• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Zero 65 All Purpose

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arslan93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2024 Sonu SD Pro, 2025 Ortasida Zero 65 AP aldim. SD Pro kendim kullaniyorum ve icinde gelen Traditional Burr ile 6 ay kadar kullanip sonra Espresso Speciality Burr taktim ve onla devam, Zero 65 ide cok yakin bi arkadasim kullaniyor. @lagrange hocam da SD Pro kullaniyor ve yakin zamanlama ile Burr degistirdik, birlikte denemeler de yaptik.

Sonucta Eureka pek belirtmek istemese SD Pro ile Zero 65 Burr'lar birbirine uyumlu, bunu daha once de baya detayli yazmistim aslinda bi yerlerde.

SD Pro da gelen Traditional Burr klasik Espresso icin gayet iyi sonuc verse de Espresso Speciality Burr Orta Acik Kavrumlarda fark yaratiyor, daha keyfli ve aromasi yuksek bir fincan veriyor, az da olsa govdeden caliyor ama sonuc oldukca keyfli. Koyu kavrumda da klasigi aratmiyor acikcasi. Bu Burr aslinda ogtucunun hakki, fabrika cikisli bunla gelse cok iyi olurmus.

Zero 65 de takili AP olan Burr filtre de cok iyi sonuc veriyor, amma velakin Espresso icin cok kullanisli oldugunu soyleyemeyecegim. O incelikte ogutume gecince hem Burr'larin ilk kirici kisimlarinin araliginin dusmesi hemde geregi kadar fine uretmemesi sonucunda Espresso olarak bize tatminkar bir sonuc vermedi. Ogutum sureside baya uzuyor ve bunun sonucu ogutulen kahve daha fazla isiniyor ogutulurken. Espresso Speciality Burr ise Filtre'de AP kadar iyi olmasa da fena bir sonuc vermiyor.

Specialita eskisi 55mm idi ve Dik duran Hazneli bir ogutucu, Burr'lar da Traditional Espresso icin, 65mm olanlardan retention olarak geride olacaktir sonuclari, Specilality ve AP Burr a gore de tad sonuclari acisindan fark olacaktir. Libra 65 de tartisi olsa da Dik durdugundan ve Pompa olmadigindan retention yuksek olur, hem kullanim hem fiyat anlaminda gereksiz sanki evde single dose daha iyi oluyor.

Eureka TR'de bazilari tarafindan cok tutulmasa ve birkac konuda bence biraz haksizca elestiriliyor olsa da Dunya'da orta seviye de cok tutulan begenilen tutarli sonuclari olan ve dayanikli sorun cikartmayan bir alet. TR'de sanki sadece getiren ticari kurumlar bu komunite tarafindan cok tutulmadigindan sanirim bu durum, ama komunite disindaki kisiler arasinda da yeri oldukca iyi :) Adamlar gecen hafta 1 Milyonuncu Ogutucuyu urettiklerini duyurdu, Dunya capinda cok ciddi rakam ve buna ulasan firma sayisi nadirdir, iyi bi alet olmasa durum bu olmazdi.

Ayar mekanizmasinin oldukca genis bir aralik veriyor olmasi ozellikle Espresso'da ayar tutturmayi cok kolaylastiriyor, bu kullanim acisindan ciddi avantaj. Evet Filtre git gel yapiyorsaniz sikca bu biraz sorun yaratabilir ama tek ogutum tipinde bir sure kullanip digerine gecmek cok da dert olmaz.

Son düzenleme:
Açıkcası yorumunuzdan sonra benim de fikrim değişti ciddi fiyat farkı var. Light roast çok tercih ettiğim yöntem değil ben daha gövdeli kahveleri seviyorum. Arada espresso dışında filtre ve pure over'da tercih ediyorum ayar geçişleri rahat mı tekrar Espresso ayarına kolay dönebiliyor musunuz?
Bu değirmenin stok bıçağı bence gövdeli espressolara pek uygun değil, gövdeli espresso seviyorsanız Single Dose Pro daha uygun çünkü Pro'nun stok bıçağı İtalyan espresso stili. Ayar geçişleri rahat ama şahsen bir değirmenden sürekli espresso-filtre geçişleri yapılmasını pek tavsiye etmem çünkü geçişlerde bıçağın altında biriken irili-ufaklı kahveler demlemelerin tadını bozabiliyor.

Bende ön siparişle aldım . 3 gündür kullanıyorum.1-12 de espresso ayarını yakaladım. kahve ye göre ayar değişiyor tabi . Espressoya yeni başlayan biri olarak arkadaşların bahsettiği gibi burr değiştirme ,açık - koyu kavrum kahvedeki öğütüm farklarını anlayamıyorum. Genel görünümden ,malzeme kalitesinden memnunum. Ev kullanıcısı olarak benim işimi görecek bir değirmen.
üst kapak ahşap olsa daha şık bir görüntüye kavuşacak sanki.

2024 Sonu SD Pro, 2025 Ortasida Zero 65 AP aldim. SD Pro kendim kullaniyorum ve icinde gelen Traditional Burr ile 6 ay kadar kullanip sonra Espresso Speciality Burr taktim ve onla devam, Zero 65 ide cok yakin bi arkadasim kullaniyor. @lagrange hocam da SD Pro kullaniyor ve yakin zamanlama ile Burr degistirdik, birlikte denemeler de yaptik.

Sonucta Eureka pek belirtmek istemese SD Pro ile Zero 65 Burr'lar birbirine uyumlu, bunu daha once de baya detayli yazmistim aslinda bi yerlerde.

SD Pro da gelen Traditional Burr klasik Espresso icin gayet iyi sonuc verse de Espresso Speciality Burr Orta Acik Kavrumlarda fark yaratiyor, daha keyfli ve aromasi yuksek bir fincan veriyor, az da olsa govdeden caliyor ama sonuc oldukca keyfli. Koyu kavrumda da klasigi aratmiyor acikcasi. Bu Burr aslinda ogtucunun hakki, fabrika cikisli bunla gelse cok iyi olurmus.

Zero 65 de takili AP olan Burr filtre de cok iyi sonuc veriyor, amma velakin Espresso icin cok kullanisli oldugunu soyleyemeyecegim. O incelikte ogutume gecince hem Burr'larin ilk kirici kisimlarinin araliginin dusmesi hemde geregi kadar fine uretmemesi sonucunda Espresso olarak bize tatminkar bir sonuc vermedi. Ogutum sureside baya uzuyor ve bunun sonucu ogutulen kahve daha fazla isiniyor ogutulurken. Espresso Speciality Burr ise Filtre'de AP kadar iyi olmasa da fena bir sonuc vermiyor.

Specialita eskisi 55mm idi ve Dik duran Hazneli bir ogutucu, Burr'lar da Traditional Espresso icin, 65mm olanlardan retention olarak geride olacaktir sonuclari, Specilality ve AP Burr a gore de tad sonuclari acisindan fark olacaktir. Libra 65 de tartisi olsa da Dik durdugundan ve Pompa olmadigindan retention yuksek olur, hem kullanim hem fiyat anlaminda gereksiz sanki evde single dose daha iyi oluyor.

Eureka TR'de bazilari tarafindan cok tutulmasa ve birkac konuda bence biraz haksizca elestiriliyor olsa da Dunya'da orta seviye de cok tutulan begenilen tutarli sonuclari olan ve dayanikli sorun cikartmayan bir alet. TR'de sanki sadece getiren ticari kurumlar bu komunite tarafindan cok tutulmadigindan sanirim bu durum, ama komunite disindaki kisiler arasinda da yeri oldukca iyi :) Adamlar gecen hafta 1 Milyonuncu Ogutucuyu urettiklerini duyurdu, Dunya capinda cok ciddi rakam ve buna ulasan firma sayisi nadirdir, iyi bi alet olmasa durum bu olmazdi.

Ayar mekanizmasinin oldukca genis bir aralik veriyor olmasi ozellikle Espresso'da ayar tutturmayi cok kolaylastiriyor, bu kullanim acisindan ciddi avantaj. Evet Filtre git gel yapiyorsaniz sikca bu biraz sorun yaratabilir ama tek ogutum tipinde bir sure kullanip digerine gecmek cok da dert olmaz.
Bir kaç gündür AP 65'ten espressolar içiyorum, dediklerinize genel olarak katılıyorum, AP 65 evet yeterince fine üretmediğinden espresso akışı başladıktan sonra birden hızlanıyor ve akış fare kuyruğu şeklinde olmayabiliyor, zaten shotlarda krema da pek olmuyor, gövde de düşük seviyede ve haliyle dialingi de bir tık zor diğer değirmenlere göre ama bu özellikler de genel olarak modern espressoda aranılan özellikler, dolayısıyla bu değirmeni espresso için alacak kişi bu özelliklerini bilerek almalı, yan yana T64 Gen 2'den de espressolar içiyorum, T64 Gen 2 değirmeni AP 65'e göre daha kremalı-daha gövdeli ve dengeli shotlar veriyor, T64 Gen 2'yi 1500 rpm hızda kullandığımdan yeterince fine üretebiliyor ve bu da shotlara yansıyor. İleride eğer AP 65'i satmazsam muhtemelen ben de sizin gibi Espresso Speciality Burr bıçağını satın alırım çünkü espressoda ne çok asidite ne çok gövdeden yanayım, aradığım tam olarak dengeli espressolar, mesela Niche Duo'yu tam olarak bu yüzden baya beğeniyordum.

Son düzenleme:
Geri