• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Espresso konusunda henüz tecrübem yok. Forumdaki yazıları yeni yeni okumaya başladım. Filtre demlemede çekirdekler genellikle benim için 6–8 haftaya kadar iyi sonuç verebiliyor. Peki espresso için de durum aynı mı?

Okuduklarımdan anladığım espresso için çekirdeğin iki üç haftayı geçmemesi lazım.

Yakın zamanda portable bir makine aldım ve önümüzdeki hafta denemelere başlayacağım. Çekirdek siparişimi buna göre planlamak istiyorum.

Bu konuda destek olabilir misiniz?

Merhaba,

Espresso konusunda henüz tecrübem yok. Forumdaki yazıları yeni yeni okumaya başladım. Filtre demlemede çekirdekler genellikle benim için 6–8 haftaya kadar iyi sonuç verebiliyor. Peki espresso için de durum aynı mı?

Okuduklarımdan anladığım espresso için çekirdeğin iki üç haftayı geçmemesi lazım.

Yakın zamanda portable bir makine aldım ve önümüzdeki hafta denemelere başlayacağım. Çekirdek siparişimi buna göre planlamak istiyorum.

Bu konuda destek olabilir misiniz?
Degass genellikle aynı sürede tamamlanır. Yalnızca espresso daha az affedici olduğu için onu bir miktar daha uzun bekletip degassin tamamlandığından emin olmak gerekir.
Ufak bir trik: eğer degassin tamamlanmadığını düşünüyorsanız öğüttükten sonra bir iki dakika bekletin yeterli olacaktır👍

Arkadaşlar bende espresso da yeniyim. 4 ay olmuştur. Sorum şu: her zaman 1:2 oranında 25-30 sn arasında mi ideal çıktı alınır. Elimdeki çekirdek 1 yıl oldu. Buzluktaydi. Bu 1:2 25-30 sn denkleminde , 30 sn de dahi eksilik var. Süre uzadıkça mesela 34 sn daha az eksilik oluyor. ( Sadece ogutum ayarı ile oynama yapıyorum) Boyle olması normal midir? Kullandığım su abant su- mineral kitle tablodaki espresso duruma getirdim.

Arkadaşlar bende espresso da yeniyim. 4 ay olmuştur. Sorum şu: her zaman 1:2 oranında 25-30 sn arasında mi ideal çıktı alınır. Elimdeki çekirdek 1 yıl oldu. Buzluktaydi. Bu 1:2 25-30 sn denkleminde , 30 sn de dahi eksilik var. Süre uzadıkça mesela 34 sn daha az eksilik oluyor. ( Sadece ogutum ayarı ile oynama yapıyorum) Boyle olması normal midir? Kullandığım su abant su- mineral kitle tablodaki espresso duruma getirdim
Çekirdek açık kavrum mu? Afrika yöresine mi ait? Sıcaklık kaç derece? Hepsinin cevabı lazım net cevap için

Bence sıcaklığı arttırın

Delonghi ECP 31.21 makinasındaki basıncı 9 bara sabitlemek istesem, bunun için sadece yay alıp değişim mi yapmak gerekir? Mümkün müdür? Bilenlere danışmak istedim

Delonghi ECP 31.21 makinasındaki basıncı 9 bara sabitlemek istesem, bunun için sadece yay alıp değişim mi yapmak gerekir? Mümkün müdür? Bilenlere danışmak istedim
Merhaba;

O cihaz ile mümkün değil diye biliyorum

sayın arkadaşlar 9 bar yayı taktıktan sonra puck biraz ıslanmış çıkıyor bvu neden olur
bir de sıcaklık sörfü nasıl yapılır gaggiada

Geri