• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Merhaba, karafın üstüne konduğu siyah zemin ve çelik süzgeç’in çapını ölçüp yazabilecek biri var mı aramızda? Şu an evde değilim, ölçüm yapamıyorum ama muadil karaf alabileceğim bir mekandayım (acil olduğu içim böyle bir mesaj atmak zorunda kaldım)
Karafın oturduğu yuvanın ölçüsü Ø100 mm, çelik süzgecin de siyah conta montajlı çap ölçüsü yaklaşık Ø128 mm, contasız çap ölçüsü Ø125 mm. Umarım geç kalmamışımdır ve işinizi görür.

Selamlar tekrardan, bu aleti auto modunda kullanmaya çalışıyorum. Ürünü açıyorum server ve dripper üzerindeyken tartmaya çalışıuorum ama 0 gra çıkıyor. Sonrasında tare alıp üstüne kahve koyduğumda ise 15 gram gözükmesi gerekiyorken tüm server ve dripper ağırlığını gösteriyor.

Bu aletle hiçbir zaman tam olarak bir kahve demleyemedim. Neyi tanlış yapıuorum yahu? 😂

Sl
Selamlar tekrardan, bu aleti auto modunda kullanmaya çalışıyorum. Ürünü açıyorum server ve dripper üzerindeyken tartmaya çalışıuorum ama 0 gra çıkıyor. Sonrasında tare alıp üstüne kahve koyduğumda ise 15 gram gözükmesi gerekiyorken tüm server ve dripper ağırlığını gösteriyor.

Bu aletle hiçbir zaman tam olarak bir kahve demleyemedim. Neyi tanlış yapıuorum yahu? 😂
Slm. Tüm yaptıklarınızı manuel modda yapın, ratio seçin. Auto hiç kullanmadım.

Dara alması biraz uzun sürüyor benim gözlemime göre. Tare tuşuna bastıktan sonra bir müddet beklemek gerekiyor ki darayı alsın. Daha sonra server ve dripper’ı almak gerekiyor.

Hocam müsait bir vaktiniz de işlem sıranızı bana anlatabilir misiniz
Tabii ki de hocam bahsedeyim.
Öncelikle tartım öğütüm gibi işlemleri hallederken makinenin içerisindeki su ısınsın diye önce Water moduna alıp 90 93° civarına ayarlayıp açma kapama düğmesinden ısıtmaya başlıyorum. Bu esnafa kahvemi tartıp öğütüyorum. Su kaynayıp biraz karafın içerisine akmış oluyor ki bununla da karaftan su geçirme işlemini yapmış oluyorum.
Daha sonra o suyu bir yere döküp filtreyi de dripper’a ekleyip tekrar makineye koyuyorum
Makineyi Brew moduna alıp auto modda iken tare düğmesine bastıktan sonra birkaç saniye bekliyorum ki dara’yı alsın.
Anladığım kadarıyla tartı kısa bir sürede kendini sıfırlamıyor. 4-5 saniye sonra karafı makineden çıkartıp kahvemi ekleyip geri koyduğumda +\- 1 gram olacak şekilde tartıyor.
Olduğu yerde karafı havaya kaldırıp tekrar koydugumda doğru ağırlığını yakalamış oluyor. Daha sonra da zaten tekrar açma kapama düğmesine basarak demlemeye başlatıyorum.

Ben daha çok birkaç misafir geldiğinde bu makineyi kullanıyorum çok sık kullanmadığım için hatırladığım kadarıyla yazdım umarım atladığı bir şey yoktur. Yine de takıldığınız bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

Manuel modu hiç denemedim hocam sizden de ricam Siz de müsait olduğunuzda işlem sıranızı anlatabilir misiniz
Auto modu bize uygun değil zaten, tek demleme yapmadım.
- Öncelikle suyu ısıtmakla başlıyorum waterda. 92 demleyeceksem 88 gibi sıcak suyu ayarlayıp döküş başlayınca kapatıyorum (demlemeden önce suyu ısıtırken beklerken dripper vs soğumasın, amaç istediğim demleme derecesine çok çabuk gelmesi)
- Cihaz zaten manuel modda. Derece ayarlıyorum, ratio ayarlıyorum.
- Bu noktadan sonra kritik yer şu. Cihaza kahve gr. ını belirtmemiz lazım. Karafı, dripperı vs. koyduk herşey hazır tare'ye bastık ve kahveyi ekledik misal 15 gr kahve tarttı ve start. Bu şekilde ilerlersek bloom suyu 15 gr kahve için 30 35 ml kabaca. Çoğu zaman yetersiz kalıyor yatak tam ıslanmıyor. Kahve miktarına göre bloom suyu ml'ini ayarlıyor. Sonra tek döküşle demleme devam.
- Alternatif ve daha çok kullandığım yöntem de şu: Ratio vs. herşey tamam yukarıdaki gibi manuel moddayız. Karaf, dripper dışarıda, kahveyi de koyuyoruz drippera. Cihazda ekipman hiç yok henüz. Tare'ye basıp sıfırlıyoruz. Sonra ekipmanları kahvede içinde makinaya koyuyoruz. Kahveyi bu sefer 200 300 gr vs (komple ekipman ve kahve ağırlığı) olarak algılıyor. Dolayısıyla bloom suyu 70 lere çıkıyor. Bu toplam ağırlığı düşürerek misal sadece dripperla tartarak vs bloom suyunu da ayarlamak mümkün ama uğraşmadım.
Burada dikkat etmemiz gereken şu. Makineyi bir nevi kandırdığımız için çok fazla kahve varmış gibi, biz müdahale etmezsek çok fazla su dökecektir. Kahveye göre ratioyu kendimiz belirleyerek su istenilen ml e geldiğinde tuşa basarak demlemeyi biz bitirmeliyiz. (Yada alternatif şuan aklıma geldi denemedim 😃tareden sonra 200 tarttı diyelim ratio 1/1 1/2 vs hesaplayıp kahveye göre ayarlama yapılabilir kendi bitirir demlemeyi denemek lazım)

Manuel modu hiç denemedim hocam sizden de ricam Siz de müsait olduğunuzda işlem sıranızı anlatabilir misiniz
Manuele al, filtreyi yerleştir, karafı tekrar yerine koy, tara tuşuna bas ve 3 saniye bekle, 0 rakamını görünce karafı çıkar, kahveyi ekle, karafı tekrar yerine koy. Bu işlemden sonra ekranda kahve miktarını görmeniz lazım. Sıcaklık ve oran ayarını yapıp orta tuşa basarak başlatın.

Sonraki demlemelerde artık hep manuel modda başlayacak, tekrar manuele almaya gerek yok.

Ben de bu cihazı kullanıyorum bir süredir ve genel olarak memnunum. Fakat şöyle bir sorun var, demleme esnasında su kesikli düşüyor kahve yatağına. İp gibi düz bir şekilde akmıyor. Bu da kahve yatağını gereğinden fazla karıştırıyor. Bununla alakalı tecrübesi veya fikri olan var mıdır?

Ben de bu cihazı kullanıyorum bir süredir ve genel olarak memnunum. Fakat şöyle bir sorun var, demleme esnasında su kesikli düşüyor kahve yatağına. İp gibi düz bir şekilde akmıyor. Bu da kahve yatağını gereğinden fazla karıştırıyor. Bununla alakalı tecrübesi veya fikri olan var mıdır?
Ben hiç yaşamadım bu sorunu. İp gibi stabil akış var. Kullanım çoksa veya kireçli sular kullandıysanız belki bir temizlik düzeltebilir. Baştan berimi böyleydi

Suyu az koyduğum zamanlarda bazen demlemenin sonlarına doğru sıcaklık düşünce tekrar ısıtma devreye giriyor, işte o anlarda kesik akma oluyor, 250gr demleme yapacaksam genelde 400 seviyesine kadar su koyuyorum. Diğer bir sebep de yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi kireçten kaynaklı tıkanıklık olabilir

Suyu az koyduğum zamanlarda bazen demlemenin sonlarına doğru sıcaklık düşünce tekrar ısıtma devreye giriyor, işte o anlarda kesik akma oluyor, 250gr demleme yapacaksam genelde 400 seviyesine kadar su koyuyorum. Diğer bir sebep de yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi kireçten kaynaklı tıkanıklık olabilir
çok doğru, hatta ben hedef miktar+200 koyuyorum, minimum çizgisinin altına inince akış sapıtıyor. minimum çizgisini en düşük demleme miktarı gibi değil, su seviyesinin demleme sırasında düşmemesi gereken kritik seviye gibi düşünmeli.

Isıtma bölümüne biraz fazla du koyun, su azaldıkça doğal olarak akış şiddeti azalıyor ve su kopuk kopuk düşüyor.

Geçen hafta brew 50 dx satın aldım. Bizim bu aroma master'dan daha kompleks kahveler çıkarıyor, bir tık daha katmanlı denilebilir. Aynı su, aynı kahve, aynı öğütüm; aroma master daha tatlı iken, brew 50 dx daha asiditesi yüksek. Ben çok sevdim. Demleme sırasında bir süre mandalı kapatıp hario switchvari işler de yapılabiliyor. İkinci makine düşünenler varsa tavsiye ederim.

Selamlar, en sonunda karafı kırdık 😊 hario decanter yazan arkadaşlar olmuş, kendi dripperı harionun içine tam oturuyor mu? Yoksa decanterin dripperı ile mi kullanılıyor onu anlamadım, önerilerinize açığım

Selamlar, en sonunda karafı kırdık 😊 hario decanter yazan arkadaşlar olmuş, kendi dripperı harionun içine tam oturuyor mu? Yoksa decanterin dripperı ile mi kullanılıyor onu anlamadım, önerilerinize açığım
Geçmiş olsun hocam, çok hassas bir karaf, kırmamak çok zor :) Ben resimdeki şekilde hario surahi ve dripper kullanıyorum. Tek dikkat edilmesi gereken durum, dripperı su dökülen yere göre merkezi konumlamak.

Ekli dosyalar

• 20260215_223904.jpg
    20260215_223904.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 45
Geçmiş olsun, bu şerde bir hayır var, çünkü hario decanter ile gerçekten demleme kalitesi artıyor. Decanterın kendi dripperı ile kullanın, eskiyi yedeğe alın.

Geri