• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Oldukça güzel tespitler. Isı konusunda hiç emin olamadım, acaba kayıp var mı yok mu. Çubuk termometre ile ölçme imkanı olan biri varsa akan suyu ölçüp bizle paylaşabilirse çok güzel olur.

Normal şartlarda manuel demlemedeki ısı kaybı kadar kayıp oluyor diye tahmin ediyorum ama suyun aktığı noktadan düştüğü noktaya kadarki mesafe kettle ile dökmeye göre biraz daha fazla gibi, belki bundan dolayı bir derece kayıp olabilir.
Hocam kafa karışıklığında haklısınız o kısmı yeterince açıklayıcı yazamamışım. Akan suyun derecesinde bir problem yok fakat karaf ile birlikte gelen dripper'ın paslanmaz çelik olması ve v60'a göre açık yapıda ki formu, cam karaf ile birleşince ciddi bir ısı kaybına dönüşüyor. Önceden karaf ve dripperı çok iyi şekilde ısıtmak bunun önüne geçebilir fakat ben makinayı pratiklik amaçlı satın aldığımdan dolayı bunlarla hiç ugraşmadım.

Hocam kafa karışıklığında haklısınız o kısmı yeterince açıklayıcı yazamamışım. Akan suyun derecesinde bir problem yok fakat karaf ile birlikte gelen dripper'ın paslanmaz çelik olması ve v60'a göre açık yapıda ki formu, cam karaf ile birleşince ciddi bir ısı kaybına dönüşüyor. Önceden karaf ve dripperı çok iyi şekilde ısıtmak bunun önüne geçebilir fakat ben makinayı pratiklik amaçlı satın aldığımdan dolayı bunlarla hiç ugraşmadım.
Yok aslında kafa karışıklığına sebep olmadınız ,ben hiç emin olamadım derken bu zamana kadar hiç emin olamadım demek istedim. Ben de acaba ısı kaybı oluyor mu olmuyor mu diye hep merak ediyordum.

Isı kaybının olmadığına daha yüksek ihtimal vermem ise sanırım benim kendi karafı yerine Hario Decanter kullanmam ve ön ısıtma yapmam olabilir.

Ben de bir adet aldım. Birkaç sorum vardı sağolsun @Haggard yardımcı oldu. Anladığım kadarıyla karafı çok iyi ısıtmak gerekecek demleme öncesinde. Uzun kullanımda umarım terazi arızalanmaz ya da kalibrasyon istemez.

Benim makine de ulaştı. Evdeki aroma master makinemde LED göstergedeki bazı rakamlar okunmuyordu, çakmak manyetosu ile düzeltme denemelerim de sonuçsuz kalmıştı :) geleni ofisime koydum. İlk demlememi de yaptım. Bu fiyata bedava makineydi gerçekten.

Bir ofis bir de ev için sipariş verdim ikisi de sağlam geldi. Ofis için ucuz yollu idare edecek bir elektrikli değirmen alayım diyorum fakir Ekm değirmen de indirimde iş görür mü kullanan var mı

Kingrinder p serisi alın bence
Comandante ve kingrinder k6 var ama iş yerinde kullanmak zor oluyor bazen 3-4 kişiye aynı anda kahve yapıyorum. O yüzden hem elektrikli uğraştırmayacak hem de fiyatı uygun bir degirmen bakıyorum çok stabil çalışmasa da olur idare etse yeter. Fiyatı 1300tlye falan geliyor 3800den düşmüş ilgimi çekti

Comandante ve kingrinder k6 var ama iş yerinde kullanmak zor oluyor bazen 3-4 kişiye aynı anda kahve yapıyorum. O yüzden hem elektrikli uğraştırmayacak hem de fiyatı uygun bir degirmen bakıyorum çok stabil çalışmasa da olur idare etse yeter. Fiyatı 1300tlye falan geliyor 3800den düşmüş ilgimi çekti
Bu fiyata bu beklenti ile alınır. Ama ofis için kendinden öğütücülü modelini tavsiye ederim. Toplu tüketimde sürekli ayrı öğütüp, ayrı demlemek sürdürülebilir değil. Ayrıca Aroma Master hassas bir cihaz, hem su haznesi hem karafı ofis gibi ortamlarda çok kolay kırılabilir. Günlük 10 kişilik kahve yaptığımız, kendinden öğütücülü Electrolux modelini severek kullanıyoruz. Fakir de aynı işi görecektir. anne15 kodu ile 2150 TL fiyatı çok uygun.

Bu fiyata bu beklenti ile alınır. Ama ofis için kendinden öğütücülü modelini tavsiye ederim. Toplu tüketimde sürekli ayrı öğütüp, ayrı demlemek sürdürülebilir değil. Ayrıca Aroma Master hassas bir cihaz, hem su haznesi hem karafı ofis gibi ortamlarda çok kolay kırılabilir. Günlük 10 kişilik kahve yaptığımız, kendinden öğütücülü Electrolux modelini severek kullanıyoruz. Fakir de aynı işi görecektir. anne15 kodu ile 2150 TL fiyatı çok uygun.
Aroma masteri aldım artık geldi maalesef, iade ile tekrar uğraşmak da istemiyorum cam karaf kırılırsa yenisi alınır ama üst taraf sıkıntı dikkatli kullanıcam artık. Ben yapmadığım sürece kimse kahve yapmaz zaten anlamıyorlar pek. Değirmeni de alıp deniyim giden en fazla bin tl olur çok bir beklentim yok zaten

Açık kavrum kahvelerde sonuç vasat ama orta kavrum ve üstü kahvelerde ve daha önce de söylendiği gibi kolay çözünebilir fermente kahvelerde sonuç beklenmedik derecede iyi.

Sadece tartı bazen 1 gram fazla gösteriyor. Biz öğütmeden önce de tarttığımız için oranı ayarlayarak çözüyoruz ama başka tartısı olmayan için biraz sıkıntılı.

2 farkli koyu kavrum kahveyle deneme yaptım. Makine cacıki .hic begenmedim sonucu
4 demleme yaptım; daha önceden V60, kalita, clever demlerinden tadını bildiğim çekirdekle. Benzer güzel çıktılar aldım, sadece ilkinde su oranı fazla oldu, onu da hanım çok beğendi yumuşak içim deyu.

4 demleme yaptım; daha önceden V60, kalita, clever demlerinden tadını bildiğim çekirdekle. Benzer güzel çıktılar aldım, sadece ilkinde su oranı fazla oldu, onu da hanım çok beğendi yumuşak içim deyu.
Bu arada ben kendi dripperini kullanmadim. V60 koydum altına. İlk basta karaf ile koydum tam sigdi ama bosluk kalmadigi icin döküş yakın oldu. İkincisinde bardakla v60 koydum. İkisinde de klasik makinelerin demlemesine benzer su tadı geliyor. Asidite azalıyor. Bitterlik artti

Geri