Grid'in en iyisi. Ham karakteriyle çekiliyordu da, bunun dominasyonu çekilmez söyleyim :)

Nerde kritik karar verdiklerini düşünüyorsun hocam, bence gayet iyilerdi bugün ama daha iyisi vardı...

Evet arkadaşlar ortalığı yeşiilendirelim. Max-perez olayına ne diyorsunuz? :) Mercedes duble yaptı inşallah seneye russel şampiyon olur da Max'i çekmek zorunda kalmayız. Kişilik bakımından narsizt ve egoist olduğu belliydi, artık nankörlük de eklendi.

Evet arkadaşlar ortalığı yeşiilendirelim. Max-perez olayına ne diyorsunuz? :) Mercedes duble yaptı inşallah seneye russel şampiyon olur da Max'i çekmek zorunda kalmayız. Kişilik bakımından narsizt ve egoist olduğu belliydi, artık nankörlük de eklendi.
Mercedes duble yaparak gelecek seni için bir umut ışığı yaktı fakat hali hazırda senenin başına baktığımızda Ferrari bu kadar hızlı bir araba yapıp, geriye düşmeyecektir. Muhtemelen seneye bu hatalardan ders çıkarıp daha da iyi olacaklarına inanıyorum. Redbull zaten hızlı ve Redbull’dan da hızlı bir sürücüleri var. Ceza olarak da bir şey yemediler. Gelişim durdurma cezaları da komik, bundan dolayı seneye de hızlı olacaklardır. Gönlüm tabiki her zaman Ferrari tarafında ama o takım hataları ve pist problemlerini artık rafa kaldırmaları lazım. Seneyi bekliyoruz artık :)

Önümüzdeki sene 2021 gibi bir RB-Merc mücadelesi bekliyorum. Bu sefer gümüşler kazanacaktır fakat pilot seçmiyim :D
Ferrari 3.lüğü sağlamlaştırır. Geridekilerden de bir sürpriz beklemiyorum açıkçası kısa vadede.

Max, maalesef egosuna ve kibrine yenik düşmüştür. Şampiyonada Perez için, her bir puan önemliyken, Monako gp sıralama seanslarında Perezin bilerek yaptığı kazayı öne sürmesi ve telsiz konuşmalarında '' bunun sebebini daha önce sizlere açıkladım bir daha benden böyle bir şey istemeyin '' şeklinde geri dönüşü her şeyi açıklar nitelikteydi. Ne olmuş olursa olsun, takım oyunu bu demek değildir. Kaldı ki Perez gibi bir pilot, Max'in geçen sene, özellikle Abu Dhabi gp yaptığı o muhteşem savunması ile şampiyon olmasında büyük katkı sağlamış, aynı kaliteli duruşu bu sene de sergileyerek Max'e bir şampiyonluk daha kazandırmasına vesile olmuştur.

Özetle Max iyi ve hızlı bir pilot olabilir daha da kaliteleşecektir ama, egosu ve kibri yüzünden asla bir efsane olamayacaktır. Benim gibi Max taraftarı birini bile kendinden soğutmuştur.

Ek bilgi; Mercedesler araç sorununu çözdüğü bariz belli, seneye çok dişli bir Mercedes pistlerde olacaktır.

Bugün bir sezonu daha bitiyoruz. Aslında bir yarış izlemekten ziyade F1 dünyasının en kaliteli sporcularından, 4 kez Dünya şampiyonu Vettel’i uğurlayacağız. Tekrar pistlere döner mi bilinmez ama izlettiği her yarış, her kaliteli zaman için teşekkürler. #DankeSeb

Bu Ferrari aracını vettel veya alonso kullansaydı neler olurdu diye düşündüm durdum bu sezon. Belki şampiyonluk gelmezdi ama bu kadar da kolay kaybedilmezdi.

Geri