• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fellow gene yapacağını yapmış.

Screenshot_20250204_172214_Fellow.jpg

Uygulamayı kurdum cihazı ekledim ama sürekli olarak offline görünüyor. Fellowun sitesine baktım tek önerdikleri fişi çek tak.

Bu durumu yaşayan/çözen vs var mı?

@raistlin sizin bir öneriniz var mı?

Makinenin Önce suyu sorup sonra kahveyi sorması saçma değil mi. Ben kaç ml kahve içeceğimi baştan hesaplamıyorum ki. Kaç Gr kahve içeceğimi hesaplıyorum ve öğütüyorum. Burada bir absürtlük var bu ayarı değiştirmenin bir yolu var mı. Bence kaç Gr kahve öğüttün sorusu sonra light mı medium mu sorusu gelip çıktıyı kendi hesaplaması lazımdı.

Kurulumu yaptım ama bende de sürekli offline çıkıyor. Dil tarih saat ve uygulamadan demleme ayarlama gibi uygulamaları yapamıyorum. Bunu düzgün anlatan bir yer yok mu ?

Son 2 haftadır yaşıyorum aynı problemi ama offline görünse de sync ediyor makine sorun yok.
Mesele sadece offline görünmesi değil tabi ki. Bir update firmware butonu koy(a)madıkları için "beklememiz" gerekiyormuş. Ve bu arada uygulamadan reçetelere erişemiyor ve ekleyemiyorum. Yani cihazı sadece düğmesinden kullanabiliyorum.

Merhaba, Aiden geleli 1 haftayı geçti ancak yoğunluktan açıp kurup kullanmaya vakit bulamamıştım. Biraz önce kurdum. 1-2 sorum olacak. Kullanmaya başlamış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1- Şu ayarları mutlaka yap dediğiniz bir ayar var mı?
2- Ayarlarda anında demleme için gelişmiş modu açmazsak su haznesindeki tüm suyu boşaltır mı? Açtığımızda orada bir ayar girersek her defasında o kadar mı demleme yapar? Eğer öyleyse açık bırakıp boş bırakmak demek kahve yapacağın zaman menüden anında demlemeyi seçip istediğin miktarlarda yapmamı mı sağlar?
3- Telefon uygulaması bizde çalışmıyor mu? Bsğladım ama bir ayar göremedim. Saati 24 saat seçmeme rağmen 12 saat gibi gösteriyor.

Arkadaşlar yeri bura değil ama diğer konuyu gören olmadı. Fellow ode gen 2 aldım, doğrudan kullanmaya başlayabilir miyim yoksa hizalama yapmam gerekir mi?

Merhaba,

Fellow Aiden'da Kalita Wave kağıtlar kullanılabiliyor mu? Farklı bir sorum daha olacaktı. Comandante değirmen kullanıyorum. Fellow Aiden için kaç klik ayarlamak gerekiyor?

Merhaba,

Fellow Aiden'da Kalita Wave kağıtlar kullanılabiliyor mu? Farklı bir sorum daha olacaktı. Comandante değirmen kullanıyorum. Fellow Aiden için kaç klik ayarlamak gerekiyor?
Ben demliyorum güzel oturuyor.

Merhaba,

Fellow Aiden'da Kalita Wave veya Cafec (Traditional,Cafec TH2) kağıtlar kullanılabiliyor mu? Farklı bir sorum daha olacaktı. Comandante değirmen kullanıyorum. Fellow Aiden için kaç klik ayarlamak gerekiyor?

Merhaba,

Fellow Aiden'da Kalita Wave veya Cafec (Traditional,Cafec TH2) kağıtlar kullanılabiliyor mu? Farklı bir sorum daha olacaktı. Comandante değirmen kullanıyorum. Fellow Aiden için kaç klik ayarlamak gerekiyor?
Merhaba
Maalesef Cafec (Traditional,Cafec TH2) kağıtlar kullanılamıyor. Kalita wave henüz denemedim ama bence kullanılabilir gibi. Cafec 205 den taban alanı küçük yüksekliği fazla. Belki 80 gr almaz ama 50 gr vs denenebilir.

Fellow aiden için sabit bir klikden ziyade elinizdeki kahveye uygun bir kalınlık kullanmanız daha mantıklı.

Merhaba
Merhaba,

Kalita uyumlu, Tchibo’nun filtre kâğıdı da uyumlu. Düz tabanda Hario bile kullanıyorum. Filtre kâğıdı çok sorun oluşturmaz. Comandante bilmiyorum kaç klick olur ama normal V60 demlemelerdeki karşılığı olabilir 21-24 arası sanırım. Kendim K6 ile 70-80-90 klick denedim hepsinde çok güzel sonuçlar aldım.

yazılım kısmıyla ilgili, uygulamada zaten güncelleme yapmak ve profil ayarlamaktan başka birşey yapamadığınız için profilleri ayarladıktan sonra online offline pek birşey farketmiyor bende. ha ilerde uygulama üzerinden kontrol vb gelir o zaman ihtiyaç olur tabi.

düz tabanlı sepet çok büyük oluyor kalita filtre için, diğerine mi oturtuyorsunuz bir fotoğraf atabilir misiniz?
Kalita 155 ve Etkin’in hem 2 cup hem de 8 cup filtre kâğıtları da uygun olur düşüncesindeyim. Hatta düz tabanlıya Etkin 8 cup veya Kalita 185 filtreleri bence uyar. Akşam fotoğraf çekmeye çalışayım elimde Kalita 185 filtresi yok, Kalita 155, Etkin 2 ve 8 cup olanları var fotoğraf eklerim.

Son düzenleme:
Ben kapak hafif açık Etkin 2 cup ile demledim kendi sepetini çıkarıp Etkin koydum. Ama düz taban sepette filtre kâğıdı yüksekliği sadece kısa kalıyor tabanı yayılıyor. 35-40 gr arası kahveyi kaldırıyor demleme için. Eve gidince fotoğraf atmaya çalışayım.

Bu arada Kalita 155 ve Etkin’in hem 2 cup hem de 8 cup filtre kâğıtları da uygun olur düşüncesindeyim. Hatta düz tabanlıya Etkin 8 cup veya Kalita 185 filtreleri bence uyar. Onları da fotoğraf çekmeye çalışayım elimde Kalita 185 filtresi yok, Kalita 155, Etkin 2 ve 8 cup olanları var fotoğraf eklerim.
Kalita 185 bende var, ben de onu deneyeyim akşam madem. Etkin 8 cup tam oturur gibi düz tabanlı sepete, ölçüler aynı olabilir.
Düz tabanlı sepete başka bir dripper koyma işinde haliyle birçok kağıt çalışır, Togay bey de demişti hatta origami ile demliyorum diye. diğer düz tabanlı filtreler çok kısa gelir gibi geldi bana bir onları da denerim bakalım nereye varacak. Yoksa düz taban sepetin filtreleri pahalı olduğundan pek sürdürülebilir değil bana kalırsa.

Merhaba, Aiden geleli 1 haftayı geçti ancak yoğunluktan açıp kurup kullanmaya vakit bulamamıştım. Biraz önce kurdum. 1-2 sorum olacak. Kullanmaya başlamış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1- Şu ayarları mutlaka yap dediğiniz bir ayar var mı?
2- Ayarlarda anında demleme için gelişmiş modu açmazsak su haznesindeki tüm suyu boşaltır mı? Açtığımızda orada bir ayar girersek her defasında o kadar mı demleme yapar? Eğer öyleyse açık bırakıp boş bırakmak demek kahve yapacağın zaman menüden anında demlemeyi seçip istediğin miktarlarda yapmamı mı sağlar?
3- Telefon uygulaması bizde çalışmıyor mu? Bsğladım ama bir ayar göremedim. Saati 24 saat seçmeme rağmen 12 saat gibi gösteriyor.
3.sorunun cevabını yazılanlardan anladım da diğer 2 sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Kalita 185 bende var, ben de onu deneyeyim akşam madem. Etkin 8 cup tam oturur gibi düz tabanlı sepete, ölçüler aynı olabilir.
Düz tabanlı sepete başka bir dripper koyma işinde haliyle birçok kağıt çalışır, Togay bey de demişti hatta origami ile demliyorum diye. diğer düz tabanlı filtreler çok kısa gelir gibi geldi bana bir onları da denerim bakalım nereye varacak. Yoksa düz taban sepetin filtreleri pahalı olduğundan pek sürdürülebilir değil bana kalırsa.
Filtresi evet ama dripper oturmaz Etkin 2 cup bile 15-20 ° kadar kapağı açık kalıyor. 😇

Kalita 155 filtre
IMG_7024.png

Etkin 8 cup filtre
IMG_7023.png

Fellow Aiden ile gelen filtre
IMG_7022.png

Kalita 155 küçük kalıyor ama 30 gr demleme yapılabilir diye düşünüyorum. Makinenin yanında gelen filtre biraz kısa kalıyor, Etkin 8 cup filtresi ise tam oturuyor. Maliyet olarak 8 cup filtre yüksek olacaktır ama Kalita 185 ya da klasik kahve makinelerinde kullanılan filtreler ile daha uyguna getirilebilir bence.

Geri