• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fiyat farkı neden çok?

5-10 lira neyse de 30 lirayı ben de daha önce görmemiştim.

Sen, bunu okuyan dostum, evet sen. Direct Trade dışında tedarikçiden kahve alan N firmasının 30 lira farkını görüp "acaba diğer kahveleri de overpriced ama sadece onda olduğu için fark etmiyor muyuz" düşüncesine kapılıyorsan tek değilsin...
Aklıma ilk gelen worka oldu.Acaba baskasinda olsa 80 tl olur muydu diye düşündüm.Fena olmazdı

insanlar kazık yemeye bu kadar hevesli olduktan sonra fark 30'da olur 50'de 100'de.. 60-70 etmeyecek çekirdeklere 100'de verirsiniz 150'de.. tuzluğun zararları bunlar hep ;)

***Bu bir komplo teorisidir***

Bence artık firmalar kulübe indirim verme ihtimallerini düşünerek de fiyat belirliyorlar. %25 indirimleri ben başka bir üründe göremiyorum.

Hadi bakalım ortalık karışsın.

Gün geçmiyor ki yeni bir kavurucu çıkmasın.Demek ki bu iş gerçekten karlı bir iş.Kimse artık işletme giderleri de demesin, ancak onlar da bizim kahveyi ne kadar sevdigimizin farkında.Yurtdışından alsak her türlü pahalıya geliyor ve hepsi de alındıgına degen çekirdekler degil.Burdan alsak zaten pahalı.Çözüm de ya nescafe içmek ya da kahveyi bırakmak:)

selam herkese, şöyle bir soru sormak istiyorum?..

aynı kahveyi daha ucuz fiyata satan kavurucu bunun için çiftçiye daha az ödeme yapmış olsaydı ne düşünürdünüz?..

aynı kahveyi daha ucuz fiyata satan kavurucu bunun için çiftçiye daha az ödeme yapmış olsaydı ne düşünürdünüz?..

Aradaki farkın direkt çiftlikte çalışan emekçiye gideceğini bilsem -kabul edilebilir düzeyde- daha pahalı satan kahveciden alabilirdim.

Bunun dışında aynı ürünü pahalı kavurucudan almak, masa satan iki mobilyacıdan birinin aynı ağacın birim fiyatını daha pahalı aldığı için farkı bizden çıkarmak istemesinden ileri gitmez. Özel sektörde hammaddenin birim fiyatı müşteriyi zerre ilgilendirmez.

Aradaki farkın direkt çiftlikte çalışan emekçiye gideceğini bilsem -kabul edilebilir düzeyde- daha pahalı satan kahveciden alabilirdim.

Bunun dışında aynı ürünü pahalı kavurucudan almak, masa satan iki mobilyacıdan birinin aynı ağacın birim fiyatını daha pahalı aldığı için farkı bizden çıkarmak istemesinden ileri gitmez. Özel sektörde hammaddenin birim fiyatı müşteriyi zerre ilgilendirmez.
buna bir +1

çiftçiyi gören yok ki onun cebine giden zaten aynı..

Daha önce de çokça tartışıldı bu konu. Kronotrop'un lakto fermente kahvesinin düz hali üzerinden fiyat karşılaştırması da yapılmıştı hatta 6 7 firma üzerinden. Aradım ama bulamadım o gönderiyi. Hatırlayan varsa ekleyelim.

Çok fazla etken var burada ama ben sadece bir şeye değinmek istiyorum. Şampiyon aldatmacası. Evet iyi kavurma, her kahveye profil çıkarma vs güzel şeyler ve x+10 20 hakediyor ama bilmemne şampiyonu oldu diye tak diye x+40 50 olunca da bi dur kardeşim. Ki örnek olarak kungpow alımında 1 kahve dışında hiçbiri memnun etmedi beni. Probadorun son olayları da ona keza. Bi yarışmada derece alınıyor, tak diye fiyatlar artıyor ama içilen kahveye bu etki ediyor mu tartışılır.

Daha önce de çokça tartışıldı bu konu. Kronotrop'un lakto fermente kahvesinin düz hali üzerinden fiyat karşılaştırması da yapılmıştı hatta 6 7 firma üzerinden. Aradım ama bulamadım o gönderiyi. Hatırlayan varsa ekleyelim.

Çok fazla etken var burada ama ben sadece bir şeye değinmek istiyorum. Şampiyon aldatmacası. Evet iyi kavurma, her kahveye profil çıkarma vs güzel şeyler ve x+10 20 hakediyor ama bilmemne şampiyonu oldu diye tak diye x+40 50 olunca da bi dur kardeşim. Ki örnek olarak kungpow alımında 1 kahve dışında hiçbiri memnun etmedi beni. Probadorun son olayları da ona keza. Bi yarışmada derece alınıyor, tak diye fiyatlar artıyor ama içilen kahveye bu etki ediyor mu tartışılır.
Hocam santa rosa'dan bahsediyorsak o kahveyi en ucuz Clean Cup sunmuştu. Buna rağmen iyi indirimler de yapmıştı bu kahveye ama kendisi de bunun çok sürdürülebilir olmadığını belirtmişti. Şu an bakarsak sattığı kahveler genelde piyasa fiyatı neyse o. Daha çok tanındıktan sonra fiyatlar yükseldi denebilir.

Kungpow'un fiyatları aslında üstüne çok eklenmiş fiyatlar değil. Yani bildiğimiz, iyi olduğuna inandığımız nitelikli kavurucuları sayarsak. Kungpow alımına katılmadım ama hatırladığım kadarıyla herkes kavrumun gayet iyi olduğunu ama çekirdeklerin pek iyi olmadığını söylemişti. Eh kavurma şampiyonundan da beklenti illa çok üst düzey çekirdekler değil kavrumunun güzel olması. Bunu becerebiliyorsa yeter. Gerisi damak tadı...

Son düzenleme:
Hocam santa rosa'dan bahsediyorsak o kahveyi en ucuz Clean Cup sunmuştu. Buna rağmen iyi indirimler de yapmıştı bu kahveye ama kendisi de bunun çok sürdürülebilir olmadığını belirtmişti. Şu an bakarsak sattığı kahveler genelde piyasa fiyatı neyse o. Daha çok tanındıktan sonra fiyatlar yükseldi denebilir.

Kungpow'un fiyatları aslında üstüne çok eklenmiş fiyatlar değil. Yani bildiğimiz, iyi olduğuna inandığımız nitelikli kavurucuları sayarsak. Kungpow alımına katılmadım ama hatırladığım kadarıyla herkes kavrumun gayet iyi olduğunu ama çekirdeklerin pek iyi olmadığı söylenmişti. Eh kavurma şampiyonundan da beklenti illa çok üst düzey çekirdekler değil kavrumunun güzel olması. Bunu becerebiliyorsa yeter. Gerisi damak tadı...
Aynen clean cupta dönemlik bir indirim vardı galiba, 55 tlye mi ne düşmüştü. Ama diğer 6 kahveciyi karşılaştırdığımızda da fena bi uçurum vardı. Kahvecileri tam olarak hatırlamıyorum ama clean cup ı dışarda bırakırsak diğer kahveciler arasında 30 35 tl civarında bi fark vardı yine de.

Evet kungpow gerçekten güzel kavurmuştu. Ama kahve sadece kavrumu ile mi değer kazanıyor. Yani puanlama dışı, niteliksiz bi ticari kahveyi kungpow kavurdu diye kilosu 350-400 tl mi olacak? En basiti kawa örneği var önümüzde, şu an euro aldı başını gitti gerçi ama daha önce 400 tlye çok güzel kahveler getirebiliyorduk. Gelen kahveler hem güzel kavrulmuştu hem de tat olarak 'ben nitelikliyim' diyordu.
Kungpow güzel kavurmuştu ama 4 çekirdeğim 3ünden pek de verim alamadım. Her başlığına da yorum yaptım, diğer arkadaşların yorumları da yakındı. Yani aynı tadı kilosu 200-250 tl olan kahvelerden de almak çok mümkündü.

Aşağıdaki kavurucuları tanımam etmem, kahveler ve hasat yılları hakkında da bir bilgim yok, bilen anlayan biri cevaplayabilir mi bilmiyorum;

Bu iki kahve aynı kahve mi?

Aşağıdaki kavurucuları tanımam etmem, kahveler ve hasat yılları hakkında da bir bilgim yok, bilen anlayan biri cevaplayabilir mi bilmiyorum;

Bu iki kahve aynı kahve mi?

hayır

Acaba null ve montag aynı fiyattan mı alıyor kahveyi?
Montag’ın daha büyük bir firma olduğunu ve daha hacimli satın alım yaptığını varsayarsak daha ucuza alıyor olabilir. Bu da fiyata etki edebilir.
Küçük olan işletmenin satış hacmi de düşük olacağından kâr payını yükseltmesi gerekir, sürümden kazanması pek mümkün değildir. Bu iki durum fiyat farkına neden olabilir diye düşünüyorum.
Kimse yazmayınca belirteyim dedim, işletmelerle herhangi bir ilişkim yok.

Teşekkürler

Biri diğerinin iki katı fiyata satılıyor ve iki kavurucu da aynı isimle satıyor. İkisinde de pek detay bilgi olmadığı için, "Ethiopia Limu" ismini gören tüketici ikisini aynı kahve sanabilir.
Aradaki farkı (kavurma farkı dışında) öğrenebileceğimiz (en azından hasat yılını) bir künye olması bu gibi durumda kavurucunun da yararına olacaktır.
Bu da işin bir başka yönü.

Acaba null ve montag aynı fiyattan mı alıyor kahveyi?
Montag’ın daha büyük bir firma olduğunu ve daha hacimli satın alım yaptığını varsayarsak daha ucuza alıyor olabilir. Bu da fiyata etki edebilir.

Bilgim dahilinde yazayım, bir tedarikçi var bu kahveyi satan, 10 kg ile 1 çuval arasındaki kg başına fiyat farkı 0.50 dolardan fazla değil, iki kahve de yıkanmış bombe olunca aynı lot olduğuna neredeyse eminim.

Geri