Evet herşeyi yazıp çekirdeğin ismini yazmamış olmamAnlayamadım, bu hangi çekirdek?
Yok bu kavrumu gerçekten başarılı buldum ben. Rahatsız etmeye başladığı noktada çekirdek vazgeçiyor karpuzdan. Ama deneysel kahve sevmiyorsanız kesinlikle tercih etmeyin rahatsız edici gelebilir.Buna benzer bir Kolombiya kahvesini Sanalbaharattan içip kahveden nefret etmiştim. Sanki karpuzlu parfüm içiyorsun hissi vermişti. Bende 2 adet (Papandayan ve Firinsa Est.) sipariş vermiştim inşallah ona benzemezler. Hayırlısı diyelim
Merhaba @mustafacakir , Ochuspe, 60 saat anaerobik natural işleme nedeniyle espresso serimiz içerisindeki daha meyvemsi ve canlı asiditeye sahip kahvelerden biridir. Bu nedenle diğer espresso kahvelerimize göre daha parlak bir fincan profili sunabilir.Merhabalar,
El Salvador Ochuspe’yi espresso olarak kullanıyorum. 18 g kahveden 36 g çıktı alıyorum, süre yaklaşık 29 sn. Ancak bu aralığa gelebilmek için diğer espresso kahvelerime göre öğütümü oldukça inceltmem gerekti. Buna rağmen fincanda belirgin bir ekşilik hissediyorum. Çekim sırasında fışkırma veya bariz bir kanallanma da görmüyorum, puck da düzgün çıkıyor.
Bu kahve için sizin önerdiğiniz espresso reçetesi nedir? Daha uzun oranlarda mı çalışmak gerekir yoksa bu kahvenin karakterinde zaten belirgin bir asidite mi var? Ayrıca demleme sıcaklığını biraz artırmamı önerir misiniz?Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim, bu kahvede benim de en sevdiğim taraflardan biri fincan soğudukça karakterinin değişmesi. İlk başta karpuz çok ön planda oluyor ama sonra daha ferah ve farklı meyve notaları çıkmaya başlıyor.evet @FloresRoastery den ilk siparişim elime ulaştı. her denediğim çekirdiği elimden geldiğince paylaşacağım. bütün demlemeleri comandante c40 20 klik ve clever dripper kullanarak. 1,5 dk. demleme sonunda kabuk kırma ve 3. dakikada süzmeye başla olarak yapacağım.
Bu kahveyi şöyle tanımlayabilirim “DURMA DANS ET!!!” Santa Monica Watermelon.
Bu çekirdeği daha önce farklı kavurucundan da deneyimledim. Genel anlamda şöyleydi baskın bir karpuz kokusu, tadımda da karpuz başlayıp, soğudukça da karpuz devam eden ve ağızda oldukça rahatsız edici bir kuruluk ve acılık bırakan bir sonuç oldu. Hatta hala bu çekirdeği bitiremedim. Koku süper ama tadım pek iyi değildi. Siparişime ek olarak numune istediğim çekirdeklerin arasına bu çekirdeği yazmamış olmama rağmen Bagir bey saolsun yollamış. bu sebeple ilk deneyim bu oldu.
Öğütmeden önce ve öğüttükten sonra çok net bir karpuz yerken beyaz kısmına yaklaştığımızdaki koku vardı. Demlerken ilk 1 dakika içerisinde yine karpuz kokusu hakim iken demlemenin sonuna doğru baskın karpuz kokusu yerini daha iç gıcıklatıcı tatlı bir kokuya bıraktı. Tadımda ise ilk 5 dk içerisinde karpuz çok baskın hatta biraz dilin üst kısmında bir kuruluk anımsatan hafif rahatsız edici bir tat bıraktı. Eyvah yine aynısı olacak derken ilk 5 dk dan sonra tadım notalarından bağımsız söylüyorum bunu, karpuzun dominantlığını kıran oldukça ferahlık hissi veren bir oldukça şaşırtıcı bir asidite ile narenciye ortaya çıkmaya başladı. İlk kısımda bahsettiğim kuru rahatsız edici tat neredeyse kayboldu diyebilirim. Tamamen yön değiştirdi çekirdek. Soğuduğunda da bu sefer sanki daha meyve notaları ve karamel, kakao gövdesine sahip notaları olan bir japanese cold brew içiyormuşum gibi oldu. Çekirdek kesinlikle tek düze değil, kademe kademe farklı kutuplarda dans ediyor gibi.
o zaman ikinci denediğim çekirdekle bugünü bitirelimÇok teşekkür ederim, bu kahvede benim de en sevdiğim taraflardan biri fincan soğudukça karakterinin değişmesi. İlk başta karpuz çok ön planda oluyor ama sonra daha ferah ve farklı meyve notaları çıkmaya başlıyor.
Bu kadar detaylı paylaşmanız beni çok mutlu etti... Diğer kahveler hakkındaki yorumlarınızı da merakla bekliyorum.
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim bahsettiğiniz nemli ve hafif topraksı karakteri ilginç buldum. pagi, sumatra ve etiyopya kahvelerinin harmanından oluşuyor. özellikle Sumatra tarafı zaman zaman bu tarz daha topraksı ve derin aromatik çağrışımlar verebiliyor.Bu sabah PAGİ'yi SAGE SDC400 makinemde gold seçeneğinde demledim. @FloresRoastery nin sitesinde bahsettiği gibi uçlarda olmayan bir sabah kahvesi diyebiliriz. bilmiyorum degass ile ilgilimi ama bu kahvede beni rahatsız eden ve hatta demleme bittikten sonra kahve posasından gelen nemli bir topraksı koku vardı. bir şans daha vermek gerekecek sanırım bikaç gün sonra.
Merhabalar @lotuswhite, ilk wet hulled deneyiminiz şimdiden hayırlı olsunMerhaba, Arjuna ve Sumatra için reçete önerininz var mı acaba? Hangi sıcaklıklarda demlemek en uygun sonucu verir? Daha önce hiç wet hulled işleme yöntemi kullanılan bi çekirdek demlememiştim
Sipariş verdik bakalımMerhaba herkese, Bugün sizinle bir kahveden bahsetmek istiyorum.
Endonezya'da tanıdığım bir çiftçiden aldığım bir kahve bu. Wet hulled prosesini koruyarak, fermantasyon aşamasında çekirdeği 24 saat yasemin çiçeği ve liçi ile birlikte fermente ediyor kendisi. Yani hâlâ tam wet hulled, ama bu 24 saatlik co-ferment kısmı ona başka kahvelerde rastlamadığım bir karakter katıyor.
Bu kahveyi 2 senedir kendim içiyorum. Şimdi küçük bir miktar getirmeye karar verdim, sadece 2 kg bir deneme olarak.
Miktar bu kadar az olduğu için satışa koymuyorum bu kahveyi. İki şekilde deneyebilirsiniz:
Deneyenlerin notlarını, eleştirisini merak ediyorum çünkü bu kahvenin ileride ne olacağına biraz da sizin yorumlarınızla karar vereceğim.
- Kavurmahanedeki brew bar'da tadım olarak,
- 1000 TL üzeri siparişlerde 15 gram hediye olarak yolluyorum, kargo da bu siparişlerde ücretsiz. Bu arada şu an tüm kahvelerde %20 indirim de mevcut.