• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genel olarak kaç saniye kahve akışı idealdir sizce? 20-45 saniye arası mı? 20-25 midir? 20-35 mi?

Bu arada her kahveye göre farklı olacağını biliyorum, tadını da etkilediğinin farkındayım, sorum sizlerin tecrübelerine göre fikirlerinizi duymak için:)
25-35 diyorum. :)

Genel olarak kaç saniye kahve akışı idealdir sizce? 20-45 saniye arası mı? 20-25 midir? 20-35 mi?

Bu arada her kahveye göre farklı olacağını biliyorum, tadını da etkilediğinin farkındayım, sorum sizlerin tecrübelerine göre fikirlerinizi duymak için:)
25-35

Lelit fred çekimini 2. Derecenin bi kaç tur daha incesine kadar değiştirdim. Bu sefer oldu sanırım. Basınçta 10 barı gördüm. İki taraftan eşit akışı ilk seferde yakalayamasam da sanırım iyileştirebilirim bundan sonra. Bir iki ekipman eksiğim var, onlar tamamlanınca daha güzel shotlar alacağımı umuyorum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bu arada sürelerden bahsederken, akışın başladığı andan itibaren başlatıyoruz doğru mudur? Kolu kaldırmam ve akışın başlaması arasında 5-6 sn fark oluyor zira...

Lelit fred çekimini 2. Derecenin bi kaç tur daha incesine kadar değiştirdim. Bu sefer oldu sanırım. Basınçta 10 barı gördüm. İki taraftan eşit akışı ilk seferde yakalayamasam da sanırım iyileştirebilirim bundan sonra. Bir iki ekipman eksiğim var, onlar tamamlanınca daha güzel shotlar alacağımı umuyorum, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bu arada sürelerden bahsederken, akışın başladığı andan itibaren başlatıyoruz doğru mudur? Kolu kaldırmam ve akışın başlaması arasında 5-6 sn fark oluyor zira...
Fred kademesiz bir değirmen olduğu için hopper üzerinde yazan rakamlara çok aldanmayın. Temizledikten sonra burada bahsi geçen Kate modeliyle aynı olduğundan Fred için de bu şekilde sıfır ayarı yapabilirsiniz. MaraX için zaten çekirdeğe göre hafif oynamakla birlikte sizin bahsettiğiniz derecelerde öğütüm iş görüyor, yani inceye gitmekten endişe etmeyin. Bende ayar vidaları tam videoda gösterdiği gibi saat 7-8 yönünde duruyor mesela espresso için.

delonghi dedica makinam işlem bittikten sonra yaklaşık 3-3.5gr kahve daha çıktı veriyor. 30 sn civarında 40gr çıktı hesabı yaparken işlem sonrası akanları da hesaba katıyor muyuz yoksa makinanın çalışmayı bitirmesini mi kıstas olarak alıyoruz?

Bu hafta beko makinede içim süt ile gayet iyi microfoam yaparken carfoursa sütü(tam yağlı) ile hiçbir şekilde microfoam yapamadım. Ne yaparsam yapayım o öpücük sesi çıkmayıp süt baloncuklanıyor.

Hiçbir şekilde anlayamıyorum sebebini..

Arkadaşlar 1:2 girdi-çıktı oranında, kahve çıktısı ml olarak bir ölçek/beherglas ile mı ölçülmeli yoksa elektronik kahve tartısı ile fincan içerisindeki gr/ml mi? İkisinin çıktıları-hız oranları bambaşka oluyor da, o yüzden sormak istedim(:

delonghi dedica makinam işlem bittikten sonra yaklaşık 3-3.5gr kahve daha çıktı veriyor. 30 sn civarında 40gr çıktı hesabı yaparken işlem sonrası akanları da hesaba katıyor muyuz yoksa makinanın çalışmayı bitirmesini mi kıstas olarak alıyoruz?
Selenoid valf yok diye biliyorum o makinede. Olmadığı için de pompa durunca basket içinde kalan su aşağı inmeye devam ediyor. Yani sonuçta çıktı almaya devam ediyorsunuz. Ortalama bir hesap yaparak daha erken durdurabilirsiniz

Selenoid valf yok diye biliyorum o makinede. Olmadığı için de pompa durunca basket içinde kalan su aşağı inmeye devam ediyor. Yani sonuçta çıktı almaya devam ediyorsunuz. Ortalama bir hesap yaparak daha erken durdurabilirsiniz
Solenoid valf yok bu cihazlarda, delonghilerin neredeyse hiç birisinde yok, tartarak shot alıyorsa arkadaş makineyi kapatır kapatmaz çekebilir bardağı, damlayarak gelen son kahveler genelde hem sıcaklığı düşük hemde tat olarak olumsuz oluyor.

Solenoid valf yok bu cihazlarda, delonghilerin neredeyse hiç birisinde yok, tartarak shot alıyorsa arkadaş makineyi kapatır kapatmaz çekebilir bardağı, damlayarak gelen son kahveler genelde hem sıcaklığı düşük hemde tat olarak olumsuz oluyor.

Teşekkür ederim. Makina durunca hızlıca çekmek aromada olumlu bir değişim yarattı.

Herkese merhabalar,
gelbura.com üzerinden lelit mara x almıştım, bugün teslim alıp ilk denememi yaptım hemen. Basıncın yükselmediğini gözleyince konu başlığındaki eski yazışmalarda benzer sorunu yaşayanları okudum. Kör sepet ile deneme yapılması önerilmiş, onu denedim. Cihazı açıp iki ışığın da sürekli yandığını görene kadar bekledim, kolu yukarı kaldırdıktan yaklaşık 10 sonra basınç 8-10 bara doğru yükseldi kör sepet olduğunda. Sorunun cihazla alakalı olmadığı, benim kahve ve öğütmede bazı revizyonlara ihtiyacımın olduğu sonucunu çıkardım. Doğru mudur?

Değirmen lelit fred (ayarı 3-2 arası) , kahve Julius Meinl President orta kavrulmuş. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Hocam bendede aynı makine ve değirmen var 2 2,5 ayarında 18 gr kahve öğüttüğümde güze bir tampleme ile 8-10 bar arasına geliyor. Tahminimce düzgün tamp yapılmamış olabilir eğer kanallaşma varsa bar basıncı yükselmiyor yada öğütücüde sıkıntı var gösterdiği ayarda öğütemiyor

Herkese merhabalar, foruma yeni kayıt olduğum için bir hata yaptıysam kusura bakmayın. İki haftadır Delonghi Dedica EC685 yarı otomatik espresso makinesi kullanıyorum ve makine sanırım bir yerinden su kaçırıyor. Shot alırken bir sorun yaşamıyorum ancak kendi portafiltresini kendi sepetiyle 51 mm bir puck screen ile kullanmış olmamdan dolayı böyle bir sorun yaşamış olabileceğimi düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeli? Teşekkürler şimdiden.

Herkese merhabalar, foruma yeni kayıt olduğum için bir hata yaptıysam kusura bakmayın. İki haftadır Delonghi Dedica EC685 yarı otomatik espresso makinesi kullanıyorum ve makine sanırım bir yerinden su kaçırıyor. Shot alırken bir sorun yaşamıyorum ancak kendi portafiltresini kendi sepetiyle 51 mm bir puck screen ile kullanmış olmamdan dolayı böyle bir sorun yaşamış olabileceğimi düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeli? Teşekkürler şimdiden.
Biraz daha açabilir misiniz? Neresinden su kaçırdığını düşünüyorsunuz ve neden böyle düşünüyorsunuz? Shot alırken portafiltrenin kenarından su mu fışkırıyor?

Biraz daha açabilir misiniz? Neresinden su kaçırdığını düşünüyorsunuz ve neden böyle düşünüyorsunuz? Shot alırken portafiltrenin kenarından su mu fışkırıyor?
Merhaba, su tankını oturttuğumdan emin olmama rağmen geceden sabaha kadar tanktaki suyun azaldığını gözlemledim ve makinenin altında su biriktiğini gördüm. Başlıktan gelen suyun akışında ve miktarında gözlemlediğim kadarıyla bir fark mevcut değil portafiltre takılıyken veya değilken.

Merhaba, su tankını oturttuğumdan emin olmama rağmen geceden sabaha kadar tanktaki suyun azaldığını gözlemledim ve makinenin altında su biriktiğini gördüm. Başlıktan gelen suyun akışında ve miktarında gözlemlediğim kadarıyla bir fark mevcut değil portafiltre takılıyken veya değilken.
Su tankının altından kaçırıyordur, Delonghi lerde makine suyu diğer makinelerde olduğu gibi hortum ile almıyor, tankı oturttuğunuz iki adet delikten alıyor, bu deliklerde sorun varsa makine aşağıya su kaçırıyor. Makineyi açıp kurcalayabilirsiniz ama garantisi varsa servise götürmenizi tavsiye ederim.

Su tankının altından kaçırıyordur, Delonghi lerde makine suyu diğer makinelerde olduğu gibi hortum ile almıyor, tankı oturttuğunuz iki adet delikten alıyor, bu deliklerde sorun varsa makine aşağıya su kaçırıyor. Makineyi açıp kurcalayabilirsiniz ama garantisi varsa servise götürmenizi tavsiye ederim.
Yanıtınız için teşekkür ederim, bu tip cihazlarla alakalı hiçbir tecrübem ve çevremde bu konulardan anlayan tanıdığım yok. Sanırım servise götüreceğim.

Lelit fred çekimini 2. Derecenin bi kaç tur daha incesine kadar değiştirdim. Bu sefer oldu sanırım. Basınçta 10 barı gördüm. İki taraftan eşit akışı ilk seferde yakalayamasam da sanırım iyileştirebilirim bundan sonra.
Bende de Fred var ancak 3ün altına çektiğimde makine asla std çıktı vermiyor. En son 18gr'lık sepette 16 gr kahveyi 2 de çekip koydum sırf denemek için, kahve akmadı bile...

Makine de Lelit victoria bu arada. Neden olabilir fikri olan var mı?

Bende de Fred var ancak 3ün altına çektiğimde makine asla std çıktı vermiyor. En son 18gr'lık sepette 16 gr kahveyi 2 de çekip koydum sırf denemek için, kahve akmadı bile...

Makine de Lelit victoria bu arada. Neden olabilir fikri olan var mı?
Lelit fred var, 3 ve üstünde hiç çekmedim. genelde 2'nin altında çekiyorum, çekirdek aşırı taze ise 2.5 civarında çektiğim oluyor.

Geri