Merhaba, V60 filtresi kullanılıyor. Cafec, Hario vb.hangi filtreyi kullanılıyor kendi karafında?
Merhaba, V60 filtresi kullanılıyor. Cafec, Hario vb.hangi filtreyi kullanılıyor kendi karafında?
Herhangi bir v60 filtresi cuk oturuyor.hangi filtreyi kullanılıyor kendi karafında?
Bir de normal blooming ile deneyebilir misiniz?İlk denememi Null uraga, timemore crystal ile 18 gr kahveyi 95C 1:16 yaptım. Kendi yaptığım demleme 2dk sürüyordu bu 3dk sürdü. Kendi demlememden daha iyi oldu, ama yüksek bloom olsun diye karaf ağırlıklı dara almıştım, bu sebeple manuel olarak durdurmak zorunda kaldım, ne kadar süreceğine bakmak için kronometre tuttum. Kısacası işi kolaylaştırmadı, ama daha iyi kahve çıktı.
Hangi filtreyi kullanıyorsunuz. TH1 deneyebilirsiniz. Denemedim ama bu makineyle tam örtüşecek gibi düşünüyorum. Tradinational'a göre daha yavas akışı var fakat çok iyi çıktılar veriyor. Biraz şaşırtıcı bir filtre.Tek döküş sistemi kesinlikle yeterli extraction sağlamıyor ve demleme erken bitiyor. Ya daha yavas akış saglayan filtre kullanmak lazım ya da öğütümü inceltmek lazım ki bunlar da farkli etki edecek kahveye.
Sonuç , en az manuel kadar ugrastirici belki daha da fazla. Benim hali hazirda setup ımvar ve bununla ugrasacagima manuel demler geçerim. Standart demlemelerde kim tek döküş yapıyor ki makineyi o şekilde ayarlamışlar

James Hoffmann videosunda onun kullandigi alette de sizin yasadiginiz benzer durum yasanmis ve yorumlarda onun kullandigi aletle alakli bir problem oldugunu belirtmis kullancilar Anladigim kadariyla seri uretim kisminda eksikleri olan bir alet , arkadasima gelen urunun de tartisi bozuk cikti Cevremde birebir sohbet ettigim arkadaslarim bu aleti aldi 7 kisi desem birinde tarti bozuk cikti , siz de belki hoffmannin yasadigi deneyimi yasadinizTertemiz bir yatak, ilginç.
Benim alet şaşı galiba. 5 demleme yaptım, merkezde değil, kenarında koca bir kara delik. Herhalde dedim merkeze dökemiyor, karafı tabanın köşesine aldım, bu sefer benim estetiğim bozuldu, aleti uzaktan şaşı gibi görüyorum. Bu kez ortadan ama köstebek gibi delik açıp şarala şurala dökülmüş görüntüsü. 25 gr kahveye kalktı 324 ml su döktü. Curling oyuncusu çabukluğunda power tuşuna basarak su ekledim. Değerleri görebilmek için çevirdiğim tuş vıcı vıcı, bir adım yerine iki adım gidiyor, iki adımlık ilerletiyorum, hiç adım atmıyor.
Ekipman Hario V60, filtre V60.
Çok sinirliyim.
Öğütüm, su ayarı, doğru çekirdek gibi bir yerlerde bir sorun olmalı. Rezalet bu makina için fazla ağır bir yorum.3. günden bildiriyorum, hafta sonu detayları yazacağım. Alet rezalet! Buna verilecek efor yerine çok daha makul yatırımlar yapılabilir.
Nasıl bu kadar övgü alabildiğini anlamış değilim…
Sizi çok iyi anlıyorum, 2.5 yıldır elime kettle almıyorum doğru dürüst.Montag Funkyberry
16/256
34 bloom yapti
Dokus bitince hafif bir salladim serveri
Th3 , dragon fly 60 ppm
V60 da demleyip nasil sonuc aldiysam oyle sonuc verdi
Demleme suresi 2:44
Ben bu aleti alirken arkadasla uzerine biraz makara yaparak aldim ama gercekten şaşirtti , kronik arizalari var gibi yorumlar gordum eger kısa vadede bozulmazsa uzun bir sure v60 setimi rafa kaldiririm ben arkadaşlar
Asla abartmiyorum suan bu yorumu yazarken demledigim kahveyi yudumluyorum
Ekli dosyayı görüntüle 38882
Rezalet bu makina için fazla ağır bir yorum.
Yok hocam inanın makinanın beğenisi abartı değil. Ben çok sık övüyorum çünkü tek makine ile kettle, terazi ve kendi indirimi ile şu zor ekonomik ortamda 10 bin TL ye yakın tasarruf sağlıyor. Üstüne bardaktaki memnuniyet üst seviyede olunca bence gereksiz bir hype olmuyor. Tabi işin bencesi buCanım abartılı bir yorum yapmak istedi, mükemmelliği de abartılıyor diye düşündüğümden.
Ben de kötülüğünü abartayım istedim.
Neyse, yarın onu ait olduğu yere yollayacağım, az sinirim geçsin, daha objektif detaylar yazarım. Elle tutulur hiçbir yanı yok aletin. Seri üretim hata payı yüksek olduğundan bu fiyata satıyorlar herhalde.
..ve sonrasinda tek dokusle devam etti , ..
Malesef hocam , dokus sayisi anlaminda secenek yok Bloom + tek dokus seklindeTek döküş yerine 3-4 döküş istesek durdurup devam ettirebiliyor muyuz su akışını?