• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Ben Zümrüt Karaca'yı denemeye devam etmek isteyip ay sonunda Ethiopia Banko Guitti, Kenya Massai ve Türk kahvesi yapabilmek için de Brezilya Fazende Rio Verde aldım.

Bir çok kişinin aksine ben Banko Guitti'yi beğenmedim. Kenya Massai ise başından sonuna citrus ve çikolatayı koruyan bence günün en acele anlarında dahi "iki lafın belini kıralım" kahvesi olmuş, başlangıcı devamı ve bitişi aynı. Epey beğendim.

Reçetesiz bol keseden yazıyoruz böyle ama, denemişken boş geçmek istemedim. Denemeler de CMD 26 click.

Selamlar @astroid

Çekirdekleri demlediğin reçete ve sende bıraktığı izler ile paylaşman daha faydalı olacaktır.Demleyip iyi bir sonuç alamayan arkadaşlarımız içinde yol gösterici olacaktır.

Kesinlikle pürsu kullanmalısınız ben erikli ile demleyip denedim 2.yi dağlar kadar fark var yani

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Banko Gutiti
Kavurma Tarihi: 22.09.2021
Demleme Metodu:
Kalita Filtre/Tiamo
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
TM C2 19klik
Su Markası ve Sıcaklık:
AOÇ
Demleme Süresi:
3.05
Tadım Notları:
Soğudukça sütlü çikolata tadının ortaya çıktığı bir kahve oldu, 2-3 yudumdan sonrasını tamamen soğutarak içtim.
İlave Notlar:
Çok tercih etmememe rağmen Kalita/v60 yapmak espressoya göre daha verimli oldu bu çekirdek özelinde.

Kolombiya Strawberry, Etiyopya Banko Gutiti Natural, Brezilya Fazenda Rio Verde ve Guatemala - Las Capuchinas kahveleri ile eylül ayı alımına katıldım. Kolombiya strawberry dışındaki kahveleri ne yazık ki sevemedim ve bende kalite bir kahve imajı çizmedi ne yazık ki. Tüm kahveleri espresso olarak tükettiğimi de belirteyim, belki filtre ya da v60 ile daha canlı kahveler olabilir bilmiyorum.

Karşılaştırma yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ancak null espresso kahveleri çok daha kaliteli gelmişti bana ve hemen hemen aynı fiyat olduğunu da belirtmem gerek.

Selamlar @tilt_y

Eğer paylaştıysan beni bağışla ve görmediysem gerçekten özür dilerim.

Yapmış olduğun demlemelerin parametrelerini paylaşarak forumda gerek espresso demleme yönteminde tecrübeli gerekse konu kavurucunun çekirdeklerini temin eden forum üyelerinin görüşlerine bu başlık altında başvurdun mu?

Eğer paylaştı ise tekrar tekrar özür dilerim ama paylaşmadıysan bu başlıklar ve toplu alımlar aynı çekirdekleri aynı zamanda deneyerek hem bir paylaşım içerisinde olmak hemde aynı verimi alamayan kişilere yaşamış olduğumuz iyi tecrübeleri paylaşarak aynı keyifi almalarını sağlamak.

Sözlerim maksatını aştıysa çok özür dilerim.Hiç bir kavrucu ile illiyet bağım yoktur ve savunmak için de yazmadım.

Selamlar @tilt_y

Eğer paylaştıysan beni bağışla ve görmediysem gerçekten özür dilerim.

Yapmış olduğun demlemelerin parametrelerini paylaşarak forumda gerek espresso demleme yönteminde tecrübeli gerekse konu kavurucunun çekirdeklerini temin eden forum üyelerinin görüşlerine bu başlık altında başvurdun mu?

Eğer paylaştı ise tekrar tekrar özür dilerim ama paylaşmadıysan bu başlıklar ve toplu alımlar aynı çekirdekleri aynı zamanda deneyerek hem bir paylaşım içerisinde olmak hemde aynı verimi alamayan kişilere yaşamış olduğumuz iyi tecrübeleri paylaşarak aynı keyifi almalarını sağlamak.

Sözlerim maksatını aştıysa çok özür dilerim.Hiç bir kavrucu ile illiyet bağım yoktur ve savunmak için de yazmadım.
Selamlar, öncelikle yorum için teşekkür ederim ve hiç özür dileyecek bir durum yok :) forumda yeni olduğum için nasıl paylaşımlar yapmak gerektiğini tam olarak bilmediğim için yazmışım ve az önce de yaptığım yorumu sildim.

Sadece satın aldığım kahve espresso demlemeye en azından bana göre çok müsait olmadığı yönündeydi. Bir önceki ay satın aldığım espresso kahve ile karşılaştırmıştım. Benim gibi düşünen ve yeni kahve almak isteyen arkadaşlara belki fikir sunma içindi. Bundan sonraki yorumlarımda öncelik forum üyelierine başvurmak olacak.

Selamlar, öncelikle yorum için teşekkür ederim ve hiç özür dileyecek bir durum yok :) forumda yeni olduğum için nasıl paylaşımlar yapmak gerektiğini tam olarak bilmediğim için yazmışım ve az önce de yaptığım yorumu sildim.

Sadece satın aldığım kahve espresso demlemeye en azından bana göre çok müsait olmadığı yönündeydi. Bir önceki ay satın aldığım espresso kahve ile karşılaştırmıştım. Benim gibi düşünen ve yeni kahve almak isteyen arkadaşlara belki fikir sunma içindi. Bundan sonraki yorumlarımda öncelik forum üyelierine başvurmak olacak.

Tekrar Selamlar @tilt_y

Öncelikle anlayışın ve yaklaşımın için çok teşekkür ederim.Amacın çok güzel ve temin etmiş olduğun çekirdekten keyif almak hakkın.Toplu alımların ardından genellikle admin tarafından aynı konu başlıkta olduğu üzere demleme yöntemi,demleme parametreleri ve tecribenizin yani fincanınızın sonuçlarını belirtebileceğimiz bir formatta paylaşılmakta.Bu nedenle keyif alamadığın bir fincan içmen halinde bu parametreleri ve yöntemi paylaşman halinde o çekirdekten daha iyi bir sonuç elde eden arkadaşımız tavsiyelerini paylaşacaktır.Tabii çekirdek iyi değilse ve fiyatının hakkını veremiyorsa kii bu pek tabiii bir ihtimaldir,oda ortaya kendiliğinden çıkacaktır.

Şahsın özelinde paylaşmış olduklarım hepimiz için geçerli.Eğer elimizdeki imkanları amacına yönelik kullanırsak doğruya güzele daha rahat ulaşırız.

Tchibonun düz tabanlı üç delikli dripperi ile yapılan demlemelerimde demleme süresi 4 hatta 5 dakikaya uzamasına rağmen daha tatlı kahveler elde ettim. Uzun süre kullanmadığım bu dripperi tekrar tezgaha çıkardım. Begenmediginiz kahveleri birde bunda deneyin. Biraz daha güzel olacak bence

Tchibonun düz tabanlı üç delikli dripperi ile yapılan demlemelerimde demleme süresi 4 hatta 5 dakikaya uzamasına rağmen daha tatlı kahveler elde ettim. Uzun süre kullanmadığım bu dripperi tekrar tezgaha çıkardım. Begenmediginiz kahveleri birde bunda deneyin. Biraz daha güzel olacak bence
Merhaba, demlemelerinizi normal V60 reçeteniz ile mı yaptınız?

Merhaba, demlemelerinizi normal V60 reçeteniz ile mı yaptınız?
15 gram kahveye 250 gram su şeklinde yaptım onun dışında döküş süresi miktarı çok önemli değil bence , blooming sonrası su sogumasin diye dripperin alabildiği kadar su koyup suzulmesini bekliyorum.
Bence güzel kahvelerde notaları maskelerken , begenmediginiz kahvelerde daha tatlı gövdeli kahve çıkartıyor.

Demleme Reçetesi:

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Etiyopya Keramo
Kavurma Tarihi: 5 Eylül
Demleme Metodu: V60 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Erikli 94-95 derece
Demleme Süresi: 3.30 2 kişilik demleme

25gr/400 ml su
60 gram su ile blooming sırasında çay kaşığının arkasıyla karıştırma ardından 30 sn bekleme
200 ml ye tamamla 30 sn bekle
300 ml ye tamamla 30 sn bekle
400 ml ye tamamla hemen ardından saat yönü ve tersine kaşıkla birer tur döndür
son olarak spin attır.

Uzun süre uğraştıran bir çekirdek oldu açıkçası. Sonunda arzu ettiğim fincana ulaştım. Tadım notlarını da aşağı yukarı yakaladığımı hissettim. Hem tatlı hem de asiditesi istediğim düzeyde bir fincan oldu. Bana kalırsa gaz salımına normalden daha uzun süre ihtiyaç duyan bir çekirdek.

Zümrüt Karaca dan bir ricam var. Yeni geisha türü bir kahve getirmiş. Fiyatı 230 TL. Çok merak ediyoruz. Mümkünse foruma özel biraz indirim yapabilir mi. Saygılar

Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..
Merhaba Zümrüt Bey. Kullandığınız filtre bu mu yoksa ağartılmışı mı? Tam mı oturuyor filtre?

Ayrıca Tchibo ürün hacmini 225ml olarak belirtmiş. 2 kişilik demlemelerde nasıl, en fazla kaç gr kahve demlediniz siz?

Geri