Espresso için en az 12-13 gün bekliyorum ben -hazırda çekirdeğim varsa 15 gün. gibi başlıyorum tüketmeye- genelde 20. gün gibi tadı oturmuş oluyor benim denemelerimde.Bir çekirdeği kavrulma tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde tüketmeyi tavsiye ediyorsunuz?
Fiyatların sürekli arttığı ve kampanyaların olduğu dönemde elimizde çekirdek olsa bile stok yapmak istiyoruz da bu ne kadar doğru?
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Espresso için en az 12-13 gün bekliyorum ben -hazırda çekirdeğim varsa 15 gün. gibi başlıyorum tüketmeye- genelde 20. gün gibi tadı oturmuş oluyor benim denemelerimde.
Stok yapmak istiyorsanız da vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz. Forumda başlığı /konusu mevcut, oraya göz atabilirsiniz.
Filtre tüketimim çok nadir olduğu için iyi çekirdek olursa elimde mutlaka 15grlık paketler yapıp atıyorum buzluğa.
Dün mesela şubat kavrumlu pozo azul' u demledim tadından birşey kaybetmişti![]()
Arçelik espresso makinemde kullanabileceğim uygun fiyatlı espresso blend tavsiyesi olan var m?
A roasting lab Ethiopia Adado. Bence uygun inceliğe inebilirsiniz. Aromatik bir fincan da elde edersiniz diye düşünüyorum. Kavrum ve çekirdek yapsı uygun.Merhabalar Breville 870 kullanıyorum, Şimdiye kadar Coffee Departmant ve Zümrüt Karacadan çekirdek kahve aldım. Breville öğütücüde Coffee Departmantın Pedra Azul ve Cuzcacapha çekirdeklerini espresso inceliğinde çekemiyorum, (iç ayar 1 dış ayar fine) her ne kadar çok CD nin çekirdeklerini sevsem güzel latteler çıkartsamda istediğim incelikte öğütemediğim espressoda hep ekiş çıkıyor. Zümrüt Karacada ise etiyopya keramo çekirdek aldım öğütümde istediğim inceliğe inebiliyorum zorlanmadan.(iç ayar 4 dış ayar 4) Espressoda sıkıntı olmadı. farklı çekirdekler kavurucular denemek amacıyla acaba önerebileceğiniz öğütümü Zümrüt Karaca gibi kolay olan çekirdek var mı?
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.A roasting lab Ethiopia Adado. Bence uygun inceliğe inebilirsiniz. Aromatik bir fincan da elde edersiniz diye düşünüyorum. Kavrum ve çekirdek yapsı uygun.
Grizzly coffee den alaska blend i deneyebilirsiniz benim en memnun kaldığım espresso blendlerinden biri.Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.
Ekşi tat istemiyorsanız ilk başlarda aromatik çekirdeklerden, açık kavrumdan, değirmenin ince öğütümde sorun yaşadığı çekirdeklerden uzak durun. Ben Zümrüt Karaca Ethiopia deyince biraz aromatik kavrumu çok açık olmayan değirmenin zorlanmayacağı Adado tavsiye ettim. Ama sürekli ekşilik canınızı sıkıyorsa biraz daha düz bir çekirdek deneyin. Boxx Blend olabilir. Asidite olmayan Brezilya çekirdekleri olur. Celsius Barbosa filtre kavrum güzel.Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.
Doğal işlenmiş güney Amerika espresso kavrumlardan başlamayı deneyin. Tavsiyem Kosta Rika ya da Brezilya çekirdekleri olabilir.Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.
Doğal işlenmiş güney Amerika espresso kavrumlardan başlamayı deneyin. Tavsiyem Kosta Rika ya da Brezilya çekirdekleri olabilir.
Çıktıları 1 e 2 orandan yüksek almaya çalışın. Mesela 18 gr kahve 45 gr çıktı gibi.
Öğütüm akış süresinin 30-35 saniye civarı olacağı kadar ince olabilir.
Kaç gr kahve ve çıktı oluyor genel olarak, düğmeye bastıktan kaç saniye sonra demleme bitiyor? Akış kaç saniye sürüyor?Selam herkese, delonghi ec685m ile espresso yapiyorum 3-4 aydir. Sozen degirmenle de ince ayarlar yapabiliyorum. A Roasting Lab'in Good Fellas blendini kullandim fakat sanki icine limon sikmis gibi, agzi buran bir eksiligi vardi. Gramaj ve cekim kalinligini ne kadar degistirdiysem kurtulamadim o tattan. Dolgun govdeli ve bol krema alabilecegim bir cekirdek oneriniz var mi acaba?
15-18 gram cekirdek arasinda denemeler yapiyorum. Hedefledigim 24-25 saniye civarina 1-2 oranini tutturmaya calisiyorum. Dogru kalinlikta, gramajda ve basincta oldugumu, kahvenin bottomless portafiltreden akisina bakarak inceliyorum.Kaç gr kahve ve çıktı oluyor genel olarak, düğmeye bastıktan kaç saniye sonra demleme bitiyor? Akış kaç saniye sürüyor?
Orta-yüksek gövde, yüksek tatlılık, düşük asidite ve hafif meyvemsi yapısıyla Preon kavrumu Nensebo Refisa'yı önerebilirim. Şu an tüketiyorum ve 2 paket hızlı gitti açıkçası, son 40 gr kaldı. Bir denemenizi tavsiye ederim.15-18 gram cekirdek arasinda denemeler yapiyorum. Hedefledigim 24-25 saniye civarina 1-2 oranini tutturmaya calisiyorum. Dogru kalinlikta, gramajda ve basincta oldugumu, kahvenin bottomless portafiltreden akisina bakarak inceliyorum.
Şu an ben de aynı çekirdeği kullanıyorum espressoda. Sanırım 3 deneme yaptım ama acılık vardı biraz kavrum normalde alışkın olduğuma göre koyu. Siz nasıl demlediniz acaba?Orta-yüksek gövde, yüksek tatlılık, düşük asidite ve hafif meyvemsi yapısıyla Preon kavrumu Nensebo Refisa'yı önerebilirim. Şu an tüketiyorum ve 2 paket hızlı gitti açıkçası, son 40 gr kaldı. Bir denemenizi tavsiye ederim.Su olarak da Buzdağı kullanıyorum ve güzel uyum sağladılar.