• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadım Etkinliği (Zümrüt Karaca)

Selamlar,

Geisha türü çekirdeklerin potansiyelinin pour over yada espresso demleme tarzlarına daha çok yakışacağını düşündüğümden[tabi ki bu bana ait bir fikir,bir tecrübe sonucu değil] hiç niyetlenmedim bile.Bu yüzden tükenmiş olmasına çok üzülmedim.Alanların yorumlarını merakla bekliyor olacağım.Belkide bir mokapot demleyicisi arkadaşımızda temin etmiştirde bizde kendisinin düşüncelerini öğrenebiliriz.

Geisha ageisha almak isteyen de alamayan, üzüntüsünü forumda dile getirecek kadar pişman olan arkadaşlar için gelsin

Yani Zümrüt bey bu geishayı tedarik etmemizin bir yolu yokmu forumda 2 çuvalı daha bitirecek geisha cı var

Bu ay dikkatimi çeken çekirdekler kolombia strawberry honey, kenya massai kiambu ve guatemala las capuchinas. Bugün ya da yarın alırım diyorum. Özellikle kolombia strwaberry e çok yükseliyorum :)

Teşekkür ederim @puspus . Favori çekirdeklerden açılmışken konu ufak bir yorum yapayım IG postuna ilişkin. Ulusal Gıda Enis Bey Ankara'ya gelmişti sektörden diğer 1-2 arkadaş ile beraber getirdiği yeşil numuneleri kavurup içmiştik, sonrasında cidden hem tanıştığımıza hem de böyle güzel ve taze çekirdeklere kavuşacağımıza sevinerek heyecanla beklemeye başlamıştık. Sonrasında ürünler geldiğinde tekrar yaptığımız tadımlarda cidden keyif alacağımız bir Etiyopya yılı bizi bekliyor diye yorumlamıştık. Burdan kendisine de teşekkür etmiş olalım.

Abartır mıyız acaba diye gelen tüm çekirdekleri almamıştık. Ben kendi tadımlarımdan yola çıkarak Banko Gutiti (worka chelchele) Refisa ve Yıkanmış Bombe almıştım. Bunlardan en öne çıkanı Banko Gutiti oldu benim için hala çok çok severek içiyorum. Keramo çok farklı bulduğum 2. parti ile gelen bir çekirdekti ve artık Etiyopya almayayım diye düşünürken fikrimi değiştirmeme sebep oldu.

Yıkanmışlar da güzel çekirdekler, Kenya'nın 2 test kavurumu oldu. Açık diyebileceğim (nordic tarzı) yıkanmış bir Etiyopyalı gibiydi cidden. 2 C derece sonrası kavrumu da tam bir Kenyalıya dönüştü . Açıkçası 2 kavrum da çarpıcı ve kararsız kalmama sebep oldu. Ancak Kenyalıysan kenyalı kal diyerek ikinci profili tercih ettim.

Burundi Shembati'de şaşırtıcı şekilde tadım notalarını yansıtan bir profil çizdi. Listede sedir çam falan görünce ilginç geldi. Cidden o da notalarındaki gibi farkı tatlar yaşattı. Size de farklı geleceğine eminim.

Son eklenen Kolombiya strawberry'i az önce test kavurumunu içtim, açıkça beğendiğimi söyleyebilirim. Hem filtrede hem de espressoda farklı tatlar yaşatma potansiyeli hayli yüksek.

Guatemala Las Capuchinas da 2 yıl öncesinden çok iyi tanıdığım ve uzun bir süre hem toplu alım müşterilerime hem de nihai tüketiciye ulaşan çok güzel espressolar çıkaran bir çekirdek oldu. Yoğun gövde tatlı bitişi ile tam bir espresso canavarı desem abartmış olmam.

Kararsız kalan kahve severler için ipucu olabilir şeklinde yorumlayabilirsiniz. Bu arada alım ile ilgili herkesin teşekkürlerine ve tabi alım ekibine de bir ara teşekkür olsun. Soru görüş eleştiri ve yorumlarınız için henüz buradayım ama yarın sabah yoğun bir tempo bekliyor olacak, çekirdeklerimle ve makinamla tekrar kucaklaşıp keyfini çıkarmak istiyorum. Foruma arada yine bakıyor olurum ancak cevap yazmam öğleden sonrayı bulabilir.
.
.
.
Selam Hocam Kolombiya Geisha Washed ilgili bir yorum yaptığınızı görmedim yada kaçırdım, artık tükendiğine göre, çekirdekle ilgili değerli yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Etiyopyalara ara verme sebebiniz nedir.
Son aylarda piyasada çok güzel Etiyopya kahveleri vardı, toplu alımlar olsun kişisel alımlar olsun bol bol içme fırsatım oldu. Çok da güzel kahvelerdi, keyifle tükettim yanlış anlaşılma olmasın ancak bir süre sonra o profilden sıkılmış hissediyor insan, (bilmem forum üyelerinden bana katılan olur mu). Meyvemsi fermente tatlar ve yüksek asidite genellikle hafif gövde diyebilirim benim içtiklerim için. Güney Amerika kahveleri daha farklı bir profil sunarlar çoğunlukla daha yüksek gövde ve daha düşük asidite beklenir. Yani ara verme nedenime değişiklik olsun istedim diyebilirim.

Forumdaki bazı mesajlarınızı gördüm, nitelikli kahve dünyasına yeni yeni girdiğinizi farz ederek açıklamamı uzattım, ukalalık gibi göründüyse affola.

Son aylarda piyasada çok güzel Etiyopya kahveleri vardı, toplu alımlar olsun kişisel alımlar olsun bol bol içme fırsatım oldu. Çok da güzel kahvelerdi, keyifle tükettim yanlış anlaşılma olmasın ancak bir süre sonra o profilden sıkılmış hissediyor insan, (bilmem forum üyelerinden bana katılan olur mu). Meyvemsi fermente tatlar ve yüksek asidite genellikle hafif gövde diyebilirim benim içtiklerim için. Güney Amerika kahveleri daha farklı bir profil sunarlar çoğunlukla daha yüksek gövde ve daha düşük asidite beklenir. Yani ara verme nedenime değişiklik olsun istedim diyebilirim.

Forumdaki bazı mesajlarınızı gördüm, nitelikli kahve dünyasına yeni yeni girdiğinizi farz ederek açıklamamı uzattım, ukalalık gibi göründüyse affola.
Uzun zamandır güzel bir Kenya almamıştım mesela ben, Zümrüt beyin listede görünce attım sepete.

2 haftadır ZK'nın geisha kahvesini deneyen var mı diye aranıyordum 250 gr geisha sepette bekliyordu, ankette oyu ZK'ya verdim indirimli alırım diye ama kahve ne zaman bitti stok bu kadar az mıydı anlamadım, alamadım gitti. :(

Selam Hocam Kolombiya Geisha Washed ilgili bir yorum yaptığınızı görmedim yada kaçırdım, artık tükendiğine göre, çekirdekle ilgili değerli yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Selam @sncy Bir adet sample roast (minik sample roasterda) 1 adet de büyük makinada potansiyel kavrumları 26 Ağustosta yapıldı. Bu test kavrumları bugün 9. gününde ve her gün içerek değerlendirme ve yorumlarım oldu. Profile karar vermek için acele de etmek istemedim açıkçası. Yıkanmış olması dolayısıyla bir natürel meyvemsiliği doğal olarak yok zaten tedarikçinin tadım notlarında da bu belli. Daha önce de söylediğim gibi yıkanmış bir geisha/gesha varyetesi içmediğim için diğer geishalarla kıyaslayamıyorum. Ancak şunu net söyleyebilirim çok kompleks ve farklı olduğunu net hissettirdiği kesin. Notalarını yazmak zordu çünkü farklı demleme parametreleriyle farklı farklı tatlar çıkıyor, farklı yerlere kolayca evriliyor. Ben keyifle içtim açıkçası umarım sizler de beğenirsiniz.

#8600 sipariş numarası ile bende alıma katılım yaptım. Seyahatlerim sebebi ile 🎎çekirdeğini kaçırdığım için bende çok üzüldüm. Nitelikli kahve ile tanışmam @zumrutkaraca da olduğu için aldığım çekirdekleri deneyimleme heyacanı ile bekliyorum… Kahve kulübü ailesine afiyet olsun.

Ekli dosyalar

• F25EFB23-455A-484C-927C-1ABC70132FA9.jpeg
    F25EFB23-455A-484C-927C-1ABC70132FA9.jpeg
    75.7 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Geri