• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve Makinesi Önerisi

İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Arkadaşlar Selamlar,

Uzun bir süredir filtre kahve tüketiyorum. Çok yüksek oranda V60 az da olsa Chemex demleme yöntemlerini kullanıyorum.

Ancak sabahları işe gitmeden kendime veya çok kalabalık kişiye kahve yapmak istediğimde zorlanıyorum. Bu nedenle 1 tane V60 performansına yakın kahve verecek 1000 Tl bütçeye bir makine almak istiyorum.

Önerilerinizi aktarabilirseniz çok mutlu olurum.

İncelediğim Makine :
Russell Hobbs 20680-56/Rh Buckingham Kahve Makinesi, Siyah

Vestel’in öğütücülü filtre kahve makinasında güzel zaman ayarlı ister çekirdek ister öğütülmüş kahve yapıyor 12 kişilik şık ben kullanıyorum sizin gibi sabahları için birebir diğer zamanlar v 60 tabi

Vestel’in öğütücülü filtre kahve makinasında güzel zaman ayarlı ister çekirdek ister öğütülmüş kahve yapıyor 12 kişilik şık ben kullanıyorum sizin gibi sabahları için birebir diğer zamanlar v 60 tabi
Öğütücüm var aslında. Acaba öğütüm performansı nasıl oluyor

Öğütücünüz varsa o zaman normal makinede alsanız olur ama zaman ayarı size kalmış makineyi çalıştırmak sabah max 2 dk kahve su vs ekleyince
Bana göre 100 TL ilk makine bile işinizi görür ( A101 de kiwi marka) hepsi aynı prensiple çalışıyor diğer şeyler makyaj Ama illaki zaman ayarlalı istiyorsanız Gönderdiğiniz makine güzel

Vestelin makinesini almayi dusunuyorum
Ogutucu performansi nasil incelik kalinlik yeterli mi?
Dokus basligi nasil tek dokus mu coklu dokus mu?
Kahvenin sicakligi nasil sizce ?tavsiye eder msiniz

Bir comandante veya molent Şekilde öğütüM yapmıyor tabi Fakat içerisinde bıçak döndüğünü düşünüyorum Buda üç farklı şekilde öğütüM yapmasını sağlıyor ama Daha önceden başka bir kahve makinam ya da öğütücü olmadığından karşılaştıramıyorum fakat kahveyi sıcak yapıyor ve 30 dakika sıcak tutuyor Genel olarak kullananlar memnun ben de memnunum tabi düzeye v60 ile karşılaştırılamaz Öğütüm biri ince kum gibi 2. Kırık mercimek tanesi boyutlarında En büyük olanını hiç kullanmadım İçerisinde metal filtre var ama gun metal filtreyi çıkartıp kağıt filtre kullanmanızı tavsiye ederim dört numara Filtre tam oluyor Son olarak ben genel olarak memnunum Fakat makinadan beklentiniz ya da kahve zevkimiz kişiden kişiye değişebilir benim sevdiğimi siz sevmeyebilirsiniz o yüzden sizi yanlış yönde yönlendirmek istemem benim kişisel görüşüm olarak ben memnunum ayrıca vestel’in öğütücüsüz zaman ayarlı modelleri de var

Philips Daily Collection makinesinden var bende. Kahve macerasına yeni atılmışken aldım ve performansı güzel. Tabii 600 tl şu an verilir mi orasını bilmiyorum.

Öğütücünüz varsa o zaman normal makinede alsanız olur ama zaman ayarı size kalmış makineyi çalıştırmak sabah max 2 dk kahve su vs ekleyince
Bana göre 100 TL ilk makine bile işinizi görür ( A101 de kiwi marka) hepsi aynı prensiple çalışıyor diğer şeyler makyaj Ama illaki zaman ayarlalı istiyorsanız Gönderdiğiniz makine güzel
O a101de satılan makineler, 600ml (tam emin değilim) baya az kapasiteli, dikkat edin alırken.

Bir ara koncheronun moccamaster çakması ile ilgili güzel yorumlar görmüştüm forumda, 11 delikle duşlu demleme yapıyormuş, parçaları ayrıca çıkıyor vs. Bir sitede indirimle böyle bir fiyata geliyordu sanki.
Şu linkte satılıyor

Edit:link buldum ekledim.

Merhaba, filtre kahve makinemi satıyorum ilanım ilginizi çekebilir:

Merhaba, evde amatör bir şekilde french press demleme yaparken beklemesiyle/temizliği ile uğraşmadan filtre kahve içebilmek için bir hevesle Vatan Bilgisayar'dan 6 Mart tarihinde aldığım makinemi satıyorum. Foruma yeni kayıt olduğumdan beri kahve dünyasını yeni yeni keşfetmeye başlıyorum ve V60 gibi geleneksel yöntemleri denemekten pek kullanma fırsatım olmuyor ısı ayarlı elektronik gooseneck kettle gibi ekipmanlara yatırım yapmak istiyorum. Kutusu ve faturası eksiksiz duruyor ve ürünün durumu sıfırdan farksız. Ankara'da bizzat gelip makineyi denemek isteyenlere kahve ikram edebilirim :)

Ürünü ilk başta alma nedenlerim:
  • Hızlı ve pratik olması.
  • Kolay temizlenebilmesi ve uğraştırmaması. (İki adet sağlam çelik filtresi musluk altında anında temizlenebiliyor ve başka bir şey yapmaya gerek yok.)
  • 5 farklı bölgeden eşit su akışı sağlayarak kahveyi demleyebilmesi.
  • Çift filtreli olduğu için berrak kahve çıkartabilmesi.
  • Suyu çok hızlı kaynatabilmesi ve su kaynatmak için kullanılabilmesi.
  • Regular ve Bold modlarının olması. (regular modunda su kesintisiz akıyor max. kahve süzme süresi 120-130 sn. bold modunda 15 saniye akıyor 15 saniye bekliyor max. 210-230 sn.)
  • Kahve ve su oranlarını isteğe göre değiştirerek farklı aromalar elde edilebilmesi.
  • Filtresinde ve su haznesindeki çizgilere uyularak her zaman aynı oranlı kahvenin elde edilebilmesi.
  • Server kullanma zorunluluğunun olmaması. (çoğu makinede server kırıldığında makine fiyatı kadar olabiliyor.)
  • Direkt kupa yada termos koyulabildiği için ekstra bulaşık çıkmaması.
  • Susuz çalışmaya karşı “NoBrew” koruma teknolojisinin bulunması.
  • İşi bitince otomatik hemen kapanması.
  • Damlama önleyici özelliğinin bulunması.
  • Paslanmaz çelik kaplamalı şık tasarımlı olması.

Satma nedenlerim:
  • Yeni ekipmanlar alma hevesim.
  • Su/kahve oranı ve 2 farklı modu dışında demlemeye müdahale edilememesi.

Özetle sabahları işe/okula giderken temizlikliğiyle ıvırı zıvırıyla uğraşmadan kahveyi ve suyu koyup hızlı bir şekilde güzel bir kahve içmek isteyenler ve üşengeçler için mükemmel bir makine olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. İnternette hakkında pek bilgi bulunmadığı için aklınıza takılan soruları çekinmeden sorabilir ve gelip inceleyebilirsiniz.

İstediğim son fiyat: 570 TL

Not: Farklı illere alıcı ödemeli kargo ile gönderebilirim. Fotoğrafları müsait olduğumda ekleyeceğim.

2100 liraya geliyor moccamaster amazon.com.trden alınca. 3 günde teslim ediyorlar ek bir gümrük ücreti vs ödemiyorsunuz. garanti ile tamir işlemi yapmıyor amazon, sorun olursa paranızı direkt iade ediyor.
one cup, termoslu, ısıtıcılı şeklinde üç modeli var. ben ısıtılan kahveden hazzetmediğim için termoslu modeli aldım.
one cup da çok estetik görünüyor, genelde 500-800 gram ile demleme yaptığım için ve her bardak için filtre atmayı sevmediğim için tercih etmedim.

izledim hepsini, bence en önemli kisim üzerinde az durdu hoffman: bu da moccamaster disindaki seceneklerin ömrü.. sans eseri videodaki wilfa makineyi gecen hafta arastirmistim, cok guzel olsa da bariz “filtre tikanmasi” ve pompanin suyu itememesi sorunu var, youtube’da bulabilirsiniz.

Ha diyorsaniz moccamaster’a o parayi vericegime 1/4 fiyata baska bir sey alir bozar bozar yenisini alirim, bence gayet iyi plan; ama videoda karsilastirdigi makineler benzer fiyatli..

izledim hepsini, bence en önemli kisim üzerinde az durdu hoffman: bu da moccamaster disindaki seceneklerin ömrü.. sans eseri videodaki wilfa makineyi gecen hafta arastirmistim, cok guzel olsa da bariz “filtre tikanmasi” ve pompanin suyu itememesi sorunu var, youtube’da bulabilirsiniz.

Ha diyorsaniz moccamaster’a o parayi vericegime 1/4 fiyata baska bir sey alir bozar bozar yenisini alirim, bence gayet iyi plan; ama videoda karsilastirdigi makineler benzer fiyatli..
Çok doğru noktayı yakalamışsınız hocam.
Sanırım İngiltere, Amerika ya da Avrupa ülkelerindeki tüketim algısı ile ilgili bir şey bu. Türkiye'de ürünlerin uzun ömürlü olması ve bozulan şeyleri tamir ettirme kültürü çok yaygın, pahalı üründen de ilk beklentimiz bu oluyor.

Maalesef alım gücü ile ilgili diye düşünüyorum. Amerika'da her sene yeni çıkan iPhone'u alıp eskisini geri dönüşüme veriyorlar. Bozulan ürünler atılıyor, yenisi alınıyor gerekirse birkaç tane alınıyor. Bizim burada bir tane aldığımız, gözümüz gibi baktığımız kettledan insanlar evlerine üç tane alıyor.

Kisisel görüşüm orta kalite bir makine isinizi gorecektir, rowenta marka kahve makinesini on yildir 4 ayri isyerinde kullandim hala kullaniyoriz firmaya tesekkur yazacagim neredeyse, evde ise sadece sabah ve sizin gibi cok kahve demlemek icin basit bir kahve makinesi kullaniyorum, acikca dlap uygulamasindan kutusunda 120tlye aldim ve tek dikkat ettigim filtre saga sola degil yukari acilsindi... cinde imal edilmis bir alman markasi.. tepe tepe kullaniyorum.. aktif olarak krups, arzum, philips, kenwood marka makineleri farkli adreslerde, este, dostta, ailede kullaniyorum. sistem hepsinde ayni, aradaki farklara gelelim..
1. Malzeme kalitesi : hepsi gidayla temasa iygun olsa da ucuz markalar cogunlukla ucuz hissettiriyor, philips vs giris modelleri de daha farkli degil. Russel hobbs philips vs giris modellerinden daha kaliteli hissettiriyor.
2. Wattage : sistem ayni olsa da ne kadar hizli kahve yapacaginizda ve ilk verdigi suyun sicakliginda etkisi oluyor. 800watt cogu ve yeterli.
3. Aroma ayari : farkli yontemler var, bir kismi mekanik olarak suyun akisini ayarliyor, daha yavas veya daha hizli akmasini saglayarak aromayi ayarliyor. Bir kismi ise wattage dusuruyor ve daha yavas daha hizli su akisi ile ayarliyor.
4. Degirmen : burr degirmenli filtre kahve makinesi gormedim bence gereksiz.
5. Zamanlayici : 5 dakika erken kalkar taze ogutur yaparim gereksiz.
6. Su filtresi : bazi modellerde suyu yumusatan filtreler var, zaten icme suyu koyuyoruz gereksiz.
7. Filtre uyumu : bazi ucuz modeller kendi filtresi ile geliyor, cikartinca filtre koyacak haznesi olan var olmayan var, yani kahit filtreyi plastik filtre icinde kullanmaniz gerekebiliyor, bazi modellerde celik filtre var. Bir kac modelde basket tipi filtre kullananiliyorsuniz vs. Ucuz satilan kucuk makineler 4 no filtre kullanamiyor, 2 no filtre bulmak sikinti olabiliyor.
8. Dus basligi : sinboda vs bile coklu nokta var. Tek noktadan su veren kahve makinesine denk gelmedim son zamanlarda.
9. Otomatik kapanma : bazi makineler 15 bir kismi 45 dakika sonra kendisini kapatıyor, bu guzel ozellik ama olmazsa olmaz degil.
10. Yalitim : baglanti parcalari ve isitma tepsisi baglantilari kaliteli yalitimli olabiliyor, ucuz modellerde bu yok.
11. Damlama onleme ozelligi : valla kutuya yazmaya utanir insan diyorum artik olmayan yok da bazi markalar uzay gemisi kesfetmis gibi yaziyor.
12. Dugme konumu : gulmeyin valla onemli, o kadar sacma yere acma kapama dugmesi koyuyorlar ki.
13. Kolay temizlenme : su tankinin ve filtre haznesinin cikarilir olmasi guzel bir ozellik.
14. Karaf : cam ve celik...tercihen termoslu celik daha yaze tutuyor. Genelde alttan isitma olmayan modellerde var ki bilin o makineyi kahve icmeyi seven birisi tasarlamis. Demleme sonrasi kapatip celik termosa aliyorum cok dert degil. En buyuk dert karaf kapagini tutan pimler her markada giris seviyesi modellerde hemen kiriliyor. Elbette surekli sokup yikarsaniz.

Ozetlee... 100tl lik bir makine de isinizi gorebilir enfes kahveler demleyebilir. Almisken elimde kalmasin orasi burasi Oynamasin diyorsaniz gorup dokunarak alin derim :) kenwood guzel makineler yapiyor. Ben olsam zaman harcamam russell hobbs en basit modelini alirim, malzeme kalitesi vs gayet guzel.

Bir de v60 ve filtrede ayni kahveyi almazsiniz, daha farkli ama.guzel.icimli.kahve konusu ayri. Kahve yataklari farkli oldugu icin konsept olarak farklilar tamamen hani ayni sonucu beklemek dogru olmaz. Auto v60 dripper sistemler var ama o da ayri bir konsept ve simdilik trde gormedim.

Son düzenleme:
Hem moccamaster hem de melittanın 13 euroya satılan ürününün sahibi olarak yazıyorum. Demleme esnasında tatlı kaşığı yardımıyla karıştırırsanız, hepsi aynıdır.

Isıtıcıyı açıp, kahveyi yakıyorsanız boşverin tabi.

Hem moccamaster hem de melittanın 13 euroya satılan ürününün sahibi olarak yazıyorum. Demleme esnasında tatlı kaşığı yardımıyla karıştırırsanız, hepsi aynıdır.

Şu videomu da buraya bırakayım. Gözden kaçabiliyor ama bütçe limitliyse, ufak tefek müdahaleler ile güzel kahve demleyebilirsiniz.

Ben de bir ara sırf görüntüsünü çok beğendiğim için nadiren çok kişilik demleme yapmama rağmen moccamaster almayı düşünmüştüm. ama ucuz bir makineden ne kadar farkı olabileceğini bilmediğim için vazgeçmiştim. Gerçekten de dediğiniz gibi mi? Ben ucuz makinelerin kötü yapma sebebinin sıcaklık problemi olduğunu düşünüyordum.

Geri