Kisisel görüşüm orta kalite bir makine isinizi gorecektir, rowenta marka kahve makinesini on yildir 4 ayri isyerinde kullandim hala kullaniyoriz firmaya tesekkur yazacagim neredeyse, evde ise sadece sabah ve sizin gibi cok kahve demlemek icin basit bir kahve makinesi kullaniyorum, acikca dlap uygulamasindan kutusunda 120tlye aldim ve tek dikkat ettigim filtre saga sola degil yukari acilsindi... cinde imal edilmis bir alman markasi.. tepe tepe kullaniyorum.. aktif olarak krups, arzum, philips, kenwood marka makineleri farkli adreslerde, este, dostta, ailede kullaniyorum. sistem hepsinde ayni, aradaki farklara gelelim..
1. Malzeme kalitesi : hepsi gidayla temasa iygun olsa da ucuz markalar cogunlukla ucuz hissettiriyor, philips vs giris modelleri de daha farkli degil. Russel hobbs philips vs giris modellerinden daha kaliteli hissettiriyor.
2. Wattage : sistem ayni olsa da ne kadar hizli kahve yapacaginizda ve ilk verdigi suyun sicakliginda etkisi oluyor. 800watt cogu ve yeterli.
3. Aroma ayari : farkli yontemler var, bir kismi mekanik olarak suyun akisini ayarliyor, daha yavas veya daha hizli akmasini saglayarak aromayi ayarliyor. Bir kismi ise wattage dusuruyor ve daha yavas daha hizli su akisi ile ayarliyor.
4. Degirmen : burr degirmenli filtre kahve makinesi gormedim bence gereksiz.
5. Zamanlayici : 5 dakika erken kalkar taze ogutur yaparim gereksiz.
6. Su filtresi : bazi modellerde suyu yumusatan filtreler var, zaten icme suyu koyuyoruz gereksiz.
7. Filtre uyumu : bazi ucuz modeller kendi filtresi ile geliyor, cikartinca filtre koyacak haznesi olan var olmayan var, yani kahit filtreyi plastik filtre icinde kullanmaniz gerekebiliyor, bazi modellerde celik filtre var. Bir kac modelde basket tipi filtre kullananiliyorsuniz vs. Ucuz satilan kucuk makineler 4 no filtre kullanamiyor, 2 no filtre bulmak sikinti olabiliyor.
8. Dus basligi : sinboda vs bile coklu nokta var. Tek noktadan su veren kahve makinesine denk gelmedim son zamanlarda.
9. Otomatik kapanma : bazi makineler 15 bir kismi 45 dakika sonra kendisini kapatıyor, bu guzel ozellik ama olmazsa olmaz degil.
10. Yalitim : baglanti parcalari ve isitma tepsisi baglantilari kaliteli yalitimli olabiliyor, ucuz modellerde bu yok.
11. Damlama onleme ozelligi : valla kutuya yazmaya utanir insan diyorum artik olmayan yok da bazi markalar uzay gemisi kesfetmis gibi yaziyor.
12. Dugme konumu : gulmeyin valla onemli, o kadar sacma yere acma kapama dugmesi koyuyorlar ki.
13. Kolay temizlenme : su tankinin ve filtre haznesinin cikarilir olmasi guzel bir ozellik.
14. Karaf : cam ve celik...tercihen termoslu celik daha yaze tutuyor. Genelde alttan isitma olmayan modellerde var ki bilin o makineyi kahve icmeyi seven birisi tasarlamis. Demleme sonrasi kapatip celik termosa aliyorum cok dert degil. En buyuk dert karaf kapagini tutan pimler her markada giris seviyesi modellerde hemen kiriliyor. Elbette surekli sokup yikarsaniz.
Ozetlee... 100tl lik bir makine de isinizi gorebilir enfes kahveler demleyebilir. Almisken elimde kalmasin orasi burasi Oynamasin diyorsaniz gorup dokunarak alin derim

kenwood guzel makineler yapiyor. Ben olsam zaman harcamam russell hobbs en basit modelini alirim, malzeme kalitesi vs gayet guzel.
Bir de v60 ve filtrede ayni kahveyi almazsiniz, daha farkli ama.guzel.icimli.kahve konusu ayri. Kahve yataklari farkli oldugu icin konsept olarak farklilar tamamen hani ayni sonucu beklemek dogru olmaz. Auto v60 dripper sistemler var ama o da ayri bir konsept ve simdilik trde gormedim.