• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir şey de ben sorayım, Naked portafiltre nerden alabilirim. Bir de Benim makina Breville VCF 125'e uyar mı?

abi keşke bilindik bir cihaz alsaydın. Brevillle için ya yurtdışından ya da Türkiye dist ile konuşup yedek portafiltre satın alıp kestirmen gerekicek
Aslında bu markayı istiyerek aldım, ben bu konuyu bir araştırayım, teşekkürler Suat Hocam. 🙂🤔🙏

Merhaba , bugün benim için fena olmayan bir shot aldım.20 gr kahveyle bir shot ve bir shot ta capuccino için çift çıkış aldım. Süt köpürtmeyi önden yapmayı unuttuğum için hemen ardından portafiltreyi temizlemeden buhar kısmını hazırladım. Sütü köpürttükten sonra portafiltreyi çıkarırken kola şişesi açar gibi bir sesle ve havayla şu durum gerçekleşti. Hatayı nerede yapmış olabilirim ? Portafiltreyi oturturken de biraz zorlandım acaba kahve mi fazla geldi? Yanlış hatırlamıyorsam makineyi aldığım arkadaş bu sepete 22grlık filan demişti. Bir düşüncem daha var. Köpürtmeden sonra buhar tuşunu kapatmadığım için buhar grup başlığına yöneldi. Kendimce böyle yorumladım . Değerli yorumlarınızı bekliyorum .

64058900-8B39-472F-9CCF-15986822183E.jpegA012E06E-02A3-4A6E-B92F-DD1ECC10C87B.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
@Takeaway Giriş üstü cihazlarda portafiltre taktığınız grubun olduğu kısımda 3 yönlü valf vardır. Bu valfin fonksiyonu şudur 9 bar ile kahve demlenirken bitiş düğmesine bastığınızda patlamama olmaması adına basıncı düşürmek için grubun içerisindeki yüksek basınçlı suyu atık kutusuna boşaltır. Beko gibi giriş seviyesi cihazlarda maliyeti kısmak için bu valf yoktur. Siz portafiltreyi çıkarmadığını ve üstüne daha sıcak bir konuma getirdiğiniz için grubun içerisinde kalın suyun basıncı dahada arttığı için portafiltreyi açınca bu şekilde bir patlama yaptı.

@Takeaway Giriş üstü cihazlarda portafiltre taktığınız grubun olduğu kısımda 3 yönlü valf vardır. Bu valfin fonksiyonu şudur 9 bar ile kahve demlenirken bitiş düğmesine bastığınızda patlamama olmaması adına basıncı düşürmek için grubun içerisindeki yüksek basınçlı suyu atık kutusuna boşaltır. Beko gibi giriş seviyesi cihazlarda maliyeti kısmak için bu valf yoktur. Siz portafiltreyi çıkarmadığını ve üstüne daha sıcak bir konuma getirdiğiniz için grubun içerisinde kalın suyun basıncı dahada arttığı için portafiltreyi açınca bu şekilde bir patlama yaptı.
Umarım makineye zarar vermemişimdir. Temizliği yaptıktan sonra bidaha denemeye zamanım olmadı . Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler

Merhaba , bugün benim için fena olmayan bir shot aldım.20 gr kahveyle bir shot ve bir shot ta capuccino için çift çıkış aldım. Süt köpürtmeyi önden yapmayı unuttuğum için hemen ardından portafiltreyi temizlemeden buhar kısmını hazırladım. Sütü köpürttükten sonra portafiltreyi çıkarırken kola şişesi açar gibi bir sesle ve havayla şu durum gerçekleşti. Hatayı nerede yapmış olabilirim ? Portafiltreyi oturturken de biraz zorlandım acaba kahve mi fazla geldi? Yanlış hatırlamıyorsam makineyi aldığım arkadaş bu sepete 22grlık filan demişti. Bir düşüncem daha var. Köpürtmeden sonra buhar tuşunu kapatmadığım için buhar grup başlığına yöneldi. Kendimce böyle yorumladım . Değerli yorumlarınızı bekliyorum .

Ekli dosyayı görüntüle 4261Ekli dosyayı görüntüle 4262

Shot bitmeye yakın buhar vanasını açıp shot düğmesine basıp 1-2 sn bekledikten sonra vanayı kapatırsanız hat üzerindeki line pressure’ı azaltırsınız, hoş, çorba gibi çıkacak puck yine de ama en azından bumlama olmaz

Shot bitmeye yakın buhar vanasını açıp shot düğmesine basıp 1-2 sn bekledikten sonra vanayı kapatırsanız hat üzerindeki line pressure’ı azaltırsınız, hoş, çorba gibi çıkacak puck yine de ama en azından bumlama olmaz
Normalde hiç yaşamadım bu durumu ama bu da bir ders oldu 😊 Ayrıca temiz bir shot aldıysam puck ın çorba olması pek umrumda olmaz o yüzden onu da deneyebilirim.Teşekkürler

Merhaba
Arçelik makinemde espresso hazır ışığı yandığında tuşa basıyorum(5-6 dk bekliyorum hazır olsun diye) daha sonra kahve akmaya başlarken ışık hemen sönüyor. Hızlı akış buna sebep olur mu ? Yoksa normal mi

Merhaba
Arçelik makinemde espresso hazır ışığı yandığında tuşa basıyorum(5-6 dk bekliyorum hazır olsun diye) daha sonra kahve akmaya başlarken ışık hemen sönüyor. Hızlı akış buna sebep olur mu ? Yoksa normal mi
Akışın alakası yok hocam. O ışık termostatik izin verdiği sıcaklığa gelince yanar. Shot alırkan kazana soğuk su girdiği için sıcaklık düşüyor haliyle. O yüzden sönüyor.

Ne gibi hocam ? Thermoblok sistemi var kazanlı değil makineniz. Yani rezistans gibi bir sistem var portafiltreye su giderken yolda ısınıyor gibi bir şey. Pre infusion ön demleme sistemi. Pid ise varsa sıcaklık kontrolü.
Çok teşekkürler.

Geri