• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Makinesi Önerisi

Ben de bir ara sırf görüntüsünü çok beğendiğim için nadiren çok kişilik demleme yapmama rağmen moccamaster almayı düşünmüştüm. ama ucuz bir makineden ne kadar farkı olabileceğini bilmediğim için vazgeçmiştim. Gerçekten de dediğiniz gibi mi? Ben ucuz makinelerin kötü yapma sebebinin sıcaklık problemi olduğunu düşünüyordum.
Sıcaklık bakımından scaa onaylı bir kaç modelden bir tanesi, doğrudur. Büyük, bakır bir rezistansı var. Malzeme kalitesi aradaki farkı hakediyor bence.

Düzeltme: Ben zamanında 700 tlye almıştım. Şimdiki fiyatı şaşırttı. Bence almayın.

Moccamaster bir başkadır.Bugün 22 ye 360 demleme yapıp cartere attigim damoyu 30 dakika sonra içtim.Muhteşem bir deneyimdi.Sanki o an v60 da demlemiş gibi bir his verdi.Dogru kullanilirsa moccamaster prasini hakediyor

Wilfa Classic hakkında ne düşünüyorsunuz? Moccamaster'a göre gayet ucuz. Güzele de benziyor? Alınır mı, ne dersiniz?

Edit: Hatta güzel bir insan çıksa da, Moccamaster vs Wilfa vs Konchero karşılaştırması yapsa, herkesler istifade etse ☺️

Son düzenleme:

Wilfa Classic hakkında ne düşünüyorsunuz? Moccamaster'a göre gayet ucuz. Güzele de benziyor? Alınır mı, ne dersiniz?

Edit: Hatta güzel bir insan çıksa da, Moccamaster vs Wilfa vs Konchero karşılaştırması yapsa, herkesler istifade etse ☺️
Bu makineyi türkiyede benim kadar bilen biri olduğunu sanmıyorum.Bir ara cok araştırdım.Yabancı forumlarda kullananlara sordum.Wilfaya mail attım, yorumlara baktım.
Genel kanı olarak demleme çıktisi moccamaster’a benzer demişler.Akısı ayarlama şansı var yani bu iyi bir özellik.
Fiyatina göre kesinlikle alinir(dı). Şu 2 problem olmasaydı:
1) duş başlığı paslanıyormuş bir sure sonra. Bunu yorumlarda gördüm ve wilfaya mail attım.Onlar da bunu doğruladı ve eger paslanirsa ucretsiz şekilde gondereceklerini söyledi.Ama bunu yasamak istemiyorsan plastik baslikli olanı al dedi.( bu zamaninda daha pahaliydi 300-400 tl)
2) makine aniden ariza verebiliyor.Power tuşu yanıp sönmeye başlıyor.Bu şekilde baya bir yorum gördüm.
Sonuc olarak 1.300-1.400 tl verip bu riskleri göze almamak için moccamaster almıştım.
Ama suanki moccamaster fiyatına bakınca bu riskler alinabilir belki.
Not: Amazon, kendilerinden alınan her ürüne 2 yıl garanti veriyor.Bu sürede bozulursa para iadesi yapıyor

Bu makineyi türkiyede benim kadar bilen biri olduğunu sanmıyorum.Bir ara cok araştırdım.Yabancı forumlarda kullananlara sordum.Wilfaya mail attım, yorumlara baktım.
Genel kanı olarak demleme çıktisi moccamaster’a benzer demişler.Akısı ayarlama şansı var yani bu iyi bir özellik.
Fiyatina göre kesinlikle alinir(dı). Şu 2 problem olmasaydı:
1) duş başlığı paslanıyormuş bir sure sonra. Bunu yorumlarda gördüm ve wilfaya mail attım.Onlar da bunu doğruladı ve eger paslanirsa ucretsiz şekilde gondereceklerini söyledi.Ama bunu yasamak istemiyorsan plastik baslikli olanı al dedi.( bu zamaninda daha pahaliydi 300-400 tl)
2) makine aniden ariza verebiliyor.Power tuşu yanıp sönmeye başlıyor.Bu şekilde baya bir yorum gördüm.
Sonuc olarak 1.300-1.400 tl verip bu riskleri göze almamak için moccamaster almıştım.
Ama suanki moccamaster fiyatına bakınca bu riskler alinabilir belki.
Not: Amazon, kendilerinden alınan her ürüne 2 yıl garanti veriyor.Bu sürede bozulursa para iadesi yapıyor

Teşekkür ediyorum. Çok faydalı bir cevap oldu. ❤️
Şimdi bendeniz cevabınız sonrası iki seçenek arasında kaldım. Onları da şöyle göstereyim:

Screenshot_2021-09-26-08-39-14-46_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.jpg

Teşekkür ediyorum. Çok faydalı bir cevap oldu. ❤️
Şimdi bendeniz cevabınız sonrası iki seçenek arasında kaldım. Onları da şöyle göstereyim:

Ekli dosyayı görüntüle 15844
+ hopiden indirim kodu alın %10 daha düsecek 2.600 falan oluyor hayirli olsun 😉

2 defa cam karafı kırdığım için Sage Presicion Termoslu ve Moccamaster Termoslu model arasında kaldım okuduğum kadarıyla kullananlar ikisiyle de çok memnun. O kadar yükselmeden konchero mu alsam diye düşünmeye başladım bu konuyu okuyunca

O fiyat indirim uygulanmış hali normal fiyatı 3280 civarı ben ptesi 2950 %10 indirmli halini aldım .

Aaaa ayaküstü 2660lık oluyorum😳
Aslında taksit falan, bütçeyi yormadan alınır Allah'ın izniyle. 30 Eylül'e kadar süresi varmış indirimin, bekleyeyim bakayım, ne olacak dört günde.

Teşekkür ederim Aventus bey. ✋

O fiyat indirim uygulanmış hali normal fiyatı 3280 civarı ben ptesi 2950 %10 indirmli halini aldım .
Hayır indirimli hali uzerinden hopiden kod alıp bir %10 indirim daha alabiliyorsunuz.Acmadiysaniz iade edip bu şekilde alabilirsiniz.
@Oguzhan siz seçenegi sundugunuz için ben de baktım indirim var mı diye.Yoksa konchero da alınabilir tamamen beklenti meselesi.Koncheroyu kullananlar da memnundu.Detaya çok takılmam standart makinelerden bir tık iyi olsun derseniz alınabilir.

Hayır indirimli hali uzerinden hopiden kod alıp bir %10 indirim daha alabiliyorsunuz.Acmadiysaniz iade edip bu şekilde alabilirsiniz.
@Oguzhan siz seçenegi sundugunuz için ben de baktım indirim var mı diye.Yoksa konchero da alınabilir tamamen beklenti meselesi.Koncheroyu kullananlar da memnundu.Detaya çok takılmam standart makinelerden bir tık iyi olsun derseniz alınabilir.
Malesef😌Kaçırdık desenize. Anında açtık misler gibi lezzetli aromalı kahveler içiyoruz. Hatta elektrolüx makinamızla aynı oranla aynı kahve demledik ama maccamasterla alakası yok granül kahve tadında oldu. Meğer biz hiç düzgün kahve içmemişiz

Hopi den yüzde 10 kod nasıl alınıyor ?

siz seçenegi sundugunuz için ben de baktım indirim var mı diye.Yoksa konchero da alınabilir tamamen beklenti meselesi.Koncheroyu kullananlar da memnundu.Detaya çok takılmam standart makinelerden bir tık iyi olsun derseniz alınabilir.
Teşekkür ederim, nezaket gösterip bakmasaydınız ekstra indirimden haberim olmayacaktı.
Zaten Moccamaster almak için bahane arıyordum, bahaneyi verdiniz🙂

Çok doğru noktayı yakalamışsınız hocam.
Sanırım İngiltere, Amerika ya da Avrupa ülkelerindeki tüketim algısı ile ilgili bir şey bu. Türkiye'de ürünlerin uzun ömürlü olması ve bozulan şeyleri tamir ettirme kültürü çok yaygın, pahalı üründen de ilk beklentimiz bu oluyor.

Maalesef alım gücü ile ilgili diye düşünüyorum. Amerika'da her sene yeni çıkan iPhone'u alıp eskisini geri dönüşüme veriyorlar. Bozulan ürünler atılıyor, yenisi alınıyor gerekirse birkaç tane alınıyor. Bizim burada bir tane aldığımız, gözümüz gibi baktığımız kettledan insanlar evlerine üç tane alıyor.
Selamlar, benim kendi gozlemim tam tersi yönde. Amerika'ya gitmedim ama. Avrupa'da çok aile yanında kaldım. Tutumlu boyutunda hayatları var. Tamir ettirmek çok pahalı ve tamirdense yenisini almak daha mantıklı oluyor ama artık sanki ülkemizde de böyle olmaya başladı.
Çoğu evde sararmaya başlamış beuaz eşya gördüm ;).
İtalya da ise mokapotlar kararmış ve bizim bilmediğimiz daha ucuz olduğunu düşündüğüm markalar var evlerde

Kisisel görüşüm orta kalite bir makine isinizi gorecektir, rowenta marka kahve makinesini on yildir 4 ayri isyerinde kullandim hala kullaniyoriz firmaya tesekkur yazacagim neredeyse, evde ise sadece sabah ve sizin gibi cok kahve demlemek icin basit bir kahve makinesi kullaniyorum, acikca dlap uygulamasindan kutusunda 120tlye aldim ve tek dikkat ettigim filtre saga sola degil yukari acilsindi... cinde imal edilmis bir alman markasi.. tepe tepe kullaniyorum.. aktif olarak krups, arzum, philips, kenwood marka makineleri farkli adreslerde, este, dostta, ailede kullaniyorum. sistem hepsinde ayni, aradaki farklara gelelim..
1. Malzeme kalitesi : hepsi gidayla temasa iygun olsa da ucuz markalar cogunlukla ucuz hissettiriyor, philips vs giris modelleri de daha farkli degil. Russel hobbs philips vs giris modellerinden daha kaliteli hissettiriyor.
2. Wattage : sistem ayni olsa da ne kadar hizli kahve yapacaginizda ve ilk verdigi suyun sicakliginda etkisi oluyor. 800watt cogu ve yeterli.
3. Aroma ayari : farkli yontemler var, bir kismi mekanik olarak suyun akisini ayarliyor, daha yavas veya daha hizli akmasini saglayarak aromayi ayarliyor. Bir kismi ise wattage dusuruyor ve daha yavas daha hizli su akisi ile ayarliyor.
4. Degirmen : burr degirmenli filtre kahve makinesi gormedim bence gereksiz.
5. Zamanlayici : 5 dakika erken kalkar taze ogutur yaparim gereksiz.
6. Su filtresi : bazi modellerde suyu yumusatan filtreler var, zaten icme suyu koyuyoruz gereksiz.
7. Filtre uyumu : bazi ucuz modeller kendi filtresi ile geliyor, cikartinca filtre koyacak haznesi olan var olmayan var, yani kahit filtreyi plastik filtre icinde kullanmaniz gerekebiliyor, bazi modellerde celik filtre var. Bir kac modelde basket tipi filtre kullananiliyorsuniz vs. Ucuz satilan kucuk makineler 4 no filtre kullanamiyor, 2 no filtre bulmak sikinti olabiliyor.
8. Dus basligi : sinboda vs bile coklu nokta var. Tek noktadan su veren kahve makinesine denk gelmedim son zamanlarda.
9. Otomatik kapanma : bazi makineler 15 bir kismi 45 dakika sonra kendisini kapatıyor, bu guzel ozellik ama olmazsa olmaz degil.
10. Yalitim : baglanti parcalari ve isitma tepsisi baglantilari kaliteli yalitimli olabiliyor, ucuz modellerde bu yok.
11. Damlama onleme ozelligi : valla kutuya yazmaya utanir insan diyorum artik olmayan yok da bazi markalar uzay gemisi kesfetmis gibi yaziyor.
12. Dugme konumu : gulmeyin valla onemli, o kadar sacma yere acma kapama dugmesi koyuyorlar ki.
13. Kolay temizlenme : su tankinin ve filtre haznesinin cikarilir olmasi guzel bir ozellik.
14. Karaf : cam ve celik...tercihen termoslu celik daha yaze tutuyor. Genelde alttan isitma olmayan modellerde var ki bilin o makineyi kahve icmeyi seven birisi tasarlamis. Demleme sonrasi kapatip celik termosa aliyorum cok dert degil. En buyuk dert karaf kapagini tutan pimler her markada giris seviyesi modellerde hemen kiriliyor. Elbette surekli sokup yikarsaniz.

Ozetlee... 100tl lik bir makine de isinizi gorebilir enfes kahveler demleyebilir. Almisken elimde kalmasin orasi burasi Oynamasin diyorsaniz gorup dokunarak alin derim :) kenwood guzel makineler yapiyor. Ben olsam zaman harcamam russell hobbs en basit modelini alirim, malzeme kalitesi vs gayet guzel.

Bir de v60 ve filtrede ayni kahveyi almazsiniz, daha farkli ama.guzel.icimli.kahve konusu ayri. Kahve yataklari farkli oldugu icin konsept olarak farklilar tamamen hani ayni sonucu beklemek dogru olmaz. Auto v60 dripper sistemler var ama o da ayri bir konsept ve simdilik trde gormedim.
Hani arsiv olsun yarin obur gun arayana...bu mesaj 1000tl.butce icin yazilmistir. Uzerine ciktiginizde farkli rezistans ve sistemde calisan makineler elbette mevcut, 1 ust grupte klasik filtre kahve makinesi rezistanslarinin yerine su kanalinda dikey, cogunlukla bakir rezistanslar kullanilabiliyor, bu su isitma sistemini, pot altindaki isitma plakasindan tamamen ayiriyor. Bazi modellerde ise makinenin ust grubunda isitilan su belli bir derecede damlama grubuna aktariliyor ve isi kaybi minimum oluyor. Ancak piyasa grubu urunlerde ne yazik ki bu ozellikler mevcut degil. Sanirim sadece koncheronun mocca master benzeri makinesi dikey rezistansi kullaniyor.

Hani arsiv olsun yarin obur gun arayana...bu mesaj 1000tl.butce icin yazilmistir. Uzerine ciktiginizde farkli rezistans ve sistemde calisan makineler elbette mevcut, 1 ust grupte klasik filtre kahve makinesi rezistanslarinin yerine su kanalinda dikey, cogunlukla bakir rezistanslar kullanilabiliyor, bu su isitma sistemini, pot altindaki isitma plakasindan tamamen ayiriyor. Bazi modellerde ise makinenin ust grubunda isitilan su belli bir derecede damlama grubuna aktariliyor ve isi kaybi minimum oluyor. Ancak piyasa grubu urunlerde ne yazik ki bu ozellikler mevcut degil. Sanirim sadece koncheronun mocca master benzeri makinesi dikey rezistansi kullaniyor.
Sonuç olarak https://www.a101.com.tr/elektronik/...si/?utm_source=akakce&utm_campaign=cpc&v=1.57

bu en ucuz russell alalım mı hocam? :))

Bu Makineyi en az iki yıldır kalabalık misafirlerim için kullanıyorum yeterince memnunum. Su damlatma kısmını kapaktan çıkardım böylece blooming, kahve yatağına müdahale gibi şeyleri yapabiliyorum. Daha yüzümü kara çıkarmadı.

Not: Yazdıklarım fiyattan bağımsızdır. Ben markete tavuk almaya gittiğimde oha ne kadar ucuz diyip almıştım.
IMG_20210926_145704.jpg

Geri