• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flair Espresso Türkiye

Öncelikle yanlış bilgi verdiğim ve garanti süresi bağlamında yaptığım eksik bilgilendirme için özür dilerim. Garanti süresi yasal mevzuata uygun olarak şu an güncelleniyor. Ürünlerimiz, en az 2 yıl garantili olarak sunulacak. Daha önce satın alınan ürünler için fatura tarihli garanti belgesi düzenlenip gönderimi sağlanacaktır. Yetkili servisler ile anlaşma sürecindeyiz. En kısa sürede sitemiz üzerinden garanti koşullarını düzenleyip, buradan da sizlere bilgi ileteceğiz. Saygılarımla.

@NoDRaC @deniz @Gökhan @mancho @Kdundar
Lütfen beni yanlış anlamayın ama mevzuata hakim olmadan ithalat ve satışa başlamanız beni endişelendirdi. Bir tüccar, işin her safhasında (muhasebe, gümrük, lojistik vs) bilgili olduğu ölçüde başarılı olur. Güzel bir işe el atmışsınız, taşın altına elinizi koymuşsunuz. Bu nedenle buradan zarar etmenizi istemem. Yol kazası yaşamamanızı ve Türkiye'yi Flair'in ve belki de daha başka üreticilerin nadide ürünleriyle tanıştırmaya devam etmenizi diliyorum. Hayırlı olsun.

İlk gelenlerden birini ben aldım. Açıkçası kozmetik faktörler ve o-ringler gibi zamanla yıpranacak parçalar dışında kolay kolay servis bakım isteyecek bir alet gibi gelmedi bana. Tabii bu durum distribütörün sorumluluğunu hafifletmez yanlış anlaşılmasın. Ama o konuda da iletişime geçtiğim kadarıyla Yasin Bey iyi bir izlenim bıraktı bende. Benimkinin basınç göstergesinin ibresi ilk gün yerinden çıktı. Sanırım çok gevşek takılmış üretimde. Yasin Bey’e mesaj attım çok kısa sürede çözüm videosu gönderdi, uyguladım ve sorun çözüldü. Yine de sorun çıkarsa bildirin dedi, herhangi bir olumsuz durumda yeni parça göndereceğini düşünüyorum.
Ayrıca beni özellikle düşündüren o-ringleri de söyledim (ki kutudan kesinlikle yedeklerin çıkması gerektiğini düşünüyorum, bu üreticinin eksikliği), o konuda da yedek parça tedariğinde hiçbir sorun olmayacağı güvencesini verdi.
Flair’e gelirsek, elektrikli espresso makinelerini evde kullanmayı çok külfetli bulan bir espresso sever olarak tam aradığım alet diyebilirim. Şu an için çok memnunum.

İlk gelenlerden birini ben aldım. Açıkçası kozmetik faktörler ve o-ringler gibi zamanla yıpranacak parçalar dışında kolay kolay servis bakım isteyecek bir alet gibi gelmedi bana. Tabii bu durum distribütörün sorumluluğunu hafifletmez yanlış anlaşılmasın. Ama o konuda da iletişime geçtiğim kadarıyla Yasin Bey iyi bir izlenim bıraktı bende. Benimkinin basınç göstergesinin ibresi ilk gün yerinden çıktı. Sanırım çok gevşek takılmış üretimde. Yasin Bey’e mesaj attım çok kısa sürede çözüm videosu gönderdi, uyguladım ve sorun çözüldü. Yine de sorun çıkarsa bildirin dedi, herhangi bir olumsuz durumda yeni parça göndereceğini düşünüyorum.
Ayrıca beni özellikle düşündüren o-ringleri de söyledim (ki kutudan kesinlikle yedeklerin çıkması gerektiğini düşünüyorum, bu üreticinin eksikliği), o konuda da yedek parça tedariğinde hiçbir sorun olmayacağı güvencesini verdi.
Flair’e gelirsek, elektrikli espresso makinelerini evde kullanmayı çok külfetli bulan bir espresso sever olarak tam aradığım alet diyebilirim. Şu an için çok memnunum.
Bu cihazı merak eden çok fazla insan var. Bence güzel bir inceleme yazısı yapabilirsiniz çok güzel olur.

Bu cihazı merak eden çok fazla insan var. Bence güzel bir inceleme yazısı yapabilirsiniz çok güzel olur.
İlk fırsatta dilim döndüğünce inceleme yapmaya çalışırım. Şu an elimdeki kahveler ortalama 1 aylık, ona rağmen krema ve tat olarak gayet tatmin edici shotlar alıyorum. Mayıs alımı ulaşınca daha doğru değerlendirebilirim sanırım.

Ben de manuel bir espresso makinesi alma konusunda karar kılmak üzereyim. Epeydir forum kullanıcılarından bir değerlendirme bekliyorum. İnternette denk geldiğim yorumlara pek itibar edemiyorum. İlk değirmenim Delonghi kg79 idi. Çeşitli sitelerde muhteşem bir ürün olduğuna yönelik 100'e yakın yorum vardı. Kimisi kafesinde kullandığını falan da yazmıştı. (Nasıl bir kafeyse) 🤯 İnandık aldık, hevesimiz kursağımızda kaldı. O yüzden forum ahalisinden umarım güzel değerlendirmeler gelir.

Arkadaşlar benim beceriksizliğime verin, Flair de (olumlu anlamda) gayet sade ve basit bir alet, maalesef nasıl bir inceleme yazacağımı toparlayamıyorum bir türlü 🙂 Ama merak ettiklerinizi memnuniyetle cevaplamak isterim. Soru cevap şeklinde daha faydalı olabilir. 1 ayı geçti kullanmaya başlayalı, genel hatlarıyla çok memnunum bu kadarını söyleyebilirim sorulmadan 🙂 Ayrıca evet “tiger stripes”lı shotlar alınabiliyor Flair ile 😁

Arkadaşlar benim beceriksizliğime verin, Flair de (olumlu anlamda) gayet sade ve basit bir alet, maalesef nasıl bir inceleme yazacağımı toparlayamıyorum bir türlü 🙂 Ama merak ettiklerinizi memnuniyetle cevaplamak isterim. Soru cevap şeklinde daha faydalı olabilir. 1 ayı geçti kullanmaya başlayalı, genel hatlarıyla çok memnunum bu kadarını söyleyebilirim sorulmadan 🙂 Ayrıca evet “tiger stripes”lı shotlar alınabiliyor Flair ile 😁

Elektrikli makine shotlarına göre elde edilen shotun kalitesi nedir?
Fiyat bandında estetik vb. konular bir kenara bırakılrsa tercih sebebi olmalı mı?
Shotlar arasında tutarlılık sağlamak kolay mı?
Shot için ince ayar yapımı kolay mı
Giriş seviyesinde bir kullanıcı için tam verim almak mümkün mü?
0'dan esporesso hazırlamak ne kadar vakit alıyor?

Beni aklıma gelen sorular bunlar, bu minvalde bir rehber güzel olurdu :).

- Çok üst düzey elektrikli makine kullanmadım ama onların fiyatlarını göz önünde bulundurursak f/p oranını kayda değer olarak etkileyecek bir fark olduğunu sanmıyorum. Benin tecrübem olan Gaggia gibi giriş/orta seviye makinelerden ise “bence” daha iyi bir tercih olur, aşağıdaki cevaplarda nedenlerine değineceğim. Daha genel market tarzı elektrikli makinelerle kıyaslamaya bile gerek yok.
- Fiyat konusu maalesef biraz kişisel oldukça da ülkesel 🙂 Onlarda 300 birim vererek alınan alet bizde maalesef kuru, vergisi derken 3.000 birimlere dayanıyor. Bu fiyata giriş/orta seviye elektrikli makine alınabilir, orası artık kişisel tercihe kalıyor.
- Tutarlılık sağlamak bana göre (benim deneyimlediğim) elektrikli makinelere göre çok daha kolay.
- Pro 2 için konuşuyorum; basınç göstergesi olduğu için ince ayar yapmak çok basit ve zevkli. Örneğin; 2 bar basınçla 20 sn pre-infusion yapıp sonrasında 8-9 barlara çıkmak gibi denemeler yapmak çok kolay ve eğlenceli. Öyle shot 30 saniyede zinhar tamamlansın, 35 saniye olursa çöp olur falan gibi katı kuralları yok, affedici bir alet. Denemekten çekinmeye gerek yok, 1 dakikalık shotlarım da çok lezzetli olabiliyor.
- İlk espresso makinesi olacaksa bence başka bir makine aratmaz ama içinizde elektrikliye dair bir heves kalacaksa orasını bilemem. Espresso verimi bakımından heves faktörünü geçersek bence yıllar boyu gayet yeterli gelir. Hatta ben kişisel olarak espresso bazlıları daha çok sevdiğim için filtre yerine de genelde Americano yapıyorum.
- Elektrikli makinelerin ideal ısıya ulaşması 15 dakika civarı sürer. O bakımdan Flair ile espresso yapmak çok daha kısa sürüyor. Sıfırdan double shot almak Comandante ile öğütüm dahil 5 dk falan sürüyor sanırım. Su haznesini kaynar suyla dolduruyorum, o arada kahveyi öğütüyorum, öğütüm bitince haznedeki suyu boşaltıp tekrar kaynar suyla dolduruyorum, kahveyi portafiltfeye alma tamping vs esnasında biraz daha bekliyor o su haznede. En son tekrar döküp demleme suyunu kaynar olarak dolduruyorum. Genel iş akışı bu şekilde.
Umarım faydalı olur 🙂

Kafelerdeki (su faktörünü gözardı ederek) profesyonel makinalardan, Flair Pro'dan ve eğer denediyseniz basit ekipmanlardan (Cafflano Kompresso vb.) alınan fincanları 1-10 arası skala'da değerlendirebilmeniz mümkün mü?

Kafelerdeki (su faktörünü gözardı ederek) profesyonel makinalardan, Flair Pro'dan ve eğer denediyseniz basit ekipmanlardan (Cafflano Kompresso vb.) alınan fincanları 1-10 arası skala'da değerlendirebilmeniz mümkün mü?
Şahsen kullanmadım ama Cafflano gibi aletler “espresso gibi” kahveler yapıyor. Flair ise eni konu espresso yapıyor, bence tek farkı manuel olması. Kafelerdeki profesyonel makineleri maalesef fiyat faktörünü göz önüne almaksızın değerlendiremiyorum. İmkan olsa evimde bir Slayer olsun isterdim (metalcilik de var tabii hahaha). Ama pratikte bana ne kadar fayda sağlardı emin değilim, bu işin sonu yok maalesef, yani 3 birime alınan aletle 20 birime alınan pro makine arasında f/p bakımından 7 kat fark olmayacaktır. Daha objektif kıyaslama yukarıda değindiğim gibi 3-4 bin civarı giriş/orta seviye makinelerle yapılabilir. Orada da iş kişisel tercihe kalıyor. Yani bana şahsen 15 dk ısınma beklemek pratik gelmiyor. Ayrıca önceden kullandığım makinelerde öğütüm kaynaklı sık sık tıkanma sorunu yaşardım. Flair’de hiç olmadı, akış uzun sürse de bence iyi kötü içilebilir shot çıkıyor ortaya.

Fiyattan bağımsız fincandan aldığınız tat keyif açısından sormuştum. Sonuçta rakamlar arasında (400-2800-16000 TL vb) uçurumlar var.
O nedenle tat vb açısından 1-10 arasında değerlendirmenizi istemiştim.

Sadece fincandan aldığım keyif açısından şahsen fark göremiyorum ama objektif olmak adına Flair 8, pro makine 10 diyeyim. Cafflano veya benzeri hiç içmedim değerlendiremiyorum.

Benim merak ettiğim taşınması rahat bir ürün mü nerede istersen yap yazıyor açıklamasında? Kurması tekrar bozması filan nasıl oluyor? Kullanım süreniz içersinde memnun kalmadığınız bir durumu var mı acaba?? Teşekkürler

Ben çok gezen biri değilim açıkçası, günübirlik gittiğim yere götürmeye üşenirim. Ama çok güzel kaliteli bir çantayla geliyor, rahat ve güvenli bir şekilde taşınabilir tercih edilirse. Kurmak toplamak hiç mesele değil, opsiyonel bir vida çıkıyor içinden, isterseniz onu hiç takmadan her kullanımda kurup kaldırabilirsiniz çantasına. Ben vidaladım sabit tutuyorum.
Şu ana kadar memnun kalmadığım bir durum olmadı. O-ringlerden şüpheliyim bu kadar sıcaklık ve basınca ne kadar dayanacak diye ama o konuda da distribütör yedek parçaların her zaman mevcut olacağına dair güvence verdi.

Geri