• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evrim Ağacı Kahve ile tanışın videosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Her şeyden önce konumuz kahve olan bu forumda önümüze transparan olmayan bir kahve etiketi ve özel, gizli, special, harika, bilim, santrifüj, füzyon, ben interstelları dört kez izledim söylemleriyle bezenmiş bir kahve pazarlaması var.

Şimdi bu tanıtım videosunu izleyip de kahvede böğürtlendir, börtü böcektir aramayın lafını duyduktan (tamam piyasada tadım notası hakkıyla çıkartan yok ama bu arkadaş sallamaya dahi üşenmiş) sonra bu blendin fazla kavrulmuş ucuz Brezilya çekirdeği olacağını tahmin etmeyen yoktur herhalde diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hatıra ve bağış amaçlı bir ürün üzerinden gereksiz bir tartışma dönüyor. Sadece "popüler bilim" videoları değil yaptıkları bilimsel makale çevirileride takip edenler tarafından bilinir. Evet bu marka arkasında editör ve çevirmenlerinde olduğu koca bir ekip var.
Görüşünüzü sanat sanat içindir çıkarımından farklı görmüyorum. Sanat halk içinde vardır, bilimde öyle.
Evrim Ağacı bilimi halka sunarak hem bilime hem halka hizmet etmektedir.
Konuya bilim özelinde yaklaşacaksak bahsettiğiniz yöntemle bilimi desteklemiş olmayız. Bilimin zaten Evrim Ağacı markası ile (evet, Evrim Ağacı marka tescili yapılmış bir marka) işi yok. Bilim dediğimiz şey tezlerle, alanda yapılan araştırmayla ve literatürle ilgilidir. Bilimi desteklemek istiyorsanız YÖK tez veritabanından tezleri okuyup literatürün güncelliğini eleştirel anlamda ele alabilirsiniz kültürel açıdan, hatta şartlarınız uyuyorsa eleştirileri makale olarak da yayınlayabilirsiniz veya daha faydalı bir yol olarak eğitim bursu verebilirsiniz, bilime bundan daha iyi bir destek vermeniz zaten mümkün değil. Yüksek lisans ve doktora aşamasında olup da maddi sebepler dolayısıyla bir işte çalışan ve tezini yazamayan, araştırmasını yapamayan çok fazla lisansüstü öğrencisi var.

Bu bağlamda eleştirimin özeti, Evrim Ağacı markasına yapılan destekle bilime katkı sağlanmadığı yönünde. Gerekçesini yazdım yukarıya.

Yalnız tartışma, beyin fırtınası arasında etik değerleri sanırım unutuyoruz. @UTKUx54 dediği gibi konuyu ele alış biçimim “sanat sanat içindir” yaklaşımıyla eleştirilebilir bir açıdan. Ancak meselenin içinde etik olup olmama durumu var. Her ne kadar bazı şeyleri iyi şeyler oluyor yaklaşımıyla iyi niyet çerçevesinde ele alsak da, bunun mevcut süreci destekleyerek etik olmayan durumları onaylamaktan başka bir anlama gelmeyeceği görüşündeyim.

Bu nedenle daha konunun en başında katı görüşte olduğumu belirtme gereği duymuştum.

%100 arabica blend yapmış işte adamlar. Bilim'e destek bahsiyle de süslemişler. Pekte önemli değil. Bilime destek olmak için kahve içeceksek zaten bunu dolaylı olarak yapıyoruz. Karbonik maserasyonlar, cold fermantasyonlar, infuze işlerde bir yerden baktığında bilim'e çıkıyor:) Mevzu bilime destek olmaksa tercihimi anaerobik bi kahveden yana kullanırım.

Ama nitelikli kahveye destek olacaksam bu blendi alabilirim. Nihayetinde bizim bi arka bahçemiz var ve burada kendi kendimize oynuyoruz. Ülke genelinde ticari kahve tüketimi %90ise, nitelikli kahve tüketimi %10'lardadır heralde(tamamen sıkıyorum) Anlatmak istediğim küçük bir kitle manyak gibi process, rakım, toprak, çiftlik peşinde koşuyor. Bu yüzden de, bu videoyu izlerken basit kalıyor dinlediklerimiz, gördüklerimiz. V60 demlemesinde bile o kadar kenarlara gidiyor ki, bypass'ın kralını yapıyor ya da etiyopyayı çook ayrı bir sınıfa koyarak anlatıyor. Sanki başka ülke yokmuş gibi. Ya da en karakteristik toprak etiyopyaymış gibi. Bunlarında bizi rahatsız etmesi çok normal. Panamanın geyşasını, kenyanın sl28ini anlatacak değil ya. Tabiki en popüler olan etiyopyadan bahsedecek.

Sözün özü, senaryoyu kendi çok bilmişliğimizden bir kenara koyup okursak. Hayatında ilk defa v60 görmüş kişiler, kavurma profillerinin farklarını dinlemiş kişiler için süper bir içerik olmuş. 2.5milyonluk bir kanalın böyle bir proje yapması belki de 10kişinin merakını celbedecek ve aramıza ''hangi değirmen'' başlığıyla katılan dostlarımız olacak:) Bence bu süper bir kazanım.

Evet uzun zaman olmuş, uzun uzun herkes de yazmış hakkımda. Epeyce bir cevap hakkım birikmiş. Yani cevap vermeye başlayacak olsan nerden başlayacağını bilemezsin. Yine de bir kaç kelam edelim. E hakkımız artık !
Takma adından da anlayacağımız üzere kahvenin sıfır noktası Yirgacheffe den başlayayım, en hararetli o girmiş topa. Ben tanımıyorsam kimse tanımıyordur demiş. Ne kadar iddialı (!) keşke 20 sene önce sektöre girdiğimde gidip bu arkadaşın karakaplı defterine adımı soyadımı yazdırsaymışım. Adım Nazmi Karabulut. Henüz bu kadar popüler ve bu kadar iğdiş edilmeden önce hasbelkader girdim bu sektöre. Johns coffee ile. Şimdi burada olmadıkları ve konunun dışında oldukları için ismini yazmayacağım ama muhtemelen sizin hocalarınız yada sertifika vereniniz olan arkadaşların biri stajyer biri ise hiç piyasada yoktu. Elbette kendilerinin bilgi birikimlerine ve kahveye harcadıkları mesaiye her zaman saygı duydum ve hala duyuyorum. Ama misal tanır onlar beni. ( benim için değil de sizin için önemli olduğundan belirtme ihtiyacı duydum)
Peki neden camiaya pek girmiyorum.. Sorunun cevabı yukarıda yazılanlarda gizli.. Tuhaf bir tipoloji türedi kahve sektöründe, kahveyi iyi bilmekle, bir yerlerden birşeyler okuyup o bilgileri bilmeyenlere satarak kendine statü kazanmaya çalışan “ kahvenin ruhani liderleri” ile doldu piyasa. Bu durum başka bir arkadaşın dediği gibi okadar irite ediyor ki, değil o topluluğun içinde olmak kıyısından geçmek bile irite ediyor beni. O kafa yukarıda döktürmüş zaten :) anladınız ne demek istediğimi.
Bir diğeri bilim ayağına kahve satmaktan bahsetmiş. Kardeşim ben kendimi bilen biriyim çok şükür, ben ancak bilime değer verir, saygı duyarım, benim bilimle ne işim olur ? Ama Evrim Ağacı kahvesi fikri bana ait, kutu dizaynı bana ait, Evrim Ağacının sadece katıl butonu değil, takipçilerine bir kahve vererek kazanç elde etmesi fikri bana ait. Sanki memleketi soymuş, tüm ülkeyi parsel parsel satmışız gibi bir saldırı!!! Ulan ülkenizi satanların karşısına dikilip bunları söyleyemezsiniz ! Vakıf , cemaat ayağına sizi kula köleye çevirenlere bunu söyleyemezsiniz, ama biri çıkıp bir fikir ve bir ürün ile bir şey yarattı diye üzerinde tepinirsiniz. İşte bu yüzden sevmiyorum bu yeni nesil kahvecileri. Kahve yeni nesil, bu tipler yepyeni nesil.. Bir diğeri ucuz Brezilya kahvesi demiş ! Ne kadar emin, ruhani lideri üfürmüş herhalde kulağına. Bir tane “ya güzel fikir güzel iş, takdir edelim, tebrik edelim” biz de şunu yapalım…yok ! Niye ?? Çünkü bu yeni nesil türedi kahvecileri kendi kahveleri satsın, kendi kahveleri övgü alsın diye çocuğunu yakar! Böyle delirmiş tipler bunlar. Ve dostlukları da yalan çoğunun, hepsinin gözü bir diğerinin ne yaptığında, ne sattığında.. Ulan yirgachaffe ! Sen fındıklı üçü bir arada içerken ben sayısız insana kahve anlattım bu memlekette, sadece İstanbul değil, bir çok şehirde kahve anlattım. 2013 de ne kahve kültürü ne e-ticaret kültürü yokken Kahveambari.com u kurdum. Hiç bir şeye saygın yoksa bu gün havasını attığın kahveye verdiğim emeğe saygın olsun dallama ! Önce adam ol , sonra kahveci olursun merak etme. Memleketin sorunu bu zaten ! Herkes bir şey olma peşinde, ama hiç kimse adam olma peşinde değil. Ben 5 sene İtalya’dan kahve getirdim, nordic approach dan iki çuval kahve mi getiremeyeceğim ? Sırf sana ve senin gibi buldumcuk kahvecilere hava basmak için ? Olum 3. nesil kahve dedikleri bir tek sizin umrunuzda lan ! Uyandırayım sizi, bir tek siz ciddiye alıyorsunuz bu düzmeceyi. Ne yapacağız daha dün nescafe içen millete zorla anairobic fermantasyon kahve mi içereceğiz ? Yani bir kahvenin güzel olması için illa 100 dolar mı olması lazım ?
Evolution kısmına gelince, adamın şirketinin adı Tree of Evolution, adamın 20 yıllık kanalının ismi Evrim Ağacı.. ne koysaydık ismini ? Bakırcı blend mi koysaydık ? Saphiens in emeğini çalmışız .. şaka gibi :) Saphiens in kahvesi Trendyol da 250 tl kargo bedava satılıyor orada zaten.. neyini çalacağım ki ? Ayrıca baktım kullanmadan önce marka patenti yok kullandım. Hepsi bu ! Yani Saphiens 4 milyon üyeli bir kişiden daha mı meşhur ? Kim neyi çalmış ? Kafayı yemişsiniz ya :)
Her neyse, böyle tanışmak istemezdim ama olayınız bu işte ! Sebebi sizsiniz.
Fazla biliyorsunuz ! Sorunuz bu :)
Yerim yurdum belli buyrun kahvemi içmeye gelin. Yukarıda yazdıklarınızı gözümün içine bakarak söyleyin. Beklerim.

Üşenmemiş ve iki sene ! Daha ne kadar üşeneyim ? Google de bir şey ararken buldum bu yorumları. Yorum yapabilmek için üye oldum mecburen.

2013 de ne kahve kültürü ne e-ticaret kültürü yokken Kahveambari.com u kurdum.
Sizi tanımıyorum, kahve geçmişinize de saygım var, ama ben askerden dönüp, 2012 mart ayında ilk iş bulduğumda ilk maaşımla Kahve Fabrikası'ndan kahve almıştım. 2011 yılında da Galatasaray Lisesi'nden aşağı doğru inen sokakta Kronotrop'tan espresso/filtre alıyordum. (ki sanırım Çağatay orada daha da eski, emin değilim) MOC 2013'ün sonlarına doğru arkadaşlarımın Teşvikiye'de tavsiye ettiği bir yerdi, fakat ben Petra'dan kahvelerimi alıyordum.

Dolayısıyla kahve kültürü o yıllarda belki pek ulaşılabilir değildi, ama e-ticaret satışları vardı. Bu mecradaki bir 35 yaş üzeri kahve meraklısı, muhakkak 2007/8 gibi yıllarda Türkiye'deki filizlenmelerin nerelerde olduğunu biliyor.

Belki söylediğiniz gibi 20 yılınız var ve siz çok görünmediniz, gerçi bizim bahsettiğimiz yıllarda söylediğimiz isimler de görünmüyordu, biz de O'nları yurtdışından çekirdek söyleyenlerin, Türkiye alternatifleri bulması ve paylaşmasıyla tanıdık.

Bu videoyu ben geçen ay filan gördüm ve izledim, hatta Tropic bağlantılı bir isim mi acaba diye de bir düşündüm. (Tropic benim birkaç seneye kadar hem ofise hem de eve çok fazla çekirdek temin ettiğim bir tedarikçi idi) Her tip ve segmentten kahve tüketiyorum ve doğru anlatan herkese kendi segmentine saygı duyuyorum, fakat biriktirdiklerinizi tatmin etme amaçlı burada bir şeyleri bu dille yazmanız hiç doğru değil Nazmi Bey. Ben bu başlık boyunca hiç bir şey yazmamışım, ama yazım biçiminiz konusunda sizi uyarmak istedim ve nezakete davet ediyorum.

Önemli olan kimin eski kimin yeni olduğu konusu değil, kahve yüz yıllardır olan bir ürün, patenti kimseye ait değil, kimse icat etmedi, herkes birinden duydu, öğrendi, deneyimledi, kendini geliştirdi.. konu bu değil. Siz benim hakkımı da, “burada olmayan, tanımadıkları biri için” onca yazılan yazıların altına böyle bir itiraz yazıp, insanları nezakete ve emeğe saygıya çağırsaydınız, şuan beni davet ettiğiniz nezaket çağrınızı takdir edebilirdim. Ama şu an pek bir şey ifade etmiyor maalesef. Sert girmemin nedeni, tanımadıkları insanlar hakkında, böyle bir forumda atıp tutmaları, işlerini ve emeklerini küçümser tavır takınmaları ve ahkam kesmeleri, Bazılarını kahve konusunda kurdukları hülyalı dünyalarından çuvaldız ile uyandırma isteğim. Çok karikatüre bir tipleri ve davranışları var, öyleki filmlere, reklamlara skeçlere konu oluyorlar artık. E bu işe yıllarını vermiş birine bile yapıyorlar bu zevzekliği. Anlayacakları dilden konuşuyorum maalesef. Her neyse daha fazla yazmak ve uzatmak istemiyorum.

Ulan yirgachaffe ! Sen fındıklı üçü bir arada içerken ben sayısız insana kahve anlattım bu memlekette, sadece İstanbul değil, bir çok şehirde kahve anlattım. 2013 de ne kahve kültürü ne e-ticaret kültürü yokken Kahveambari.com u kurdum. Hiç bir şeye saygın yoksa bu gün havasını attığın kahveye verdiğim emeğe saygın olsun dallama ! Önce adam ol

😂😂😂

Gerçekten komiksiniz ya da zor durumdasınız ve bu şekilde sızlanma gereği duymuşsunuz. Sırf şu yazdığınız dallama, adam ol vs. gibi Yargıtay tarafından hakaret kabul edilen ifadelerinizden ötürü hukuki mecralarda perişan ederim de, ama o kadar vaktim yok. Ve açıkçası uğraşacak da değilim. Zamanım değerli.

Ne ekonomik açıdan, ne de üslup açısından muhatap alamıyorum kusura bakmayın.

ille de tanışmak isterseniz özelden iletişime geçin, müsait bir zamanımda kara kaplı defterimde yeriniz olsun. ☕

😂😂😂

Gerçekten komiksiniz ya da zor durumdasınız ve bu şekilde sızlanma gereği duymuşsunuz. Sırf şu yazdığınız dallama, adam ol vs. gibi Yargıtay tarafından hakaret kabul edilen ifadelerinizden ötürü hukuki mecralarda perişan ederim de, ama o kadar vaktim yok. Ve açıkçası uğraşacak da değilim. Zamanım değerli.

Ne ekonomik açıdan, ne de üslup açısından muhatap alamıyorum kusura bakmayın.

ille de tanışmak isterseniz özelden iletişime geçin, müsait bir zamanımda kara kaplı defterimde yeriniz olsun. ☕
Gereğini yap. Zamanının ne kadar değerli olduğunu yazdığın 10 yorumla gördük. Mesajın sonunda kahveye davet ettim seni. Senin gibi nickname ile yazmıyorum Sidamo, ismim soy ismim firmam hepsi açık net ortada. Buyur gel karakaplı defterinle.

Önemli olan kimin eski kimin yeni olduğu konusu değil, kahve yüz yıllardır olan bir ürün, patenti kimseye ait değil, kimse icat etmedi, herkes birinden duydu, öğrendi, deneyimledi, kendini geliştirdi.. konu bu değil. Siz benim hakkımı da, “burada olmayan, tanımadıkları biri için” onca yazılan yazıların altına böyle bir itiraz yazıp, insanları nezakete ve emeğe saygıya çağırsaydınız, şuan beni davet ettiğiniz nezaket çağrınızı takdir edebilirdim. Ama şu an pek bir şey ifade etmiyor maalesef. Sert girmemin nedeni, tanımadıkları insanlar hakkında, böyle bir forumda atıp tutmaları, işlerini ve emeklerini küçümser tavır takınmaları ve ahkam kesmeleri, Bazılarını kahve konusunda kurdukları hülyalı dünyalarından çuvaldız ile uyandırma isteğim. Çok karikatüre bir tipleri ve davranışları var, öyleki filmlere, reklamlara skeçlere konu oluyorlar artık. E bu işe yıllarını vermiş birine bile yapıyorlar bu zevzekliği. Anlayacakları dilden konuşuyorum maalesef. Her neyse daha fazla yazmak ve uzatmak istemiyorum.
Burada kimse sene hesabı yapmıyor, 20 seneden bahseden ve Türkiye'de kahve kültürü olmadığı yıllar iddiasını eden siz oldunuz, size karşıt savla geldim. Tanımadıkları bir isim hakkında demişsiniz ama kimsenin sizi tanıyabilmesi için faaliyet sürenizce bir veri yok, bu video dışında. Varsa lütfen burada bir yönlendirmede bulunun.

Ben yine de size nezaket çağrısında bulunayım. Çağrımı takdir etmenizi değil, çağrıya sağ duyu göstermenizi bekledim, o kadar. Diğer üyelerin yazdıklarını desteklemiyorum, fakat bu size kulak verilmesini veya verileceğini gerektirmiyor.

EDIT: Youtube kanalınıza girdim, baktım, ilk videonuz 21 Şub 2021 tarihli, fakat youtube'a bakarsak geçmişte çok fazla isim görürüz. Sizin kendinizi nasıl anlattığınızı kastettim, demek daha doğru olur.

Polemiğin bir parçası olmasam da bu yazı beni son derece rahatsız etti. Saldırgan, açık açık hakaret eden, hızını alamayıp siyasetten bel altına vuran, kavgaya çağırır gibi kahve içmeye davet eden bu çirkin üslup Kahve Kulübü'ne hiç yakışmamış. Eleştirildiğinde hakareti kendine hak görmek ise bambaşka bir "tipoloji" Her egosu zedelenen bu kadar saldırgan tavırlar sergilerse burası savaş alanına döner.
Yazıyı raporladım, moderatörlerin gözünden kaçmayacağını umuyorum.
Yine de bir kaç kelam edelim. E hakkımız artık !

Ulan ülkenizi satanların karşısına dikilip bunları söyleyemezsiniz ! Vakıf , cemaat ayağına sizi kula köleye çevirenlere bunu söyleyemezsiniz, ama biri çıkıp bir fikir ve bir ürün ile bir şey yarattı diye üzerinde tepinirsiniz.
Böyle delirmiş tipler bunlar.
Ulan yirgachaffe ! Sen fındıklı üçü bir arada içerken
dallama !
Önce adam ol
Herkes bir şey olma peşinde, ama hiç kimse adam olma peşinde değil.
Olum 3. nesil kahve dedikleri bir tek sizin umrunuzda lan !
Kafayı yemişsiniz ya :)
Sebebi sizsiniz.
Yerim yurdum belli buyrun kahvemi içmeye gelin. Yukarıda yazdıklarınızı gözümün içine bakarak söyleyin. Beklerim.

Evet uzun zaman olmuş, uzun uzun herkes de yazmış hakkımda. Epeyce bir cevap hakkım birikmiş. Yani cevap vermeye başlayacak olsan nerden başlayacağını bilemezsin. Yine de bir kaç kelam edelim. E hakkımız artık !
Takma adından da anlayacağımız üzere kahvenin sıfır noktası Yirgacheffe den başlayayım, en hararetli o girmiş topa. Ben tanımıyorsam kimse tanımıyordur demiş. Ne kadar iddialı (!) keşke 20 sene önce sektöre girdiğimde gidip bu arkadaşın karakaplı defterine adımı soyadımı yazdırsaymışım. Adım Nazmi Karabulut. Henüz bu kadar popüler ve bu kadar iğdiş edilmeden önce hasbelkader girdim bu sektöre. Johns coffee ile. Şimdi burada olmadıkları ve konunun dışında oldukları için ismini yazmayacağım ama muhtemelen sizin hocalarınız yada sertifika vereniniz olan arkadaşların biri stajyer biri ise hiç piyasada yoktu. Elbette kendilerinin bilgi birikimlerine ve kahveye harcadıkları mesaiye her zaman saygı duydum ve hala duyuyorum. Ama misal tanır onlar beni. ( benim için değil de sizin için önemli olduğundan belirtme ihtiyacı duydum)
Peki neden camiaya pek girmiyorum.. Sorunun cevabı yukarıda yazılanlarda gizli.. Tuhaf bir tipoloji türedi kahve sektöründe, kahveyi iyi bilmekle, bir yerlerden birşeyler okuyup o bilgileri bilmeyenlere satarak kendine statü kazanmaya çalışan “ kahvenin ruhani liderleri” ile doldu piyasa. Bu durum başka bir arkadaşın dediği gibi okadar irite ediyor ki, değil o topluluğun içinde olmak kıyısından geçmek bile irite ediyor beni. O kafa yukarıda döktürmüş zaten :) anladınız ne demek istediğimi.
Bir diğeri bilim ayağına kahve satmaktan bahsetmiş. Kardeşim ben kendimi bilen biriyim çok şükür, ben ancak bilime değer verir, saygı duyarım, benim bilimle ne işim olur ? Ama Evrim Ağacı kahvesi fikri bana ait, kutu dizaynı bana ait, Evrim Ağacının sadece katıl butonu değil, takipçilerine bir kahve vererek kazanç elde etmesi fikri bana ait. Sanki memleketi soymuş, tüm ülkeyi parsel parsel satmışız gibi bir saldırı!!! Ulan ülkenizi satanların karşısına dikilip bunları söyleyemezsiniz ! Vakıf , cemaat ayağına sizi kula köleye çevirenlere bunu söyleyemezsiniz, ama biri çıkıp bir fikir ve bir ürün ile bir şey yarattı diye üzerinde tepinirsiniz. İşte bu yüzden sevmiyorum bu yeni nesil kahvecileri. Kahve yeni nesil, bu tipler yepyeni nesil.. Bir diğeri ucuz Brezilya kahvesi demiş ! Ne kadar emin, ruhani lideri üfürmüş herhalde kulağına. Bir tane “ya güzel fikir güzel iş, takdir edelim, tebrik edelim” biz de şunu yapalım…yok ! Niye ?? Çünkü bu yeni nesil türedi kahvecileri kendi kahveleri satsın, kendi kahveleri övgü alsın diye çocuğunu yakar! Böyle delirmiş tipler bunlar. Ve dostlukları da yalan çoğunun, hepsinin gözü bir diğerinin ne yaptığında, ne sattığında.. Ulan yirgachaffe ! Sen fındıklı üçü bir arada içerken ben sayısız insana kahve anlattım bu memlekette, sadece İstanbul değil, bir çok şehirde kahve anlattım. 2013 de ne kahve kültürü ne e-ticaret kültürü yokken Kahveambari.com u kurdum. Hiç bir şeye saygın yoksa bu gün havasını attığın kahveye verdiğim emeğe saygın olsun dallama ! Önce adam ol , sonra kahveci olursun merak etme. Memleketin sorunu bu zaten ! Herkes bir şey olma peşinde, ama hiç kimse adam olma peşinde değil. Ben 5 sene İtalya’dan kahve getirdim, nordic approach dan iki çuval kahve mi getiremeyeceğim ? Sırf sana ve senin gibi buldumcuk kahvecilere hava basmak için ? Olum 3. nesil kahve dedikleri bir tek sizin umrunuzda lan ! Uyandırayım sizi, bir tek siz ciddiye alıyorsunuz bu düzmeceyi. Ne yapacağız daha dün nescafe içen millete zorla anairobic fermantasyon kahve mi içereceğiz ? Yani bir kahvenin güzel olması için illa 100 dolar mı olması lazım ?
Evolution kısmına gelince, adamın şirketinin adı Tree of Evolution, adamın 20 yıllık kanalının ismi Evrim Ağacı.. ne koysaydık ismini ? Bakırcı blend mi koysaydık ? Saphiens in emeğini çalmışız .. şaka gibi :) Saphiens in kahvesi Trendyol da 250 tl kargo bedava satılıyor orada zaten.. neyini çalacağım ki ? Ayrıca baktım kullanmadan önce marka patenti yok kullandım. Hepsi bu ! Yani Saphiens 4 milyon üyeli bir kişiden daha mı meşhur ? Kim neyi çalmış ? Kafayı yemişsiniz ya :)
Her neyse, böyle tanışmak istemezdim ama olayınız bu işte ! Sebebi sizsiniz.
Bu adam kim ya Mafya gibi yorumlar hakaretler felan hayırdır aloo kendinize gelin.

Evrim Ağacının sadece katıl butonu değil, takipçilerine bir kahve vererek kazanç elde etmesi fikri bana ait. Sanki memleketi soymuş, tüm ülkeyi parsel parsel satmışız gibi bir saldırı!!! Ulan ülkenizi satanların karşısına dikilip bunları söyleyemezsiniz ! Vakıf , cemaat ayağına sizi kula köleye çevirenlere bunu söyleyemezsiniz, ama biri çıkıp bir fikir ve bir ürün ile bir şey yarattı diye üzerinde tepinirsiniz. İşte bu yüzden sevmiyorum bu yeni nesil kahvecileri.
En sevdiğim argüman da bu. İkincisi de "adam mı öldürdük".

Hayır abicim, önce devleti satanlara laf etmeyeceğiz. Senin gibi keriz silkeleyenlere; tekerine çomak sokulunca da 2 sene önceki yazılara bile kudurmuşçasına cevap veren dallamalara laf edeceğiz. Laf edeceğiz ki senin gibiler azalarak bitsin. Çünkü senin gibiler bitmeden bu ülkeyi yönetenler de yine senin gibiler olacak. Çünkü bu ülkenin ortalaması sensin.

Geri