• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Zero 65 All Purpose

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arslan93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arslan93

Üye
İsim
Alper
Daha fazla  
İsim
Alper
Ekipmanlar
Lelit Mara X PL62X & Lelit William PL72
Merhaba,

böyle bir öğütücü var https://www.espressoperfetto.com/urun/on-siparis-eureka-mignon-zero-65-all-purpose-kahve-ogutucusu

Fiyat fena değil gibi.. Araştırdığım kadarıyla orta segment bir ürün. Hem espresso hem pour-over öğütebildiği iddia ediliyor. Youtube videolarında da iki kahve türü için de fena olmayan sonuçlar var gibi.

Tabi gerçek gurmeleri tatmin etmez ancak şu an V60 da demlemek için ileriye dönük de belki espresso da kullanırım diye almayı düşündüm. Ne dersiniz?

Teşekkürler.

Merhabalar,
Ben Specialita kullanıyorum, aynı segmentte değil sanırım. Zira o espresso temelli bir öğütücü ve filtrede çok iyi sonuçlar vermiyor maalesef. Ama iyi sonuçlar veren bir değirmen olduğunu kabul etsek bile temelde şöyle bir problem var: Sıkça filtre ile espresso arasında gidip gelmeyecekseniz belki düşünülebilir. Ama eğer sabah filtre akşam espresso ya da iki günde bir bile olsa aralarında gidip gelecek olursanız pratik bir çözüm olmayabilir. Zira her seferinde espressoya geçişte kahve dişlileri arasında sıkışan çekirdekler oluyor, sürekli onlarla uğraşacaksınız. Bir de ikisi arasında mutlaka bir miktar çekirdeğiniz zayi olacak. Bu hususları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Merhabalar,
Ben Specialita kullanıyorum, aynı segmentte değil sanırım. Zira o espresso temelli bir öğütücü ve filtrede çok iyi sonuçlar vermiyor maalesef. Ama iyi sonuçlar veren bir değirmen olduğunu kabul etsek bile temelde şöyle bir problem var: Sıkça filtre ile espresso arasında gidip gelmeyecekseniz belki düşünülebilir. Ama eğer sabah filtre akşam espresso ya da iki günde bir bile olsa aralarında gidip gelecek olursanız pratik bir çözüm olmayabilir. Zira her seferinde espressoya geçişte kahve dişlileri arasında sıkışan çekirdekler oluyor, sürekli onlarla uğraşacaksınız. Bir de ikisi arasında mutlaka bir miktar çekirdeğiniz zayi olacak. Bu hususları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Teşekkürler. Gayet mantıklı bir yaklaşım.

Sabahtan akşama değiştirmekten ziyade ben genelde bir süre espresso, bir süre filtre tüketimi yapıyorum. 1-2 ay espresso tüketiyorum sonra ondan sıkılıp, iyi de bir fermente çekirdek bulduysam 1 ay da filtre içiyorum gibi. Bu bağlamda bana daha uygun olabilir ama yine de yorumunuz mantıklı.

Merhabalar, yaklaşık bir aydır bu öğütücüyü kullanıyorum. Eureka’nın bu serisi neden beğenilmiyor anlamış değilim. Espressoda çok çok memnunum. Hatta modern espresso için light roastlarda bile gayet iyi sonuç veriyor. Filtre için genellikle el değirmeni kullanıyorum. V60 ve Origami için de öğütüm yaptım. Ondan da çok çok memnun kaldım. Hatta konik ve düz öğütücü profilinin farkını da görmüş oldum. Bence içiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz. İleride burr değişimi de yapabilirsiniz farklı stiller arasında.

Merhabalar, yaklaşık bir aydır bu öğütücüyü kullanıyorum. Eureka’nın bu serisi neden beğenilmiyor anlamış değilim. Espressoda çok çok memnunum. Hatta modern espresso için light roastlarda bile gayet iyi sonuç veriyor. Filtre için genellikle el değirmeni kullanıyorum. V60 ve Origami için de öğütüm yaptım. Ondan da çok çok memnun kaldım. Hatta konik ve düz öğütücü profilinin farkını da görmüş oldum. Bence içiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz. İleride burr değişimi de yapabilirsiniz farklı stiller arasında.

bu modele uygun burr seçenekleri neler var diye bi eureka'nın sitesine baktım ama bu all purpose burrdan başka bir şeçenek göremedim.

Cevap için teşekkürler.

benim de takibimde olan bir değirmen kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Libra all purpose modeli asıl istediğim değirmen ama fiyatı aşırı uçuk buna göre

Ucuz bir kahve ile temizlik öğütümü yaptım. 0-17nin altinda bir değere inince chirping sesi dedikleri bicak sürtünme sesi gelmeye başlıyor, 17yi 0 kabul ediyorum o yüzden.

1-03 ile 0-17 arasinda öğütüm çok yavaş, hatta çıktı nerdeyse yok. En ince nasıl öğütüyo diye bakmak istedim, bu aralikta sadece cekirdekleri döndürüyor, ses çıkartıyor ama çıkışa yonlendiremiyor. 1-03te pudra kivaminda bir çıktı aldim, türk kahvesi için kullanilabilir. 1-18 civarında da sette de 4e ayarinda (espresso yaparken kullandığım ayar) aldigim kahveye benzer bir çıktı aldim, göz kararı bu tabi, henüz espresso denemedim.

Sette çok hızlı, ve çok sesli çalışıyor. Zero 65 daha yavaş öğütüyor ama çok daha sessiz.

Bugün elime geçti, ön siparişten aldım, üretim tarihi 12.02.26, fırından yeni çıkmış, Eureka'nın en son 3 yıl önce Mignon Single Dose değirmenini kullanmıştım, özellikle all purpose aldım modern espresso için, biraz kullandıktan sonra daha detaylı bir yorum yazmayı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_7248.jpeg
    IMG_7248.jpeg
    225.2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_7252.jpeg
    IMG_7252.jpeg
    259.8 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
merhaba hayırlı olsun ben de libra all purpose almayı düşünüyorum yorumlarınızı merak ediyorum

merhaba hayırlı olsun ben de libra all purpose almayı düşünüyorum yorumlarınızı merak ediyorum
Teşekkürler, All Purpose 65 Libra ile kullandıkları bıçak aynı, Libra'da sırf tartı var diye gereksiz pahalı, evde cafe dükkanı işletilmeyecekse Libra'ya gerek yok bence, ev baristası için single dose değirmen iyidir.

Bu değirmenle ilgili net yorumlar için bir ay kullanmam lazım ama şunu şimdiden söyleyeyim; değirmenden içtiğim 2 espresso, bıçak yapısı ve 1350 gibi düşük rpm hızı modern espressoya uygun.

Eureka'nın Black Diamond bıçaklarından All Purpose Black 65 bıçağı bu değirmene uygun, daha iyi light roast espressolar içmek isteyen bu bıçakları satın alabilir.

Düzeltme; iyice araştırınca Espresso Speciality Black 65, İtalian Espresso Taste Black 65, Brew Special Black 65 bıçakları da bu değirmene takılabiliyor, tabi Eureka bunu söylemiyor işine gelmediği için, yabancı bir forumda birisi bu değirmenle Espresso Speciality Black 65 bıçaklarını 5 aydır kullanıyor ve çok memnunmuş sonuçlardan, zaten Eureka'nın sitesinde 4 bıçak buna All Purpose Black 65 bıçağı da dahil Single Dose Pro'ya, All Purpose Black 65 de Eureka Mignon Zero All Purpose 65 ile uyumlu diyor, bu sonuçlara göre düz mantıkla bakıldığında diğer 3 bıçak da AP 65 ile uyumlu aslında.

Son düzenleme:
Teşekkürler, All Purpose 65 Libra ile kullandıkları bıçak aynı, Libra'da sırf tartı var diye gereksiz pahalı, evde cafe dükkanı işletilmeyecekse Libra'ya gerek yok bence, ev baristası için single dose değirmen iyidir.

Bu değirmenle ilgili net yorumlar için bir ay kullanmam lazım ama şunu şimdiden söyleyeyim; değirmenden içtiğim 2 espresso, bıçak yapısı ve 1350 gibi düşük rpm hızı modern espressoya uygun, klasik espresso sevenler bu değirmeni almasınlar.

Eureka'nın Black Diamond bıçaklarından All Purpose Black 65 bıçağı bu değirmene uygun, daha iyi light roast espressolar içmek isteyen bu bıçakları satın alabilir.
Eureka değirmenler için ayar kaçması, burr altına çekirdek atması gibi durumlar hakkında ne düşünüyorsunuz yaşadınız mı şu ana kadar ?

Eureka değirmenler için ayar kaçması, burr altına çekirdek atması gibi durumlar hakkında ne düşünüyorsunuz yaşadınız mı şu ana kadar ?
Önceki Eureka Oro Mignon Single Dose değirmeninde öğütüm ayarlarında tutarsızlık vardı, bazı değirmenlerinde altında kahve de birikebiliyordu ama bu değirmende olmayacağını tahmin ediyorum, içini açıp bir ay kullandıktan sonra daha net yorum yapabilirim.

İçini açıp baktım, hizalama iyi gibi, üstteki bıçağının deliksiz olması retention açısından iyi.

IMG_7255.jpeg

Son düzenleme:
bu modele uygun burr seçenekleri neler var diye bi eureka'nın sitesine baktım ama bu all purpose burrdan başka bir şeçenek göremedim.
İyice araştırınca All Purpose Black 65 bıçağı dışında Espresso Speciality Black 65, İtalian Espresso Taste Black 65, Brew Special Black 65 bıçakları da bu değirmene takılabiliyor, tabi Eureka bunu söylemiyor işine gelmediği için, yabancı bir forumda birisi bu değirmenle Espresso Speciality Black 65 bıçaklarını 5 aydır kullanıyor ve çok memnunmuş sonuçlardan, zaten Eureka'nın sitesinde 4 bıçak buna All Purpose Black 65 bıçağı da dahil Single Dose Pro'ya uyumlu, All Purpose Black 65 de Eureka Mignon Zero All Purpose 65 ile uyumlu diyor, bu sonuçlara göre düz mantıkla bakıldığında diğer 3 bıçak da AP 65 değirmeniyle ile uyumlu aslında.

İyice araştırınca All Purpose Black 65 bıçağı dışında Espresso Speciality Black 65, İtalian Espresso Taste Black 65, Brew Special Black 65 bıçakları da bu değirmene takılabiliyor, tabi Eureka bunu söylemiyor işine gelmediği için, yabancı bir forumda birisi bu değirmenle Espresso Speciality Black 65 bıçaklarını 5 aydır kullanıyor ve çok memnunmuş sonuçlardan, zaten Eureka'nın sitesinde 4 bıçak buna All Purpose Black 65 bıçağı da dahil Single Dose Pro'ya uyumlu, All Purpose Black 65 de Eureka Mignon Zero All Purpose 65 ile uyumlu diyor, bu sonuçlara göre düz mantıkla bakıldığında diğer 3 bıçak da AP 65 değirmeniyle ile uyumlu aslında.
Diamond burrlar ne ölçüde fark ediyor standart sertleştirilmiş burrlara göre acaba?
Bir de Eureka değirmenler genel olarak koyu ya da orta kavrum çekirdeklerde mi iyi çalışıyor, açık kavrum performansı nedir?
Df83 ile kıyaslama imkanınız oldu mu ?

Diamond burrlar ne ölçüde fark ediyor standart sertleştirilmiş burrlara göre acaba?
Bir de Eureka değirmenler genel olarak koyu ya da orta kavrum çekirdeklerde mi iyi çalışıyor, açık kavrum performansı nedir?
Df83 ile kıyaslama imkanınız oldu mu ?
Yeni Black Diamond bıçakların standart bıçaklara göre farkı dayanıklılık açısından çok belirgin, Eureka testlerinde dayanıklılık açısından yüzde 93 ölçülmüş, görseli alta koyuyorum. Tat profilleri ile ilgili bilgi ise aşağıdaki videoda mevcut, black diamond bıçaklarda seasoninge de gerek yok, öğütme tutarlılığı da daha iyi standart bıçaklara göre.

Yeni çıkan Black Diamond bıçaklarda hafif-orta-koyu kavrumlara göre farklı seçenekler var, dileyen içmek istediği kavrumdaki bıçağı takabilir. Eureka'nın çok fazla çeşit değirmeni var, genellemek zor, mesela Single Dose Pro'da İtalyan espressolarla iyi çalışan bıçağı var ama All Purpose 65 değirmeninde ise hafif-orta kavrumlarla iyi çalışan bıçağı var.

DF83 hiç kullanmadım ama All Purpose 65 değirmeni, T64 Gen 2 değirmenine göre espressoları daha berrak verebiliyor gözlemlerime göre.

Bıçaklarla ilgili aşağıda detaylı bir video var, izleyebilirsiniz.

Unknown.png

Son düzenleme:
Ben Single Dose Pro'da Black Diamond Espresso Specialty burr kullanıyorum.

Üzerinde gelen burr seti ile açık kavrum çekirdeklerden çok randıman alamıyordum. Espresso Specialty burr ile değişim yaptıktan sonra fincan çıktıları biraz daha parlamaya başladı. Eskisine göre daha açık kavrum çekirdekler ile espresso içmeye başladım. İlaç gibi geldi diyebilirim espresso specialty burr'ler :) Üretim bandından bu dişlilerle çıkmaması Eureka'nın ayıbı bence.

@onurcoskun bey şu aşağıdaki iki videoda biraz bahsettiginiz konulara deginmişler.

DF83'ten hiç espresso içmedim. Espresso tarafında Eureka Single Dose Pro, Filtre tarafında Ceado E6C Chameleon kullanıyorum.

Son düzenleme:
@bleu rebel @lagrange geri bildirimleriniz için teşekkür ederim bu aralar flat burr elektrikli araştırması içerisindeyim ince eleyip sık dokuyorum yorumlarınız çok kıymetli efendim. 🙏🏻

Bu değirmenle ilgili net yorumlar için bir ay kullanmam lazım ama şunu şimdiden söyleyeyim; değirmenden içtiğim 2 espresso, bıçak yapısı ve 1350 gibi düşük rpm hızı modern espressoya uygun.

Düzeltme; iyice araştırınca Espresso Speciality Black 65, İtalian Espresso Taste Black 65, Brew Special Black 65 bıçakları da bu değirmene takılabiliyor, tabi Eureka bunu söylemiyor işine gelmediği için, yabancı bir forumda birisi bu değirmenle Espresso Speciality Black 65 bıçaklarını 5 aydır kullanıyor ve çok memnunmuş sonuçlardan, zaten Eureka'nın sitesinde 4 bıçak buna All Purpose Black 65 bıçağı da dahil Single Dose Pro'ya, All Purpose Black 65 de Eureka Mignon Zero All Purpose 65 ile uyumlu diyor, bu sonuçlara göre düz mantıkla bakıldığında diğer 3 bıçak da AP 65 ile uyumlu aslında.
Açıkcası yorumunuzdan sonra benim de fikrim değişti ciddi fiyat farkı var. Light roast çok tercih ettiğim yöntem değil ben daha gövdeli kahveleri seviyorum. Arada espresso dışında filtre ve pure over'da tercih ediyorum ayar geçişleri rahat mı tekrar Espresso ayarına kolay dönebiliyor musunuz?

Geri